Νέα γενιά κονσολών!

 

Νέα γενιά κονσολών!

Η αγαπημένη δραστηριότητα όλων των gamers είναι να πιθανολογούν και να ονειρεύονται νέες κονσόλες, νέες δυνατότητες και νέα παιχνίδια!

Χρόνια τώρα όλοι περιμέναμε μία ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον του home gaming. Ποιες θα είναι οι νέες κατευθύνσεις, τι μπορεί να κάνουν τα νέα Xbox και Wii και τι κάνει η Sony με το Playstation 4; Τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός με το Wii 2. Το άρθρο αυτό γράφεται πριν την επίσημη παρουσίαση της κονσόλας στην Ε3, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ακουστεί πάρα πολλές φήμες. Οι δυνατότητες του Wii 2 ίσως ξεπεράσουν το PS3, τα γραφικά αναμένονται πολύ αναβαθμισμένα και περιμένουμε ένα νέο και πρωτοπόρο χειριστήριο!

Η Microsoft εδώ και αρκετό καιρό δουλεύει επάνω στο νέο Xbox. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως λογικό, αφού το Xbox 360 κυκλοφορεί από το 2005. Όπως καταλαβαίνουμε ένα βάθος 7 ετών είναι ένας αρκετά καλός χρόνος ώστε να έχει μπει σε πορεία και τροχιά η νέα κατεύθυνση και η νέα πορεία της εταιρίας. Η σιωπή που έχει τηρήσει η Microsoft σχετικά με το θέμα είναι ύποπτη και δεν αποκλείεται στη φετινή E3 2011 στις 6 Ιουνίου να ανακοινώσει τη νέα της κονσόλα και να δείξει κάποιο video σχετικά με την απόδοση και τα αναμενόμενα γραφικά!

Περνώντας στην πλευρά, της Sony, βλέπουμε ότι και εκεί έχουν αρχίσει εργασίες για το Playstation 4! Αν και αμφιβάλλω πως αυτό θα είναι το όνομά του, οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν πως έχουν αρχίσει να επενδύουν σε νέα τεχνολογία. Βέβαια ήδη εκκρεμεί το λανσάρισμα του NGP a.k.a PSP 2, αλλά κάτι τέτοιο δεν τους πτοεί καθόλου. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να δούμε καινούρια κονσόλα Playstation πριν το 2014, αφού ήδη υπάρχει ένας προγραμματισμός και μία συγκεκριμένη περίοδος βιωσιμότητας του Playstation 3!

Παρόλα αυτά όλοι μας είμαστε στην πρίζα σχετικά με τις επερχόμενες αποκαλύψεις στην Ε3 2011.

 

Κωνσταντίνος Κουτσούμπας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *