PC news….letter 31 – 25/11-1/12

 

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter – Τεύχος 31 – Εβδομάδα 25/11-1/12

 

pcnews_logo…..letter

 

Μηνιαία εφημερίδα για υπολογιστές, κινητά, ίντερνετ, games, τεχνολογία.

Δωρεάν on-line

 

 

Η δύναμη του Cloud Computing

Σε ειδική ημερίδα η Microsoft παρουσιάζει τα οφέλη του cloud computing για τις επιχειρήσεις

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2010 – Σε ειδική ημερίδα, με τίτλο The Power of Cloud Computing, η Microsoft Ελλάς παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν στο Cloud Computing και να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη. Η εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε προγραμματιστές και επαγγελματίες της πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς σχετικά με το Cloud Computing μέσα από αναλυτικές παρουσιάσεις, καθώς και να γνωρίσουν διαφορετικούς τρόπους διάθεσης και εφαρμογής του. Η τεχνολογία του Cloud Computing, εξασφαλίζοντας μέγιστη αξιοποίηση των υποδομών πληροφορικής που διαθέτει μια επιχείρηση και επιτρέποντας τη μείωση λειτουργικών εξόδων σε επίπεδο πληροφοριακών συστημάτων, αποτελεί μια έξυπνη πρόταση επένδυσης για κάθε οργανισμό.

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Πέφτουν οι πωλήσεις των κινητών

Κατά 36% έπεσαν οι πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων το γ’ τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GfK. Η τελευταία δεν έδωσε πιο ακριβή στοιχεία στο σχετικό δελτίο Τύπου της πέραν του ότι όλος ο τομέας των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ήταν στα 194 εκατ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο με τη συνολική πτώση να είναι στο –9,6%. Από την άλλη στο 9μηνο οι πωλήσεις τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ήταν στα 620 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 1,1%.
Όσον αφορά στον όγκο των πωληθέντων κινητών τηλεφώνων, η μείωση στο γ’ τρίμηνο ήταν στο –6,1%.
Η μόνη κατηγορία που παρουσιάζει αύξηση είναι των smartphones. Σε όγκο αυξήθηκαν κατά 190,1% το γ’ τρίμηνο, ενώ με βάση την αξία η αύξηση ήταν στο 144%. Από την άλλη πλευρά, τα smartphones αποτελούν το 16% του συνόλου της αγοράς κινητών τηλεφώνων. Πηγή: telecommnews.gr

Στο €1,4 δισ. το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

Η αξία του ελληνικού B2C ηλεκτρονικού εμπορίου ανέρχεται στα €1,4 δισ. για το 2010 καταγράφοντας αύξηση 75% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με στόχο την καταγραφή της συνολικής αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου (B2C) επιχειρήσεων προς καταναλωτές στην Ελλάδα και της συμπεριφοράς των Ελλήνων on-line καταναλωτών. Η ποσοτική έρευνα διεξήχθη την περίοδο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2010 με την συμμετοχή 1.106 on-line Ελλήνων καταναλωτών.

Ο τυπικός Έλληνας on-line καταναλωτής είναι «βαρύς» χρήστης του Internet αφού το 37% το χρησιμοποιεί πάνω από 30 ώρες της εβδομάδα. Πέρα από τους γνωστούς λόγους χρήσης του Internet (e-mail, αναζήτηση ειδήσεων κλπ) αρχίζουν και αναδεικνύονται και άλλες ενδιαφέρουσες χρήσεις για τους on-line καταναλωτές που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως facebook (42%), ανάρτηση / ανάγνωση blogs (31%), chat / instant messaging (21%), συμμετοχή σε On-line συζητήσεις / forums (23%).

 

Youropia

Οδηγίες σε αρχάριους.

Σαν κι εσένα.

 

 

Πως νιώθεις όταν βλέπεις μια πόλη να γιγαντώνεται από το απόλυτο μηδέν; Ποιος μπορεί να ξέρει; Παίζει ο Μέγας Αλέξανδρος. Ή οι όμοιοι του. Πως νιώθεις όταν σου ανακοινώνουν πως μπορείς να ζήσεις εικονικά σε έναν κόσμο όπου κάνεις ό,τι σε φωτίσει ο Θεός, κρατάς στα χέρια σου ενημέρωση που θα έκανε τον υπεύθυνο Τύπου του πλανητάρχη να θρηνεί, αρθρογραφία από ένα μάτσο τρελλούς για δέσιμο και κάθε φάσμα της τέχνης να ανοίγει, μπροστά στα μάτια σου;

 

Έλα, μην κολλάς. Προσπάθησε. Θα σου γίνω εμμονή, σου το υπόσχομαι. Ξεκίνα, άντε:

 

www.youropia.gr

 

Δεν ήταν δύσκολο. Έτσι; Κι αν περίμενες λίγο, αξίζει.

 

Έσκασες μύτη; Καλώς σε βρήκαμε.

 

Κοίταξέ με όσο θέλεις. Παραμένω κάτι περίεργο. Κάτι που δεν είδες ξανά. Και σε θέλω εδώ, να τριγυρίζεις στους δρόμους μου και να με βοηθάς να ομορφαίνω τις γωνιές μου, να χτίζω παλάτια κι όνειρα. Ίσως δοκιμάσω να σου εξηγήσω από τι φτιάχτηκα. Δύσκολο. Μάλλον η απάντηση είναι… φεγγαρόπετρες.

Σου δώσαμε έναν τόπο για να κατοικήσεις. Μια πραγματική πόλη. Με δυνατότητες. Που χωράει την ιδέα που κατέβασε το μυαλό σου. Τι θα δεις εδώ; Απρόβλεπτο. Ίσως μια live συναυλία στο γήπεδο, ίσως μιαν έκθεση φωτογραφίας. Ή ένα φεστιβάλ κινηματογράφου. Ή τη μουσική που θα γεμίσει σύντομα τον αέρα της άλλης σου πόλης. Αυτής με τα σκουπίδια, τις λακούβες, τα “εμπόδια”. Σίγουρα τις λέξεις ανθρώπων που βγήκαν για κυνήγι…

 

Δεν ξέρω αν θα βγει σε βερσιόν επανάστασης, δεν ξέρω αν θα γεννήσει έναν νέο κόσμο, αν θα κουβαλήσει ιδέες, αν θα ανάψει φωτιές, αν θα οπλίσει μυαλά. Ξέρω πως έχει τις δυνατότητες.

 

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ φέρνει κοντά εταιρείες και χρήστες Ανοικτού Λογισμικού

 

Προσπάθεια να φέρει σε επαφή επιχειρήσεις που παρέχουν εφαρμογές ή υπηρεσίες Ανοιχτού Λογισμικού με εταιρείες και φορείς-χρήστες, αλλά και με την κοινότητα προγραμματιστών, ξεκίνησε η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποβλέπει στη συνεργασία όλων των φορέων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ρόλο στη διάδοση, ανάπτυξη και χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα από εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού, ώστε να αναδειχθεί το εναλλακτικό μοντέλο επιχειρηματικότητας του Ανοικτού Λογισμικού. Προσκαλούνται, λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους (εταιρείες, developers, χρήστες) να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της ΕΛ /ΛΑΚ (www.ellak.gr).

4o Διεθνές Συνέδριο “Μicro&Nano 2010” στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

 

Το 4ο Συνέδριο Μικροηλεκτρονικής, Μικροσυστημάτων και Νανοτεχνολογίας “Μicro&Nano 2010” διοργανώνεται στις 12-15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στους παραπάνω τομείς και η ανταλλαγή απόψεων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από 34 διαφορετικές χώρες (Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία, Κίνα και Ινδία) που προέρχονται τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας. Περισσότερα….

 

PC news…letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση, εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε.

Από τον Σεπτέμβριο η PC news διανέμεται μόνο on-line δωρεάν με την εγγραφή σας.

 

Νέο:Τρελά βίντεο (μέρος 2)

Νέο: Δωρεάν Web TV

Νέο: Games (trailers section)

ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ

 

Ο ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ περιλαμβάνει σημαντικές ψηφιακές συλλογές ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Πρόκειται για συλλογές από τα Ινστιτούτα Νεοελληνικών Ερευνών, Βυζαντινών Ερευνών, και Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος, που ψηφιοποιήθηκαν και διατίθενται ψηφιακά από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Οι συλλογές περιέχουν πληροφορίες για την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά που μπορούν να φανούν χρήσιμες στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Στο δικτυακό τόπο του ΠΑΝΔΕΚΤΗ μπορείτε να επισκεφθείτε τις ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες ψηφιακές συλλογές, να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και να χρησιμοποιήσετε τα τεκμήρια που διατίθενται ελεύθερα. Περισσότερα

Σας ευχόμαστε ευχάριστη πλοήγηση!

 

8ο Bazart

Καλλιτεχνική συνάντηση νέων δημιουργών

27 Νοεμβρίου 2010 με 30 Ιανουαρίου 2011

στο M art Space

Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου (2ος όροφος)

Το φετινό Bazart

Εικοσιπέντε καλλιτέχνες εκθέτουν φέτος τα έργα τους στο Bazart Athena, κάποιοι μάλιστα για πρώτη φορά. Ανάμεσα στα έργα που διατίθενται προς πώληση υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, κοσμήματα, αλλά και χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και ρούχα.

 

Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση:

 

http://drop.io/bazart2010

Πατήστε κάτω αριστερά στην οθόνη το link “see more files of this type” για να δείτε όλες τις διαθέσιμες φωτογραφίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *