PC news….letter 17 – 19/8-25/8


 


Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter – Τεύχος 17 – Εβδομάδα 19/8-25/8

pcnews_logo…..letter

 

Μηνιαία εφημερίδα για υπολογιστές, κινητά, ίντερνετ, games, τεχνολογία.

Δωρεάν on-line

 

 

Η Intel εξαγοράζει τη McAfee για $7.68 δις

 

     

Τα Δ.Σ. των δύο εταιριών έχουν εγκρίνει την αγοραπωλησία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την έγκριση της και από το σύνολο των μετόχων. Η Intel ,γνωστός κολοσσός του hardware, πιστεύοντας ότι η ασφάλεια αποτελεί πλέον ένα μιγάλο τομέα των εταιριών που ασχολούνται με υπολογιστές, προχωρεί σ’ αυτή τη μεγάλη κίνηση, εξαγοράζοντας έναν άλλο γίγαντα της παγκόσμιας αγοράς Anti-Virus και ασφάλειας υπολογιστών γενικότερα.

 

Ετοιμάζεται το νέο PSP 2

Η Gamescom είναι διεθνής έκθεση για τα διαδραστικά παιχνίδια και τη διασκέδαση γενικότερα και λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή (18/8-22/8)στη Γερμανία.

Μια από τις ενδιαφέρουσες φήμες αναφέρει ότι ήδη επιλεγμένοι καλεσμένοι παίρνουν στα χέρια τους το νέο PSP, το οποίο φαίνεται ότι έχει κουμπιά αφής στο πίσω μέρος του, για περαιτέρω δυνατότητες gameplay. Εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε αποδεικνύεται οτι η Sony παίρνει σιγά σιγά το μάθημα της από την Nintendo, αν και ήδη βρίσκεται αρκετά πίσω. Βέβαια επισήμως, η Sony δεν σχολίασε μέχρι στιγμής τίποτα.

Συμμετοχή HELLUG στο Athens Digital Week 2010

Ο σύλλογος μας θα συμμετέχει και φέτος στο Athens Digital Week (2010) 7-10/10 και αυτό που πρέπει σιγά σιγά να ετοιμάζουμε είναι το υλικό που θέλουμε να δείξουμε καθώς και τις ομιλίες/workshop που θέλουμε να κάνουμε.

Σκοπός μας θα είναι φέτος να προσπαθήσουμε δείξουμε κάτι διαφορετικό σχετκά με το Linux και το Open Source γενικότερα. Θα θέλαμε να είχαμε Open Source projects εγκατεστημένα σε μηχανήματα, που μπορεί το ADW2010 να μας παραχωρήσει, και να τα χρησιμοποιήσει ο κόσμος που θα περνάει από το περίπτερό μας. Θα θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από το να δείχνουμε απλά κάποια videos ή να κάνουμε εγκαταστάσεις distro. Θα ήταν όμορφο να δείξουμε πως μπορούν κάποια open source projects να κάνουν κάτι το διαφορετικό στην ζωή μας (πέρα από την “δουλειά”).

Αν συμμετέχετε σε κάποιο τέτοιο project, ή έχετε μια καλή ιδέα για κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί και να παρουσιαστεί στο κοινό, βάλτε την πρότασή σας στο wiki του συλλόγου:

http://wiki.hellug.gr/index.php/ADW2010

Επίσης αν έχετε προτάσεις για κοινότητες ανθρώπων που ασχολούνται με το Open Source στην Ελλάδα και θα ήθελαν ίσως να παρευρεθούν μπορείτε να το δηλώσετε και αυτό 🙂

Συλλογικός Κατάλογος Περιοδικών

Το ΕΚΤ αναπτύσσει και διαθέτει το Συλλογικό Κατάλογο Περιοδικών (ΣΚΠ) των Ελληνικών επιστημονικών και τεχνολογικών βιβλιοθηκών.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ο κατάλογος αυτός αποτελεί μια ενιαία παρουσίαση των βιβλιογραφικών δεδομένων των περιοδικών που διαθέτουν οι βιβλιοθήκες του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ).

Ο ΣΚΠ εκδίδεται από το 1984 και ανανεώνεται συνεχώς. Διατίθεται σε ψηφιακή μορφή (μέσω διαδικτύου)

Σύνδεση στο Σύστημα Διαδανεισμού Βιβλιοθηκών ~>

Αναζήτηση στον Συλλογικό Κατάλογο Περιοδικών ~>

Οι νέες BRAVIA®

επαναπροσδιορίζουν

την έννοια της

απόλυτης εμπειρίας

θέασης

 

Το μοναδικό ‘Monolithic Design’ συνδυάζει την ελκυστική αισθητική και το όμορφο, μινιμαλιστικό στιλ, και αποτελεί από μόνο του μια πρόταση design για το χώρο σας

Οι online υπηρεσίες παρέχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ετεροχρονισμένης προβολής τηλεοπτικών εκπομπών (‘catch-up’ TV), σε διαδικτυακά βίντεο και σε on-screen ενημερώσεις από τους αγαπημένους σας δικτυακούς τόπους

Βυθιστείτε στην εμπειρία ενός 3D κόσμου και απολαύστε την εξαιρετικά ομαλή ροή της κινηματογραφικής δράσης

Red Hat Academy

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση ανήκει στους πρώτους εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα που εφαρμόζουν τεχνολογίες αιχμής. Από το 2006, αποτελεί επίσημο και πιστοποιημένο κέντρο της Red Hat, προσφέροντας εκπαίδευση και πιστοποίηση στα προγράμματά της.

Σε εξέλιξη είναι οι εγγραφές για τα νέα τμήματα που ξεκινούν τον Οκτώβριο. Οι σπουδαστές προετοιμάζονται για τις πιστοποιήσεις Red Hat Certified Technician (RHCT) και Red Hat Certified Engineer (RHCE),και αποκτούν σημαντικές δεξιότητες στο Linux και εξειδίκευση στην έκδοση Enterprise της Red Hat.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο Linux αλλά και σε έμπειρους χρήστες, προσφέροντας τα εφόδια και τις γνώσεις για διαχείριση και troubleshooting του Red Hat Linux Operating System. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως administrators σε περιβάλλοντα Linux, αλλά και ως μηχανικοί συστημάτων Linux σε εταιρείες που προσφέρουν λύσεις και υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλ: 210 3680900, 210 3680966, 210 3680066
email: redhat@hau.gr
http://www.hau.gr/redhat

PC news…letter

 

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση, εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε.

 

Δείτε ενδιαφέρουσες επιλογές βίντεο από το διαδίκτυο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *