4 εφαρμογές για το Facebook – Βελτιώστε τον λογαριασμό σας

 

4 εφαρμογές για το Facebook

Βελτιώστε τον λογαριασμό σας

Πιθανότατα θα έχετε ήδη χρησιμοποιήσει κάποιες πρόσθετες εφαρμογές, ίσως και όχι. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες απ’ αυτές είναι απλά “για πλάκα” που σημαίνει είτε ότι κάνουν κάτι πολύ λίγο, είτε ότι δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται είτε ότι είναι δυσλειτουργικές, είτε ότι δεν είναι και πολύ χρήσιμες.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν εφαρμογές με τις οποίες αξίζει ν’ ασχοληθείτε και κάποιες απ’ αυτές σας παραθέτουμε παρακάτω.

 

 

PageRage Facebook Themes

Ότι το Facebook δεν προσφέρει γραφική παραμετροποίηση του περιβάλλοντός του όπως το MySpace είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αν δείτε τι έχει γίνει με το MySpace. Το Facebook είναι ομοιογενές, καλοφτιαγμένο και “καθαρό” στην εμφάνισή του, αλλά ίσως και να καταντάει βαρετό μερικές φορές, γι’ αυτό υπάρχει και η παραπάνω εφαρμογή. Το PageRage σας επιτρέπει να αλλάξετε την εμφάνιση της σελίδας σας, χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο στον Firefox και μια εφαρμογή για το Facebook.

 

Εικόνα

 

Χρειάζονται και τα δυο για να δουλέψει. Διαλέξτε ένα από τα πολλά skins από την PageRage gallery και αυτό ήταν. Βέβαια, η αλλαγή που θα δείτε θα είναι ορατή μόνο στον υπολογιστή σας και σε κανέναν άλλο.

 

 

 

Docs στο Facebook

Το Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε τα Docs, ένα υβρίδιο μεταξύ του Facebook και του Microsoft Fusion για διαμοιρασμό εγγράφων, λογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων στο Facebook. Δεν πρόκειται για εφαρμογή όπως τα Google Docs ή το Microsoft Office βέβαια, αλλά έχει κάποια χρησιμότητα.

Εικόνα

Μπορείτε να διαβάσετε τα πιο popular αναγνώσματα, να περιδιαβείτε σε αρχεία δικά σας και των φίλων σας ή να ανεβάσετε νέα έγγραφα. Επίσης, εκτός από τον διαμοιρασμό εγγράφων, μπορείτε να δημιουργήσετε διαδραστικά αρχεία χρησιμοποιώντας δεδομένα του Facebook. Περιλήψεις, γραφήματα που βασίζονται σε δεδομένα φίλων σας και slideshows φωτογραφιών. Εδώ μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κάποιες έξτρα χρήσεις τις οποίες δεν θα βρείτε σε παρόμοιες εφαρμογές όπως αυτές που αναφέραμε παραπάνω.

 

Εικόνα

 

Τώρα, επειδή η εφαρμογή είναι απλά ένα front-end για το νέο website Docs.com, το Facebook θα σας ανακατευθύνει εκεί όταν θα ανοίξετε ή θα δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο. Η πλήρης χρήση των δυνατοτήτων του word editor στη φωτό δεν είναι ακόμα δυνατή, υπάρχουν όμως λειτουργίες όπως το posting ενός εγγράφου στον τοίχο της σελίδας σας.

 

 

Twitter Tab

Το Facebook και το Twitter εκ πρώτης όψεως είναι ανταγωνιστικά sites κοινωνικής δικτύωσης, σε βάθος όμως, είναι στ’ αλήθεια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που θα μπορούσαν να συνεργάζονται

 

Εικόνα

 

Η εφαρμογή Twitter Tab σας επιτρέπει να ρίχνετε μια ματιά και στα δύο από ένα website. Για την ακρίβεια, μπορείτε να εποπτεύετε μέχρι 8 διαφορετικούς λογαριασμούς του Twitter και να παραμετροποιήσετε το theme ώστε να μοιάζει με τη σελίδα σας στο Facebook

 

 

RSS Graffiti

Πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν φιλοξενείτε επίσης ένα blog ή έχετε ένα site και διαθέτετε ένα RSS feed. Με την ευκολία εγγραφής σε ένα feed, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε posts στη σελίδα σας στο Facebook. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να κάνετε posts από sites όπως το Flickr, το Twitter, ή το Yahoo! Βέβαια χρειάζεστε ένα valid RSS feed.

 

Εικόνα

 

Η εγκατάσταση και το “σετάρισμα” της εφαρμογής παίρνει μόλις ένα λεπτό και μπορείτε να προσθέσετε feeds αμέσως. Η εφαρμογή σας ρωτάει αμέσως για το όνομα που θα δώσετε στο feed και το URL του, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα πιο προχωρημένα στοιχεία ρύθμισης, όπως φίλτρα, μετατροπή του feed, χρονοδιάγραμμα των ανανεώσεων κ.λ.π.

 

Πηγή: MakeUseOf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *