Τι γίνεται με τα Final Fantasy;

Τι γίνεται με τα Final Fantasy;

Είμαι φανατικός gamer εδώ και 15 χρόνια και πάντα εκτιμώ την προσπάθεια των developers ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Πάντα προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν πιο καθαρή και αντικειμενική κριτική στα videogames, αλλά ορισμένες φορές δεν μπορώ να ψυχολογήσω μερικές ενέργειες.

Είδα το 2009 να κυκλοφορεί ένας wannabe Final Fantasy τίτλος, ονόματι XIII. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Square-Enix κυκλοφόρησε ένα τόσο βαρετό, δίχως νόημα με απαίσιους χαρακτήρες τίτλο. Ήδη πριν από αυτό είχαμε επίσης άλλο ένα μέτριο παιχνίδι, το Final Fantasy XII για το PS2. Η εταιρία δεν έχει καθόλου καλό όνομα τα τελευταία χρόνια και με το 13, ξέφυγε τελείως εκτός τροχιάς. Με ένα παιχνίδι απόλυτα γραμμικό και βαρετό, χωρίς πόλεις και side quests, χωρίς πολυπλοκότητα και πάνω απ όλα με ένα απαίσιο σύστημα μάχης. Κυριολεκτικά, με τη χρήση του Paradigm System το μόνο που πρέπει να κάνει ο παίκτης είναι να σπαμάρει το κουμπί X και ξεκάναμε όλους τους εχθρούς.

Από την άλλη, μέχρι σήμερα ξέρω ότι ο κόσμος κινείται γύρω από το χρήμα. Και ο κόσμος ζητάει απεγνωσμένα δύο πράγματα από την Square-Enix. Το Final Fantasy Versus XIII και το Remake του Final Fantasy VII. Κόντρα όμως σε κάθε λογική, αυτή η κάποτε ποιοτική εταιρία ανακοινώνει το sequel του αποτυχημένου XIII, την ίδια στιγμή που το Versus XIII το περιμένουμε εδώ και 5 χρόνια! Δεν μπορώ πλέον να νοήσω τον τρόπο σκέψης τους. Τα λεφτά στην προκειμένη περίπτωση βρίσκονται στα δύο παραπάνω games, αλλά η ίδια η εταιρία πάει και ποντάρει σε κάτι σκάρτο. Ίσως ούτε τα λεφτά είναι η απάντηση. Αλλά όπως φαίνεται ούτε και οι ανάγκες του κόσμου είναι η απάντηση. Μήπως δεν υπάρχει κανένα πλάνο και όλα είναι χύμα στο κύμα;

Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται να έχουν περάσει έξι χρόνια στις next-gen κονσόλες και το μόνο Final Fantasy που έχω παίξει είναι το μετριότατο FF XIII.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *