Κατεβάστε video του YouTube στον υπολογιστή σας


Κατεβάστε video του YouTube στον υπολογιστή σας

 

To YouTube έχει γίνει αρκετά δημοφιλές. Εκατομμύρια χρήστες καθημερινά παρακολουθούν βίντεο και ανεβάζουν τα δικά τους. Αν κάποιο βίντεο σας αρέσει πολύ και θέλετε να το σώσετε στον υπολογιστή σας, δεν υπάρχει κάποιος άμεσος τρόπος, ευτυχώς όμως υπάρχουν αρκετά εργαλεία για να το καταφέρετε.

 

Χρήση του Firefox

Η πιο εύκολη λύση, για σας που χρησιμοποιείτε τον παραπάνω φυλλομετρητή είναι να εγκαταστήσετε το πρόσθετο 1-Click YouTube Video Download (https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/13990) ή ένα σωρό άλλα πρόσθετα με παρόμοια λειτουργία. Η εγκατάσταση γίνεται μ’ ένα click και η λειτουργία του είναι το ίδιο εύκολη.

 

Χρήση άλλου λογισμικού

αν δεν χρησιμοποιείτε τον Firefox, υπάρχουν εξίσου πολλές εφαρμογές τις οποίες μορείτε να κατεβάσετε. Μία απ’ αυτές είναι το YouTube Downloader ( http://download.cnet.com/3001-2071_4-10647340.html?spi=1101fdc431d721c6d418c90d669f9bc3 ) με το οποίο όχι μόνο μπορείτε να κατεβάσετε video από το YouTube ή το Google Video ή το Yahoo Video, αλλά μπορείτε επίσης να τα μετατρέψετε σε άλλα φορμάτ για χρήση π.χ. σε iPod ή σε κινητό τηλέφωνο.

Για χρήση σε Windows ή Linux, με τα παραπάνω είστε καλυμμένοι. Πάντα βέβαια, όταν σας ζητείται, προσέχετε ώστε να κατεβάζετε το κατάλληλο λογισμικό για το λειοτυργικό σας.

Αν τώρα είστε χρήστης Mac, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Το παραπάνω προγραμματάκι ( YouTube Downloader ) διατίθεται δωρεάν και για σας. Στην ονομασία του προστίθεται ένα επίθεμα, δηλαδή η συνολική ονομασία γίνεται YouTube Downloader+ 1.8 for Mac και το link είναι : http://tinyurl.com/yg63wyg (ήταν αρκετά μεγάλο και πολύπλοκο για να το πληκτρολογήσετε, γι’ αυτό σας δίνουμε μια συντόμευση).

Μια πολύ καλή λύση για όλα τα λειτουργικά συστήματα αποτελεί ο Real Player. Ένας από τους καλύτερους players της αγοράς έχει τη δυνατότητα όχι μόνο για κατέβασμα των video απ’ όλα τα παραπάνω sites, αλλά και για “κάψιμο” σε CD ή DVD. Αν χρησιμοποιείτε τον Firefox ή τον Internet Explorer, εγκαθίσταται ένα κουμπί “Download” πάνω στον φυλλομετρητή σας. Αφού κατεβάσετε τα βίντεο της αρεσκείας σας, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε με τον παραπάνω player ή να τα γράψετε σε DVD.

Με λίγη αναζήτηση στο Google μπορείτε να βρείτε πολύ περισσότερες λύσεις για οποιοδήποτε λειτουργικό, εμείς σας δίνουμε απευθείας τις καλύτερες, ή αν θέλετε τις δημοφιλέστερες και επαρκώς δοκιμασμένες για την καλή τους λειτουργία.

 

Τώρα τι κάνω;

Πολύ ωραία, κατεβάσατε το βιντεάκι σας. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν προτιμήσατε τον Real Player ο οποίος είναι μια λύση all-in-one, δηλαδή και κατεβάζει και παίζει βίντεο, θα χρειαστείτε έναν μετατροπέα, ο οποίος θα μετατρέψει το βιντεάκι σας, από .FLV σε κάποια άλλη μορφή.

Πριν κάνετε οτιδήποτε από τα παρακάτω, υπάρχει και πάλι μια εύκολη και καλή λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον VLC player (υποστηρίζεται από όλα τα λειτουργικά συστήματα) ο οποίος παίζει απευθείας τα βίντεο σας χωρίς μετατροπή (και πιθανή μείωση, έστω και λίγο, της ποιότητας). Κατεβάστε τον από δω, http://www.videolan.org/ αφού επιλέξετε το λειτουργικό σας.

 

Μετατροπή αρχείων .FLV

 

Χρήστες Mac

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iSquint το οποίο διατίθεται δωρεάν, δυστυχώς όμως περιορίζει τη χρήση του με το να εξάγει μόνο αρχεία σε μορφή MP4. Αν θέλετε να βάλετε το χέρι στην τσέπη, (οι Mac users είστε λίγο πιο συνηθισμένοι σ’ αυτό) προτείνουμε τον MOV to FLV Converter for Mac OS X

( http://www.applemacvideo.com/howtoconvert/flvmac/flv-to-mov-mac.html )

Διαθέτει καλή τεκμηρίωση κι εύκολη χρήση. Επίσης στο παραπάνω link θα βρείτε και συνδέσμους για πολλές άλλες χρήσιμες εφαρμογές για Mac. Το παραπάνω λογισμικό πωλείται προς 29$ και μετατρέπει σε .MOV, δηλαδή σε αρχεία κατάλληλα για αναπαραγωγή σε QuickTime. Επίσης διατίθεται σε έκδοση για Intel ή PowerPC.

 

Χρήστες Windows

Προτείνουμε το Super και από τη στιγμή που εξάγει σε πολλές μορφές αρχείων και διατίθεται και δωρεάν δεν θα σας κουράσουμε με κάτι άλλο. Κατεβάστε το από δω: http://www.afterdawn.com/software/general/download_splash.cfm/super

 

Χρήστες linux

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ffmpeg ο οποίος δουλεύει και στα άλλα δύο λειτουργικά συστήματα. Επειδή σας αρέσει το παίδεμα, και η ευκολία των Windows “σας τη δίνει”, ανοίξτε μια γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε :

ffmpeg -i myFile.flv -ab 56 -ar 22050 -b 500 -s 320*240 myFile.mpg

 

Τώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας βίντεο χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, πιθανές καθυστερήσεις κ.λ.π.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, ένα βίντεο έχει ξετρελάνει την Ελλάδα, έτσι τα παραπάνω είναι αρκετά επίκαιρα!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *