PC news…letter 66 – 28/7-3/8

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 66 Εβδομάδα 28/7-3/8

 

pcnews_logo…..letter

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

Παγκόσμια μείωση πάνω από 30%

στις εκπομπές της σε CO2

 

Στόχος που είχε θέσει στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου περιβαλλοντικού σχεδίου της “Green Management 2010”

Η Sony Corporation (“Sony” ή η “εταιρεία”) ανακοίνωσε ότι πέτυχε –και σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε– τους περισσότερους από τους στόχους που είχε θέσει στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου περιβαλλοντικού της σχεδιασμού, με το όνομα “Green Management 2010” (“GM2010”). Σε αυτούς τους στόχους περιλαμβανόταν και η μείωση πάνω από 30% στις εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις και υποδομές της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, σε σύγκριση με τα επίπεδα εκλύσεων κατά το οικονομικό έτος 2000. Το περιβαλλοντικό σχέδιο GM2010 της Sony ξεκίνησε το 2006, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητες της εταιρείας σε μια πενταετία, μεταξύ των οικονομικών ετών 2006 – 2010. Τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών πιστοποιήθηκαν και επαληθεύθηκαν από ανεξάρτητη αρχή.

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

20 εκατομμύρια χρήστες στο Google+

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών comScore το Google+ έχει ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και όλο πληθαίνουν. Η comScore, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που μια υπηρεσία φτάνει τα 20 εκ. μέλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ενώ από την πλευρά της η Google δεν έκανε καμία δήλωση για τις ανακοινώσεις αυτές αφού η πολιτική της εταιρείας θέλει να μην γίνονται σχόλια πάνω σε στοιχεία τρίτων φορέων.

Όσα εκατομμύρια χρήστες και να έχει για την ώρα το Google+ στην πραγματικότητα είναι ακόμα πολύ μικρό μπροστά στο Facebook, που έχει πάνω από 750 εκατομμύρια χρήστες πάντως η εταιρία πιστεύει οτι η νέα της υπηρεσία θα πάει καλύτερα από τις προηγούμενες απόπειρες της Google στα Social Networks, όπως ήταν το Buzz. Πηγή: TechIT

Κωδική ονομασία: Φονική μηχανή

Η Activision αποκάλυψε πως το open-world παιχνίδι δράσης Prototype 2, θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 24 Απριλίου του 2012. Το πότε, ωστόσο, θα κάνει την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν επιβεβαιώθηκε. Επίσης, η Activision “ανέβασε” ένα νέο CG trailer στην ιστοσελίδα του τίτλου. Το Prototype 2 αναπτύσσεται από την Radical Entertainment για τα Xbox 360, PlayStation 3 και PC. Πηγή: TechIT.gr

 

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός του Internet Explorer

Explore the world with your new car”

 

Τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας, που διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες από τη χρήση του Internet Explorer, επιβεβαιώθηκαν από νέα έρευνα της NSS Labs

 

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2011 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο μεγάλος διαγωνισμός «Explore the world with your new Car», που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς, για τον Internet Explorer. Όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό, εξερεύνησαν τον κόσμο του διαδικτύου με τον Internet Explorer και διαπίστωσαν τις ενισχυμένες του δυνατότητες, καθώς και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας, χαρακτηριστικό το οποίο πρόσφατα αποτυπώθηκε για ακόμη μία φορά στα αποτελέσματα έρευνας της NSS Labs.

Με το σύνθημα «Ανακάλυψε τον κόσμο με τον Internet Explorer και με το αυτοκίνητο που χαρίζει», ο διαγωνισμός της Microsoft Ελλάς καλούσε τους χρήστες του διαδικτύου να δηλώσουν συμμετοχή , και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν ένα αυτοκίνητο Fiat 500. Κάθε πλοήγηση με τον Internet Explorer χάριζε στους συμμετέχοντες πόντους, εξασφαλίζοντάς τους περισσότερες πιθανότητες για τη διεκδίκηση του μεγάλου δώρου. Η ανάδειξη του τυχερού νικητή (Γεωργίου Νάτσιου) πραγματοποιήθηκε έπειτα από κλήρωση, σηματοδοτώντας τη λήξη του διαγωνισμού.

 

Βρες το SLOGAN του ΝΟΗΣΙΣ!

 

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό του ΝΟΗΣΙΣ και πες εσύ την πρόταση που εκφράζει:

 

  • τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα του

  • τη μοναδικότητα των δραστηριοτήτων του

  • το καινοτόμο πνεύμα των προγραμμάτων του

 

και κέρδισε

α) 500€ για τον 1ο νικητή

β) ΔΩΡΕΑΝ είσοδο σε όλες τις δραστηριότητες για 2 χρόνια για τον 2ο νικητή

 

Περιμένουμε την πρότασή σου με email στο info@noesis.edu.gr μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Το slogan χρειάζεται να είναι διατυπωμένο στα ελληνικά και να συνοδεύεται από σύντομη περιγραφή που θα αιτιολογεί το σκεπτικό για τη διαμόρφωσή του.

 

Βρες το slogan και ίσως να είσαι εσύ ο νικητής!

Όροι συμμετοχής στο www.noesis.edu.gr.

 

8 τυχεροί κερδίζουν 1 iPad 2

 

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2011 – Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μέσω internet, το www.ote.gr αποτελεί, πλέον, τη βασική πύλη εισόδου σε όλα τα εμπορικά και εταιρικά sites του ΟΤΕ. Στην ανανεωμένη ηλεκτρονική διεύθυνση ενοποιήθηκαν οι επιμέρους ιστοσελίδες του ΟΤΕ για προϊόντα και υπηρεσίες (oteshop.gr, otebusiness.gr, conn-x.gr κ.α.).

Ανανεωμένο και με μοντέρνα σχεδίαση, το ote.gr δίνει έμφαση στις online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών με ασφάλεια, καθώς και στις αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες Μy e-Services. Στο νέο ote.gr όλοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιλέγουν εύκολα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στις δικές τους ανάγκες, μέσα από μια σύγχρονη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα.

 

Διευρύνεται το πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού σε ΜΚΟ

 

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011 – Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές αναβαθμίσεις στο πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού, προκειμένου να διευκολύνει ακόμα περισσότερους Μη Κυβερνητικούς και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε λύσεις τεχνολογίας.

Η πρωτοβουλία δωρεάς λογισμικού σε ΜΚΟ ξεκίνησε από τη Microsoft το 1998, ενώ υπολογίζεται ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχει μέχρι σήμερα διατεθεί διεθνώς λογισμικό αξίας πάνω από 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερους από 40.000 ΜΚΟ. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2005, ενώ από το 2009 καθιερώθηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day για την ενημέρωση των εν λόγω οργανισμών αναφορικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

 

 

Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

 

Διεθνής διάκριση στην ερευνήτρια Αναστασία Παπαδοπούλου από το ΑΠΘ

Το βραβείο της καλύτερης νέας ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το έτος 2011 κέρδισε η Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναστασία Παπαδοπούλου για την εργασία της στο πεδίο της αντιμετώπισης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Πρόκειται για βραβείο που απονεμήθηκε από το 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας (17th ISCT International Society for Cellular Therapy, Annual Meeting) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 18-21 Μαΐου 2011.

Καινοτόμες εικονικές επιχειρήσεις μαθητών βραβεύτηκαν από το Σωματείο “Eπιχειρηματικότητα Νέων”

Καινοτόμες εικονικές επιχειρήσεις μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Α Αρσάκειο Ψυχικού, τη Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης βραβεύτηκαν στον Ετήσιο Πανελλαδικό Διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση”, που διοργάνωσε το Σωματείο “Επιχειρηματικότητα Νέων” (Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA), στις 22

Ιουνίου, στην Αθήνα.

$7.500 για ένα λογαριασμό email!

Παρά την οικονομική κρίση μία εταιρία προσφέρει λογαριασμούς email έναντι 7500$. Πολλοί είναι μάλλον αυτοί που έχουν λεφτά και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν κι έτσι με αφορμή αυτό, η εταιρία Elite 750 προσφέρει μία αποκλειστική υπηρεσία email γι’ αυτούς η οποία όπως φαίνεται έχει γίνει ανάρπαστη…

Η εταιρία Elite750 λοιπόν, χρεώνει $7.500 σε κάθε χρήστη που θέλει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό email στους servers της. Η εταιρία περιορίζεται στη δημιουργία μέχρι 750 λογαριασμών email από τους οποίους κάθε χώρα έχει περιορισμένο αριθμό. Πηγή: TechIT.gr

 

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν τις “100 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows !”, στην αρχική μας σελίδα

 

Τρελά βίντεο

Δωρεάν webTV

Games trailers section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *