PC news…letter 57 – 26/5-1/6

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 57 Εβδομάδα 26/5-1/6

pcnews_logo…..letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Εκσυγχρονισμός του εκτυπωτικού κέντρου της ΔΕΗ
Υλοποίηση και υποστήριξη σύγχρονης υποδομής από τη Xerox Hellas για τις εκτυπωτικές ανάγκες της ΔΕΗ

Αθήνα, 24 Μαΐου 2011 – Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της σύνθετης λύσης Xerox που καλύπτει τις ανάγκες της ΔΕΗ για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, τη διαχείριση του εκτυπωτικού περιβάλλοντος, την παραγωγική εκτύπωση και την ψηφιακή αρχειοθέτηση των εφαρμογών.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της υποδομής του εκτυπωτικού της κέντρου στον Ταύρο και της ανάπτυξης σύγχρονων υποδομών διαχείρισης και εκτύπωσης εφαρμογών, η ΔΕΗ προκήρυξε διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες. Η Xerox, καλύπτοντας πλήρως τις τεχνικές απαιτήσεις της διακήρυξης και ολοκληρώνοντας επιτυχώς, ως προβλεπόταν από το διαγωνισμό, τη δοκιμαστική λειτουργία, μειοδότησε και ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

Το σύνθετο αυτό έργο αποτελείται από την εγκατάσταση και θέση σε πλήρη λειτουργία: τεσσάρων εκτυπωτικών συστημάτων ρολού ασπρόμαυρης εκτύπωσης με inline συστήματα εισόδου και εξόδου ρολού, σύγχρονου λογισμικού ανάπτυξης και διαχείρισης του εκτυπωτικού περιβάλλοντος και των εφαρμογών, συστήματος ψηφιακής αρχειοθέτησης με δυνατότητα απομακρυσμένης ανάκτησης και επανεκτύπωσης καθώς και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ανάπτυξης εφαρμογών.

«Η ανάγκη της ΔΕΗ για τον εκσυγχρονισμό της εκτυπωτικής της υποδομής, αποτέλεσε για  τη Xerox μια πραγματική πρόκληση στην οποία καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία, προσφέροντας τις καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες που ταχύτατα αναπτύσσει η εταιρεία μας τα τελευταία έτη.
Οι λύσεις που εγκαταστήσαμε και υποστηρίζουμε στη ΔΕΗ είναι οι πλέον σύγχρονες και αποδοτικές, με στόχο να εξασφαλίσουμε την αξιόπιστη λειτουργία και την αναγκαία παραγωγικότητα του εκτυπωτικού κέντρου του οργανισμού», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas, κ. Βασίλης Ραμπάτ.

Η νέα υποδομή του εκτυπωτικού κέντρου της ΔΕΗ εξυπηρετεί τις ανάγκες εκτύπωσης οικιακών τιμολογίων, μισθοδοσίας, συντάξεων, βεβαιώσεων εφορίας καθώς και την ευέλικτη ανάπτυξη νέων εφαρμογών.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η Xerox Hellas, συμπληρωματικά στην τεχνολογία, διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία προκειμένου να υλοποιήσει έργα τέτοιου μεγέθους και πολυπλοκότητας και να καλύψει ανάγκες οργανισμών, αποτελώντας ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη τους.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Κρυφό μήνυμα στην πρώτη σελίδα του Facebook;
Απ’ οτι φαίνεται το Facebook σχετίζεται άμεσα με το Sex και αυτό μπορούμε να το δούμε αν παρατηρήσουμε καλά την σελίδα που κάνουμε login. Σύμφωνα με μία έρευνα, πίσω από την φαινομενικά αθώα αρχική σελίδα του Facebook κρύβεται ένα μήνυμα που μόνο το υποσυνείδητο του ανθρωπίνου εγκεφάλου μπορεί να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει χωρίς την έγκριση του ατόμου.
Έτσι λοιπόν αν κάποιος χρήστης ενώσει τα κίτρινα σημεία που βρίσκονται στο χάρτη της αρχικής σελίδας του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης θα δει οτι σχηματίζουν τη λέξη Sex πράγμα που μας δείχνει τον απώτερο σκοπό της δημιουργίας του και γιατί ίσως όλο και περισσότεροι χρήστες θέλουν να γίνουν μέλη του. Πηγή: TechIT

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως
Την τεράστια αύξηση στην αγορά των smartphones επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα της IDC που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Τα νούμερα είναι άκρως ενδιαφέροντα … και δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 79.7% στις συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις smartphones μόνο για τους 4 πρώτους μήνες του 2011 έφτασαν τα 99.6 εκατομμύρια με τη Samsung να διαθέτει στην αγορά τετραπλάσιο αριθμό συσκευών (10.8 εκατ.) για το ίδιο χρονικό διάστημα και την HTC να ακολουθεί με αντίστοιχος ρυθμούς. Εξίσου καλή είναι και η πορεία της Apple με περίπου 10 εκατομμύρια συσκευές και αύξηση 10% από το πρώτο τετράμηνο του 2010.
Η Nokia με τη Blackberry αν και είδαν το μερίδιο τους στην αγορά να μειώνεται, ……
Η επόμενη έκδοση των Windows Phone

Αθήνα, 25 Μαΐου 2011 – Η Microsoft παρουσίασε στις 24 Μαΐου την επόμενη σημαντική έκδοση των Windows Phone, με την κωδική ονομασία «Mango». Το «Mango» περιλαμβάνει περισσότερα από 500 νέα χαρακτηριστικά, προσφέροντας καινούριες δυνατότητες γύρω από την επικοινωνία, τις εφαρμογές και το διαδίκτυο. Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες των Windows Phone 7 από το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και η ενσωμάτωσή της στα νέα κινητά τηλέφωνα. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των ανανεώσεων των συσκευών θα δοθούν κοντά στην ημερομηνία διάθεσής τους. Την ίδια χρονική περίοδο, τα Windows Phone θα διατεθούν σε επιπλέον γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής γλώσσας, επίσης περισσότερες χώρες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Marketplace, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες με επιπλέον κατασκευαστές*.

«Πριν από 7 μήνες, ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας να καταστήσουμε τα smartphones πιο εύκολα και πιο έξυπνα  στη χρήση, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν περισσότερα με αυτά», δήλωσε ο Andy Lees, President of the Mobile Communications Business της Microsoft. «Με το Mango, τα Windows Phone κάνουν ένα σημαντικό βήμα μπροστά και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν, χρησιμοποιούν εφαρμογές και το διαδίκτυο, έτσι ώστε με λιγότερη προσπάθεια να μπορούν να επιτυγχάνουν περισσότερα αποτελέσματα».

NEA Αποκλειστική Αντιπροσωπεία

Serif Draw Plus X4
To DrawPlus X4 είναι ο ισχυρός, διασκεδαστικός και ευέλικτος σχεδιαστής που κάνει τη δημιουργία των καλλιτεχνημάτων και γραφικών σας παιχνίδι! Σχεδιάστε ελκυστικά λογότυπα και έγγραφα για εκτύπωση, δημιουργήστε εντυπωσιακά web graphics και banners, ζωγραφίστε και σκιτσάρετε με εύχρηστα εργαλεία που σας επιτρέπουν να επεξεργασία οποιαδήποτε στιγμή, να βελτιώνετε τις φωτογραφίες σας μετατρέποντάς τις σε καταπληκτικά καλλιτεχνήματα, να μετατρέπετε σχέδια σε animations, και να εξάγετε τα σχέδιά σας σε υψηλή ποιότητα και σε οποιοδήποτε μέγεθος, όποιο κι αν είναι το επίπεδο της γνώσης σας.
Αγορά: 84€
Λεπτομέρειες προϊόντος…

Δείτε τα επιμέρους προϊόντα της Serif CraftArtist Platinum Edition

Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών AMD FirePro προσφέρουν έως και 100% καλύτερες επιδόσεις

AMD FirePro™  V5900 και AMD FirePro™ V7900

Η AMD (NYSE: AMD) παρουσιάζει τη νέα γενιά επαγγελματικών καρτών γραφικών – τις AMD FirePro™ V5900 και AMD FirePro™ V7900 – που προσφέρουν πάνω από τη διπλάσια απόδοση σε σημαντικές επαγγελματικές εφαρμογές. Οι νέες κάρτες είναι ειδικά σχεδιασμένες για επαγγελματικές εφαρμογές στους τομείς  γραφιστικής, μηχανικής,  χρηματοοικονομικών και ιατρικής, και διαθέτουν τις τεχνολογίες AMD PowerTune και GeometryBoost, καθώς επίσης την αναγνωρισμένη τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity για αποδοτική εργασία και ενισχυμένες επιδόσεις των εφαρμογών.
Διευρυμένη επιφάνεια εργασίας με την τεχνολογία AMD Eyefinity
Η τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity επιτρέπει την προβολή έως και έξι οθονών σε μία ενιαία εικόνα, προσφέροντας γρηγορότερη πρόσβαση σε εφαρμογές και ακόμη πιο ενισχυμένη παραγωγικότητα. Με την παρουσίαση της AMD FirePro V7900, που υποστηρίζει έως και τέσσερις οθόνες, και της AMD FirePro V5900, που υποστηρίζει έως και τρεις οθόνες, οι τεχνικοί και οι γραφίστες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν περισσότερα δεδομένα, να ανοίγουν περισσότερες εφαρμογές και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες την ίδια στιγμή μέσα από τη διευρυμένη επιφάνεια εργασίας.

«Θερινή Απόδραση 2011» στο ΝΟΗΣΙΣ
Πενθήμερα προγράμματα για παιδιά
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος τα πρωτοποριακά πενθήμερα προγράμματα της «Θερινής Απόδρασης». Τα προγράμματα έχουν επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό, απευθύνονται σε αποφοίτους Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης και προσεγγίζουν με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο επιστημονικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία, να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να αναγνωρίσουν την αξία της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας, και να ανιχνεύσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργατικότητας.
Περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, βιωματικά και δημιουργικά εργαστήρια, προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, ομαδικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια κ.ά. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ και από εξωτερικούς συνεργάτες.
Περίοδοι διεξαγωγής: 20-24/6, 27/6-1/7, 4-8/7, 22-26/8, 29/8-2/9
Διάρκεια ημερήσιου προγράμματος: 9.00-15.00 (8.30-9.00 άφιξη και 15.00-15.30 αποχώρηση με την φροντίδα του κηδεμόνα)
Αριθμός παιδιών: 26 ανά περίοδο
Επισημαίνεται ότι το κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε μία μόνο εβδομάδα.
Συμμετοχή: 150€ (συμπεριλαμβάνεται σνακ και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα).
Για αδέρφια παρέχεται έκπτωση 20%.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες:
Από τις 23/5, Δευτέρα – Παρασκευή, 12.00 – 15.00
Μαριάννα Παπανδρέου
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
6ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Τηλέφωνο: 2310 483000, εσωτ. 104
Φαξ: 2310 483020
Email: papandreou@noesis.edu.gr
Δικτυακός τόπος: www.noesis.edu.gr

Βάσεις με ηχεία για iPod & iPhone

Απολαύστε τον τέλειο ήχο που απλώνεται στο χώρο, όπου κι αν βρίσκεστε

RDP-X60iP βάση ηχείων για iPod: ισχυρή έξοδος 20W+20W, ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth® και είσοδος audio
RDP-M15iP: βάση ηχείων ιδανική για ταξίδια, με διάρκεια μπαταρίας 6 ώρες
RDP-M5iP: φορητή βάση ηχείων με χειρολαβή μεταφοράς

Οι τρεις νέες βάσεις ηχείων από τη Sony θα σας επιτρέψουν να απολαμβάνετε μουσική και βίντεο από το iPod ή το iPhone, με ήχο υψηλής ποιότητας που απλώνεται στο χώρο.
Το εξαιρετικό στυλ αναδεικνύει περισσότερο το iPod ή το iPhone σαςενώ  οι μινιμαλιστικές γραμμές των RDP-X60iP, RDP-M15iP και RDP-M5iP ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε εσωτερικό χώρο. Οι βάσεις είναι συμβατές με τα μοντέλα iPod και iPhone, [περιλαμβανομένων των iPhone 4 και iPod touch (4ης γενιάς)], και πανεύκολες στη χρήση. Απλά τοποθετήστε το player στη βάση και μοιραστείτε με όλους τη μουσική και τα βίντεο από τη βιβλιοθήκη που έχετε δημιουργήσει στο iTunes, ενώ η μπαταρία του iPod ή του iPhone επαναφορτίζεται.
Οι τρεις βάσεις με ηχεία συνοδεύονται από ένα πρακτικό τηλεχειριστήριο, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε το μενού λειτουργιών του iPod ή του iPhone, χωρίς να χάνετε την άνεση της πολυθρόνας σας.

ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Μία οικονομική, υψηλής απόδοσης IP λύση τηλεφωνίας που αναμένεται να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της NEC Unified Solutions
Αθήνα 19 Μαΐου 2011 – Η NEC Unified Solutions η οποία κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών ΙΤ και επικοινωνίας, λανσάρει τη νέα σειρά SL έξυπνων συστημάτων επικοινωνίας στις χώρες ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), ειδικά σχεδιασμένη για μικρές επιχειρήσεις. Η σειρά SL είναι μία έξυπνη και οικονομική λύση επικοινωνίας, η οποία συνδυάζει το χαμηλό κόστος, την αποτελεσματικότητα, την ΙΡ τηλεφωνία, έχει την  δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες οποιασδήποτε μικρής επιχείρησης και είναι φιλική προς το περιβάλλον.
Μία εξαιρετικά συμφέρουσα λύση
Με την πολύ καλή τιμή του, το σύστημα αυτό είναι εξαιρετικά συμφέρον οικονομικά. Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να οριστεί σαν τηλεφωνητής όταν ο χρήστης δεν βρίσκεται στον χώρο εργασίας του, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των όλο και πιο κινητικών εργαζομένων. Έχοντας πρόσβαση σε χαρακτηριστικά   όπως  η αναγνώριση κλήσης, η εκτροπή κλήσης και το φωνητικό ταχυδρομείο, είναι σαν να είναι κανείς στο γραφείο, είτε ταξιδεύει, είτε έχει κολλήσει στην κυκλοφορία.

1ο Pitsos Green Days Roadshow

Η Pitsos επισκέπτεται 7 μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα
Οι πρώτες ως προς τη χρήση Κλιματικά Ουδέτερες Οικιακές Συσκευές στην Ευρώπη
Πρόσκληση για ανακύκλωση
Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Pitsos, η πρωτοπόρος εταιρία στη φροντίδα του ελληνικού νοικοκυριού, συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εντάσσοντας στην γκάμα της 6 κλιματικά ουδέτερα ως προς τη χρήση μοντέλα.
Σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας CSE και τον κορυφαίο μη-κερδοσκοπικό Ελβετικό οργανισμό myclimate, η Pitsos αποτελεί την πρώτη μάρκα στην Ευρώπη που προχώρησε στην αντιστάθμιση των
εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται κατά την χρήση επιλεγμένων προϊόντων της.
Οι συσκευές αυτές θα παρουσιαστούν στο κοινό μέσα από μία σειρά ολοήμερων εκδηλώσεων σε 7 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπου οι πολίτες θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν
ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους στο container της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε το οποίο θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, κερδίζοντας, με κάθε συσκευή που ανακυκλώνουν, συμμετοχή σε κλήρωση για κλιματικά ουδέτερες ως προς τη χρήση συσκευές της PITSOS, οι οποίες θα δοθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και δωροεπιταγές με κάθε αγορά των συσκευών από τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Αγοράστε…«έξυπνα»!

Συνδυάστε την έξυπνη τεχνολογία Samsung
με το έξυπνο design BoConcept & κερδίστε!

25 Μαΐου 2011 –  H Samsung Electronics Hellas και η BoConcept ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας προσφέρουν μία μοναδική προσφορά. Σας επιστρέφουν έως και το 100% της αξίας των αγορών σας από προϊόντα Samsung.
Πιο συγκεκριμένα, αγοράζοντας οποιοδήποτε προϊόν Samsung (τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο, ψυγείο, πλυντήριο, κλιματιστικό, φούρνο μικροκυμάτων, ηλεκτρική σκούπα, φορητό υπολογιστή, οθόνη, εκτυπωτή κλπ) από 1η Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου, με την επίδειξη της απόδειξης σας σε οποιοδήποτε κατάστημα BoConcept σας επιστρέφεται έως και το 100% της αξίας των αγορών σας για αγορές έως και διπλάσιας αξίας από τη BoConcept.

Για παράδειγμα αγοράζοντας μία τηλεόραση Samsung αξίας 1.000€ με την επίδειξη της απόδειξης στα Boncept μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα αξίας 2.000€  με έκπτωση 1.000€. Με αυτόν τον τρόπο σας επιστρέφεται η συνολική αξία των προϊόντων Samsung που θα έχετε αγοράσει. Η έκπτωση ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε μία ή περισσότερες αγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  210 9858540 ή να επισκεφτείτε το www.samsung.com/gr/boconcept.

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν, “100 φορητές εφαρμογές για το στικάκι σας”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *