PC news…letter 53 – 28/4-4/5

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 53 Εβδομάδα 28/4-4/5

pcnews_logo…..letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

«Sony Tablet» με λειτουργικό Android 3.0

Η Sony Corporation (Sony), ανακοινώνει την κυκλοφορία του «Sony Tablet» το οποίο προσφέρει μια καθηλωτική, υψηλής ποιότητας ψυχαγωγική εμπειρία, χωρίς προβλήματα, συνδυάζοντας ιδανικά το υλικό (hardware), το περιεχόμενο και τη λειτουργία δικτυακών υπηρεσιών. Η Sony, βασιζόμενη σε δεκαετίες εμπειρίας στο σχεδιασμό προϊόντων τεχνολογίας, εξελίσσει δύο tablet PC με αξεπέραστο design: το πρώτο, με κωδικό S1, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει πλούσια ψυχαγωγία και το δεύτερο, με κωδικό S2, ιδανικό για εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας, αλλά και ψυχαγωγία. Το «Sony Tablet» θα είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά από το φθινόπωρο του 2011.

Το «Sony Tablet» είναι εφοδιασμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Android 3.0, το οποίο έχει σχεδιαστεί για συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες, ειδικά για tablet PC. Και τα δύο tablet είναι συμβατά με συνδέσεις WiFi και WAN (3G/4G) και οι χρήστες, εκτός από το να πλοηγούνται στο διαδίκτυο ή να ελέγχουν τα e-mails τους, μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο, όπως βίντεο, παιχνίδια βιβλία και άλλες premium υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο της Sony, κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται.
Το S1 διαθέτει ένα πάνελ 9,4 ιντσών για να απολαμβάνετε την περιήγηση στο διαδίκτυο και πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο σε μεγάλη οθόνη.
Το S2 διαθέτει δύο αναδιπλούμενες οθόνες των 5,5 ιντσών για εύκολη μεταφορά.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Το iPhone παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις σας!
Το iPhone παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις του κατόχου του, αποκάλυψαν δύο βρετανοί ερευνητές οι Alasdair Allan και Pete Warden. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, το iPhone και το 3G iPad καθώς και τα αρχεία backup των εν λόγω συσκευών στα υπολογιστικά συστήματα των χρηστών περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική τους θέση, διατηρώντας ένα ιστορικό των σημείων στα οποία πέρασε η συσκευή.
Οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται στις συσκευές σε ένα αρχείο, ονόματι consolidated.db, το οποίο δεν είναι κρυπτογραφημένο! Παράλληλα με κάθε συγχρονισμό των συσκευών με τον υπολογιστή μεταφέρεται και σε αυτόν. Πηγή: Neo2.gr

Greenpeace: κόκκινη κάρτα σε Apple και Facebook
Το cloud computing δεν είναι μία τόσο καθαρή υπόθεση, τουλάχιστον όσον αφορά το ενεργειακό αποτύπωμά του στο περιβάλλον. Αυτό διαπιστώνει η Greenpeace, στο πλαίσιο της έρευνας “How dirty is your data?”, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποίησε πρόσφατα. Η γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση διαπιστώνει ότι παρά τις σημαντικές εξελίξεις που έχουν σαν στόχο να κάνουν τα data centers πιο αποδοτικά ενεργειακά, ο κλάδος αγνοεί ως επί το πλείστον την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στρέφεται σε “βρώμικες” πηγές όπως ο άνθρακας και η πυρηνική ενέργεια.
Η οργάνωση μελέτησε τις επιπτώσεις του cloud computing στο περιβάλλον βαθμολογώντας ταυτόχρονα 10 κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες με βάση την ενεργειακή χρήση στα data center τους και αξιολογώντας διάφορους παραμέτρους.

Υψώνει τον πήχη στις προσιτές λύσεις γραφικών

Οι νέες discrete κάρτες γραφικών AMD Radeon™ HD 6670, HD 6570 και HD 6450 παρέχουν εξαιρετικής ποιότητας DirectX 11 εμπειρία στα παιχνίδια, επιτάχυνση εφαρμογών και δυνατότητα υποστήριξης της τεχνολογίας πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity, με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό κόστος

Η AMD ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση των νέων καρτών γραφικών AMD Radeon™  6670, HD 6570 και HD 6450, ολοκληρώνοντας τη σειρά AMD Radeon™ HD 6000. Οι νέες λύσεις καρτών γραφικών της AMD προσφέρουν στους gamers και τους λάτρεις του ψηφιακού τρόπου ζωής προσιτές λύσεις γραφικών, οι οποίες καταναλώνουν ενέργεια λιγότερο από 75 Watt, ιδανικές για παιχνίδι υψηλής ευκρίνειας, αναπαραγωγής βίντεο και αποδοτικές εφαρμογές.  

Multi-screen gaming και productivity – Απόλυτη εμπειρία ρεαλιστικού παιχνιδιού με υψηλό productivity, χάρη στην τεχνολογία AMD Eyefinity, που ενισχύει την οπτική εμπειρία, προβάλλοντας μία ενιαία εικόνα μέσα από τρεις ή περισσότερες οθόνες.
Υποστήριξη Stereo 3D – Δυνατότητα προβολής των πιο πρόσφατων Blu-ray™ 3D ταινιών και ενίσχυσης του παιχνιδιού με την τεχνολογία AMD HD3D.
Επιτάχυνση εφαρμογών – Το AMD App Acceleration επιταχύνει την απόδοση και μειώνει το χρόνο, προσφέροντας ταχύτερη φόρτωση της σελίδας του προγράμματος περιήγησης, βελτιώνει τα ειδικά εφέ και προσφέρει stutter-free αναπαραγωγή βίντεο. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από 50 εφαρμογές επωφελούνται από το AMD App Acceleration, συμπεριλαμβανομένων των DivX, Internet Explorer 9, καθώς επίσης και τις νεότερες εκδόσεις των Google Chrome και Mozilla Firefox.

Παρουσίαση προϊόντων
στο Infosecurity Europe 2011

Οι θέσεις της ESET για τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρονικών επιθέσεων

Η ESET παρουσίασε το πρόσφατο χαρτοφυλάκιο των business προϊόντων της στο Infosecurity Europe 2011, την κορυφαία Ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε στις 19 – 21 Απριλίου 2011, στο Earl’s Court του Λονδίνου. Στο πλαίσιο του Infosecurity Europe 2011, η ESET έθεσε στη διάθεση των επισκεπτών τα προϊόντα της, που απευθύνονται σε μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Endpoint Security,  Mail Security, File Security, Gateway Security και Remote Management.
Η ESET έχει ήδη κυκλοφορήσει το ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop και από τις αρχές του χρόνου είναι διαθέσιμη προς δοκιμή η BETA έκδοση του ESET Mobile Security Business Edition. Το εν λόγω προϊόν, είναι σχεδιασμένο για Smartphones και Pocket-PCs με λειτουργικό σύστημα Windows Mobile και Symbian, και προσφέρει ασυναγώνιστη ασφάλεια δεδομένων και επιπλέον προστασία από αναδυόμενες διαδικτυακές απειλές, χάρη στο ESET Remote Administrator 4 (remote management  functionality). Το ESET Mobile Security Business Edition θα κυκλοφορήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.
Οι παρευρισκόμενοι του Infosecurity Europe 2011, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της εταιρείας, για όλες τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των νέων απειλών του διαδικτύου.
PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Περισσότερες πληροφορίες

3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 53 Εβδομάδα 28/4-4/5
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Σχολικούς Σύμβουλους Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας & Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Κ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης», διοργανώνουν το 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, στις 4 και 5 Μαΐου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» – ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Πέρυσι, στο συνέδριο ανταποκρίθηκαν θετικά οι μαθητές αφού έλαβαν μέρος στις προσυνεδριακές εργασίες 4.500 μαθητές και 300 εκπαιδευτικοί με 420 εργασίες, από τις οποίες επιλέχθηκαν 130 αντιπροσωπευτικές οι οποίες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου (4 και 5 Μαΐου).
Περισσότερες πληροφορίες στο διαδραστικό site του συνεδρίου http://www.math-syn-pli.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *