PC news…letter 54 – 5/5-11/5

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 54 Εβδομάδα 5/5-11/5

pcnews_logo…..letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Φοιτητές με καινοτόμες ιδέες βραβεύτηκαν στον ελληνικό τελικό του
Διαγωνισμού Imagine Cup

Αθήνα, 3 Μαΐου 2011 – Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, ο ελληνικός τελικός του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι. Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού στην ομάδα Epione για την ομώνυμη καινοτόμο λύση, βράβευση η οποία εξασφάλισε στους νικητές τη συμμετοχή τους στους παγκόσμιους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, από τις 8 έως και τις 13 Ιουλίου, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Εκβιασμός της Sony από hackers
Με τη Sony να έχει ήδη παραδεχτεί πως υπάρχει κίνδυνος να έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών, μετά την επίθεση κακόβουλων χάκερς στο PlayStation Network, φήμες θέλουν τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο άσχημα γι’ αυτήν και τα χειρότερα σενάρια ενδέχεται να επιβεβαιωθούν.
Ο Kevin Stevens της Trend Micro, έγραψε σήμερα στο Tweeter του ότι οι χάκερς εκβιάζουν τη Sony και της ζητούν υπέρογκα λύτρα, διαφορετικά θα μπουν στη διαδικασία να πουλήσουν στη «μαύρη αγορά» στοιχεία 2.2 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών, από μέλη του PSN.
Αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, αναφέρει πως η Sony αρνήθηκε να δεχτεί τη συμφωνία. Αυτή η βάση δεδομένων, λέγεται ότι περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για κάθε κάρτα, όπως το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τους τηλεφωνικούς αριθμούς, τη διεύθυνση email, τον κωδικό της διεύθυνσης email, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, καθώς και την ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας αυτής.  Πηγή: TechIT.gr
Amazon πτώση των cloud υπηρεσιών της
Σε λάθος ρύθμιση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αναβάθμισης του δικτύου της, απέδωσε η Amazon την πτώση μέρους των cloud υπηρεσιών της την περασμένη εβδομάδα.
Με μια ανακοίνωση περίπου 5.700 λέξεων, η εταιρεία εξηγεί τους λόγους που προκάλεσαν το πρόβλημα, ζητά συγνώμη από τους πελάτες της και δεσμεύεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης ενός δικτύου της, πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου λάθος μεταφορά της κίνησης (traffic) που αντί να οδηγηθεί σε κάποιο πρωτεύον δίκτυο, όπως θα έπρεπε, πήγε σε ένα άλλο, χαμηλότερης χωρητικότητας, που δεν μπόρεσε να την αντέξει.
Το σφάλμα προκάλεσε μερική πτώση των υπηρεσιών και έθεσε εκτός λειτουργίας μια σειρά από δημοφιλείς ιστοχώρους όπως τα Quora, Foursquare και Reddit, προκαλώντας συζητήσεις για το κατά πόσο οι cloud υπηρεσίες έχουν φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο ωριμότητας και αξιοπιστίας.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ PLAYSTATIONNETWORK
ΚΑΙ ΤΟΥ QRIOCITY™ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η σταδιακή επαναλειτουργία ορισμένων υπηρεσιών θα ξεκινήσει ανά περιοχή.
Η ασφάλεια του συστήματος αναβαθμίζεται προκειμένου να προσφερθεί μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Αθήνα, 2 Μαΐου 2011 – Η Sony Computer Entertainment (SCE)  και η Sony Network Entertainment International (SNEI) ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τη σταδιακή και ανά περιοχή αποκατάσταση ορισμένων λειτουργιών του PlayStation®Network και του Qriocity™, ξεκινώντας από τις υπηρεσίες gaming, μουσικής και βίντεο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, τη λήψη μιας σειράς άμεσων μέτρων, προκειμένου να βελτιώσει την ασφάλεια στο δίκτυο της, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα «ανταμοιβής πελατών», ούτως ώστε να ευχαριστήσει τους χρήστες για την υπομονή και την αφοσίωση τους.
Έπειτα από μια εγκληματική διαδικτυακή επίθεση στο κέντρο δεδομένων της εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, η SNEI απενεργοποίησε άμεσα τις υπηρεσίες του PlayStation Network και του Qriocity, συνεργάστηκε με πολλές εξειδικευμένες εταιρείες ασφάλειας πληροφοριών και διεξήγαγε αναλυτικό έλεγχο του συστήματος. Έκτοτε, η εταιρεία έλαβε μια σειρά νέων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.Η SNEI και οι συνεργαζόμενοι ειδικοί πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους, με στόχο να δοκιμάσουν την ασφάλεια των υπηρεσιών του PlayStation Network και του Qriocity. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, η SCE και η SNEI σκοπεύουν να ξεκινήσουν άμεσα τη σταδιακή και ανά περιοχή αποκατάσταση των υπηρεσιών.

Υποστηρικτής στο 1ο Συνέδριο InfoCom Security

Η ESET συμμετείχε ως Υποστηρικτής στο 1ο Συνέδριο Ασφάλειας «InfoCom Security», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 5 Απριλίου 2011, με τίτλο «Let’s Talk About ICT SECURITY: Η ασφάλεια στην εποχή του Cloud».

Καθώς η ασφάλεια των πληροφοριών στις μέρες μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για όσους διαχειρίζονται τις υποδομές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, η ESET υποστήριξε το συνέδριο ως κορυφαία εταιρεία με βραβευμένη τεχνολογία στο χώρο της ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα της ESET, όπως το ESET Smart Security (Home & Business έκδοση), ESET NOD32 Antivirus (Home & Business έκδοση), καθώς επίσης και τα προϊόντα Mail Security, File Security και Gateway Security.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τις εκδοτικές εταιρείες Smart Press και Press Line, που εκδίδουν τα περιοδικά Infocom και IT Security Professional, αντίστοιχα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.infocomsecurity.gr.
Η ESET είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στην τεχνολογία κατασκευής λύσεων λογισμικού, που προσφέρουν άμεση και πλήρη προστασία από τις εξελισσόμενες απειλές ασφάλειας υπολογιστών. Η ESET πρωτοστάτησε και συνεχίζει να οδηγεί τη βιομηχανία στην προληπτική ανίχνευση απειλών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το ESET NOD32 Antivirus και το ESET Smart Security αποτελούν τα προϊόντα ναυαρχίδες της εταιρείας, που βασίζονται στην πολυβραβευμένη τεχνολογία της ESET: ThreatSense. Πάνω από 100 εκ. χρήστες εμπιστεύονται τα προϊόντα της ESET ως μία ενοποιημένη λύση ασφάλειας κατά ιών, spyware και κακόβουλων λογισμικών. Η παγκόσμια έδρα παραγωγής της εταιρείας βρίσκεται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και η παγκόσμια έδρα διανομής στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Επίσης, το 2008 άνοιξε το ερευνητικό κέντρο της εταιρείας στην Κρακοβία της Πολωνίας. Η εταιρεία αντιπροσωπεύεται σε 180 χώρες, από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.eset.com, ή www.nod32.gr
PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με τίτλο «Παρατηρητές του Χρόνου», από 3 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2011.

Η σημασία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο παράδειγμα του ΝΟΗΣΙΣ

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται, για έκτη χρονιά, η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και, όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς, επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.
Ο Πάνος Τζώνος, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ, θα συζητήσει μαζί μας για το χαρακτήρα και τη φύση της αρχιτεκτονικής γενικότερα, με αφορμή την ιστορία δημιουργίας του κτιρίου του ΝΟΗΣΙΣ.
Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, στις 19.00.
Είσοδος Ελεύθερη.

Διαγωνισμός για εταιρίες πληροφορικής Your Business – Your Fame

Αθήνα, 2 Μαΐου 2011 – Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο διαγωνισμό με τίτλο Your Business – Your Fame πραγματοποίησε η Microsoft σε διεθνές επίπεδο, προσκαλώντας τους συνεργάτες της να καταθέσουν τις επιχειρηματικές λύσεις πληροφορικής που έχουν αναπτύξει πάνω στην πλατφόρμα Windows Azure και να κερδίσουν σημαντική προβολή.
Οι προτάσεις των εταιριών, οι οποίες κατατέθηκαν κατά τη χρονική περίοδο Δεκέμβριος 2010 – Μάρτιος 2011, αξιολογήθηκαν σε πολλαπλά επίπεδα, συγκεντρώνοντας βαθμούς βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπου λήφθηκε υπόψη τόσο η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Azure και η τεχνολογική αρτιότητα της λύσης, όσο και η βιωσιμότητα και οι προοπτικές αξιοποίησης από επιχειρηματική άποψη. Σημειώνεται ότι σε τοπικό επίπεδο, την πρώτη θέση κατέλαβε η εταιρία πληροφορικής Softone. Οι εταιρίες που ανά χώρα διακρίθηκαν θα συμμετέχουν και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών της Microsoft (WPC) που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Λος Άντζελες, όπου και θα αναδειχτούν οι νικητές του διαγωνισμού σε επίπεδο περιφερειών.
Όλες οι εφαρμογές που υποβλήθηκαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και περιγράφονται στο Microsoft Platform Ready, θα δημοσιευτούν αυτόματα στο Microsoft Pinpoint Marketplace, υπηρεσία η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα από το Φεβρουάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://pinpoint.microsoft.com/el-GR/Default.aspx. Το Microsoft PinPoint αποτελεί ένα δυναμικό σημείο αγοράς για αγοραστές και πωλητές λύσεων και υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνολογίες της Microsoft, ενώ παράλληλα διευκολύνει τους συνεργάτες της Microsoft σε επίπεδο προβολής και διάθεσης των εφαρμογών και των επαγγελματικών υπηρεσιών που αναπτύσσουν σε ήδη υπάρχοντες, αλλά και νέους πελάτες.

Η ιστοσελίδα www.xestock.gr δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 και αποτελεί το πρώτο ελληνικό site μεταπώλησης εμπορευμάτων στοκ και μεταχειρισμένων αντικειμένων.
Η προβολή και η προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών στο www.xestock.gr γίνεται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Μοναδική προϋπόθεση είναι η δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα καθώς και μια διεύθυνση e-mail.
Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που μπορούν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα είναι οτιδήποτε διαθέτει και θέλει να προσφέρει ένας ιδιώτης ή επαγγελματίας. Από κινητά τηλέφωνα, ενδύματα, συσκευές, βιβλία έως αυτοκίνητα, σπίτια κλπ.
Απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τον πωλητή που προβάλλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του στο www.xestock.gr χωρίς καμιά διαμεσολάβηση.

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του ελληνικού patch για το PES 2011 από το ProGamerZ.gr που βελτιώνει το gameplay του παιχνιδιού, χαρίζοντάς του μία πιο… ελληνική αίσθηση.
Το patch προσθέτει κατ’ αρχάς την Ελληνική Super League, τη Football League 1 και δύο ομάδες της Football League 2 (Παναχαϊκή και Αναγέννηση Επανομής). Η κάθε ομάδα έχει τις πραγματικές φανέλες, σήματα και ρόστερ, πάνω από 200 παίκτες έχουν 3D πρόσωπα, αντίγραφα των αληθινών, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η παρουσία των σταδίων Ο.Α.Κ.Α., Γεώργιος Καραϊσκάκης και Κλεάνθης Βικελίδης σε λεπτομερή, πιστά στην πραγματικότητα 3D μοντέλα. Επιπλέον η παρουσία άλλων γραφικών όπως ο πίνακας του σκορ με τα σήματα τηλεοπτικών σταθμών (ΝΕΤ, Conn-X TV, ΕΤ3), τα σημαιάκια του κόρνερ, οι μπάλες και οι διαφημιστικές πινακίδες δημιουργούν μια ακόμα ρεαλιστικότερη ατμόσφαιρα. Με στην πολύτιμη συνεισφορά του PesCyprus.Net, το «παρών» στο patch δίνουν όλες οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας Κύπρου όπως και δύο από τη Β΄ Κατηγορία ενώ δεν έχουν παραμεληθεί οι ξένες και οι Εθνικές ομάδες.
Το patch μπορείτε να το κατεβάσετε από το Download Center του ProGamerZ.gr, με μία απλή εγγραφή στο forum μας.

«Διαστημικές αποστολές» με τον Αστροφυσικό Θανάση Οικονόμου
στο ΝΟΗΣΙΣ

Ο άνθρωπος από την αρχαιότητα παρατηρούσε τους κομήτες και άλλα ουράνια φαινόμενα με κάποια σχετική αμφιβολία και  φοβία. Η ΝΑΣΑ στην προσπάθειά της να εξερευνήσει το διάστημα εκτίμησε τη σημασία των κομητών και το ρόλο τους στην εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος και έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της  αποστολές σε διάφορους κομήτες. Μια τέτοια αποστολή, η αποστολή “STARDUST” στον κομήτη “Wild 2” το 2004 έγινε με συμμετοχή του Αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου, με όργανο που κατασκεύασε ο ίδιος, για την καταμέτρηση της ποσότητας και της διαμέτρου των μικροσκοπικών σωματιδίων της ύλης, που πηγάζει από τον πυρήνα του κομήτη.  Με μεγάλη επιτυχία επίσης, στέφθηκε και η επιστροφή ύλης του κομήτη  πίσω στη Γη, τον Ιανουάριο 2006. Η διαστημική ύλη του κομήτη συνεχίζει ακόμη και σήμερα  να αναλύεται στα καλύτερα επιστημονικά εργαστήρια του κόσμου, με αποτελέσματα, που έχουν ήδη αλλάξει τη γνώμη των επιστημόνων για την προέλευση και την εξέλιξη των κομητών. Το ίδιο διαστημόπλοιο, μετά την επιτυχία του στον κομήτη “Wild 2”, ξαναχρησιμοποιήθηκε σε μια άλλη αποστολή, κατά την οποία συναντήθηκε με τον κομήτη “Tempel 1”, πρόσφατα, τον Φεβρουάριο 2011.  

Ο κύριος Οικονόμου κατά τη διάρκεια ομιλίας του με τίτλο: “Οι πρόσφατες αποστολές STARDUST της ΝΑΣΑ στους κομήτες Wild 2 και Tempel 1”, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, στις 19.30, στο ΝΟΗΣΙΣ, θα συζητήσει μαζί μας για την επιτυχία και τα αποτελέσματα αυτής της αποστολής.
Επίσης, θα αναφερθεί στην προσπάθειά του σχετικά με την κατασκευή, από κοινού με το Δήμο Γρεβενών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου» στον Όρλιακα Γρεβενών – ενός καινοτόμου έργου με σκοπό την προώθηση της προόδου μέσω της γνώσης, όχι μόνο της κοντινής περιοχής της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια 2 διαστημικών φασματογράφων, που ο ίδιος κατασκεύασε και δωρίζει στο ΝΟΗΣΙΣ, ενώ μετά την ομιλία στον εξωτερικό χώρο του ΝΟΗΣΙΣ θα υπάρχουν τηλεσκόπια για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης (απέναντι από το Mediterranean Cosmos)
Τηλέφωνο: 2310 483000, Fax: 2310 483020
Δικτυακός τόπος: www.noesis.edu.gr
Νέα έκδοση EasyQ 5.x

Το απόλυτο εργαλείο για τυπογραφεία &
διαφημιστικές εταιρείες.

Πρόγραμμα κοστολόγησης, διαχείρισης & προγραμματισμού τυπογραφικών εργασιών.

Δείτε το Demo

BETA έκδοση του ESET Mobile Security για Android Smartphones

Η ESET επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της, προσφέροντας προστασία από το κακόβουλο λογισμικό στις δημοφιλείς Android συσκευές. Η ESET λανσάρει το ESET Mobile Security που λειτουργεί σε τρία λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Symbian, Windows Mobile και Android. Η BETA έκδοση του λογισμικού προστασίας είναι διαθέσιμο για download στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.eset.com).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις των smartphones ανήλθαν σε 297 εκατ. τεμάχια το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 72% από το 2009. Το λειτουργικό σύστημα Android κατέχει το 22,7% του συνόλου των πωλήσεων. Με την τελευταία προσθήκη της ESET, οι λύσεις προστασίας για κινητά τηλέφωνα της εταιρείας είναι πλέον σε θέση να προστατεύσουν από τις αναδυόμενες ηλεκτρονικές απειλές πάνω από το 60% των χρηστών smartphone.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.eset.com/beta/mobile-security-android/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *