Κόλλησα ιό! Δεν μπορώ να μπω στα Windows!

Κόλλησα ιό! Δεν μπορώ να μπω στα Windows!

Υπάρχουν δύο λύσεις:

  1. Η προφανής, δηλαδή το format του υπολογιστή σας. Αν δεν έχετε σημαντικά αρχεία ήρθε η ώρα να ξαναπεράσετε τα Windows, δίνοντας και πάλι την «φρεσκάδα» του καινούργιου στον υπολογιστή σας. Αν δεν γνωρίζετε αρκετά ή δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, έχουμε γράψει έναν πολύ αναλυτικό οδηγό με εικόνες, τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα www.formatwindows.gr (κοστίζει 9,90€, για Windows XP ή Vista).
  2. Χρειάζεστε ένα bootable CD, ώστε να μπορέσετε να «μπείτε» στα Windows και να ξεφορτωθείτε τον ιό. Ακολουθήστε με προσοχή τις οδηγίες παρακάτω.

 

Οδηγίες

 

Βήμα 1

Πηγαίνετε στον υπολογιστή ενός φίλου έχοντας μαζί σας το CD για την εγκατάσταση των Windows. Αν έχετε τα Windows XP κατεβάστε και εγκαταστήστε (στον υπολογιστή του φίλου σας) τον PE Builder (κάντε αναζήτηση στο Google με τη φράση download PE Builder), αν έχετε τα Vista κατεβάστε και εγκαταστήστε τον WinBuilder.

 

Βήμα 2

Αντιγράψτε το CD των Windows σ’ έναν κενό φάκελο στον κύριο κατάλογο, δηλαδή στον “C:” και ονομάστε τον XP ή Vista ανάλογα. Αν χρησιμοποιείτε τα XP, κατεβάστε το Service Pack 2 (SP2) και αποθηκεύστε το σ’ έναν ξεχωριστό φάκελο μο το όνομα SP2, σώστε το όμως και πάλι στον κύριο κατάλογο.

 

Βήμα 3

Συνδυάστε το SP2 με τα αρχεία εγκατάστασης. Ακολουθείστε την πορεία , «Έναρξη» (Start) -> «Εκτέλεση» (Run). Στο πινακάκι που ανοίγει πληκτρολογήστε «cmd.exe» και πατήστε το “Enter”. Ανοίγει παράθυρο με γραμμή εντολών στην οποία πληκτρολογείτε: “cd  C:/SP2” και πατήστε το “Enter”. Τώρα, πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου εγκατάστασης του SP2 και κατόπιν “-s:c:xp”, δηλαδή, αν το αρχείο εγκατάστασης του SP2 είναι το SP2.exe, πληκτρολογήστε “SP2.exe -s:c:xp”. Πατήστε το “Enter” και το SP2 θα ενσωματωθεί με τους φακέλους εγκατάστασης των

Windows XP.

 

Βήμα 4

Βάλτε ένα κενό CD στο drive σας και τρέξτε τον PE Builder ή τον WinBuilder ανάλογα με το λειτουργικό σας. Αν τρέξετε τον WinBuilder, ενεργοποιήστε το VistaPE μέσω της καρτέλας “Download”.

 

 

Βήμα 5

Καθορίστε ως «Source» (πηγή) τον φάκελο που περιέχει τα αρχεία εγκατάστασης των Windows και σαν «Destination» (προορισμό) το CD σας. Γράψτε το boot CD.

 

Βήμα 6

Βάλτε το CD στον υπολογιστή σας (τον υπολογιστή που έχει τον ιό) και ανοίξτε τον. Αν δεν ξεκινάει από το CD πρέπει να κάνετε την ανάλογη ρύθμιση από το BIOS, επιλέγοντας σαν “Boot First Device” το CDROM.

 

Βήμα 7

Τρέξτε το anti-virus πρόγραμμα του CD σας ή ανοίξτε τον φυλλομετρητή και πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο για ένα on-line τσεκάρισμα για ιούς. Αφαιρέστε τον ιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *