PC news….letter 26 – 21/10-27/10

 

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter – Τεύχος 26 – Εβδομάδα 21/10-27/10

 

pcnews_logo…..letter

 

Μηνιαία εφημερίδα για υπολογιστές, κινητά, ίντερνετ, games, τεχνολογία.

Δωρεάν on-line

 

 

Διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Δασκάλους και Καθηγητές

Η Microsoft Ελλάς διοργανώνει τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ανάδειξης καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2010H Microsoft Ελλάς διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων και Καθηγητών, ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός αυτός προσβλέπει στην ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, μέσα από το διαγωνισμό, ενθαρρύνεται η προώθηση και η ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.

Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα, τόσο στο θέμα όσο και στις τεχνικές/τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχθηκε.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com ή να στείλουν μία παρουσίαση της δραστηριότητάς τους, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.microsoft.com/hellas/ief

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Έχετε ιδέες για ερευνητικά έργα στην Πληροφορική;

ενημερωθείτε για την δυνατότητα να τις παρουσιάσετε στο eChallenges e-2010 στο πλαίσιο του έργου WINS – ICT

Online το Παρατηρητήριο Τιμών

Αναρτήθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, ο νέος διαδικτυακός τόπος του Παρατηρητηρίου Τιμών που επιτρέπει στους καταναλωτές να συγκρίνουν πολλά προϊόντα σε διάφορα σημεία πώλησης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στο εν λόγω site (www.e-prices.gr) οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τιμές για περισσότερα από 1.500 προϊόντα σε 1.000 σημεία πώλησης, σε μια προσπάθεια για την καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών και, κυριότερα, για την καταπολέμηση της ακρίβειας που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Διαδικτυακό e-ργαλείο ρίχνει φως στα φωτοβολταϊκά

Εισάγοντας τα “προσωπικά” στοιχεία της κατοικίας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wwf.gr/ilios όποιος το επιθυμεί μπορεί να μάθει εύκολα, γρήγορα, με λίγες κινήσεις και εξαιρετική ακρίβεια το είδος της εγκατάστασης που θα χρειαστεί, το κόστος της επένδυσης και τον χρόνο αποπληρωμής της, την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραγάγει η στέγη του, το οικονομικό όφελος που θα έχει εντός ενός έτους αλλά και το όφελος που θα αποκομίσει το περιβάλλον από την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

5o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

PC news…letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση, εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε.

Από τον Σεπτέμβριο η PC news διανέμεται μόνο on-line δωρεάν με την εγγραφή σας.

Νέο:Τρελά βίντεο (μέρος 2)

Νέο: Δωρεάν Web TV

Νέο: Games (trailers section)

Φωτογραφίες από ταινίες

 

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
‘’ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ’’ του Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, αίθουσα Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης (18.00-23.00)
1-5 Νοεμβρίου 2010

Η Ε.Ε.Φ σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια των δράσεων, των πρωτοβουλιών, των καταστατικών στόχων και σκοπών, καθώς και στη συνεχή προσφορά της στην επιστημονική κοινότητα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διεξαγωγής ενός πενταήμερου Φεστιβάλ για τον Πολίτη και το επιστημονικό βιβλίο.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις (έκθεση βιβλίου, διαλέξεις, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας) που θα λάβουν χώρα στην

΄΄ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ΄΄Δήμου Αθηναίων

1 έως 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
• 9.00-14.00, για επίσκεψη σχολείων
• 18.00-23.00, για το κοινό
Είσοδος ελεύθερη

Σκοπό της εκδήλωσης αυτής αποτελεί η προβολή, η προώθηση και η ουσιαστική επαφή του Πολίτη με το Επιστημονικό Βιβλίο.
Στόχος της είναι η συνάντηση των πολιτών με την τόσο χρήσιμη και χρηστική πληροφορία και γνώση, που περιέχονται στα επιστημονικά βιβλία.
Η Ε.Ε.Φ με τη συνεχή προσπάθεια της για επιμόρφωση και για ενημέρωση των μελών και των φίλων της Ε.Ε.Φ, καλεί για ακόμη μια φορά τους Πολίτες να γίνουν κοινωνοί σε αυτή την πρωτοβουλία.
Στην πραγματικότητα ελπίζουμε αυτή η μεγάλη συνάντηση να συντελέσει σε μια πιο έντονη αλληλεπίδραση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού με το βιβλίο μέσω της επαφής με την επιστήμη.

Πληροφορίες: Γεώργα Αναστασία, Ζωγοπούλου Δήμητρα: 15:00-19:00, τηλ.: 2103635701

Η Microsoft ανακοινώνει το Office 365

Η νέα αυτή υπηρεσία θα προσφέρει τις τελευταίες εκδόσεις των Office, SharePoint, Exchange και Lync μέσω του υπολογιστικού νέφους (cloud)

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2010 – Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε χθες το Office 365, την νέα πρόταση για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, που συνδυάζει Office, SharePoint, Exchange και Lync σε μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία υπολογιστικού νέφους (cloud). Το Office 365 προσφέρει τα οφέλη των ευρέως αναγνωρισμένων εφαρμογών για την ενίσχυση της επιχειρηματικής παραγωγικότητας της Microsoft σε εκατομμύρια περισσότερους οργανισμούς μέσω του υπολογιστικού νέφους, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται με άλλους ευκολότερα, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και μέσω οποιασδήποτε συσκευής, και μάλιστα με ασφάλεια, είτε τα άτομα με τα οποία συνεργάζονται βρίσκονται εντός, είτε εκτός του εκάστοτε οργανισμού.

Με το Office 365 για μικρές επιχειρήσεις, εταιρείες που απασχολούν λιγότερους από 25 υπαλλήλους μπορούν να τα έχουν όλα: Office Web Apps, Exchange, SharePoint, Lync και ένα εξωτερικό website μέσα σε μόλις 15 λεπτά, με καινοτόμα εργαλεία που βασίζονται στο υπολογιστικό νέφος – κι όλα αυτά στην τιμή των 5,25 € ανά χρήστη, ανά μήνα.

Το Microsoft Office 365 θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, από σήμερα, η Microsoft θα ξεκινήσει δοκιμές του Office 365 σε μεγάλο αριθμό οργανισμών σε 13 περιφέρειες ανά τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα της beta έκδοσης αργότερα θα επεκταθεί προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους οργανισμούς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *