Vanquish: Πόλεμος και Αδρεναλίνη

 

Vanquish: Πόλεμος και Αδρεναλίνη

 

Μέσα στο λάκκο της βαρεμάρας και της επανάληψης, έρχεται ένα παιχνίδι να ταράξει τα νερά και να δώσει νέο αέρα και πνοή στις gaming ώρες μας. Το όνομα αυτού Vanquish και το gaming δεν θα είναι ίδιο ποτέ ξανά!

Το Vanquish είναι ένα Videogame του ξακουστού Shinji Mikami, δημιουργού του Resident Evil και θέτει νέα όρια στην κατηγορία των Third Person Shooters. Η πλοκή εξελίσσεται στο μέλλον με τους Αμερικάνους να πολεμούν ξανά εναντίον των Ρώσων. Ο πόλεμος όμως έχει επιταχυνθεί όπως αναφέρουν και τα τελευταία trailers του τίτλου και οι πρωταγωνιστές φοράνε βιομηχανικές στολές ενίσχυσης, και διαθέτουν όπλα τα οποία αλλάζουν μορφή σε δευτερόλεπτα, σαν τον Optimus Prime από τα Trasnformers. Αυτά τα στοιχεία προσδίδουν διαφορετικότητα και βοηθούν στο να μπούμε αμέσως στο feeling του πολέμου της νέας γενιάς. Βασική σας αποστολή είναι να ξεπαστρέψετε τους εχθρούς σας! Απλό θα σκεφτούν οι περισσότεροι, αλλά τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται στη συνέχεια.

Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να μάχεστε κυριαρχείται από μία και μόνο λέξη, την αδρεναλίνη. Αυτό γίνεται γιατί τα πάντα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, οι αντίπαλοι είναι άνθρωποι-ρομπότ και στο πεδίο της μάχης ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούμε να δούμε τόσες πολλές σφαίρες και laser όπλα, που το μάτι μας πραγματικά χαζεύει. Βασικό στοιχείο του gameplay αποτελεί το boost, το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος της στολής σας και σας ωθεί προς τα μπροστά. Επειδή όμως δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να έχεις έναν προωθητή ταχύτητας στην πλάτη σου και παράλληλα να καταφέρεις να τρέξεις, ο ήρωας για όση ώρα έχει ανοιχτό το boost κάνει slide με τα γόνατά του, κινούμενος σε υπερύψηλες ταχύτητες. Παράλληλα, όση ώρα γλιστράτε μπορείτε και να πυροβολείτε, σκορπώντας έτσι τον πανικό και ανεβάζοντας πολύ τον δείκτη διασκέδασης. Γιατί κακά τα ψέματα, σε πολύ λίγα παιχνίδια αντικρίζουμε τέτοιου είδους μηχανισμούς gameplay.

Το οπλοστάσιο του Vanquish είναι εντυπωσιακό και περιλαμβάνει κάθε λογής αυτόματο όπλο, πολυβόλο, laser ακόμη και εκτοξευτή ρουκετών. Φυσικά θα καταφέρετε να πετάξετε όσες χειροβομβίδες θέλετε και με την ενισχυμένη στολή, μπορείτε να ρίξετε γροθιές μανίας σε πόρτες και ατσάλι κάνοντάς τα κομματάκια. Η ξέφρενη ταχύτητα με την οποία κινείστε και αντιδράτε έχουν δώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο παιχνίδι με μοναδικό μελανό σημείο την μικρή του διάρκεια στο offline κομμάτι. Σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες οι περισσότεροι θα καταφέρουν να τερματίσουν την κανονική διάρκεια του Vanquish. Δυστυχώς δεν υπάρχει Online Multiplayer και αρκετοί χρήστες θα το σκεφτούν δύο φορές πριν αγοράσουν ένα από τα καλύτερα αλλά συνάμα και μικρότερα παιχνίδια δράσης των τελευταίων ετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *