Τα 5 καλύτερα δωρεάν shooter games


Τα 5 καλύτερα δωρεάν shooter games

Τα games στοιχίζουν ακριβά. Μερικές φορές μάλιστα…. αρκετά ακριβά. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο διότι κάποιες φορές… δεν στοιχίζουν καθόλου !

Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλά δωρεάν παιχνίδια. Όταν όμως μιλάμε για shooters (δηλαδή παιχνίδια στα οποία πυροβολείτε προς διάφορες κατευθύνσεις σε αντικείμενα αλλά και όντα) αυτά συνήθως είναι games πολλών παικτών (multiplayer)

Διαβάστε λοιπόν για τα 5 καλύτερα shooter games ξεκινώντας από το τέλος:

5. War Rock – 550 MB

Το War Rock ήταν από την αρχή δωρεάν και κάποια έξτρα κομμάτια του μπορούν να αγοραστούν. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 5 βασικών κλασσικών: μηχανικός, νοσοκόμος, ελεύθερος σκοπευτής, επιθετικός στρατιώτης και στρατιώτης με βαρύ οπλισμό. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι παιχνιδιού και 3 επιπρόσθετοι. Οι 3 κύριοι είναι: Μάχη με κοντινούς αντιπάλους(Close Quarters Combat), Επιχειρήσεις πόλης (Urban Ops) και Ελεύθερο (Free for All).

Στην πρώτη περίπτωση, παίζετε σε σχετικά μικρούς χάρτες μιας και πρόκειται για πιο κοντινές μάχες. Οι “Μάχη στην πόλη” εμπλέκει 2 ομάδες, εκτυλίσσεται σε μεγαλύτερους χάρτες και επιπρόσθετα στοιχεία, όπως αυτοκίνητα και οπλισμό σε αυτά κ.λ.π. Το “Ελεύθερο” είναι όπως μια κλασική “Μάχη Θανάτου”(Deathmatch) και σε άλλα παιχνίδια. Σκότωσε όποιον βλέπεις ή σκοτώσου.

 

Δείτε το Trailer
Κατέβασμα παιχνιδιού

4. Nexuiz – 380 MB

Είμαι σίγουρος ότι όποιος το παίξει θα δει πολλές ομοιότητες με το Unreal Tournament. Είναι ένα αρκετά γρήγορο παιχνίδι και χρησιμοποιείται μια ευρεία γκάμα μοναδικών όπλων κάνοντας την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο. Νομίζω ότι μια πολύ καλή περιγραφή του θα ήταν “ το δωρεάν Unreal Tournament”

 

Δείτε το Trailer (homepage)
Κατέβασμα παιχνιδιού

3. Warsow – 180 MB

Πολύ γρήγορο παιχνίδι με πολλά ακροβατικά. Όταν λέμε ακροβατικά, εννούμε ακροβατικά. Μιλάμε για αναπήδημα όπως του λαγού (ένας περίεργος τρόπος να πηδάς ο οποίος σου επιτρέπει να κινείσαι πολύ γρήγορα) γνωστό κι από άλλα παιχνίδια, για σύρσιμο και τρέξιμο προς ένα τοίχο με πήδημα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο μοιράζεται τους πυροβολισμούς με τα ακροβατικά. Για να αποκτήσετε τον έλεγχο όλων των ακροβατικών μπορείτε να περάσετε από αρκετά tutorials και καλύτερα να το κάνετε πριν να βγείτε στη μάχη.

 

Δείτε το Trailer
Κατέβασμα παιχνιδιού

2. Gunz The Duel – 440 MB

Το Gunz δεν είναι απλά ένα shooter μιας και ο ήρωάς μας διαθέτει όπλα αλλά κι ένα σπαθί! Το κάθε επίπεδο δεν διαρκεί πολύ σχετικά. Διαθέτει επίσης αρκετά ακροβατικά δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον gameplay και είναι κι αρκετά εθιστικό. Όσο παίζεις, τόσο καλύτερος γίνεται.Όσο πιο καλός γίνεσαι, τόσο πιο ψηλά βρίσκεσαι σε επίπεδο του παιχνιδιού. Επίσης μπορείς να αγοράσεις νέα πανοπλία και οπλισμό, είτε παίζοντας αρκετά ώστε να συγκεντρώνεις πόντους, είτε χρησιμοποιώντας αληθινά χρήματα. Ένα από τα μειονεκτήματα του Gunz είναι η ανάγκη να ξεκινήσεις το παιχνίδι χρησιμοποιώντας τον browser σου, αλλά συνιθίζεται εύκολα.

 

Δείτε το Trailer
Κατέβασμα παιχνιδιού

1. F.E.A.R. COMBAT – 1800 MB

Το F.E.A.R. Είναι αρχικά που σημαίνουν “First Encounter Assault Recon”(Αναγνωριστική Επίθεση Πρώτης Επαφής). Στα ελληνικά δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε “Α.Ε.Π.Ε” το οποίο όμως δεν σημαίνει τίποτα, αντίθετα με το “fear” που σημαίνει “φόβος” και αποτελεί την ονομασία του παιχνιδιού για τους φανατικούς φίλους του. Οι περισσότεροι το ξέρουν ή το έχουν παίξει, αλλά λίγοι ξέρουν ότι η λειτουργία “multiplayer” υπάρχει δωρεάν στο διαδίκτυο από τους κατασκευαστές του παιχνιδιού, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να το κατεβάσετε δωρεάν! Στο παιχνίδι μπορείτε να παίξετε σαν ένα μέλος των Ειδικών Δυνάμεων ή σαν κάποιος κλωνοποιημένος στρατιώτης.

 

Δείτε το Trailer
Κατέβασμα παιχνιδιού

Games τα οποία δεν μπήκαν στην πρώτη πεντάδα

Φυσικά τα παραπάνω παιχνίδια δεν είναι τα μόνα καλά shooters. Υπάρχουν ακόμα λίγα αρκετά αξιόλογα κι έτσι είπαμα να μην τα αδικήσουμε, αλλά αν και όχι στην πρώτη πεντάδα, τουλάχιστον να σας τα αναφέρουμε:

  • America’s Army (Πολύ ρεαλιστικό. Αναμενόμενο μιας και έχει φτιαχτεί από τον Αμερικάνικο στρατό!)

  • Return To Castle Wolfenstein: Enemy Territory (ένα online shooter του Β’ Παγκοσμίου)

  • Mono (πολύ απλό κι αφηρημένο game. Πολύ εθιστικό)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *