PC news…letter 55 – 12/5-18/5

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 55 Εβδομάδα 12/5-18/5

pcnews_logo…..letter

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

 

Εξαγοράζει τo Skype

 

Αθήνα, 10 Μαΐου 2011 Η Microsoft Corp. και η Skype Global SA ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού την οριστικοποίηση συμφωνίας, η οποία ορίζει την εξαγορά της Skype, της κορυφαίας εταιρίας διαδικτυακής επικοινωνίας, από τη Microsoft, για το ποσό των 8,5 δις δολαρίων, τα οποία θα καταβληθούν στον επενδυτικό όμιλο του οποίου ηγείται η Silver Lake. Η συμφωνία έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και των δύο εταιριών.

 

Η εξαγορά θα ενισχύσει την επικοινωνία με video και ήχο σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας οφέλη σε καταναλωτές και επιχειρηματικούς χρήστες, καθώς και σημαντικές επιχειρηματικές δυνατότητες. Η εν λόγω συνεργασία αφενός θα ενδυναμώσει την παρουσία της κορυφαίας εταιρίας Skype, καθώς και την ανάπτυξη της διαδικτυακής της πλατφόρμας, ενώ θα ενισχύσει τη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει η Microsoft σε επίπεδο επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.

 

Διαθέτοντας 170 εκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες και πάνω από 207 δισεκατομμύρια λεπτά συνδιαλέξεων με video και ήχο το 2010, η εταιρία Skype είναι πρωτοπόρος στην επικοινωνία, συνδέοντας μεταξύ τους φίλους, οικογένειες και συνεργάτες παγκοσμίως. Η Microsoft επενδύει σταθερά στην επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μέσα από διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Lync, Outlook, Messenger, Hotmail και Xbox Live.

 

Η Skype θα υποστηρίζει προϊόντα της Microsoft, όπως το Xbox και το Kinect, τα Windows Phone, καθώς και μια μεγάλη σειρά προϊόντων των Windows, ενώ η Microsoft θα συνδέει τους χρήστες της Skype με το Lync, το Outlook, το Xbox Live και άλλες κοινότητες. Η Microsoft θα συνεχίσει να επενδύει και να υποστηρίζει τους πελάτες της Skype που δεν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα προϊόντων της Microsoft.

 

 

 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

100 χρόνια ΙΒΜ, 74 στην Ελλάδα!

Όσοι παρακολουθούν την ιστορική εξέλιξη της τεχνολογίας γνωρίζουν ασφαλώς ότι για αρκετά χρόνια ο όρος “τεχνολογία” ήταν συνώνυμος με την ΙΒΜ, τη μακροβιότερη εταιρεία στο χώρο της πληροφορικής. Η ΙΒΜ ιδρύθηκε το 1911 με την επωνυμία CTR (Computing Tabulating Recording) Corporation στην Πολιτεία της Ν. Υόρκης με αντικείμενο την κατασκευή συστημάτων διάτρητων καρτών, συσκευών κοπής κρεάτων, μηχανών ζυγισμάτων, βιομηχανικών ρολογιών, κ.λπ.

Το 1924 μετονομάστηκε σε ΙΒΜ (Ιnternational Business Machines) και από τότε διέγραψε μια λαμπρή πορεία, χαράσσοντας ουσιαστικά την ιστορία της πληροφορικής τεχνολογίας, με πάμπολλες καινοτομίες σε πολλούς τομείς, σημαντικότερη εκ των οποίων θα μπορούσε να θεωρηθεί η παρουσίαση του προσωπικού υπολογιστή το 1981. Πηγή: Neo2.gr

 

 

 

 

Επιτροπή Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Επιτροπή Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τον καθορισμό της στρατηγικής και την ανάπτυξη, παρακολούθηση, αξιοποίηση και διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής. Η Επιτροπή υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Πηγή: Neo2.gr

 

Νέα έγχρωμα πολυλειτουργικά μηχανήματα και εκτυπωτές προσδίδουν στις μικρές επιχειρήσεις χαρακτηριστικά μεγάλων

 

Αθήνα, 12 Μαΐου 2011 – Με τρεις νέους εκτυπωτές και ένα νέο πολυλειτουργικό μηχάνημα που αποδίδουν υψηλής ποιότητας χρώμα σε βολικό μέγεθος, η Xerox βοηθά τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις να δημιουργήσουν έγγραφα με επαγγελματική εμφάνιση που δεν κοστίζουν ακριβά.

 

«Το κλειδί για την ανάπτυξη σε κάθε επιχείρηση είναι η προσέλκυση νέων πελατών και η διατήρηση των υπαρχόντων. Για μια μικρή επιχείρηση, αυτό σημαίνει να μπορεί να κάνει μεγάλη εντύπωση ξοδεύοντας λιγότερα», σχολίασε η κα Μαρία Μεταξογένη, ECG Director, Xerox Hellas. «Αυτά τα νέα έγχρωμα προϊόντα παρέχουν στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις έναν οικονομικό και εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν έγγραφα με εξαιρετικό χρώμα, όπως αυτό που βρίσκεται στα έγγραφα μεγαλύτερων εταιρειών».

 

Οι έγχρωμοι εκτυπωτές Xerox Phaser® 6000, Xerox Phaser 6010 και Xerox Phaser 6500 και η έγχρωμη πολυλειτουργική συσκευή Xerox WorkCentre® 6505 παράγουν εντυπωσιακά γραφικά σαν αυτά που συναντά κανείς σε επαγγελματικές παρουσιάσεις και φυλλάδια.

 

Η τεχνολογία Emulsion Aggregation Toner της Xerox, σε συνδυασμό με την ανάλυση των 600x600x4 dpi, έχει ως αποτέλεσμα μικρότερα και συνεκτικότερα σωματίδια toner, για «καθαρό» κείμενο και ομαλή μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο.

 

 

 

 

 

1η θέση στη λίστα των προϊόντων λογισμικού ασφαλείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Gartner, η ESET αναδείχθηκε ως η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως σε προϊόντα ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά το 2010. Στην έκθεση της Gartner: “Market Share: Security Software, Worldwide, 2010”, η οποία δημοσιεύτηκε το Μάρτιο 2011, τα αριθμητικά στοιχεία αποδεικνύουν πως η ESET σημείωσε ανάπτυξη ύψους 51,5%.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, «Η αγορά των προϊόντων ασφαλείας επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για την ανάκαμψη της ανάπτυξης για το 2010. Η συνολική αγορά έφθασε τα 16,6 δις δολάρια, αυξανόμενη κατά 13%».

 

Η ESET έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τη διάθεση προϊόντων που παρέχουν ανώτερη προστασία. Με τη χρήση της τεχνολογίας ThreatSense της ESET, όλα τα προϊόντα της προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο από spyware, ιούς και άλλες απειλές, καταναλώνοντας ελάχιστη μνήμη και υπολογιστική ισχύ. Η ανάπτυξη της ESET στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια του 2010 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις βραβευμένες λύσεις anti-malware: ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security και ESET Cybersecurity for Mac, τη νέα λύση ασφαλείας της εταιρείας για λειτουργικό σύστημα Mac.

 

 

 

 

 

Έκθεση Ζωγραφικής «Αποτυπώματα» 2011 – Special Olympics

στο Μουσείο Βορρέ

 

Αθήνα, 5 Μαΐου 2011 – Με βασικούς υποστηρικτές τον ΟΤE και την COSMOTE που για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και με στόχο να διαδώσει την ιδέα πως η διαφορετικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο από την ίδια την ανθρώπινη φύση, ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Μουσείο Βορρέ η Έκθεση ζωγραφικής «Αποτυπώματα» 2011 – Special Olympics.

 

H Έκθεση είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π., σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

 

Η Έκθεση παρουσιάζει έργα παιδιών και νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διανοητική στέρηση σε συνεργασία με μαθητές και φοιτητές γενικής εκπαίδευσης.

1.600 νέοι από 64 ειδικά σχολεία, κοινωνικούς φορείς και σχολεία γενικής εκπαίδευσης, δημιούργησαν μαζί 700 έργα.

 

Ζωγραφίζοντας όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις, τα παιδιά προσεγγίζουν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν πως η διαφορετικότητα είναι κοινός παρανομαστής για όλους χωρίς να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων, χτίζοντας μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής.

 

Η Έκθεση «Αποτυπώματα» 2011 – Special Olympics που οργανώνεται σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13/5 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Όλα τα έσοδα της πώλησης των έργων θα διατίθενται αποκλειστικά στα ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν.

 

 

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα

 

Τρελά βίντεο

Δωρεάν webTV

Games trailers section

     

 

Η πρώτη embedded GPU που προσφέρει υποστήριξη της OpenCL™ και δυνατότητα σύνδεσης με πολλαπλές οθόνες

 

Η AMD RadeonE6760 GPU παρέχει την ισχυρότερη απόδοση desktop γραφικών, ιδανική για τους κλάδους ιατρικής υπηρεσίες, παιχνιδιών καζίνο, άμυνας και αεροδιαστημικής

 

Στο πλαίσιο του Embedded Systems Conference Silicon Valley 2011, η AMD (NYSE: AMD) παρουσίασε την AMD Radeon™ E6760 embedded discrete graphics processor. Η νέα κάρτα γραφικών AMD Radeon E6760 αποτελεί την πρώτη GPU του είδους της που προσφέρει στους γραφίστες embedded συστημάτων υποστήριξη της OpenCLTM support σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη προβολή σε έξι ανεξάρτητες οθόνες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *