Πλήρης απεγκατάσταση Norton ή McAfee Antivirus

 

Πλήρης απεγκατάσταση Norton ή McAfee Antivirus

 

Οι περισσότεροι από σας βρήκατε αυτό το λογισμικό στον υπολογιστή σας όταν τον αγοράσατε. Αυτό δεν είναι κακό. Είναι καλό να έχετε ένα λογισμικό προστασίας σ’ έναν καινούργιο υπολογιστή το γρηγορότερο, ώστε να μην δοκιμάσετε καμιά μεγάλη απογοήτευση, όμως, το λογισμικό που διαθέτετε δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο.

Για δοκιμή, ρωτήστε κάποιον πρώην χρήστη του Internet Explorer ο οποίος σήμερα χρησιμοποιεί τον Firefox ή τον Chrome.

Εκτός αυτού, τα παραπάνω λογισμικά, κάνουν τον υπολογιστή σας αργό και ζητάνε ενημέρωση η οποία απαιτεί πλέον χρήματα για να συνεχίσουν να προστατεύουν τον υπολογιστή σας.

Η απεγκατάστασή τους συνήθως αφήνει πίσω της πολλά απομεινάρια, ακόμα κι αν γίνει μέσω του Πίνακα ελέγχου. Και οι δύο εταιρίες όμως το γνωρίζουν και προσφέρουν εργαλεία πλήρους απεγκατάστασης των λογισμικών τους.

Αν λοιπόν ψάχνετε να βρείτε πως θα απεγκαταστήσετε ένα από τα δυο προγράμματα και το αντικαταστήσετε με κάποιο δωρεάν, διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Πριν κάνετε οτιδήποτε, αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο μιας και το να είστε συνδεμένοι χωρίς προστασία είναι αρκετά επικίνδυνο. Ή ακόμα καλύτερα, διαβάστε πρώτα παρακάτω, κατεβάστε ότι είναι να κατεβάσετε και κατόπιν αποσυνδεθείτε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 

Πως να αρχίσω;

 

Και οι δυο εταιρίες προτείνουν να απεγκαταστήσετε τα προγράμματά τους από τον Πίνακα ελέγχου πριν να δοκιμάσετε τη χρήση των ειδικών εργαλείων τους. Αν και η χρήση αυτών των εργαλείων είναι αρκετή για μια πλήρη απεγκατάσταση, αν θέλετε να ακολουθείτε πλήρως τους κανόνες που σας δίνονται, πατήστε το κουμπί “Έναρξη” -> “Πίνακας Ελέγχου” -> “Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων”, αν έχετε τα Windows XP, ή “Απεγκατάσταση Προγραμμάτων”, αν έχετε τα Vista / 7. Βρείτε το πρόγραμμα που θέλετε να απεγκαταστήσετε και κάν’ τε το. Θα σας πάρει λίγο χρόνο, ή και θα αποτύχει πλήρως. Μην πανικοβληθείτε, έχουμε ακόμα αρκετά να κάνουμε.

 

Πλήρης απεγκατάσταση Norton

 

Χρειάζεστε το Norton Removal tool. Αυτό το προγραμματάκι θα απεγκαταστήσει όλα τα σχετικά μικροπρογράμματα καθώς και τις συντομεύσεις τα πιθανά toolbars και οτιδήποτε άλλο. Κατεβάστε το προγραμματάκι και τρέξτε το. Θα δείτε κάτι όπως στην παρακάτω εικόνα.

 

Εικόνα 1

 

 

 

 

Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνονται απλά πατώντας συνεχώς “next“. Ίσως κάποια στιγμή να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε κάποιο μικρό κείμενο, ίσα ίσα για να αποδείξετε ότι είστε άνθρωπος κι όχι ένα άλλο πρόγραμμα, αλλά σε λίγο θα έχετε απαλλαγεί πλήρως από την ύπαρξη του Norton στον υπολογιστή σας.

 

Πλήρης απεγκατάσταση McAfee

 

Όπως και το Norton Antivirus έτσι και το McAfee έχει το δικό του προγραμματάκι απεγκατάστασης, το McAfee Cleanup Tool, το οποίο πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται εξαφανίζοντας κυριολεκτικά ότι έχει σχέση με το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Κατεβάστε το και τρέξτε το, θα κάνει τα υπόλοιπα μόνο του.

 

Εικόνα 2

 

Εγκαταστήστε κάτι καλύτερο

 

Τώρα πλέον χρειάζεστε κάτι άλλο. Κάποιοι προτιμούν τα MicrosoftSecurityEssentials , για τρεις λόγους: Πρώτον προσφέρουν καλή προστασία, δεύτερον, έχουν απλό χειρισμό και interface και τρίτον, δεν θα σας ζητήσουν ποτέ χρήματα.

Αν παρ’ όλα αυτά ίσως θα θέλατε να δείτε και κάτι άλλο, δείτε τις παρακάτω συγκρίσεις στη σελίδα top ten free anti-virus programs ώστε να επιλέξετε με περισσότερη γνώση και άποψη!

 

Καλό downloading !

Πηγή: MakeUseOf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *