Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Ανοιχτός Διαγωνισμός Ιδεών:

Σχεδιασμός Ψηφιακού Αναγνώστη Βιβλίων και Συνοδευτικής Πλατφόρμας διαχείρισης Περιεχομένου

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, προκηρύσσουν Ανοιχτό Διαγωνισμό Ιδεών για τη δημιουργία ολοκληρωμένης πλατφόρμας ψηφιακού αναγνώστη βιβλίων (e-book reader) που θα χρησιμοποιείται κυρίως, από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Στόχοι του Διαγωνισμού είναι (α) να διατυπωθούν ιδέες για τη δημιουργία ενός e-book reader, ειδικά για τις ανάγκες της Παιδείας, και (β) για μία πλατφόρμα διαχείρισης του Ηλεκτρονικού Βιβλίου

Οι προτάσεις θα πρέπει να προδιαγράφουν τη συσκευή, το διαδικτυακό περιβάλλον χρήσης και διανομής περιεχομένου, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα ενσωματωθούν -ως σύστημα- στο πλαίσιο της ελληνικής παιδείας. Ως εκ τούτου, θεωρείται απαραίτητη η διεπιστημονική προσέγγιση

Στοιχεία

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα, χωρίς κανέναν περιορισμό. (Σημειώνεται ότι θα πριμοδοτούνται οι ομάδες που θα έχουν την πιο σφαιρική σύνθεση, αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο αποκλεισμού)
  • Στις 15 Φεβρουαρίου (2010) λήγει η προθεσμία υποβολών. Οι προτάσεις θα υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα γνωστοποιηθεί σε όσους εγγραφούν στη σχετική φόρμα στο δικτυακό τόπο http://b.ook.gr
  • Με την λήξη του διαγωνισμού, και σε ένα χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί και θα δημοσιευθεί στο δικτυακό τόπο, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν δημόσια τις προτάσεις τους ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Βράβευση

Στο πλαίσιo του Διαγωνισμού Ιδεών, θα πραγματοποιηθεί και η επιβράβευση των τριών καλύτερων προτάσεων και θα αφορούν όλες τις θεματικές περιοχές.

  • Το 1ο βραβείο θα ανέρχεται σε 15.000,00€, το 2ο βραβείο σε 10.000,00€ και το 3ο βραβείο σε 5.000,00€.
  • Τα βραβεία θα είναι αποκλειστικά. Σε περίπτωση συνεργασίας δύο ή περισσότερων θα χορηγείται μόνο ένα βραβείο.

 

Πλήρη στοιχεία της προκήρυξης θα βρείτε στη διεύθυνση : http://b.ook.gr/

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

Στο Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. ΝΟΗΣΙΣ άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του το Μουσείο Τεχνολογίας, με τρία μόνιμα εκθετήρια:

ΤΕΧΝΟΠΑΡΚΟ

Το Τεχνοπάρκο είναι ένας χώρος όπου η γνώση συναντά το παιχνίδι. Ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά και μαθαίνει διασκεδάζοντας μυστικά της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η έκθεση περιλαμβάνει 45 διαδραστικά εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών πεδίων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.α. Τα συμμετοχικά εκθέματα μυούν σταδιακά τον επισκέπτη στη λογική και στις μεθόδους της επιστημονικής σκέψης, ενθαρρύνουν την ενασχόληση με την τεχνολογία και κάνουν την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων, κυριολεκτικά, παιχνίδι.

 

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας: από το καμίνι κεραμικής έως το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Τα εκθέματα αυτά αφορούν σε τομείς της καθημερινής ζωής, των κατασκευών, της μηχανολογίας, της ναυτιλίας, των μετρήσεων και άλλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίσθηκαν. Με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται ο ρόλος και η σημασία της τεχνολογίας στην ανάπτυξη τόσο του αρχαιοελληνικού, όσο και του δυτικού πολιτισμού.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Οχήματα ιστορικού, εκπαιδευτικού και συλλεκτικού ενδιαφέροντος, από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, μεταφέρουν νοερά τους επισκέπτες σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού των αυτοκινήτων. Παράλληλα, προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν ή και να θυμηθούν κάποια ξεχωριστά αυτοκίνητα, που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης και επηρέασαν την εξέλιξή της.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα εκθετήρια του Μουσείου Τεχνολογίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το link:

http://www.noesis.edu.gr/index.php?action=ekthetiria

Εξάλλου, συνεχίζονται οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολών, μπορείτε να βρείτε στο link:

http://www.noesis.edu.gr/index.php?action=article_drastiriotites&pageTitle=enarxi

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Δευτέρα: ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη – Πέμπτη: 9.00 – 15.00

Παρασκευή: 9.00 – 15.00 & 17.00 – 20.00

Σάββατο: 15.00 – 21.00

Κυριακή: 11.00 – 21.00

Αργίες: το ωράριο λειτουργίας ανακοινώνεται κατά περίπτωση (28η Οκτωβρίου 2009, το Κέντρο λειτουργεί 12.00 – 18.00)

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2310 483000

www.noesis.edu.gr

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο του «Νόησις» από δω : http://www.noesis.edu.gr/Press/final6.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *