Βομβαρδίστε έναν “εχθρό” μέσω του Google

 

Βομβαρδίστε έναν “εχθρό” μέσω του Google


Πρώτ’ απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να κηρύξουμε κάποιον πόλεμο, ή να κάνουμε “πραγματικό κακό” σε κάποιον. Οι πρακτικές που σας περιγράφουμε παρακάτω έχουν εφαρμοστεί ήδη κατά κόρον στο εξωτερικό και μάλιστα πριν από τόσο καιρό όσο μας δίνει ένα ασφαλές περιθώριο για να βγάλουμε συμπέρασμα εάν κάποιος βλάφτηκε πραγματικά.

Οπότε, ο βομβαρδισμός μέσω Google προϋποθέτει το χειρισμό του τρόπου με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης εξετάζουν το κείμενο μιας ιστοσελίδας. Σκοπός είναι, μια συγκεκριμένη φράση να “δείχνει” σε μια απρόσμενη σελίδα, συνήθως για να επιτευχθεί μια φάρσα, ή για σατυρικούς λόγους. Ένα σχετικά γνωστό παράδειγμα βομβαδισμού μέσω του Google συνέβη τον Ιανουάριο του 2008, όταν η φράση “dangerous cult”(επικίνδυνη θρησκεία), έβγαζε σαν αποτέλεσμα την “Εκκλησία της Σαϊεντολογίας” σαν τοπ αποτέλεσμα

 

 

Εικόνα

 

 

Ο βομβαρδισμός μέσω Google, γνωστός και ως βομβαρδισμός μέσω δεσμών (link bombing) έχει επιτυχία με οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης η οποία χρησιμοποιεί αλγόριθμο συσχέτισης όπως του Google. Για παράδειγμα, αν πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στη μηχανή του Yahoo με λέξεις κλειδιά “miserable failure”, θα δείτε αποτελέσματα που “δείχνουν” τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής George Bush.

Η καρδιά του τρόπου λειτουργίας του βομβαρδισμού είναι ο αλγόριθμος PageRank του Google, καθώς και ανάλογοι αλγόριθμοι άλλων εταιριών. Ο παραπάνω αλγόριθμος, βαθμολογεί κάθε site σε μια κλίμακα από “0” μέχρι “10”. Αυτός ο βαθμός, βγαίνει από το PageRank όλων των άλλων sites που ενώνονται με το συγκεκριμένο. Το κουμπί λοιπόν, είναι να υπάρχουν “εξερχόμενοι σύνδεσμοι” προς το site που θέλετε να βομβαρδίσετε, από ένα site με υψηλό PageRank. Αν αυτό συμβεί, αρκετά δηλαδή sites με υψηλό PageRank συμπεριλάβουν τη φράση η οποία “δείχνει” στο site προς βομβαρδισμό, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Μια αναζήτηση δηλαδή με τον εν λόγω όρο ή φράση, θα έχει σαν αποτέλεσμα, το site να φαίνεται αρκετά ψηλά και πολύ σύντομα στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Πως να το κάνετε:

  1. Σχεδιάστε την επίθεσή σας

Θα χρειαστείτε πολλούς φίλους οι οποίοι έχουν πεισθεί να σας βοηθήσουν. Ο αριθμός των συνδέσμων που χρειάζεστε εξαρτάται από κάποιους παράγοντες, όπως το PageRank των σελίδων στις οποίες θα δημοσιεύσετε τον σύνδεσμο, καθώς και την ακριβή φρασεολογία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τη “συνδεσμοποίηση” μόνος σας, αν βέβαια έχετε το κουράγιο και την υπομονή να κάνετε post σε όλα τα forum που γνωρίζετε. Να έχετε υπόψη σας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα χρειαστείτε πάνω από 100 links ή ίσως και ακόμα περισσότερα.

Τυπικά, το “θύμα” είναι κάποιος ο οποίος είναι σε γενικότερες γραμμές τουλάχιστον αντιπαθητικός σε πολλούς. Όσο πιο υψηλό είναι το προφίλ του, όσο πιο γνωστό είναι δηλαδή το όνομά του, η επιχείρησή του κ.λ.π, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει αποτέλεσμα ο βομβαρδισμός σας. Βέβαια, οι παλιές καλές μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον, δεν μπορείτε να βομβαρδίσετε κάποιον με όποια φράση θέλετε (μετά από μια αναβάθμιση που έκανε το Google τον Ιανουάριο του 2007), αλλά θα πρέπει η φράση την οποία επιλέγετε, να συμπεριλαμβάνεται στο site που πρόκειται να βομβαρδίσετε. Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Από την άλλη βέβαια, το παραπάνω παράδειγμα (της Σαϊεντολογίας) δούλεψε διότι στην προκειμένη ιστοσελίδα, υπήρχε η λέξη “cult”. Από δω και πέρα λοιπόν θα πρέπει κι εσείς να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας.

  1. Παράξτε πολλούς συνδέσμους (links)

Όσο μεγαλύτερη είναι η βαθμολογία των sites τα οποία έχουν τον σύνδεσμό σας, τόσο πιο ψηλά θα εμφανίζεται το site που βομβαρδίζετε. Ένας τυπικός σύνδεσμος περιλαμβάνει το URL του site στόχου, μαζί με τη φράση που έχετε επιλέξει, κατά τον παρακάτω τρόπο:

<a href=” http://pc-news.gr”>Χρήσιμα κόλπα για υπολογιστές</a>

Tip: Όσο πιο παράξενη και σπάνια είναι η φράση σας τόσο το καλύτερο. Αν επιλέξετε μια πολύ συνηθισμένη φράση θα χρειαστείτε περισσότερους συνδέσμους

Τώρα, για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα με αριθμούς (οι οποίοι αφορούν το εξωτερικό βέβαια), πριν μερικά χρόνια, μια ραδιοφωνική εκπομπή για hacking, το “ Off The Hook” βομβάρδισε με επιτυχία τον εαυτό του με τον όρο “blank expressions”(κενές εκφράσεις), έναν ασήμαντο και χωρίς νόημα όρο δηλαδή, απλά για να δώσουν ένα παράδειγμα. Χρειάστηκε τότε να δημιουργήσουν 350 συνδέσμους, ώστε να “φαίνονται” στο νούμερο 6 του Google

3. Πείτε το παντού

Ποιος είναι ο λόγος να βομβαρδίζετε μέσω συνδέσμων όταν κανένας δεν το ξέρει; Με το που ξεκινάτε τον βομβαρδισμό, δημοσιοποιήστε το όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε ακόμα και κόσμος τον οποίο δεν τον ενδιαφέρει, να το μάθει. Χρησιμοποιήστε βέβαια κατά κόρον, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Tips & Tricks

Αν και το Google από το 2007 προσπάθησε να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο αλλάζοντας τον αλγόριθμό του, μηχανές αναζήτησης όπως το Yahoo ή η Bing δεν ανακοίνωσαν ποτέ κάτι τέτοιο. Εξάλλου το Google λόγω της τεράστιας απήχησής του, είναι γνωστό ότι αλλάζει τη βαθμολογία του PageRank ακόμα και “με το χέρι” υποτασσόμενο” σε πολιτικές ή άλλου είδους πιέσεις που έρχονται “από πάνω”. Επίσης, είναι δυνατό να βομβαρδίσετε με συνδέσμους για εμπορικούς ή λόγους προσωπικής προώθησης. Ο βομβαρδισμός για εμπορικούς λόγους, γνωστός και ως “spamdexing”, γίνεται συνήθως με τη μαζική παραγωγή συνδέσμων μέσω bots, με φράσεις οι οποίες στοχεύουν κυρίως κείμενο από blogs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *