PC news….letter 50 – 7/4-13/4

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 50 Εβδομάδα 7/4-13/4

 

pcnews_logo…..letter

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

 

H Saturn γιορτάζει 50 χρόνια στην Ευρώπη!

 

Γιορτάζει τα γενέθλιά της με ασυναγώνιστες προσφορές και μια εντυπωσιακή καμπάνια επικοινωνίας

Αθήνα, 31/03/11: Το 2011 αποτελεί χρονιά – ορόσημο για τη Saturn, καθώς φέτος η αλυσίδα γιορτάζει τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας, υλοποιώντας μία νέα, μεγάλη καμπάνια επικοινωνίας. Από το 1961, που εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα στην Κολωνία της Γερμανίας, μέχρι σήμερα, η Saturn έχει διανύσει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, έχοντας προσθέσει στο δίκτυό της 264 σημεία πώλησης σε 14 χώρες.

Προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες, μεγάλη ποικιλία επώνυμων προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας, τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς και όλα αυτά μέσα σε άνετους χώρους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη με την ιδιαίτερη αισθητική τους, η Saturn έχει αναπτύξει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό. Ανανεώνοντας την υπόσχεσή της για άλλα 50 χρόνια κορυφαίων υπηρεσιών, γιορτάζει τα γενέθλιά της και προσκαλεί και τους καταναλωτές να απολαύσουν στο maximum την εμπειρία Saturn μέσα από μοναδικές προσφορές.

Τα καταστήματα της αλυσίδας Saturn θα υποδέχονται όλο το χρόνο τους επισκέπτες τους με «εορταστική» εμφάνιση αλλά, κυρίως, με συμφέρουσες προσφορές και πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι πελάτες της Saturn θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από διάφορα προνομιακά προγράμματα αγορών, που θα τους επιτρέπουν να αποκτήσουν προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας σε ασύγκριτες τιμές.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στατιστικά του διαδικτύου για την Ελλάδα από τη Google

Ενδιαφέροντα στατιστικά για τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα δημοσίευσε η Google Greece, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποίησε για το Adsense πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα:

Ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας με πρόσβαση στο διαδίκτυο ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια. Πάνω από 200.000 smartphones πουλήθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 – αριθμός που ξεπερνά τον αντίστοιχο των επιτραπέζιων υπολογιστών. 30 εκατομμύρια βίντεο προβάλλονται κάθε μήνα μέσω του YouTube.

Ο αριθμός των λογαριασμών σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης φτάνει τα 4 εκατομμύρια. Ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος που αφιερώνει κάποιος online φτάνει τις 10 ώρες.Καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 500.000 αναζητήσεις. Η άνοδος της χρήσης του διαδικτύου μέσω κινητών συσκευών αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Πηγή: TechIT.gr

Οι επεκτάσεις που επιβραδύνουν τον Firefox

Προειδοποιητικό μήνυμα σε όσες επεκτάσεις καθυστερούν την εκκίνηση του Firefox πάνω από 25% ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει η Mozilla μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, στη λίστα με τις επίμαχες επεκτάσεις βρίσκονται μερικές από τις πιο δημοφιλείς, όπως για παράδειγμα το Firebug, το FlashGot, το και το Xmarks. Ειδικά το Firebug φαίνεται πως καθυστερεί την εκκίνηση του Firefox κατά 74%, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, μαζί με το FoxLingo.

Όπως εξηγεί η Mozilla, κάθε επέκταση που εγκαθίσταται στον browser καθυστερεί κατά μέσο όρο την εκκίνηση του browser κατά 10%. Για κάποιους χρήστες αυτό μπορεί να σημαίνει καθυστέρηση μερικών αμελητέων χιλιοστών του δευτερολέπτου, ενώ για άλλους μπορεί να φτάνει έως μισό δευτερόλεπτο, ανάλογα με την ισχύ του συστήματός τους. Σύμφωνα ωστόσο με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση 10 επεκτάσεων είναι αρκετή για να διπλασιάσει τον χρόνο εκκίνησης.

Πηγή: TechIT.gr

 

Tροποποιεί τη συμφωνία WSA με την GLOBALFOUNDRIES Inc δημιουργώντας νέα τιμολογιακή πολιτική

 

 

Η AMD (NYSE: AMD) ανακοίνωσε την τροποποίηση της συμφωνίας WSA (Wafer Supply Agreement) με την GLOBALFOUNDRIES Inc. Ο κυριότερος σκοπός της τροποποίησης αυτής είναι να ανανεώσει την τιμολογιακή πολιτική των wafers για το 2011 για τους μικροεπεξεργαστές και τους APUs. Η τροποποίηση του συμφωνητικού, επίσης, ρυθμίζει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της AMD σχετικά με την παραγωγή GPUs και chipset από την GLOBALFOUNDRIES.

 

Σύμφωνα με την τροποποιημένη συμφωνία, η GLOBALFOUNDRIES δεσμεύεται να παρέχει στην AMD και η AMD συμφωνεί να αγοράσει ένα συγκεκριμένο αριθμό wafers 45nm και 32nm για κάθε τρίμηνο του 2011. Η AMD θα πληρώσει συγκεκριμένο αντίτιμο για τα wafers των 45 nm εντός του 2011, ενώ το ποσό για τα 32 nm wafers θα εξαρτηθεί από το die size.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η AMD θα καταβάλλει στην GLOBALFOUNDRIES ένα επιπλέον πόσο ανά τρίμηνο εντός του 2012, αν η GLOBALFOUNDRIES πληροί τους όρους της συμφωνίας σχετικά με τη συνεχή διαθεσιμότητα των wafers 32 nm από τις αρχές του 2012.

 

Για το 2012, η AMD θα καταβάλλει το αντίτιμο της παραγωγής των wafers στην GLOBALFOUNDRIES με βάση το κόστος κατασκευής των μικροεπεξεργαστών και των APUs. Η ΑMD υπολογίζει ότι θα καταβάλλει στην GLOBALFOUNDRIES περίπου το ποσό των $1,1 – $1,5 δις εντός του 2011 και $1,5 – $1.9 δις εντός του 2012 για την αγορά wafer συμφωνά με την τροποποιημένη συμφωνία. Για το 2010 η AMD κατέβαλλε στην GLOBALFOUNDRIES περίπου $1,2 δις.

 

Η AMD πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, για να ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σχετικά με την τροποποίηση της συμφωνίας (WSA). Η AMD παρέχει βίντεο της τηλεδιάσκεψης στην σελίδα investors relations που θα παραμείνει διαθέσιμο για 30 μέρες.

 

 

On-Demand λύσεις ναυτιλιακού λογισμικού ERP

και Cloud Computing

 

Η Otesat-Maritel παρέχει τις On-Demand εφαρμογές λογισμικού Microsoft Dynamics NAV Planned Maintenance System (PMS), Procurement Process Solution (PPS) και International Safety Management (ISM) Administrator. Οι υπηρεσίες διατίθενται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές με μηνιαία συνδρομή και μπορούν να συνδυαστούν με Cloud Computing υπηρεσίες (όπως Dedicated Resources, Backup Services, κλπ.), προκειμένου να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, ενώ η υποστήριξή τους γίνεται 24/7 από το εξειδικευμένο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.

 

Ο Γιώργος Λουβερδής αναλαμβάνει Διευθυντής του τμήματος Microsoft Business Solutions

 

Αθήνα, 06 Απριλίου 2011 – Ο κ. Γιώργος Λουβερδής αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του τμήματος Microsoft Business Solutions της Microsoft Ελλάς, κατόπιν της μετακίνησης του κ. Πάνου Γκίκα, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον Multi-country Dynamics Lead για περισσότερες από 23 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

 

Από την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο των νέων του αρμοδιοτήτων, ο κ. Γιώργος Λουβερδής τίθεται επικεφαλής ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων Microsoft Dynamics ERP & CRM στην Ελλάδα, έχοντας παράλληλα υπό την ευθύνη του το δίκτυο των συνεργατών της εταιρίας στους τομείς αυτούς, με στόχο τη βέλτιστη συνεργασία και την επίτευξη των κοινών στόχων μεταξύ της Microsoft Ελλάς και των συνεργατών της.

 

 

 

 

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

 

“Κάνε την Καινοτομία Πράξη”: ένας διαγωνισμός για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Την έναρξη του διαγωνισμού “Κάνε την Καινοτομία Πράξη-Make Innovation Work” ανακοίνωσε πρόσφατα το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Πρόκειται για έναν μεγαλόπνοο διαγωνισμό καινοτομίας, για την ανάδειξη και υλοποίηση της καλύτερης πρωτότυπης επιχειρηματικής ιδέας, που έχει τη δυναμική να ενισχύσει την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 16 Μαΐου 2011, απαρτίζεται από τέσσερις επιλέξιμες θεματικές ενότητες: Πράσινη Ενέργεια, Τουρισμός, Εναλλακτική Γεωργία και Μεταφορές και Ναυτιλία. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιλογή και στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν αποκλειστικά εντός του ελλαδικού χώρου, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προβολή των δημιουργικών δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς τους στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”

Δέκα πρωτότυπες ιδέες που προσφέρουν λύσεις σε καθημερινά θέματα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναδείχθηκαν στον διαγωνισμό “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” της Εθνικής Τράπεζας. Ο διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν 674 άτομα με 403 προτάσεις, ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων εστιάστηκε στην εξεύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με το περιβάλλον, την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών και τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων, στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, ήταν τα 30 έτη, με το ένα τρίτο των συμμετεχόντων να είναι γυναίκες. Κατά την τελετή βράβευσης ανακοινώθηκε και η έναρξη του δεύτερου διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” για το 2011. Στην τελετή παρευρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Αντώνης Μαρκόπουλου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλειος Ράπανος, καθώς και άλλα στελέχη της Τράπεζας και παράγοντες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Περισσότερα….

 

Κίνητρα αποχώρησης σε υπαλλήλους

 

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011 – O OTE ανακοινώνει ότι υπεγράφη σήμερα συλλογική σύμβαση εργασίας (κίνητρα για αποχώρηση με συνταξιοδότηση) από τη Διοίκηση της Εταιρίας και τη Διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με την οποία δίνονται κίνητρα αποχώρησης στους υπαλλήλους έως 25.000 ευρώ. Η σύμβαση αφορά περίπου 250 εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης σύμφωνα και με την δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου που παρέχει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

 

Σημειώνεται ότι προγράμματα αποχώρησης με κίνητρα εφαρμόζονται κάθε χρόνο στον ΟΤΕ από το έτος 1996 και δεν αποτελούν ούτε σχετίζονται με το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων που υλοποιήθηκε την περίοδο 2005-2006.

 

 

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα

 

Τρελά βίντεο

Δωρεάν webTV

Games trailers section

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ – ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ

 

 

 

 

 

Στις 21 Μαρτίου 2011 η εταιρεία «OnAir24» με την συνεργασία 40 δημοσιογράφων (από όλη τη γκάμα των ρεπορτάζ), 10 γραφιστών και 4 web designers δημιούργησε ένα νέο ολοζώντανο site το OnAir24 ( http://www.onair24.gr/) που περιλαμβάνει εσωτερικές και εξωτερικές ειδήσεις, νέα της αγοράς και άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος και Live ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με ζωντανό ενημερωτικό πρόγραμμα από τις 10.00 το πρωί έως τις 6 το βράδυ).

 

Η εταιρεία ήδη εκδίδει την εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙΚΗ» και το περιοδικό «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ».

 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας alepouditsa.gr. Η αλεπουδίτσα παρουσιάζει όλες τις προσφορές και εκπτώσεις του διαδικτύου, όπου και αν βρίσκονται!

Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η αναζήτηση προσφορών και εκπτώσεων είναι η καλύτερη λύση. Όμως οι προσφορές βρίσκονται διάσπαρτες σε δεκάδες sites και αλλάζουν καθημερινά. Ο νέος διαδικτυακός τόπος alepouditsa.gr ξετρυπώνει όλες τις προσφορές και τις συγκεντρώνει σε ένα σημείο……

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *