PC news…letter 56 – 19/5-25/5

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 56 Εβδομάδα 19/5-25/5

pcnews_logo…..letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

MS PRO-HG Duo™HX
το πιο γρήγορο Memory Stick
Η κορυφαία κάρτα μνήμης παρέχει ταχύτητες μέχρι και 50 MB/sec για φωτογραφικές λήψεις υψηλής ταχύτητας
και Full HD video

To Memory Stick PRO-HG Duo™ HX προσφέρει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 50MB/sec
Νέα HX Engine τεχνολογία για γρήγορη, αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων
Πιο γρήγορο από τις κάρτες UHS-I SD που χρησιμοποιούνται σε διάφορες συσκευές Sony
Διαθέσιμο σε χωρητικότητες 8 GB, 16 GB και 32 GB
Ιδανικό για φωτογραφικές λήψεις υψηλής ταχύτητας με μηχανές DSLR, για βίντεο Full HD και εφαρμογές 3D
Μεγάλη αξιοπιστία με εγγύηση 10 ετών
Συνοδεύεται από τα λογισμικά File Rescue και x-Pict Story™
Η τιμή παραμένει η ίδια με τα προηγούμενα μοντέλα Memory Stick PRO-HG Duo™ HX
Τώρα, οι φωτογράφοι μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις μεγάλες ταχύτητες και την υψηλή ανάλυση που προσφέρουν τα τελευταία μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, αλλά και οι βιντεοκάμερες της Sony.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Άνοδος στην πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα
Το δυσμενές οικονομικό κλίμα, η μείωση της αγοράς νέων υπολογιστών με προεγκατεστημένο λογισμικό, η καταναλωτική συμπεριφορά, αλλά και η απουσία μηχανισμών ελέγχου και συμμόρφωσης από το κράτος συνέβαλλαν στην άνοδο του πειρατικού λογισμικού στην Ελλάδα. Αυτό διαπιστώνει η ετήσια Παγκόσμια Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού της Business Software Alliance (BSA).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, η εμπορική αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού στη χώρα μας, έφθασε τα €227 εκατ., καθώς το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό! Το 2008 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μικρότερο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Πηγή: Neo2.gr

To iPhone ανιχνεύει τον καρκίνο του δέρματος!
Έγινε και αυτό! To iPhone είναι το πρώτο κινητό που παρέχει τη δυνατότητα εξέτασης για καρκίνο του δέρματος με τη βοήθεια του handyscope -ενός ψηφιακού δερματοσκόπιου- και της αντίστοιχης εφαρμογής.
Ουσιαστικά το iPhone προσαρμόζεται σε μια βάση που περιλαμβάνει το handyscope το οποίο παρέχει μια μεγεθυμένη, πολωμένη εικόνα του δέρματος, συνδυάζοντας την μικροσκοπική ανάλυση της επιφάνειας του δέρματος με την κινητή τεχνολογία. Πηγή: Neo2.gr
7ο Συνέδριο Τεχνολογίας Πληροφορικής
“Νέα σύνορα για το ΙΤ στην επιχείρηση”
1 Ιουνίου 2011 – Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
Συνεχίζοντας την πετυχημένη πορεία των έξι προηγούμενων Συνεδρίων Τεχνολογίας Πληροφορικής, η KPMG διοργανώνει την 1η Ιουνίου 2011 το 7ο Συνέδριο Τεχνολογίας Πληροφορικής στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Mobile L!ve από τη Samsung

18 Μαΐου 2011 –  Τις νέες συσκευές Samsung Galaxy S II & Galaxy Tab 10.1 θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, πριν την επίσημη πρεμιέρα τους στην Ελληνική αγορά, οι επισκέπτες του “The Mall” στο πλαίσιο του Samsung Mobile L!ve. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του εμπορικού κέντρου “The Mall” την Παρασκευή 20 Μαΐου από 17:00-21:00 και το Σάββατο 21 Μαΐου από 12:00-20:00.

Οι επισκέπτες του Samsung Mobile L!ve θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες της σειράς Galaxy και να ενημερωθούν για την πλήρη γκάμα των κινητών τηλεφώνων της εταιρείας. Τέλος, μετά την εκδήλωση θα αναδειχθούν μεταξύ των επισκεπτών δύο τυχεροί νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν ένα Smartphone Samsung Galaxy Ace που εγκαινιάζει μία νέα γενιά κινητών τηλεφώνων με μινιμαλιστικό σχεδιασμό και εκλεπτυσμένη γοητεία, και ένα Samsung Galaxy Mini με εντυπωσιακό design που παρέχει φορητότητα και εργονομία.

Νέο ESET Mobile Security Business Edition for Windows Mobile & Symbian
Η ESET παρουσιάζει το νέο ESET Mobile Security Business Edition για τα λειτουργικά συστήματα των Windows Mobile και Symbian. Η Business Edition του ESET Mobile Security διαθέτει όλες τις λειτουργίες του υπάρχοντος ESET Mobile Security, με την επιπρόσθετη λειτουργία της διαχείρισης από απόσταση μέσω του ESET Remote Administrator 4. Με το ESET Mobile Security, οι χρήστες, όντας εν κινήσει, μπορούν να έχουν αξιόπιστη και δοκιμασμένη ασφάλεια των δεδομένων τους με την προληπτική προστασία από αναδυόμενες ηλεκτρονικές απειλές.

Το ESET Mobile Security Business Edition αποτελεί την προηγμένη λύση προστασίας της ESET για το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για smartphones, το Symbian, το οποίο σύμφωνα με την Gartner κατείχε 37,6% από το μερίδιο αγοράς για το 2010. Επιπλέον, είναι συμβατό με την πλατφόρμα Windows Mobile.

Παγκόσμια Hμέρα Τηλεπικοινωνιών (17/5)  
και Διεθνής Hμέρα Μουσείων (18/5)
στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Αθήνα 13 Μαΐου 2011 – Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), διοργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στις δύο αυτές μέρες, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (09:00-19:00). Για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2011 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επέλεξε το θέμα: «Μουσεία και Μνήμη» για τις εκδηλώσεις των μουσείων σε όλο τον κόσμο. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συμμετέχει με τις ακόλουθες δράσεις:

«Μια φορά κι ένα καιρό…»
«Το παραμύθι με τα χλωμά μάγουλα»
Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα : 11:30-13:00. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

«Μνήμες τηλεπικοινωνιών στο studio τηλεόρασης του Μουσείου ΟΤΕ»
Τρίτη 17, Τετάρτη 18 και Σάββατο 21 Μαΐου, (ώρες λειτουργίας Μουσείου)

«Επετειακό εικαστικό εργαστήρι με θέμα: το λογότυπο ΟΤΕ»
Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 17:00-18:30

Οργανωμένες ξεναγήσεις για το κοινό
Τρίτη 17,Τετάρτη 18 Μαΐου, Σάββατο 21 Μαΐου πρωί και απόγευμα.

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Το cloud computing και οι αναδυόμενες ανάγκες IT σε Ευρώπη και Ασία
Η νέα έρευνα της AMD παρουσιάζει τις διαφορετικές αντιλήψεις για το cloud computing σε όλο τον κόσμο

Η AMD (NYSE: AMD), με την παρουσία της στο Cloud Computing Summit στο Abu Dhabi, στο China Cloud Computing Conference στο Πεκίνο και το Enterprise Cloud Computing and Virtualization Conference (ECCV) στο Λονδίνο, που διεξάγονται αυτήν την εβδομάδα, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη συζήτηση για τις υποδομές που χρειάζεται να εγκαταστήσουν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις λύσεις του cloud computing σε όλον τον κόσμο.
Ο Raed Hijer, Senior Technical Advisor της AMD, συμμετέχοντας ως ομιλητής στο EMEA Cloud Computing Summit στις 16 Μαΐου 2011, ανέλυσε τις θέσεις στο θέμα της δημιουργίας των πιο οικονομικών και ενεργειακά αποδοτικών υποδομών για το cloud computing. Παράλληλα,  η Margaret Lewis, Software Product Marketing Director της AMD, μίλησε εφ’ όλης της ύλης για το cloud computing και τις στρατηγικές ανάπτυξής του στις 18 Μαΐου 2011 στο ECCV, ενώ  οι Bob Ogrey, Cloud Technology Evangelist και Fellow στον τομέα AMD Server Platform Architecture, και Brent Kerby, Power Efficiency Strategist της AMD, ανέλυσαν τη στρατηγική της εταιρείας στο cloud computing στις 18 Μαΐου στο China Cloud Computing Conference.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Τσουνάμι, ένα σεισμικό μοναχικό θαλάσσιο κύμα

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της.
Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «Τσουνάμι, ένα σεισμικό μοναχικό θαλάσσιο κύμα» και ομιλητή το Σπύρο Παυλίδη, Καθηγητή Γεωλογίας, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Το τσουνάμι είναι ένα στιγμιαίο κύμα ορμής που δημιουργείται από τη βίαιη ανακατάταξη των πετρωμάτων στο βυθό του ωκεανού, συνήθως μετά από ισχυρό σεισμό.
Στην ομιλία θα παρουσιαστεί ένα γενικό θεωρητικό περίγραμμα του θαλάσσιου σεισμογενούς κύματος, η ιστορική και παγκόσμια γεωγραφική κατανομή τσουνάμι, οι εκδηλώσεις του στις ελληνικές θάλασσες, καθώς και οι περιπτώσεις του τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού το 2004 και του πρόσφατου της Ιαπωνίας το 2011.
Είσοδος Ελεύθερη.
Διοργάνωση
Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
τηλέφωνο: 2310 483000
e-mail: info@noesis.gr
www.noesis.edu.gr

Ημερίδα ΕΚΤ για τη νέα προκήρυξη του προγράμματος Eco-innovation της ΕΕ
Η νέα προκήρυξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Eco-innovation για την οικολογική καινοτομία, που ανακοινώθηκε στις 27 Απριλίου με προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ, θα παρουσιαστεί στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, στις 20 Μαΐου 2011, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας ).
Περισσότερα….

Νέα Πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για Έρευνα, Τεχνολογία και Έξυπνη Ανάπτυξη
Τη νέα πολιτική για την Έρευνα και την Τεχνολογία ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με στόχο να ξεπεραστούν αδυναμίες του παρελθόντος και να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι επενδύσεις στη γνώση ως προτεραιότητα πρώτης γραμμής. Η νέα στρατηγική βασίζεται σε 4 πυλώνες που αφορούν τους ερευνητές, την παραγωγή, την εξωστρέφεια και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες καλύπτουν τους τομείς: Υλικά και Χημικά, Αγροβιοτεχνολογία και Τρόφιμα, Πληροφορική, Επικοινωνίες και Υπηρεσίες έντασης γνώσης, Υγεία και Βιοιατρική, Ενέργεια και Περιβάλλον. …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *