Νέο iPhone 11 για το 2018

2 Είναι μόλις πρόσφατα που έχουν κυκλοφορήσει τα 3 καινούρια iPhone για το 2017(iPhone 8, iPhone 8 plus και iPhone Χ), αλλά πάντα είναι ενδιαφέρον να ξέρουμε πώς θα είναι περίπου το επόμενο μοντέλο! Ας δούμε λοιπόν, με βάση τις φήμες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή του επερχόμενου iPhone.

Το όνομα του νέου iPhone δεν είναι ακόμα γνωστό, απλά υποθέτουμε ότι μάλλον θα είναι iPhone 11, αφού το προηγούμενο μοντέλο iPhone Χ ήταν το νούμερο δέκα. Η Apple συνηθίζει να δίνει σε κυκλοφορία τα νέα μοντέλα της το Σεπτέμβριο κάθε έτους, επομένως το πιθανότερο είναι πως το iPhone 11 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2018(και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του μήνα). Η τιμή του είναι ακόμα αμφίβολη, και θα εξαρτηθεί σίγουρα από τα κέρδη της εταιρίας από τα μοντέλα του 2017. Υπάρχει η φήμη πως θα κυμαίνεται μεταξύ 650 και 750 δολαρίων.

Το design του iPhone 11 είναι πιθανό να μοιάζει με το iPhone Χ, δηλαδή μεταλλικό με γυάλινο πάνελ στην πίσω πλευρά, ώστε να είναι πιο εύκολο να το κρατάμε. Η οθόνη του θα είναι χωρίς πλαίσιο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια από τη μία άκρη στην άλλη. Το μέγεθος της συσκευής θα είναι μεταξύ 5,8 και 6,5 ίντσες, με πιθανά τρία διαφορετικά μεγέθη. Δυστυχώς για τους οπαδούς του μικρού iPhone των 4,7 ιντσών, το συγκεκριμένο μέγεθος μπορεί να εκλείψει.

To iPhone 11 θα έχει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης όπως και ο προκάτοχος του(iPhone Χ), με ακόμα πιο δυνατή μπαταρία. Η εντυπωσιακή διαφορά θα είναι ότι θα έχει αναπτυχθεί νέα μέθοδος φόρτισης που θα επιτρέπει τη φόρτιση σε απόσταση μέχρι και 15 πόδια από το μετασχηματιστή, δηλαδή περίπου 4,6 μέτρα!

Επίσης, θα διατηρηθεί και η λειτουργία του Face ID του iPhone Χ, και εξετάζεται η πιθανότητα να υπάρχει παράλληλα και Touch ID με δαχτυλικό αποτύπωμα για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως πχ. για κάποιες εφαρμογές. Aκόμα, ενδέχεται να υπάρξει νέα ειδική έκδοση μολυβιού, το οποίο θα είναι συμβατό με το iPhone. Η κάμερα της συσκευής θα εξακολουθήσει να είναι πολύ υψηλής ποιότητας, με τις φήμες να λένε όμως ότι δε θα υπάρχει True Depth 3D κάμερα στο πίσω μέρος, αλλά μόνο στο μπροστινό. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι στο πίσω μέρος της συσκευής θα ενσωματωθεί 3D scanner, που πιθανώς θα χρησιμοποιείται για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Τέλος, η Apple εξετάζει την πιθανότητα εισαγωγής τεχνολογίας 5G για το iPhone 11, αν και αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο μιας και είναι σε πρώιμο στάδιο η συγκεκριμένη τεχνολογία, με πολλές δοκιμές να γίνονται ακόμα. Αν όμως τελικά εισαχθεί το 5G, οι ταχύτητες περιήγησης στο διαδίκτυο θα αυξηθούν δραματικά…όλοι λοιπόν θα περιμένουμε με ανυπομονησία το καινούριο iPhone 11 για το 2018!