PC news….letter 41 – 3/2-9/2

 

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter – Τεύχος 41 – Εβδομάδα 3/2-9/2

 

pcnews_logo…..letter

 

Μηνιαία εφημερίδα για υπολογιστές, κινητά, ίντερνετ, games, τεχνολογία.

Δωρεάν on-line

 

 

Παρουσίαση του Microsoft Lync

 

Ειδική εκδήλωση με τίτλο «Microsoft Lync: Επαναπροσδιορίζοντας την επικοινωνία»

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2010 – Τα χαρακτηριστικά της νέας πρωτοποριακής πλατφόρμας επικοινωνίας, Microsoft Lync 2010, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν από την υλοποίησή της, παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά της γραφεία η Microsoft Ελλάς. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Microsoft Lync: Επαναπροσδιορίζοντας την επικοινωνία» και απευθυνόταν σε επαγγελματίες της πληροφορικής.

 

Το κοινό της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει live demo του Microsoft Lync 2010, καθώς και να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποφέρει η χρήση του εντός των επιχειρήσεων. Παράλληλα, συνεργάτες της Microsoft Ελλάς, μεταξύ αυτών η HP, η Sieben και η Comsys, παρουσίασαν τις λύσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αναφέρθηκαν σε υλοποιήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και ανέδειξαν τους τρόπους με τους οποίους η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας καθιστά δυνατή την επέκταση ή ακόμα και την αντικατάσταση των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, όπως τα εταιρικά τηλεφωνικά κέντρα.

 

Ο Microsoft Lync Server 2010 διατίθεται ήδη στην αγορά, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την επικοινωνία όλων των επιχειρήσεων. Το νέο προϊόν της Microsoft, που παλαιότερα έφερε την ονομασία Office Communications Server, αναβαθμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη μιας επιχείρησης επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω του PC, του τηλεφώνου και του browser, προσφέροντας τη δυνατότητα εικονικής συνδιάσκεψης με βίντεο και ήχο, ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, κοινή χρήσης τόσο των διάφορων εφαρμογών, όσο και της επιφάνειας εργασίας, καθώς και δυνατότητες τηλεφωνίας.

 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τα δημογραφικά του Facebook

Είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον πλανήτη, είναι το φαινόμενο του 21ου αιώνα, διαθέτει ήδη 600 εκατ. χρήστες και η αξία του υπολογίζεται γύρω στα 50 δις δολάρια! Ο λόγος φυσικά για το Facebook, τα δημογραφικά του οποίου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Ασφαλώς την πρωτοκαθεδρία σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες κατέχει η Aμερική, τόσο όμως οι ασιατικές όσο και οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν από κοντά.

 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στους χρήστες, σε συνολικό αριθμό 596 εκατ. περίπου (καταμέτρηση 15/1/2011):

  • 42% είναι από την Αμερική – 248,6 εκατ. σε 48 χώρες

  • 27% από την Ασία – 161,7 εκατ. σε 46 χώρες

  • 25% από την Ευρώπη – 152,5 εκατ. σε 49 χώρες

  • Οι υπόλοιποι από Αφρική και Ωκεανία – Αφρική: 22,1 εκατ. σε 49 χώρες, Ωκεανία: 11,3 εκατ. σε 18 χώρες

 

Κατεβάζετε ταινίες από torrents;

Θα σας βρίσκουν…

Κακά μαντάτα για τους χρήστες που συνηθίζουν να κατεβάζουν ταινίες και άλλης μορφής περιεχόμενο από torrent web sites. Δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ballarat στην Αυστραλία έγραψαν ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να καταγράφει τα ίχνη των “πειρατών”…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αυστραλιανής Herald Sun, ο φοιτητής Robert Layton και ο ερευνητής καθηγητής Paul Watters του Internet Commerce Security Laboratory (ICSL) του Πανεπιστημίου του Ballarat έγραψαν ένα πρόγραμμα που μπορεί να καταγράφει τα ίχνη των παράνομων downloads μέσα από torrent websites, έναν από τους συνηθέστερους τρόπους λήψης περιεχομένου στο διαδίκτυο.

 

 

Cyber-shot™ HX με δυνατότητα λήψης Full HD video

    Μεγαλύτερο zoom χωρίς θολή εικόνα, νέα λειτουργία Intelligent Sweep Panorama High Resolution και λειτουργία GPS/Πυξίδας

     

Ξεχάσατε την βιντεοκάμερά σας; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Με το πάτημα του ειδικού κουμπιού «Movie», οι παντοδύναμες Cybershot HX100V και HX9V της Sony, σας προσφέρουν πλέον λήψεις βίντεο Full HD. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές εγγράφουν με ρυθμό 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε προοδευτική σάρωση (1920x1080 50p) και μπορούν να αποτυπώσουν γρήγορη κίνηση με εξαιρετική ποιότητα και ευκρίνεια.

 

Επιπλέον, και οι δύο νέες φωτογραφικές μηχανές της σειράς Η είναι γεμάτες με καινοτομίες τελευταίας τεχνολογίας της Sony, για φωτογραφίες, βίντεο και τρισδιάστατες εικόνες σε ποιότητα που θα περιμένατε από μια μεγαλύτερη και πιο ογκώδη μηχανή DSLR.

 

Ιδανική για όσους ταξιδεύουν, αλλά και όσους αγαπούν τη φωτογραφία, η Cyber-shot HX100V, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, διαθέτει φακό Vario-Sonnar της Carl Zeiss με επικάλυψη T* στις επιφάνειες των οπτικών μερών, η οποία εξαλείφει ουσιαστικά κάθε αντανάκλαση. Αυτός ο εξαιρετικός φακός προσφέρει δυνατό οπτικό zoom 30x για κοντινά πλάνα με απίστευτη λεπτομέρεια σε αντικείμενα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση. Η Cyber-shot HX100V είναι άνετη στη χρήση, μεταφέρεται εύκολα, ενώ η σχεδίασή της, όπως και η διάταξη των χειριστηρίων παραπέμπει σε μεγαλύτερες μηχανές DSLR.

 

Η μικρότερη και ελαφρύτερη Cyber-shot HX9V διαθέτει έναν εξαιρετικό φακό υψηλών επιδόσεων G Lens με ισχυρό zoom 16x και ευρυγώνια λήψη 24 mm για να καλύψει τις ανάγκες σας, σχεδόν σε οποιαδήποτε περίπτωση.

 

 

Οι τελευταίες

επαγγελματικές λύσεις display στην ISE 2011

 

     

2 Φεβρουαρίου 2011 – Η Samsung Electronics παρουσίασε τις νέες επαγγελματικές (B2B) λύσεις προϊόντων display στην έκθεση Integrated Systems Europe (ISE) 2011. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν η διαδραστική οθόνη Microsoft Surface, το Samsung Central Station για συνδέσεις χωρίς hubs και μια σειρά από LED οθόνες, ειδικά σχεδιασμένες για τις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων.Ακρόαση

Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε το στρατηγικό της όραμα για την εξέλιξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά στα επαγγελματικά προϊόντα display. Η Samsung δημιουργεί νέες τεχνολογίες, που καλύπτουν ιδανικά τις αυξανόμενες απαιτήσεις των εταιρικών πελατών της, μέσα από σημαντικές συνεργασίες και χάρη στην υψηλή της τεχνογνωσία.

 

Αξιοσημείωτο παράδειγμα της τεχνογνωσίας της Samsung αποτελεί το Microsoft Surface©, ένα σύστημα για οθόνη αφής το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με ποικίλους τρόπους με τα ψηφιακά μέσα. Το Microsoft Surface©, σε συνδυασμό με την τεχνολογία των οθονών της Samsung, παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιράζονται αρχεία, να συνεργάζονται και να εξερευνούν νέες δυνατότητες, αφού αναγνωρίζουν τα δάχτυλα και άλλα αντικείμενα που τοποθετούνται σε αυτές. Οι εταιρικοί πελάτες της Samsung θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο προϊόν, το οποίο βασίζεται στη νέα τεχνολογία PixelSense με την οποία οι LCD οθόνες έχουν τη δυνατότητα να «βλέπουν» χωρίς να χρησιμοποιούν κάμερα.

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ και μόνον θα μας πάρουν στα σοβαρά, αλλιώτικα θα παραμείνουμε μπλοκαρισμένοι, ως πλακατζήδες blogger…

 

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ με δύο κύριες ιστοσελίδες (www.press-bank.gr & www.pressbank.blogspot.com ,-κι άλλες δύο βοηθητικές, δίνει μια σοβαρή μάχη για την καταγραφή των φαινομένων στη δισυπόστατη δημοσιογραφία μας (μπλογκς & επαγγελματίες δημοσιογράφοι)

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:

 

Τα χιλιάδες πουλιά που βρέθηκαν νεκρά σε ακτές των ΗΠΑ, γιατί αποσιωπούνται; Υπάρχει εξήγηση

Οι αμερικανοί ετοιμάζουν 140.000 -έτοιμα είναι- φέρετρα σε όσους αντιδρούν στην παγκοσμιοποίηση http://pressbank.blogspot.com/

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (αν σας ενδιαφέρουν…)

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (πρακτικές εφαρμογές-πληροφορίες..)

 

ΑΛΜΑΝΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ -Μήπως δεν υπάρχεις στο δημοσιογραφικό -συντακτικό ανθολόγιό μας ; Διαβάστε και στείλτε μας τα δικά σας Κι αυτό επίσης…..

 

ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ( Κεφαλαιώδες κομμάτι που τώρα οι διώξεις ακουμπάνε και τους bloggers, δεν θα πρέπει να κάνουμε κάτι; Κι αυτό

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.. Δεν έχεις γίνει ακόμη μέλος; Μπορεί να συνεχιστεί αυτό το σκορποχώρι στο διαδίκτυο των ανθρώπων που γράφουν, συντάσσουν σ΄αυτό; Δεν μας ενδιαφέρουν , αυτοί που κάνουν χαβαλέ στο διαδίκτυο, αλλά όσοι, εσείς, που επιδίδεστε ενημερωτικά στη συγγραφή; Πληροφορίες σχετικές θα βρείς εδώ και πιο κάτω: Από τη δράση της Ε.Σ.Δ

 

Φίλοι μας, ειλικρινά θα θελαμε και τη δική σας συνεργασία…Τη δική σας κατάθεση… Τράπεζα γαρ είμαστε!

 

 

 

Δημοσιεύθηκε η λίστα των υποψηφίων για βράβευση

www.worldphoto.org

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινώθηκε η λίστα των υποψηφίων για τα βραβεία του φωτογραφικού διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2011. Με τρεις θεματικές ενότητες για επαγγελματίες: Φωτορεπορτάζ & Ντοκιμαντέρ, Καλλιτεχνική Φωτογραφία και Εμπορική Φωτογραφία, καθώς και έναν Ανοικτό διαγωνισμό για φωτογράφους κάθε επιπέδου, τα Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας της Sony (Sony World Photography Awards) θεωρούνται σήμερα ο πιο ολοκληρωμένος φωτογραφικός διαγωνισμός στον κόσμο.

 

Η λίστα των υποψηφίων στην Επαγγελματική κατηγορία για το φετινό διαγωνισμό διαμορφώθηκε από την Κριτική Επιτροπή. Σε αυτή συμμετέχουν παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητες της διεθνούς φωτογραφικής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων φωτογράφοι, picture editors, ιδιοκτήτες πρακτορείων και κριτικοί. Πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία συνήλθε στο Λονδίνο για να επιλέξει τους υποψήφιους, είναι ο Βρετανός κριτικός φωτογραφίας, Francis Hodgson. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 27 Απριλίου.

 

Οι συμμετοχές για το διαγωνισμό του 2011, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη, υπερβαίνοντας τις 105.000 από 162 χώρες. Η φετινή λίστα των υποψηφίων για βράβευση περιλαμβάνει επίσης, νικητές και φιναλίστ περασμένων ετών, όπως οι Amit Madheshiya, Peter Frank, Denis Rouvre, Giulio Di Sturco και Tommaso Bonaventura.

 

 

Nέες κάρτες γραφικών για εξειδικευμένες επαγγελματικές απαιτήσεις

Οι νέες επαγγελματικές κάρτες γραφικών AMD FirePro™ 2270 και ATI FireProV5800 DVI προσφέρουν την κατάλληλη ευελιξία για την υποστήριξη της τεχνολογίας πολλαπλών οθονών

 

Η AMD (NYSE: AMD) παρουσίασε σήμερα τις AMD FirePro2270 και ATI FirePro ™ V5800 DVI επαγγελματικές κάρτες γραφικών, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για τους επαγγελματίες στους τομείς της ιατρικής, των χρηματοοικονομικών και της εφαρμοσμένης μηχανικής, που χρειάζονται να χρησιμοποιούν πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

 

Η AMD FirePro 2270, η μόνη χαμηλού προφίλ, παθητικής ψύξης, dual-display και triple set support κάρτα γραφικών της AMD, παρέχει δυνατότητες πολλαπλών οθονών για αυξημένη αποδοτικότητα, διάρκεια ζωής και συμβατότητα. Ο fan-less, ενεργειακά αποδοτικός σχεδιασμός της AMD FirePro 2270 καταναλώνει 15 watt το μέγιστο και 10 watts κατά μέσο όρο. Επιπλέον, η AMD FirePro 2270 επιτρέπει την αποτελεσματική εκτέλεση πολλαπλών εργασιών σε πολλαπλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων graphics intensive εφαρμογών, συμβάλλοντας στην πρόληψη επιβράδυνσης του συστήματος. Το legacy support για DisplayPort, DVI και VGA συνδεσιμότητα επιτρέπει την άψογη ενσωμάτωση σε υπάρχοντα συστήματα.

Η ATI FirePro V5800 DVI παρέχει στους επαγγελματίες τις επιδόσεις των γραφικών που απαιτούνται για τη λειτουργία δύο dual link DVI υψηλής ευκρίνειας οθονών, ενώ προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα προβολής μιας εικόνας ή εφαρμογής σε δύο οθόνες για διευρυμένο οπτικό πεδίο και ενισχυμένη αποδοτικότητα. Με υποστήριξη DVI συνδεσιμότητας, την πιο κοινή ψηφιακή διεπαφή, καθίσταται η μορφοποίηση του dual-display ευκολότερη από ποτέ. Η επαγγελματική κάρτα γραφικών ATI FirePro V5800 DVI παρέχει ένα full 30-bit display pipeline για αύξηση της αναπαραγωγής χρωμάτων και εξαιρετική οπτική πιστότητα και υποστηρίζει packed pixel mode για την υποστήριξη προβολής σε διπλή οθόνη 5MP για χρήση στον ιατρικό τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε http://www.amd.com.

 


MOTIVO 4

και 9MM

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, 10:00 μ.μ.

Οι Motivo 4, μετά από μια γόνιμη απουσία επέστρεψαν με “Το Κλειδί”, το τρίτο κατά σειρά album τους και θα το μοιραστούν μαζί μας ζωντανά, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στο KooKoo Live Mucic Bar. Ανανεωμένοι, με νέες μουσικές ιδέες , εκπληκτικό videoart και με την Άννα Καρλαύτη στα φωνητικά – πιο ώριμη από ποτέ – θα μας καθηλώσουν αλλά και θα μας ταρακουνήσουν με την άποψη τους, για αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας.

Οι Motivo 4, στη ζεστή γωνιά του ΚοοΚοο, σε μια από τις λίγες τους συναυλίες στην Αθήνα, παρουσιάζουν όλα τα καινούργια τραγούδια, μαζί με αυτά που έγραψαν στο παρελθόν και αγαπήθηκαν. Ενδιάμεσα θα ξεπροβάλουν οι: Skunk Anansie, Linkin Park, Muse, Δ.Σαββόπουλος, μέσα από την ιδιαίτερη οπτική γωνία των Motivo 4.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι 9ΜΜ, που αυτή τη φορά έχουν στις αποσκευές τους τα τραγούδια από το πρώτο τους album που μόλις κυκλοφόρησε. Progressive rock, με μελωδικές αλλά και ηλεκτρονικές στιγμές, προσδιορίζουν το στίγμα του συγκροτήματος.

Οι 9ΜΜ, δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2007 και έκτοτε έχουν δώσει πολλές συναυλίες, με αποκορύφωμα τον Σεπτέμβρη του 2010, όπου συμμετείχαν σε συναυλία αλληλεγγύης σε ένα κατάμεστο Θέατρο Πέτρας.

 

PC news…letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση, εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε.

Από τον Σεπτέμβριο η PC news διανέμεται μόνο on-line δωρεάν με την εγγραφή σας.

Τρελά βίντεο

Δωρεάν Web TV

Games (trailers section)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *