Μήνυμα του εκδότη – Δεκέμβριος 2011 Παιδικό Κοινωνικό Κέντρο

Μήνυμα του εκδότη – Δεκέμβριος 2011

Παιδικό Κοινωνικό Κέντρο

 

Αυτή τη φορά το μήνυμα μας θα είναι ευχάριστο. Αρκετά πια με τη γκρίνια. Αυτόν το μήνα θα σας ενημερώσουμε για τα εγκαίνια ενός παιδικού κοινωνικού κέντρου, στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών και ειδικότερα στο παλιό τμήμα του Δήμου Συκεών. Και γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το νέο; Διότι ο συγκεκριμένος δήμος (πρώην Συκεών και τώρα Νεάπολης – Συκεών) και ακόμα πιο ειδικά συγκεκριμένος δήμαρχος, είναι εδώ και αρκετά χρόνια (στα οποία επανεξελέγεται δικαίως) πολύ δραστήριος και αξιόλογος με αποτέλεσμα το δήμος του να είναι ένα μικρό καμάρι της πόλης. Προσωπικά βάβαια, μην φανταστείτε ότι τον γνωρίζω, ή υποστηρίζω το κόμμα του γιατί δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο. Τον θαυμάζω όμως διότι έχει αποδείξει με έργα κι όχι με λόγια ότι νοιάζεται. Αυτό διασταυρώνεται βέβαια και από τις γνώμες πολλών άλλων. Όσον αφορά το νέο του έργο λοιπόν (για την ακρίβεια ο εν λόγω σταθμός λειτουργεί από πέρυσι, αλλά φέτος γίνονται τα εγκαίνια), αναμεταδίδουμε το νέο από το tro-ma-kti-ko.

“Μία υπερσύγχρονη νέα μονάδα πρόνοιας και παιδικής φροντίδας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 12 μετά το μεσημέρι, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Πρόκειται για το Παιδικό Κοινωνικό Κέντρο -Βρεφονηπιακός Σταθμός, που βρίσκεται στην οδό Σαπουντζόγλου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, στο χώρο όπου παλαιότερα λειτουργούσε το σινέ «Ακροπόλ».
Το έργο εντάσσεται στην πολιτική και τον κεντρικό προσανατολισμό της δημοτικής αρχής να κατασκευάζει υποδειγματικές δομές φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σε ιδιόκτητους και άνετους χώρους, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και καταρτισμένους επιστημονικούς συνεργάτες.

Το τριώροφο κτίριο, κόστους κατασκευής 3.600.000€, στεγάζει στον πρώτο όροφο το τμήμα νηπίων και στο δεύτερο το τμήμα βρεφών. Οι δύο όροφοι συνδέονται με εσωτερική σκάλα και διαθέτουν γραφεία παιδαγωγών, ενώ στον τρίτο όροφο αναπτύσσονται οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Στα δύο υπόγεια λειτουργούν γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρος στάθμευσης, οι οποίοι μάλιστα θα χρησιμοποιούνται και από τους συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου για κοινωνικές δομές ανοιχτές στην τοπική κοινωνία. Επίσης, αναπτύσσονται ιατρεία και αναρρωτήριο, γραφεία διεύθυνσης, κοινωνικών λειτουργών και συνεργατών, πολλαπλών χρήσεων για τις συναντήσεις των παιδαγωγών με τους γονείς, κουζίνα, τραπεζαρία, αποθήκη τροφίμων, κ.λπ.
Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι στο χώρο κατασκευής του Κέντρου οι επιστήμονες της 9ης ΕΒΑ ανακάλυψαν τμήμα της παλιάς οχύρωσης της Ακρόπολης κι άλλα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία, μετά από πρόταση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, θα φιλοξενούνται ως μόνιμα εκθέματα σε σχολεία του δήμου για να έχουν οι μαθητές άμεση επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό μας.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *