Pro Evolution Soccer 2011

 

Pro Evolution Soccer 2011

 

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα και φυσικά νέο PES. Οι οιωνοί για το νέο παιχνίδι ποδοσφαίρου της Konami μοιάζουν να είναι καλοί. Η αναβάθμιση σε όλους τους τομείς του gameplay είναι εμφανής και πλέον υπάρχει ένας άξιος ανταγωνιστής για το αντίπαλο δέος που ονομάζεται FIFA. Σε αυτό το άρθρο όμως δε θα μπούμε σε κόντρα, αλλά θα αναλύσουμε τη νέα κυκλοφορία Pro!

Σε σχέση με την περσινή έκδοση έχουμε νέο σύστημα στις πάσες. Η ποδοσφαιρική λογική εδώ και δεκάδες χρόνια επιβάλλει την ύπαρξη δύναμη στις πάσες που επιχειρούν οι ποδοσφαιριστές, γιατί όπως είναι λογικό μερικές φορές χρειάζεται να είναι αργές και άλλες πιο γρήγορες και μακρινές. Εν έτη 2010 λοιπόν το κατάλαβαν και οι Ιάπωνες αυτό(και πάλι καλά να λέτε) με το gameplay να λαμβάνει μία αρκετά πιο ρεαλιστική νότα. Η επικοινωνία των παικτών γίνεται πιο εύκολα και η ανάπτυξη του παιχνιδιού μπορεί να γίνει με πάρα πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Για να ικανοποιηθούν ακόμη και οι πιο απαιτητικοί, στο PES 2011 υπάρχει η επιλογή ρύθμισης στην ταχύτητα του αγώνα. Αυτό σημαίνει πως αν από το 0 θέσουμε το όριο στο +1 κ.ο.κ η κυκλοφορία της μπάλας και οι αντιδράσεις των παικτών θα γίνονται σαφώς πιο γρήγορα.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στην ανάκτηση των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών και των ομάδων. Οι φίλοι του Pro περίμεναν αυτή την εξέλιξη αλλά το μόνο που έκανε η Konami ήταν να προσθέσει το Copa Libertadores και 3 ακόμη γερμανικές ομάδες, χωρίς να έχει το παραμικρό δικαίωμα στον εν λόγω πρωτάθλημα. Το ίδιο μοτίβο θα εξακολουθήσει να υφίσταται και τα υπόλοιπα χρόνια, καθώς η EA έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά όλα τα ονόματα και τα πρωταθλήματα για τη σειρά παιχνιδιών FIFA. Αντ’ αυτού όμως στο νέο Pro έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε Ελληνική περιγραφή αγώνων από τους Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη! Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική, αφού από τη στιγμή που υπάρχουν μόνο τέσσερις διαθέσιμες Ελληνικές ομάδες, τουλάχιστον το σπικάζ είναι πολύ οικείο.

Καλό παιχνίδι και καλή επιτυχία στα τουρνουά που θα συμμετάσχετε!

 

Εφημερίδα PC-News, koutsoumpas@pc-news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *