PC news….letter 51 – 14/4-20/4

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 51 Εβδομάδα 14/4-20/4

pcnews_logo…..letter
Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία   Δωρεάν On-line

 

NGO Day
Η NGO Day, μια ημέρα αφιερωμένη στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Microsoft Ελλάς. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου και η διοργάνωσή της πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Eurocharity.
Για τη Microsoft, η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, διέποντας το σύνολο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης που η εταιρία υλοποιεί.
Στην περίπτωση των Μη-Κυβερνητικών και Μη-Κερδοσκοπικών Οργανισμών, η απόκτηση εργαλείων, που συμβάλουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών, αναδεικνύεται σε μείζονος σημασίας ζήτημα.
Προκειμένου να ενημερώσει τους οργανισμούς αυτούς για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το έργο τους, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η ίδια εξασφαλίζοντάς τους δωρεάν λογισμικό, η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 τη διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day.
Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30 Μη-Κυβερνητικοί και Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ FTTH, VDSL και άλλα…Η κυβερνητική πλευρά αναφέρεται σαφώς στο FTTH ως την επιλεγείσα τεχνολογία για τα δίκτυα της επόμενης γενιάς.Την κυβερνητική απόφαση υποστηρίζουν οι περισσότεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πλην ΟΤΕ, στις προθέσεις του οποίου είναι η ανάπτυξη VDSL. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Αχιλλέως, γενικός διευθυντής τηςCyta Hellas, “Εμείς σαν Cyta, αύριο μπορούμε να δώσουμε VDSL όπου βρισκόμαστε, καθώς όλος ο εξοπλισμός που έχουμε μπορεί να δώσει VDSL. Δεν δίνουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι λάθος. Πρέπει να έχουμε το θάρρος, την αποφασιστικότητα να πάμε στην οπτική ίνα. Το VDSL δεν έχει ζωή σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται μία επένδυση η οποία είναι τεράστια και δεν θα αξιοποιηθεί επαρκώς”. Περισσότερα….Ευφυή δίκτυα στη ΔΕΗΤα smart grids βρίσκονται σε υψηλή προτεραιότητα στη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Αρθούρο Ζερβό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στο πρόσφατο συνέδριο του Economist παρέχοντας στοιχεία για το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα σχετικά έργα.Βάσει του project στη θέση των σημερινών ρολογιών θα τοποθετηθούν smart meters τα οποία αποστέλλουν τα στοιχεία της κατανάλωσης του κατόχου του σε ένα κεντρικό σύστημα για επεξεργασία, γεγονός που σημαίνει ότι σταματά το σημερινό καθεστώς ελέγχου των ρολογιών και έκδοσης των έναντι λογαριασμών. Ταυτόχρονα, ο πελάτης θα έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα για τη κατανάλωσή του, ενώ σε συνδυασμό με ένα χρονομεταβλητό τιμολόγιο θα μπορεί να αποφασίζει ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνει τις περισσότερο ενεργοβόρες εργασίες. Περισσότερα….
Νέος ιός προκαλεί πονοκέφαλο στους χρήστες του Facebook!Τις τελευταίες μέρες πολλά είναι τα email παραπόνων, από χρήστες του Facebook που έχουν πέσει θύματα ενός νέου ιού στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Ο νέος ιός – απάτη που έχει χτυπήσει το Facebook, είναι εμπνευσμένος από την δημοφιλή ταινία “Twilight” κι έχει τη μορφή παιχνιδιού.Έτσι λοιπόν, εμφανίζεται ένα παράθυρο που λέει στο χρήστη οτι για να εγκαταστήσει και στη συνέχεια να παίξει το υποτιθέμενο παιχνίδι που είναι βασισμένο στη δημοφιλή ταινία, θα πρέπει να κάνει like σ’ ένα παράθυρο που θα εμφανιστεί.Καινοτόμα προϊόντα Blu-ray Home Cinema για το 2011

«Έξυπνα» players με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, οι οποίες επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία του Blu-ray Τρία νέα συστήματα home cinema 2.1, με πλήθος χαρακτηριστικώνΤα νέα μας συστήματα home cinema Blu-ray 2.1 Αν είστε έτοιμοι για μια συγκλονιστική εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που δεν έχετε ξαναζήσει, έχουμε για εσάς τρία νέα συστήματα Home Cinema Blu-ray™ 2.1, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε: το BDV-EF200, το BDV-L600 και το BDVL800. Απολαύστε βίντεο απ’ ευθείας από το διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας BRAVIA® Internet Video. Αν σκέφτεστε ότι αποκτώντας ένα σύστημα Home Cinema 2.1 θα κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα του ήχου, σας πληροφορούμε ότι χάρη στον virtual ήχο surround S-Force PRO 3D, το μόνο στο οποίο θα κάνετε έκπτωση είναι τα επιπλέον ενοχλητικά καλώδια. Ταυτόχρονα, η τεχνολογία IP Noise Reduction θα σας χαρίσει εντυπωσιακά ευκρινή εικόνα, ακόμη και σε αναπαραγωγή διαδικτυακού περιεχομένου.
Το σύστημα διαθέτει δύο θύρες HDMI® για εύκολη σύνδεση μέσω ενός μόνο καλωδίου με άλλες συσκευές HD, όπως αποκωδικοποιητές και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Η βάση για iPod/iPhone σας επιτρέπει να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ή να βλέπετε τα βίντεό σας κάθε στιγμή. Μπορείτε ακόμη και να χειρίζεστε το player με το δικό σας iPod touch, iPhone ή Android™ smartphone.
Τόσο το BDV-L600, όσο και το BDV-L800, σας δίνουν την δυνατότητα να τοποθετήσετε το σύστημα στο χώρο σας όπως εσείς θέλετε. Το player μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια, κάθετα, ή να κρεμαστεί στον τοίχο*. Το BDV-L800 είναι εφοδιασμένο με ενσωματωμένο σύστημα Wi-Fi για να συνδέεστε στο ίντερνετ εύκολα και χωρίς καλώδια και με ηχεία κάλυψης 270 μοιρών τα οποία διασπείρουν τον ήχο σε όλο το δωμάτιο, χαρίζοντας εξαιρετική ποιότητα, σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου και αν βρίσκεστε. 

ESET NOD32 Antivirus for Linux
Η ESET ανακοινώνει τη διάθεση του ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop και του ESET NOD32 Antivirus 4 for Linux, για εταιρικούς ή οικιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Linux. Το ESET NOD32 Antivirus for Linux αξιοποιεί τη βραβευμένη μηχανή ThreatSense, προσφέροντας προηγμένη προστασία από απειλές του διαδικτύου με ελαχιστοποιημένη επιβάρυνση της απόδοσης του συστήματος.    

«Δεδομένης της σημασίας της χρήσης του Linux, είναι σημαντικό οι χρήστες του να εξοπλίσουν το σύστημά τους με ένα προηγμένο λογισμικό ασφαλείας για την προστασία από επιθέσεις του διαδικτύου. Με τη διάθεση του ESET NOD32 Antivirus 4 for Linux, η ESET προσφέρει προστασία σε όλες τις σημαντικές πλατφόρμες, με αποτέλεσμα την έγκαιρη προστασία από επιθέσεις που στόχο έχουν τα λειτουργικά συστήματα Linux, Windows ή Mac OS», δήλωσε ο Richard Marko, Διευθύνων Σύμβουλος της ESET.

Στην κορυφή της λίστας των Best Workplaces Hellas 2011
Αθήνα, 11 Απριλίου 2011 – Πρώτη μεταξύ των δέκα Best Workplaces για το 2011 στην κατηγορία των επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 ως 250 εργαζομένους στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Xerox Hellas, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που διενεργείται κάθε χρόνο από το Great Place to Work Institute Hellas.
Είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που η Xerox Hellas βραβεύεται από το Great Place to Work Institute Hellas. Η φετινή διάκριση είναι η  σπουδαιότερη, όσον αφορά στις πολιτικές και πρακτικές διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού, αν και η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες βραβεύσεις, τόσο στο συγκεκριμένο θεσμό όσο και από άλλους φορείς.
Ο διαγωνισμός Best Workplaces διενεργείται κάθε χρόνο από το Great Place to Work Institute Hellas σε συνεργασία με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του Alba Graduate Business School. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλες οι εταιρείες που έχουν προσωπικό άνω των 50 ατόμων. Για την τελική κατάταξη μιας εταιρείας λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις του προσωπικού μέσα από την συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων (“Trust Index”) με βαρύτητα 66% και οι απαντήσεις της διοίκησης της εταιρείας κατά 33% (“Culture Audit”). Για το 2011 137 υπάλληλοι της εταιρείας συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους στο σχετικό ερωτηματολόγιο, αποτυπώνοντας έτσι έμπρακτα με τη γνώμη τους τι συνιστά τελικά ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Samsung Electronics Hellas: Νέα εταιρεία, νέα στελέχη
11 Απριλίου 2011 – Τη νέα εταιρεία, τους στόχους της για την ελληνική αγορά, καθώς και τη στρατηγική ανάπτυξης ανά προϊοντική κατηγορία παρουσίασαν ο κ. Kevin Lee, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas μαζί με τα νέα στελέχη της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Grand Resort στο Λαγονήσι.
Έξυπνες τηλεοράσεις με πλαίσιο που φτάνει μόλις τα 5 χιλιοστά και προσφέρουν πρόσβαση σε ένα ευρύ περιεχόμενο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης μέσω του ενσωματωμένου Smart Hub, πανίσχυροι και ελαφρύτεροι φορητοί υπολογιστές, τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android, οικιακές συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας να προσφέρει «μια πιο έξυπνη καθημερινότητα» στους χρήστες των προϊόντων της.Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία κατέχει ήδη την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην αγορά LCD τηλεοράσεων, LCD οθονών, Blu-Ray player, συστημάτων home theater και ψυγείων.  

Παρουσίαση του Windows Intune
Αθήνα, 11 Απριλίου 2011 – Η παρουσίαση της νέας επιχειρηματικής λύσης της Microsoft, Windows Intune, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα ειδικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς την Πέμπτη 7 Απριλίου, στα γραφεία της, με προσκεκλημένους πελάτες και συνεργάτες της.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει live demo του νέου προϊόντος της Microsoft, Windows Intune, καθώς και να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποφέρει η χρήση του εντός των επιχειρήσεων. Παράλληλα, εκπρόσωποι των εταιριών InTTrust και Lavipharm, οι οποίες συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Windows Intune, που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες για συνεργάτες και πελάτες της Microsoft Ελλάς αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην εμπειρία χρήσης της νέας επιχειρηματικής λύσης και ανέδειξαν τους τρόπους με τους οποίους αυτή διασφάλισε μια ενιαία και απλοποιημένη διαχείριση των υποδομών των πληροφοριακών τους συστημάτων.Το Windows Intune, το οποίο διατίθεται ήδη σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, απλοποιεί σημαντικά την κεντρική διαχείριση πολλαπλών υπολογιστών, οι οποίοι βρίσκονται σε περιβάλλον δικτύου και διαθέτουν εγκαταστημένες τις εκδόσεις των Windows 7 (Windows 7 Enterprise, Ultimate και Professional), των Windows Vista (Windows Vista Enterprise, Ultimate, and Business) ή των Windows XP (Windows XP Professional με SP2 και μετά), ενώ επιπλέον εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ασφαλείας, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες Windows Cloud και τα Windows 7.

PC  news letterΑν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε     Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα
Τρελά βίντεοΔωρεάν webTVGames  trailers section 50 άτοκες δόσεις από τη Saturn για τα 50 χρόνια στην Ευρώπη 

Η Saturn γιορτάζει 50 χρόνια στην Ευρώπη και προσφέρει 50 άτοκες δόσεις για συνολικές αγορές άνω των 300 ευρώ Αθήνα, 11/04/11 Η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Saturn ανακοινώνει σημαντικές διευκολύνσεις για τους φίλους της τεχνολογίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων παρουσίας της στην Ευρώπη. Οι καταναλωτές που θα επισκεφτούν τα 5 καταστήματα της Saturn, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τη Δευτέρα 11 έως και το Σάββατο 16 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των αγορών τους σε έως και 50 άτοκες δόσεις. Η προσφορά αυτή ισχύει για συνολικές αγορές άνω των 300 ευρώ, με χρήση όλων των πιστωτικών καρτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *