PC news…letter 49 – 31/3-6/4

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 49 Εβδομάδα 31/3-6/4

pcnews_logo…..letter

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές τα κινητά το ίντερνετ τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

 

Ιδρύει Κέντρο για το Cloud και τη Διαλειτουργικότητα στις Βρυξέλλες

 

Επένδυση ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην Ευρώπη μέσω εφαρμογών του Cloud

 

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011 – Η Microsoft Corp. προχώρησε στην ίδρυση “Κέντρου για το Cloud και τη Διαλειτουργικότητα” (Cloud and Interoperability Center) στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας με τη δράση αυτή τις προοπτικές ενίσχυσης της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην Ευρώπη που εξασφαλίζει η επένδυση στην τεχνολογία του cloud computing. Η Microsoft υποστηρίζει το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να οικοδομήσει μια έξυπνη, βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη οικονομία, μέχρι το 2020. Για το λόγο αυτό βοηθάει την Ευρώπη να αποκτήσει τα ηνία στον τομέα της τεχνολογίας, πραγματοποιώντας στρατηγικές επενδύσεις στο cloud computing, διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ κορυφαίων Ευρωπαϊκών εταιριών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτών και οργανισμών δημόσιου τομέα. Παράλληλα, πραγματοποιεί συνεργασίες με κυβερνήσεις και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη ενός ισχυρού ρυθμιστικού πλαισίου για το cloud computing, ενώ σημειώνεται ότι το Κέντρο θα συμβάλει στο κοινό όραμα για την ανάπτυξη μίας Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς.

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

5 GB δωρεάν online από την Amazon

Ενώ οι φήμες για τις εσωτερικές δοκιμές του Google Music έχουν ήδη αρχίσει εδώ και μέρες, η Amazon ανακοίνωσε τη δική της πρόταση, με το Cloud Drive. Πρόκειται για μια υπηρεσία online αποθήκευσης που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη μουσική τους και σε άλλα αρχεία από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό τους (προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο συσκευές με Android).

Το Cloud Drive έρχεται με 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και για την αναπαραγωγή των μουσικών κομματιών χρησιμοποιείται η εφαρμογή Cloud Player. Από εκεί και πέρα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από μια σειρά πακέτων, το φτηνότερο από τα οποία προσφέρει 20GB για 20 δολάρια το χρόνο. Επίσης, όσοι αγοράσουν κάποιο άλμπουμ αποκτούν δωρεάν 20GB. Πηγή: TechIT.gr

Το πιο ακριβό brand στον κόσμο – Google

Η εταιρεία BrandFinance μετατρέπει την αξία των brands των επιχειρήσεων σε… δολάρια και δημοσιεύει ένα σχετικό κατάλογο με τις δημοφιλέστερες εταιρείες του κόσμου. Η εταιρεία χρησιμοποιεί διάφορα επιχειρηματικά και οικονομικά κριτήρια προκειμένου να εκτιμήσει την αξία ενός brand.

Στο top500 που παρουσίασε πρόσφατα, η Google βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, καθώς η αξία του brand της αυξήθηκε κατά 23% σε σύγκριση με πέρυσι φτάνοντας τα $44,2 δισ. Η BrandFinance αναφέρει ότι ιδιαίτερα θετική επιρροή στο brand της Google, έχουν ορισμένες πρωτοβουλίες της που δεν είναι εμπορικές, όπως για παράδειγμα οι online υπηρεσίες που παρουσίασε για να διευκολύνει τις προσπάθειες διάσωσης στις φυσικές καταστροφές σε Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία.

 

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Microsoft με $42,8 δισ. Πηγή: Neo2.gr

 

Dell Inspiron Duo

Netbook και Tablet PC σε μία συσκευή

 

 

Μια συσκευή γεμάτη καινοτομίες

  • Μεταμορφώνεται στιγμιαία από ένα tablet PC με οθόνη αφής 10.1 ιντσών σε ένα πλήρες netbook με QWERTY πληκτρολόγιο

  • Μοναδικό design και καινοτομικός μηχανισμός περιστροφής της οθόνης

  • Ισχυρός επεξεργαστής και εμπειρία Windows 7 Home Premium

  • Με ενσωματωμένο το ειδικό λογισμικό για συσκευές αφής, duoStage, για άμεση πρόσβαση στα αγαπημένα multimedia αρχεία και προγράμματα

 

Η Dell παρουσιάζει το Inspiron Duo, το πρώτο netbook της αγοράς που μεταμορφώνεται στιγμιαία σε ένα πλήρες tablet PC με προχωρημένο design και αυξημένες δυνατότητες.

Το Inspiron Duo διαθέτει μια μοναδική σχεδιαστική καινοτομία που του επιτρέπει να μεταμορφώνεται στιγμιαία από ένα ισχυρό netbook σε ένα πλήρες tablet PC. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζει την αμεσότητα ενός tablet PC με τη λειτουργικότητα ενός netbook. Το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο διευκολύνει στο μέγιστο την πληκτρολόγηση ενώ η οθόνη αφής δίνει άμεσο έλεγχο σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής με ένα άγγιγμα. Η αλλαγή από netbook σε tablet PC γίνεται στιγμιαία περιστρέφοντας απλά την οθόνη και κλείνοντας το καπάκι του netbook. Το Inspiron Duo είναι ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ψυχαγωγία και την εργασία αλληλεπιδρώντας με μια συσκευή πλούσια σε χαρακτηριστικά και καινοτομίες. Ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, social networks αλλά και η πρόσβαση στα email και στα αρχεία σας είναι ένα κλικ μακριά.

 

 

 

 

 

 

MailOnBoard

Νέα e-mail υπηρεσία

 

Η Otesat-Maritel διαθέτει μία νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το MailOnBoard, για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του πλοίου και της εταιρίας.

 

Το MailOnBoard είναι μία εύχρηστη και χαμηλού κόστους υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω των δορυφορικών συστημάτων Inmarsat, Iridium και VSAT. Διαθέτει ισχυρό μηχανισμό συμπίεσης του μεταφερόμενου όγκου μεταξύ ξηράς-πλοίου και πλοίου-ξηράς που μειώνει το μέγεθος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έως και 90% ελαττώνοντας σημαντικά το κόστος επικοινωνίας της εταιρίας. Η υπηρεσία επίσης παρέχει φιλοξενία εταιρικών domain name (corporate domain name hosting), λειτουργεί μέσω διαδικτύου σε απλό PC πάνω στο πλοίο με dial-up ή ευρυζωνική σύνδεση, ενώ υποστηρίζει επικοινωνία με τη χρήση των MS Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird ή άλλων SMTP/POP3 client.

 

Με το MailOnBoard ο χρήστης μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει e-mail αυτόματα, με ή χωρίς συνημμένα αρχεία, καθώς και να διαθέτει μοναδικό λογαριασμό e-mail για κάθε πλοίο. Το αρχείο εγκατάστασης του λογισμικού στο πλοίο είναι μικρού μεγέθους (1.17Mb σε zip μορφή) και μπορεί να αποσταλεί μέσω e-mail ή CD.

 

Το MailOnBoard παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω διαδικτύου σε ένα φιλικό προς τον χρήστη Web Interface, παρέχοντας πλήρη διαχείριση των επικοινωνιών των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των πλοίων όπως πχ, δημιουργία μαύρων και λευκών λιστών e-mail διευθύνσεων, εφαρμογή κανόνων ασφαλείας, παραμετροποίηση του όγκου των εισερχόμενων και εξερχόμενων e-mail και αναλυτική καταγραφή του όγκου πριν και μετά τη συμπίεση, αυτόματη προώθηση e-mail και προσθήκης λέξεων εντοπισμού στο θέμα, καθώς και δυνατότητα εξαγωγής χρήσιμων δεδομένων σε αρχείο Excel.

 

 

 

«Υπεράτοκες Δόσεις» από τη Media Markt

 

Αθήνα, 28/03/11: Η Media Markt, παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο, πρωτοποριακό πακέτο «Υπεράτοκες Δόσεις», το μόνο πρόγραμμα άτοκων δόσεων που συνοδεύεται και από επιστροφή χρημάτων.

 

Η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Media Markt, παραμένοντας σταθερά καινοτόμος στην προσφορά των ελκυστικότερων προτάσεων αγοράς και θέτοντας πάντα στο επίκεντρο το συμφέρον του καταναλωτή, παρέχει μία νέα, άκρως πρωτοποριακή πρόταση αγοράς με την ονομασία «Υπεράτοκες Δόσεις». Το νέο πρόγραμμα συνδυάζει την εξόφληση των αγορών, σε 24 άτοκες δόσεις και με επιστροφή έως 100 ευρώ σε δωροκάρτα.

 

Οι καταναλωτές, που θα επισκεφθούν τα καταστήματα Media Markt, από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου και θα επωφεληθούν από το πακέτο προσφορών «Υπεράτοκες Δόσεις», δεν θα χρειαστεί να διαλέξουν ανάμεσα στην αποπληρωμή του οφειλόμενου χρηματικού ποσού, μέσω άτοκων δόσεων, ή στην επιστροφή χρημάτων, αλλά θα μπορούν για πρώτη φορά να αξιοποιήσουν και τις δύο παραπάνω επιλογές. Με τον τρόπο αυτό, οι επισκέπτες της Media Markt θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, εξοφλώντας το χρηματικό ποσό σε 24 άτοκες δόσεις και, παράλληλα, θα λαμβάνουν ανάλογη επιστροφή χρημάτων σε δωροκάρτα για τις μελλοντικές τους αγορές, κερδίζοντας έως και 100 ευρώ. Σημειώνεται ότι, η εν λόγω προσφορά ισχύει για αγορές από 300 ευρώ και άνω, με χρήση όλων των πιστωτικών καρτών, εκτός από τις Εθνοcash Maestro και American Express.

 

 

 

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

«ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ»;

Σκέψεις πάνω στο κλασικό δοκίμιο του Erwin Schrödinger και την ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ»; Σκέψεις πάνω στο κλασικό δοκίμιο του Erwin Schrödinger και την ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας και ομιλητή το Χρήστο Ουζούνη, Καθηγητή και Διευθυντή του Κέντρου Βιοπληροφορικής στο King’s College London (2007-2010).

 

Είσοδος Ελεύθερη.

 

8ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση

 

 

Βραβεύτηκε εκπαιδευτικός από τη Μυτιλήνη

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2011 – Σημαντική διάκριση πέτυχε έλληνας εκπαιδευτικός, από τη Μυτιλήνη, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο 8ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft. Η εκδήλωση διεξήχθη στη Μόσχα, από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 εκπαιδευτικών, οι οποίοι προήλθαν από 40 και πλέον ευρωπαϊκές χώρες.

Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κοντέλλης από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, παρουσιάζοντας την «Κατασκευή Εκπαιδευτικού Δορυφόρου τύπου CanSat», κέρδισε την τρίτη θέση στην ειδική κατηγορία «Επιλογή των Εκπαιδευτικών» (Educators’ Choice), όπου οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία. Η διάκριση αυτή εξασφάλισε στον έλληνα εκπαιδευτικό τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. Υπογραμμίζεται ότι, ο κ. Κοντέλλης είναι ο πρώτος έλληνας εκπαιδευτικός που βραβεύεται για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο Φόρουμ της Microsoft, καθώς το 2008 είχε αναδειχθεί νικητής σε διαφορετική κατηγορία του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Φόρουμ και στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακοί μέθοδοι διδασκαλίας από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν επενδύσει στις δυνατότητες της πληροφορικής και των ψηφιακών μέσων προκειμένου να αναβαθμίσουν το διδακτικό τους έργο και να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών τους. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, βραβεύτηκαν συνολικά 24 καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας ανάμεσα από περισσότερες από 80 συμμετοχές, οι οποίες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από ειδικούς από όλο τον κόσμο, με επικεφαλής την καθηγήτρια του St. Patricks University του Δουβλίνου, Dr. Deirdre Butler.

 

 

 

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα

 

Τρελά βίντεο

Δωρεάν webTV

Games trailers section

Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης στην Ξάνθη

 

Η δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικής Διαδικτύωσης ξεκίνησε στην Ξάνθη, με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Διαδικτυωμένων Συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ. Πρόκειται για το έργο “SPICE-Space Internetworking Center” που συντονίζει ο καθηγητής Β. Τσαουσίδης και θα ενισχύσει τόσο την επιστήμη του Διαστήματος, όσο και τις επίγειες επικοινωνίες.

Μέχρι σήμερα η διαδικασία επικοινωνίας των επίγειων διαστημικών κέντρων με τους διεθνείς διαστημικούς σταθμούς, τις επανδρωμένες αποστολές και τους δορυφόρους αποτελούσε μία πολύπλοκη και πολυέξοδη διαδικασία, με κάθε είδους εμπόδια, που διαρκούσε μόλις λίγα λεπτά.

Περισσότερα….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *