Red Dead Redemption


Red Dead Redemption

Ύστερα από πολλά παιχνίδια sandbox και Grand Theft Auto κλώνους, ήρθε ο καιρός να δούμε κάτι διαφορετικό. Ίσως όχι τόσο διαφορετικό ως προς το γενικότερο σύνολο, αλλά ως προς την ιδιομορφία του. Το Red Dead Redemption είναι το GTA της άγριας δύσης. Ένας καουμπόης μόνος, που ανεβαίνει στο άλογο και προσπαθεί να αποκαταστήσει την τάξη σε έναν κόσμο πανικού.

Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία, ενώ εσείς αναλαμβάνετε το ρόλο του John Marston, του οποίου το κράτος έχει απαγάγει την οικογένεια προκειμένου να τους βοηθήσει σε διάφορες αποστολές. Η περιπέτεια αρχίζει αμέσως και ο πιο πιστός φίλος του Marston δεν είναι ο σκύλος του, αλλά το άλογο του. Για να μετακινηθείτε από τη μία περιοχή στην άλλη χρειάζεστε άλογα, μουλάρια και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να ιππεύσετε! Οι αποστάσεις του χάρτη είναι αχανείς και στο διάβα σας θα συναντήσετε πολλά διαφορετικά τοπία. Μεγάλα βουνά με βάλτους, βλάστηση και πανέμορφες λίμνες συνθέτουν μία συναρπαστική εμπειρία, καθώς κυνηγάτε τους εχθρούς σας μανιωδώς.

Η ζωή της παρανομίας είναι δύσκολη αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να είστε συνεχώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη του Revolver. Όλα τα μέρη εγκυμονούν κινδύνους, αφού ακόμη και σε ψηλά ξέφωτα να είστε, καραδοκούν απελπισμένοι ληστές, αλλά και ζώα που σας επιτίθενται. Δεν λέγεται Άγρια Δύση για τις ψυχαγωγικές της δραστηριότητες της άλλωστε! Παράλληλα βλέπουμε μία πλειάδα από αποστολές κατά τη διάρκεια του campaign. Ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση των κακών είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, αλλά υπάρχουν και άλλες εργασίες. Μπορείτε να πιάσετε διάφορα ζώα, να κάνετε παρακολουθήσεις και φυσικά δημόσιους αποκεφαλισμούς . Όσοι κατέχουν τον χειρισμό του Red Dead Redemption, μπορούν να παίξουν και online μονομαχίες, ενάντια στα πιο γρήγορα πιστόλια του πλανήτη.

Ο λόγος για τον τεχνικό τομέα δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μνημειώδης! Το παιχνίδι διαθέτει άψογα animation περιγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια τις κινήσεις ενός πραγματικού καουμπόη. Ο τρόπος με τον οποίο κουνιέται το σώμα, πυροβολείτε και καταδιώκετε τους αντιπάλους επάνω στο άλογο είναι πρωτοποριακός. Η ποιότητα των εφέ είναι επίσης άξια λόγου, αφού τα περιβάλλοντα δημιουργούν μία οπτασία. Οι ανακλάσεις του φωτός επάνω από τις ολοστρόγγυλες λίμνες και η παρουσία του γρασιδιού, ηρεμούν ακόμη και τους πιο αγχώδεις gamers!

Το Red Dead Redemption είναι ένα παιχνίδι σπάνιας δράσης και ομορφιάς. Μία must επιλογή για όλους τους φίλους των videogames.

Κυκλοφορεί σε
PS3, Xbox 360

Θετικά
Απίστευτη ατμόσφαιρα, πολλές αποστολές, εντυπωσιακά γραφικά και πιστή αναπαράσταση της Άγριας Δύσης.

Αρνητικά
Ελάχιστα bugs που δεν ενοχλούν ιδιαίτερα.

Βαθμολογία: 96

Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Sentra FM 103.3 Εκπομπή Users

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *