ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ GMAIL ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ


ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ GMAIL ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ

 

Πολλές φορές την μέρα πηγαίνετε μέσω του περιηγητή σας ( Firefox, Internet Explorer κ.α. ) για να ελέγξετε τα e-mail που σας έχουν σταλεί. Άλλοι μπορείτε να τσεκάρετε τα e-mail σας από το Hotmail ή από το Yahoo ή το Gmail . Ένα είναι σίγουρο, σε μερικούς αρέσει η «διακόσμηση» του hotmail ή του yahoo και θα θέλατε να τα αντιγράψετε για το Gmail σας, ή ίσως να μην σας ενδιαφέρει αυτό, αλλά θα θέλατε να οργανώσετε τα πάντα στο Gmail σας και αυτό ακριβώς θα κάνουμε τώρα.

Για να ξεκινήσουμε, ας μπούμε στο λογαριασμό του Gmail μας και για αρχή ας βάλουμε τις επαφές μας σε διαφορετικές ομάδες έτσι ώστε να μην είναι όλοι μαζεμένοι . Σε περίπτωση που δεν ξέρεται να εισάγετε επαφές, πηγαίνετε στο Επαφές -> Εισαγωγή επαφών και στην ομάδα “οι Επαφές μου” πατάτε το κουμπί “Νέα επαφή” και βάζετε τα στοιχεία που σας ζητάει.

Για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα πιέζουμε στο κουμπί “Νέα ομάδα” και απλά πληκτρολογούμε το όνομα που θέλουμε να δώσουμε στην νέα ομάδα . Για να εισάγουμε επαφές σε αυτήν την ομάδα πατάμε το κουμπί που λέει “προσθήκη στην νέα ομάδα” ( όπου νέα ομάδα είναι το όνομα της ομάδας που δημιουργήσατε ) ή πάμε στην ομάδα “οι επαφές μου” και επιλέγουμε τις επαφές που θέλουμε να εισάγουμε στην νέα ομάδα. Κατόπιν πηγαίνουμε στο κουμπί “ομάδες” και επιλέγουμε την ομάδα που θέλουμε να σεισάγουμε αυτές τις επαφές.

Ας πάμε τώρα στο θέμα της καλαισθησίας όπου το Gmail δεν έχει να επιδείξει πολλά, τουλάχιστον όχι με την πρώτη ματιά, αν όμως ψάξουμε στις ρυθμίσεις του θα βρούμε πολλά ωραία θέματα . Για να τα βρούμε απλά πηγαίνουμε στις “Ρυθμίσεις mail” και από εκεί μεταφερόμαστε στα “θέματα” όπου μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο ή απλά να φτιάξουμε ένα δικό μας.

Για να φτιάξουμε ένα δικό μας απλά πατάμε στο τέλος που λέει “δημιουργήστε το δικό σας θέμα”. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο μπροστά μας με μία βασική εμφάνιση του Gmail. Για να αλλάξουμε την εμφάνιση απλά βρίσκουμε τα μικρά βελάκια και πατάμε εκεί. Θα δούμε διάφορες επιλογές όπως χρώμα γραμματοσειράς , χρώμα φόντου και χρώμα συνδέσμων και αν θέλουμε αντί για χρώμα βάζουμε μια φωτογραφία στο φόντο του Gmail. Αφού τελειώσουμε όλες τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε πατάμε στο κουμπί “Αποθήκευση”.

Μια τελευταία συμβουλή: Καλό θα ήταν αν θέλετε μια συγκεκριμένη φωτογραφία να υπάρχει σε όλο το φόντο του Gmail, να μην βάλετε φόντο η χρώμα στο υποσέλιδο, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεχόμενη εικόνα στο φόντο μας.

Και αν θέλετε κάθε μέρα να έχετε διαφορετικό θέμα στο Gmail σας μπορείτε να πατήσετε το θέμα “Τυχαίο” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το δικό μας θέμα . Για να ενεργοποιηθεί το πατάτε και σας ζητάει σε ποια πόλη μένετε. Αυτό φυσικά δεν το θέλει για να μάθει την τοποθεσία σας, απλά μέσω ενός αλγορίθμου θα παράγει ένα τυχαίο συνδυασμό για το θέμα που θα δημιουργήσει.

Τα περισσότερα θέματα που παράγονται είναι αρκετά καλά. Και ένα τελευταίο tip που πολλοί ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε φόντο του Google κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι χρήσιμο είναι πάλι μόνο στυλιστικό στοιχείο.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μέσω του Gmail. Πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με το Gmail και πάμε στο www.Google.gr και κάτω αριστερά υπάρχει ένα link που λέει αλλαγή εικόνας φόντου. Εκεί θα σας έχει να επιλέξετε φωτογραφίες από το δημόσιο gallery ή από τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει στο Picasa. Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε μια φωτογραφία που βρήκατε και σας αρέσει μπορείτε να την ανεβάσετε στο Picasa. Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στο http://picasaweb.google.gr πατήστε το κουμπί “μεταφόρτωση” επιλέξτε μια εικόνα από τον υπολογιστή σας, ανεβάστε την και είστε έτοιμοι. Πηγαίνετε στο Google -> αλλαγή εικόνας φόντου -> Οι εικόνες μου ιστού Picasa -> η φωτογραφία που ανεβάσατε , κάντε ένα refresh και έτοιμο.

Προσοχή: Όλες αυτές οι γραφικές αλλαγές ενδέχεται να καθυστερήσουν την φόρτωση της ιστοσελίδας γι’αυτό άλλωστε δεν είναι ενεργοποιημένες από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση πάντως με τις σύγχρονες συνδέσεις ίντερνετ κάτι έτοιο δεν είναι πρόβλημα, αλλά σε συνδέσεις στις οποίες πληρώνετε ανά GB(gigabyte) ή ανά χρονικά διαστήματα αυτό δεν σας βοηθάει.

Νομίζω ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει στο να καταφέρετε να αλλάξετε και να κάνετε μοναδικό το Gmail σας αλλά και την κεντρική σας σελίδα στο Google.

Γιάννης Ψαραδάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *