PC hacks

PC hacks

 

Login χωρίς Password σε Windows Vista / 7

 

Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ξεχάσατε το password του λογαριασμού χρήστη που χρησιμοποιείτε στα Windows Vista ή τα Windows 7 και, δυστυχώς, δεν έχετε δημιουργήσει ένα password reset disk. Μην απελπίζεστε, και βγάλτε αυτές τις σκέψεις περί επανεγκατάστασης των Windows από το μυαλό σας. Υπάρχουν πολλές λύσεις, ωστόσο μία από τις πιο αποτελεσματικές είναι το εργαλείο Offline NT Password & Registry Editor, που μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν αρκεί μια αναζήτηση στον καλό μας φίλο, τον Γούγκλη. Θα βρείτε δύο αρχεία για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας, είτε από δισκέτα είτε απο CD. Προτιμήστε τη δεύτερη επιλογή, καθώς περιλαμβάνει και τους απαραίτητους drivers. Αποσυμπιέστε το αρχείο cd080802.zip και γράψτε το αρχείο cd080802.iso σε ένα άγραφο CD. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας από το CD και πατήστε Enter μόλις δείτε την ένδειξη Boot. Εν συνεχεία, πληκτρολογήστε τον αριθμό του partition του σκληρού δίσκου όπου βρίσκονται τα Windows και πατήστε το Enter. Πατήστε πάλι το Enter, για να επιλέξετε την αναγραφόμενη διαδρομή στο φάκελο με τα αρχεία του registry, και μετά πληκτρολογήστε 1 και πατήστε Enter, για να ξεκινήσει η διαδικασία password reset. Πληκτρολογήστε πάλι 1, πατήστε το Enter και στη συνέχεια την ονομασία του λογαριασμού χρήστη που θέλετε να επεξεργαστείτε. Πατώντας το Enter εμφανίζονται κάποιες πληροφορίες για το χρήστη και οι διαθέσιμες επιλογές. Για να διαγράψετε εντελώς το password, πληκτρολογήστε 1 και πατήστε Enter, Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να τερματίσετε τη διαδικασία, μην ξεχάσετε όμως να αποθηκεύσετε τις αλλαγές στο registry πληκτρολογώντας y και πατώντας Enter. Αυτό ήταν…..!! Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή, μπορείτε πια να μπείτε στα Windows Vista / 7 και να ορίσετε ένα νέο password. Αυτή τη φορά, για καλό και για κακό, δημιουργήστε ένα password reset disk.

Βέβαια δεν είναι και ο μοναδικός τρόπος αυτός για να μπείς σε ένα κλειδωμένο σύστημαjμε Windows…. Υπάρχουν πάρα πολλοί τους οποίους θα αναφέρουμε σταδιακά και θα επεφεργαζόμαστε τον κάθε ένα τρόπο ξεχωριστά….

Επίσης υπάρχουν και πάρα πολλά εργαλεία, για παράδειγμα John the Ripper, Emergency Boot CD, Rainbow Crack, Cain & Abel και το πολύ γνωστό Ophcrack…

Προσοχή όμως, γιατί η παραπάνω μέθοδος μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων, εφόσον υπάρχουν κρυπτογραφημένα αρχεία ή φάκελοι σε partitions με σύστημα αρχείων NTFS. Αν και υπάρχουν λύσεις αποκρυπτογράφησης, όπως το Advanced EFS Data Recovery, η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι εγγυημένη.

 

 

Αόρατοι Κατάσκοποι

 

Θα θέλατε να ξέρετε τι κάνουν άλλο χρήστες στον υπολογιστή σας, όταν απουσιάζετε; Υπάρχουν προγράμματα που λειτουργούν κρυφά στο παρασκήνιο, καταγράφουν όλα τα keystrokes, κι έτσι σας επιτρέπουν να διαβάσετε οτιδήποτε έχει πληκτρολογηθεί. Ονομάζονται <<software keyloggers>> και υπάρχουν πάρα πολλές δωρεάν ή εμπορικές λύσεις, για παράδειγμα Elogger, Best Free Keylogger, Powered Keylogger κ.α. Τα πιο εξελιγμένα από αυτά συλλέγουν πολλές άλλες πληροφορίες , λόγου χάρη αποθηκεύουν screenshots, καταγράφουν passwords, mouse clicks, emails, συνομιλίες μέσω ΙΜ, και σας παρέχουν πρόσβαση σε αυτές.

Ωστόσο, βασικό μειονέκτημα όλων των software keyloggers είναι ότι εντοπίζονται σχετικά εύκολα από τις σύγχρονες εφαρμογές AntiVirus / AntiSpyware. Καλύτερη λύση από αυτήν την άποψη είναι τα hardware keyloggers, που συνήθως παρεμβάλλονται μεταξύ του πληκτρολογίου και του υπολογιστή, μπορεί για παράδειγμα να μοιάζουν με PS/2 ή USB adapters…. Τα αντίμετρα για να προστατευτείτε από software/hardware keyloggers, για παράδειγμα κατά τη χρήση υπηρεσιών e-banking, χρησιμoποιώντας το on screen keyboard των Windows XP/Vista/7. Πατήστε Ctrl+R, πληκτρολογήστε osk και πατήστε το Enter…

 

Γιάννης Ψαραδάκης

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *