PC news….letter 15 – 5/8-11/8Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter – Τεύχος 15 – Εβδομάδα 5/8-11/8

 

 

pcnews_logo…..letter

 

Μηνιαία εφημερίδα για υπολογιστές, κινητά, ίντερνετ, games, τεχνολογία.

Δωρεάν on-line

 

 

Firefox 4 στην κορυφή των browsers…

     

Ταχύτερος και πιο ασφαλής από όλους τους πλοηγούς αναμένεται να είναι ο νέος Firefox 4 αφού το μερίδιο αγοράς που έχει αποσπάσει διευρύνεται διαρκώς και η ανάπτυξή του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για ένα σύγχρονο πλοηγό. Προσαρμόζεται στα νέα πρότυπα του HTML5 ενώ υιοθετεί όλες τις σύγχρονες τάσεις στην εξέλιξη του λογισμικού ασφαλείας. Οπότε οι πρώτες πληροφορίες είναι αρκετά σημαντικές για το τι θα περιμένουμε στη τελική του έκδοση.


H Mozilla δημοσιοποίησε πριν από λίγες ώρες στη διάθεση του κοινού την πρώτη υποψήφια έκδοση για τον Firefox 4 που υποστηρίζεται σε Linux, Mac και Windows και φέρει μία βελτιωμένη μηχανή JavaScript. H εμφάνισή του θυμίζει έντονα τον Chrome της Google με τις καρτέλες να βρίσκονται στο επάνω τμήμα, τις επιλογές να είναι αρκετά πιο απλές και αρκετά ακόμη νέα χαρακτηριστικά να έρχονται στο προσκήνιο.


Τα πρώτα τεστ από ειδικούς φέρνουν τη νέα αυτή μηχανή JavaScript αρκετά πιο πίσω από τις αντίστοιχες στον Safari 5 και την πρώιμη έκδοση των Chrome 6 και Opera 10.6, ενώ διαπιστώθηκε ότι είναι καλύτερη από την αντίστοιχη (έκδοση) του Internet Explorer 9. Παρότι δεν έχουμε στα χέρια μας τη τελική έκδοση, ωστόσο μπορούμε να έχουμε μια πρώτη γεύση για το που θα κατευθυνθεί τελικά το τελικό προϊόν. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, ο Firefox 4 είναι σαφώς
ταχύτερος από τον Firefox 3.6.6, η απόδοσή του όμως υστερεί ακόμα έναντι του Opera και του Chrome.
Κατεβάστε τον από εδώ
:

 

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta

 

Πρόσβαση στο δίκτυο Web of Science για την επιστημονική μας κοινότητα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων του για τη διεύρυνση, οργάνωση και διάθεση περιεχομένου Επιστήμης & Τεχνολογίας στην επιστημονική κοινότητα της χώρας, εξασφάλισε τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης, στο πληροφοριακό σύστημα Web of Science® (WoS) του διεθνούς οργανισμού Thomson Scientific® (TS) , για λογαριασμό των Ερευνητικών Κέντρων που εποπτεύονται από τη ΓΓΕΤ, καθώς και 24 ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας, τα οποία εντάχθηκαν στη συμφωνία ΕΚΤ-TS® με πολύ συμφέροντες όρους.
Το πληροφοριακό σύστημα Web of Science® είναι εγκατεστημένο σε server του ΕΚΤ και η πρόσβαση σε αυτό (intranet πρόσβαση) είναι δυνατή από τη διεύθυνση:http://wok.ekt.gr

Εναλλακτικά η πρόσβαση είναι δυνατή με απευθείας πρόσβαση στην πλατφόρμα του οργανισμού (internet πρόσβαση) από τη διεύθυνση:

http://isiknowledge.com

 

 

Η Fujitsu παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία «Zero-Watt» στους PRIMERGY Servers

 

Με το νέο server PRIMERGY TX100 S2, η Fujitsu προσφέρει στην αγορά ακόμα ένα προϊόν χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας τη νέα της τεχνολογία, και όλα αυτά στην τιμή ενός απλού PC.

Το σύστημα είναι ιδανικό για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που επιδιώκουν την αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο τους, μέσω της ενοποίησης των ΙΤ εργασιών, όπως εκτυπώσεις μέσω δικτύου, data archiving (αρχειοθέτηση δεδομένων) και κοινή χρήση αποθηκευτικού χώρου μέσω δικτύου. Εκτός από την άριστη σχέση τιμής-απόδοσης, η Zero-Watt τεχνολογία της Fujitsu διατηρεί την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο και βοηθά στην περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος.

Τεχνολογία Zero-Watt για την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους.
Η τεχνολογία Zero-Watt του νέου PRIMERGY TX100 Fujitsu S2 server είναι παρόμοια με την Zero-Watt τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που επίσης διατίθενται από τη Fujitsu (http://ts.fujitsu.com/products/0watt.html).  Σε αντίθεση με τους συμβατικούς servers, οι οποίοι καταναλώνουν μικρή ποσότητα ενέργειας ακόμα και όταν είναι πλήρως σβηστοί, ο PRIMERGY TX100 S2, όταν είναι απενεργοποιημένος, έχει μηδενική κατανάλωση (0,0 Watts). Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και η παραγωγή θερμότητας από το ψυκτικό σύστημα, και επιπλέον προστατεύεται το σύστημα από τις εξωτερικές επιθέσεις-παραβιάσεις (hack attacks) κατά την διάρκεια της νύχτας και τα Σαββατοκύριακα. Όπως ακριβώς και κάθε άλλο μοντέλο server της Fujitsu, ο PRIMERGY TX100 S2 έχει δοκιμαστεί για περίπου 5.000 επανεκκινήσεις (reboots), που σημαίνει ότι οι μονάδες θα μπορούσαν, θεωρητικά, να ενεργοποιηθούν και να σβήνουν κάθε μέρα για περισσότερο από 13 χρόνια.

Παρόλο που το σύστημα δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια όντας κλειστό, ο PRIMERGY TX100 S2 μπορεί ακόμα να ελεγχθεί, αφού μπορεί να προγραμματιστεί για να «ξυπνήσει» σε ένα προκαθορισμένο χρονικό σημείο για τη συντήρηση και ενημέρωσή του.

 

 

Δημόσια Διαβούλευση για τις επικείμενες δράσεις «Digi-content» και «Digi-retail»

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θέτει σε δημόσια διαβούλευση τις σχεδιαζόμενες δράσεις κρατικών ενισχύσεων «Digi-retail» και «Digi-content».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1128 μέχρι τις 20 Αυγούστου, προκειμένου να διαμορφωθεί το βέλτιστο πλαίσιο κρατικής ενίσχυσης.

Οι ανωτέρω δράσεις έχουν το χαρακτήρα κρατικής ενίσχυσης προς ιδιωτικές επιχειρήσεις και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δράση, “Digi-retail”, αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου και αποσκοπεί στην υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών που αναβαθμίζουν τόσο τις εσωτερικές λειτουργίες όσο και τις συνέργειες ενίσχυσης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αυτών.

Η δεύτερη δράση, «Digi-content», αποσκοπεί στην ενίσχυση της δημιουργίας ελληνικού ευρυζωνικού περιεχομένου, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά, ενισχύοντας τον τομέα των επιστημών, των εκδόσεων και της ενημέρωσης.

PirateISP

ο πρώτος πειρατικός ISP στον κόσμο

 

Ο PirateISP ιδρύθηκε από το Σουηδικό κόμμα Pirate Party και ο στόχος του είναι να προσφέρει ευρυζωνικές συνδέσεις στο Internet με πλήρη ανωνυμία στους πελάτες του καθώς και προστασία από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το κόμμα με τα έσοδα που θα προκύψουν.

Σε συνεργασία με την ViaEuropa (η εταιρεία πίσω από το iPredator) ο PirateISP έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε 100 οικιακούς χρήστες της πόλης Lund. Ο στόχος τους είναι να αποκτήσουν το 5% του μεριδίου της πόλης και το επόμενο βήμα είναι η επέκταση στην υπόλοιπη Σουηδία μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Gustav Nipe, μέλος του κόμματος και CEO του PirateISP, ανακοίνωσε ότι δε θα αφήσει την κυβέρνηση της Σουηδίας να παρακολουθεί τους χρήστες της και δε θα διατηρεί logs της δραστηριότητας τους. Προειδοποίησε επίσης ότι, εάν γίνει κάποια προσπάθεια για το αντίθετο θα υπάρξει πρόβλημα με το σύνταγμα της Σουηδίας.

Τα ευρυζωνικά πακέτα (σε Μbit Download/Mbit Upload) όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του PirateISP και οι μετατροπές τους σε Ευρώ:
PirateISP Internet Purple 100/100 – 39 Ευρώ
PirateISP Internet Purple 200/20 – 34,3 Ευρώ
PirateISP Internet Purple 100/10 – 30,4 Ευρώ
PirateISP Internet Purple 10/10 – 25,7 Ευρώ
PirateISP Internet Black 1000/1000 – 55,5 Ευρώ
PirateISP Internet Black 100/100 – 42,3 Ευρώ
PirateISP Internet Black 200/20 – 37,6 Ευρώ
PirateISP Internet Black 100/10 – 33,7 Ευρώ

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ 2010

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ Δ.Π.Χ.Α.

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2010 – Ο ΟΤΕ ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το Β’ τρίμηνο 2010, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΟΤΕ επηρεάστηκε αρνητικά από τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης σε όλη την ΝΑ Ευρώπη

Οι επιδόσεις κινητής τηλεφωνίας Ελλάδας σημαντικά καλύτερες της αγοράς

Αυξημένη έμφαση στη συγκράτηση πελατών σε όλο τον Όμιλο

Διατήρηση της λειτουργικής κερδοφορίας

Μείωση 2,6% των εξόδων μισθοδοσίας σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας

Καθαρές ζημίες κατά το τρίμηνο ως αποτέλεσμα της επιβολής έκτακτων φόρων .

Οι λειτουργικές χρηματορροές παραμένουν ισχυρές.

 

PC news…letter

 

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση, εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε.

 

Διαβάστε στη νέα PC news που κυκλοφορεί στα περίπτερα από Παρασκευή 2/7:

  • Tips & tricks για τον υπολογιστή και το κινητό σας.

  • Bloggers & Hackers γράφουν….

  • Τα νέα των Games

….και πολλά άλλα για τον κόσμο της πληροφορικής και των υπολογιστών.

 

Δείτε ενδιαφέρουσες επιλογές

βίντεο από το διαδίκτυο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *