PC news….letter 27 – 28/20-3/11

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter – Τεύχος 27 – Εβδομάδα 28/10-3/11

 

pcnews_logo…..letter

 

Μηνιαία εφημερίδα για υπολογιστές, κινητά, ίντερνετ, games, τεχνολογία.

Δωρεάν on-line

 

 

Η “Επιστήμη στην Κοινωνία” στο νέο τεύχος του “Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία”

Η σχέση των Ελλήνων με την επιστήμη και οι πρωτοβουλίες επιστημονικών και μορφωτικών ιδρυμάτων για την “επικοινωνία της επιστήμης” στο κοινό, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, παρουσιάζονται στο νέο τεύχος του περιοδικού “Καινοτομία, Έρευνα καi Τεχνολογία”. Εκδηλώσεις, διαδραστικές εκθέσεις, διαγωνισμοί διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Στο περιοδικό μιλά ο καθηγητής Frank Burnet, ο πρώτος καθηγητής Επικοινωνίας της Επιστήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Διαβάστε επίσης για τις online διαβουλεύσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας για την έρευνα, τις νέες προκηρύξεις του ΕΣΠΑ και του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο, το Φόρουμ “Ψηφιακή Ελλάδα 2020”, και, όπως πάντα, αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων που διακρίθηκαν στο εξωτερικό.

Κατεβάστε όλο το τεύχος από δώ

Εκδηλώσεις για τις επιστήμες:

7ο Επιστημονικό Συνέδριο “Το μέλλον της μάθησης”
Αθήνα, 30-31 Οκτωβρίου

Διοργάνωση Ε.Ε.Ε.Π. – Δ.Τ.Π.Ε.

http://synedrio7.com


Φεστιβάλ “Η Επιστήμη συναντά τον Πολίτη”
Αθήνα, 1-5 Νοεμβρίου 2010

ΔιοργάνωσηΈνωση Ελλήνων Φυσικών, Τεχνόπολις

http://www.eef.gr/happenings/view/248

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου

Η Κίνα είναι πλέον η χώρα με τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμο, τίτλο τον οποίο κατείχαν οι ΗΠΑ. Ένα Κινέζικο ερευνητικό κέντρο κατασεκυασε τον Tianhe-1A τον οποίο προωτοεμφάνισε σ’ ένα εθνικό συνέδριο υπολογιστών υψηλών δυνατοτήτων. Στοίχησε 88 εκατομμύρια δολάρια και θεωρητικά μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερους από 1 τετράκις εκατομμύριο υπολογισμούς ( one petaflop ) το δευτερόλεπτο στη μέγιστη ταχύτητα του επεξεργαστή του. Για την ακρίβεια, μπορεί να επιτύχει την ταχύτητα των 1,206 petaflops/sec στο μέγιστο της ταχύτητάς του, ενώ “τρέχει” με 563,1 teraflops κατά τη διάρκεια του Linpack benchmark.

H Microsoft “χρεώνει” δικαιώματα για το Linux

Η καμπάνια της Microsoft να αποτρέψει τους κατασκευαστές υπολογιστών από τη χρήση των λειτουργικών open source και του Linux βρίσκεται στο απόγειό της. Το τελευταίο νέο που αφορά αυτόν τον τομέα μας έρχεται από τους Digitimes της Taiwan.

Η Microsoft, όπως αναφέρουν οι Digitimes, απειλεί τις Acer και Asustek να της πληρώσουν ένα ποσό για να τους αδειοδοτήσει να εγκαθιστούν Linux στις συσκευές τους, αυτή τη φορά με τη μορφή του Android και του Chorme OS.Η παραπάνω καμπάνια γίνεται γνωστή σε όλο και περισσότερους κατασκευαστές δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου ανάμεσά τους. Διότι καταλαβαίνετε ποιές θα είναι οι συνέπειες. Αν κάποιος κατασκευαστής χρησιμοποιεί λειτουργικό ανοιχτού κώδικα θα κινδυνεύει να τον μηνύσει ο κολοσσός του λογισμικού εν ονόματι Microsoft. Δεν είναι και λίγο!

2010 – Η χρονιά της Τίγρης

 

 

 

H τίγρης της φωτογραφίας είναι από τις τελευταίες 3.200 του είδους της που έχουν απομείνει στον πλανήτη μας…

Μέχρι να ενηλικιωθεί θα αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό δίλημμα: την οριστική εξαφάνιση ή τον διπλασιασμό του πληθυσμού της! Τι επιλέγετε;

Βοηθήστε το WWF να πετύχει τον στόχο του!
Να διπλασιάσει τον πληθυσμό των Τίγρεων μέχρι το 2022, το επόμενο Έτος της Τίγρης!

Υιοθετήστε μία τίγρη

facebook.com/WWFGreece

PC news…letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση, εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε.

Από τον Σεπτέμβριο η PC news διανέμεται μόνο on-line δωρεάν με την εγγραφή σας.

Νέο:Τρελά βίντεο (μέρος 2)

Νέο: Δωρεάν Web TV

Νέο: Games (trailers section)

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τη Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Ειδικό αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Δεν έχετε παρά να περιηγηθείτε στις τρεις (3) πρώτες σελίδες του ηλ. περιοδικού και να διαβάσετε 40 νέα (ή αξιόλογα αναδημοσιευμένα) άρθρα.

Spot4U και στο iPhone

Η Πρωτοποριακή Εφαρμογή Spot4U για κινητά τηλέφωνα, αποτελεί μοναδική καθημερινή επιλογή & συνήθεια για χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων (iPhone, Android, Windows Mobile), προσφέροντάς τους ΔΩΡΕΑΝ τη δυνατότητα να αναζητήσουν Δυναμικές Πληροφορίες (Ανοικτά Φαρμακεία, Βενζινάδικα με τιμές, Εστιατόρια, Events-Εκδηλώσεις, Ιατρούς, Τράπεζες κλπ) που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρίσκονται (ή οπουδήποτε αλλού θελήσουν).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.spot4u.gr, www.facebook.com/Spot4U, και στο twitter Spot4ugr

8ο Bazart

Καλλιτεχνική συνάντηση νέων δημιουργών

27 Νοεμβρίου 2010 με 30 Ιανουαρίου 2011

στο M art Space

Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου (2ος όροφος)

Το φετινό Bazart

Εικοσιπέντε καλλιτέχνες εκθέτουν φέτος τα έργα τους στο Bazart Athena, κάποιοι μάλιστα για πρώτη φορά. Ανάμεσα στα έργα που διατίθενται προς πώληση υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, κοσμήματα, αλλά και χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και ρούχα. Οι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φετινό Bazart Athena είναι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικής έκφρασης που ξεκινά από την παραδοσιακή ζωγραφική και φτάνει ως τις εφαρμοσμένες τέχνες περιλαμβάνοντας έργα που επιθυμούν να ορίσουν από την αρχή την σχέση μας με την τέχνη ως ζωτική κι αναγκαία.

Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση:

http://drop.io/bazart2010

>>>πατήστε κάτω αριστερά στην οθόνη το link “see more files of this type” για να δείτε όλες τις διαθέσιμες φωτογραφίες

>>>κάντε κλικ πάνω στην κάθε φωτογραφία για να την δείτε μεγαλύτερη και να την κατεβάσετε

Η EuroCharity, το σημείο αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Πράσινη Οικονομία, πραγματοποιεί ηλεκτρονική ψηφοφορία στο portal www.eurocharity.gr για την ανάδειξη των Προγραμμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που θα χρηματοδοτηθούν μέσω των ετήσιων συνδρομών των Μελών της για το έτος 2010.

Στην ψηφοφορία αυτή συμμετέχει και η ANCE με το πρόγραμμα «Ένας Ακόμη Πάει Σχολείο» (www.ancehellas.org), που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε λιγότερο ευνοημένα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και στη γνώση, ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν το μέλλον τους και να ξεφύγουν από τον κύκλο της φτώχειας που αναπόφευκτα οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία μια μόνο φορά και πρέπει υποχρεωτικά να ψηφίσει τουλάχιστον δύο (2) ΜΚΟ.

Για να ψηφίσετε κάνετε κλικ στο banner που βρίσκεται στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας www.eurocharity.gr με τίτλο “Χρηματοδότηση Προγραμμάτων ΜΚΟ ”.

Δικαίωμα στην ψηφοφορία έχουν όλοι!

Λήξη ψηφοφορίας: 19 Νοεμβρίου 2010.

Η ANCE ζητά την υποστήριξη σας!

Ευχαριστούμε πολύ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *