PC news….letter 16 – 12/8 – 18/8


 

 


Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter – Τεύχος 16 – Εβδομάδα 12/8-18/8

pcnews_logo…..letter

 

Μηνιαία εφημερίδα για υπολογιστές, κινητά, ίντερνετ, games, τεχνολογία.

Δωρεάν on-line

 

 

ΕΕΤΤ: Προσωρινά μέτρα κατά του ΟΤΕ

     

–Την επιβολή Προσωρινών Μέτρων κατά του ΟΤΕ, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, ύστερα από καταγγελίες των εταιρειών HOL A.E., FORTHNET A.E. και WIND A.E., για την εμπορική διάθεση στο κοινό, οικονομικών προγραμμάτων χωρίς την προαπαιτούμενη από το νόμο έγκριση της ΕΕΤΤ, γεγονός που, όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
–Ειδικότερα, με την απόφαση αυτή, η οποία είναι άμεσα εκτελεστή και η οποία στην ουσία αποκλείει τον ΟΤΕ από τον ανταγωνισμό που επικρατεί στο χώρο των τηλεπικοινωνιών,
η ΕΕΤΤ απαγορεύει στον ΟΤΕ την με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση, προώθηση και διαφήμιση στο κοινό των οικονομικών προγραμμάτων :
-OTE TALK 24/7 + 60F2M (ΟΛΗ ΜΕΡΑ+60 ΚΙΝΗΤΑ),
-DP24+60F2M (INTERNET+ΟΜΙΛΙΑ-DP24)
-DP2=30F2M (INTERNET+ΟΜΙΛΙΑ-DP2)
-Σταθερά+ κινητά 300 (ή ΟΤΕ 250+50F2M)
-CONN-X INTERNET + ΟΜΙΛΙΑ MIXED 300 ή CONN-X 2-4mbps+250+50F2M
-Σταθερά + κινητά 200 (ή ΟΤΕ 180+20F2M) είτε με την ως άνω ονομασία είτε με οποιαδήποτε άλλη εμπορική ονομασία.
–Η ΕΕΤΤ επιβάλλει στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης προς τα Προσωρινά Μέτρα και τον καλεί να εκθέσει τις απόψεις του επί των Προσωρινών Μέτρων και να προτείνει μέτρα αποκατάστασης εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της Απόφασης.

Ψηφιακές περιηγήσεις στη ζωφόρο

του Παρθενώνα

Τρισδιάστατες απεικονίσεις και εκπαιδευτικές εφαρμογές στο www.parthenonfrieze.gr

Η ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε έναν νέο δικτυακό τόπο (www.parthenonfrieze.gr) που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Διαδικτύου για την ανάδειξη και προβολή πολιτιστικού περιεχομένου. Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης � Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), απευθύνεται τόσο στους ειδικούς επιστήμονες όσο και στο ευρύτερο κοινό, ενώ διαθέτει και ψηφιακά παιχνίδια για παιδιά.

Η ψηφιακή αναπαράσταση της ζωφόρου του Παρθενώνα παρουσιάζει, με εύληπτο και κατανοητό τρόπο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τη συνολική εικόνα ενός έργου μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Χαρακτηρίζεται όμως, ταυτόχρονα, και από επιστημονική τεκμηρίωση, γεγονός που την καθιστά απαραίτητο εργαλείο τόσο για τον αρχαιολόγο-μελετητή, που έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τη σχετική έρευνα, όσο και για τον καθηγητή, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως εκπαιδευτικό βοήθημα.

PC news…letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση, εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε.

Διαβάστε στη νέα PC news που κυκλοφορεί στα περίπτερα από Παρασκευή 2/7:

  • Tips & tricks για τον υπολογιστή και το κινητό σας.

  • Bloggers & Hackers γράφουν….

  • Τα νέα των Games

….και πολλά άλλα για τον κόσμο της πληροφορικής και των υπολογιστών.

 

Δείτε ενδιαφέρουσες επιλογές βίντεο από το διαδίκτυο.

Τρεις τοιχογραφίες στου Ψυρρή ομορφαίνουν την πόλη με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE

 

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2010Mια νότα αισιοδοξίας στον καθημερινό μας αστικό περίγυρο προσφέρουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, υποστηρίζοντας τη δημιουργία τριών τοιχογραφιών σε κτίρια στο κέντρο του Ψυρρή.

 

Οι τοιχογραφίες, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, δημιουργήθηκαν από την καλλιτεχνική ομάδα «Carpe Diem», προκειμένου να καλύψουν τις τυφλές όψεις κτιρίων και να βελτιώσουν την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων της πόλης.

 

Τα υλικά-χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις τοιχογραφίες ακολουθούν τις βιοκλιματικές προδιαγραφές και έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες με φίλτρα UV ώστε να προστατεύουν ενεργειακά τα κτίρια.

 

Το Πρόγραμμα «Δημόσιες Τοιχογραφίες-Ανάπλαση Ψυρρή», μέρος του οποίου είναι και η δημιουργία των τριών τοιχογραφιών, διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και στόχος του είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής του Ψυρρή και η ανάδειξη της ιστορικότητάς της μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων στο χώρο.

 

 

 

 

Δορυφορική μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας

9 Αυγούστου 2010 – H θυγατρική του ΟΤΕ Hellas Sat ανακοινώνει ότι ο ελληνικός δορυφόρος HELLAS SAT 2 παρέχει δορυφορική χωρητικότητα για τη μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ΕΡΤ3 και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο ελληνικός δορυφόρος HELLAS SAT 2 θα προσφέρει δωρεάν τη δορυφορική χωρητικότητα -στις ώρες που απαιτείται ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο- για τη μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από την Ιερά Μονή της Παναγίας του Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Η θυγατρική του ΟΤΕ Hellas Sat θεωρεί τιμή της να συμμετέχει στο μοναδικό αυτό γεγονός της Ορθοδοξίας και ευχαριστεί τη διοίκηση της ΕΡΤ3 που της παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από την κεραία του δορυφόρου S2, η οποία καλύπτει με ισχυρό σήμα τη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία μέχρι το Αφγανιστάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *