PC news…letter 85 – 8/12-15/12

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 85 Εβδομάδα 8/12-15/12

pcnews_logo

…..letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Σημαντικές αναβαθμίσεις στο Office 365 και το SkyDrive

Μέσα σε πέντε μήνες η cloud υπηρεσία της Microsoft έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη
των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους
Αθήνα, 02 Δεκεμβρίου 2011 – Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 29 Νοεμβρίου, το πρώτο μεγάλο update για την cloud υπηρεσία Office 365, ενισχύοντάς την με περισσότερα από 30 νέα χαρακτηριστικά για ακόμα καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία στο σύννεφο. Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι 22 επιπλέον αγορές θα έχουν τη δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης της cloud πλατφόρμας, η οποία έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου σε παγκόσμια βάση.
Το Office 365 προσφέρει στους χρήστες μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία στο cloud, μέσα από την οποία παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τα θέματα της χρονιάς σύμφωνα με το twitter

Το twitter έφερε στο φως της δημοσιότητας τα πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένα θέματα που απασχόλησαν τους χρήστες του. Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η λέξη «Αίγυπτος» και ακολουθεί η φράση «tigerblood» του Αμερικάνου ηθοποιού, Τσάρλι Σιν, η οποία ειπώθηκε σε σίριαλ της χώρας του. Η φράση του… εκκεντρικού ηθοποιού απασχόλησε για αρκετό καιρό τον αμερικανικό Τύπο και ουκ ολίγες φορές την είδαμε να «φιγουράρει» στα twitter χιλιάδων ανθρώπων.
TOP 10 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ
• #egypt
• #tigerblood
• #threewordstoliveby
• #idontunderstandwhy
• #japan
• #improudtosay
• #superbowl
• #jan25  Πηγή: TechIT.gr

Το Facebook ετοιμάζει προσλήψεις!

Σύμφωνα με ανακοίνωση το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, ετοιμάζεται να επεκταθεί ακόμα περισσότερο προσλαμβάνοντας προσωπικό για τα νέα γραφεία του στη Νέα Υόρκη.
Έτσι το Facebook, ετοιμάζεται να προσλάβει αρκετούς μηχανικούς και προγραμματιστές για την ενίσχυση των λειτουργιών του site, αλλά και για την ανάπτυξη νέου κώδικα.
Συγκεκριμένα η COO του Facebook δήλωσε οτι μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να κάνουν χιλιάδες προσλήψεις για τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη αφού απασχολούν μόλις 100 άτομα, πολύ λιγότερα δηλαδή σε σχέση με τα 3.000 που απασχολούνται στα γραφεία της Καλιφόρνια.
Πηγή: TechIT.gr

Samsung και Nova «σκοράρουν» τρισδιάστατα
Συνέργεια Samsung και Nova για την αναμετάδοση
του αγώνα ‘Μίλαν – Μπαρτσελόνα’ σε 3D
1 Δεκεμβρίου 2011 – Η Samsung Electronics, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα ψηφιακών μέσων και τεχνολογιών ψηφιακής σύγκλισης, και η Nova, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα που εισήγαγε την HD υπηρεσία στην ελληνική αγορά, συνεργάστηκαν για να προσφέρουν την πρώτη τρισδιάστατη τηλεοπτική αναμετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στη χώρα μας. Πρόκειται για τον αγώνα του Champions League, Μίλαν – Μπαρτσελόνα, που μεταδόθηκε ζωντανά από τις Samsung Smart TV D8000 και D7000 την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, στα εμπορικά κέντρα Metro Mall στην Αθήνα και Cosmos Mall στη Θεσσαλονίκη.
Η συνέργεια των δύο εταιρειών πρόσφερε στους φίλους του ποδοσφαίρου μία αξέχαστη εμπειρία θέασης, μεταφέροντάς τους στις κερκίδες του γηπέδου. Οι 12 γωνίες λήψεις και οι 24 κάμερες της παραγωγής του αγώνα, σε συνδυασμό με την πρωτοπόρο 3D πλατφόρμα της Nova και με την τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατη εικόνα και ήχο των Samsung TV D8000 και D7000 απέδωσαν ένα 3D αποτέλεσμα με ασυναγώνιστο βάθος και ρεαλισμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με την δραστηριότητα ενός νοσηρού νου, του παιδεραστή καθηγητή Γυμναστικής  Νικόλαου Σειραγάκη στο Ρέθυμνο, κατανοούμε όλοι ότι το ζήτημα της προστασίας των παιδιών είναι ένα φλέγον θέμα που αφορά όλους μας.
Με την πρωτοφανή  για τα ελληνικά χρονικά (αλλά άκρως σημαντική, θεωρούμε, για το κοινωνικό σύνολο) κοινοποίηση δεδομένων, στοιχείων και φωτογραφικού υλικού από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, ευελπιστούμε ότι αντίστοιχες κινήσεις  θα γίνουν στο μέλλον για το σύνολο των περιπτώσεων σεξουαλικής  κακοποίησης ανηλίκων.  Η εγκληματικότητα εναντίον των παιδιών έχει πρόσωπο και απαιτούμε όλοι να γνωρίζουμε.
Προτείνουμε μάλιστα να αρθούν όλες οι σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων σε περίπτωση δημοσιοποίησης δεδομένων ατόμων που εμπλέκονται στην τέλεση αδικημάτων σχετιζόμενα με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Σημαντικός αριθμός παιδόφιλων χρησιμοποιούν τις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων  προς όφελός  τους ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους.
Έχει αποδειχτεί από μελέτες ψυχολόγων στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρωπαϊκή ένωση, ότι οι παιδόφιλοι παραμένουν επικίνδυνοι ακόμα και μετά την σύλληψη ή καταδίκη και αποφυλάκισή τους, επανερχόμενοι πάντα στον «τόπο του εγκλήματος», στις αθώες παιδικές ψυχές.
Περισσότερα…..

ΓΙΑ 6η ΧΡΟΝΙΑ, ΔΡΑΣΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΘΕΣΗΣ Η/Υ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2011 – Έξι χρόνια συμπληρώνει φέτος η δράση επαναδιάθεσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε φορείς και σχολεία από τον ΟΤΕ. Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, 220 φορείς σε όλη την Ελλάδα έχουν λάβει Η/Υ και εξοπλισμό από τον ΟΤΕ, που έχει καλύψει το 95% των αιτημάτων. Φέτος δόθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξοπλισμός σε 49 σχολεία και φορείς.

Ο ΟΤΕ συγκεντρώνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξοπλισμό από τις υπηρεσίες του πανελλαδικά. Στη συνέχεια το συντηρεί και τον αναβαθμίζεται στo Συγκρότημα Εργαστηρίων του ΟΤΕ και τον προσφέρει σε φορείς, που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με τη δράση αυτή, ο ΟΤΕ ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία με τον εξοπλισμό σχολικών αιθουσών και εργαστηρίων πληροφορικής, φέρνει κοινωνικές ομάδες σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και ενθαρρύνει την ευρυζωνικότητα. Παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον, αφού παρατείνεται η χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα ανακυκλωνόταν.

O ΟΤΕ, συνεπής στη στρατηγική του για τη διάδοση των νέων τεχνολογιών, με την επαναδιάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού συμβάλλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, δίνοντας την ευκαιρία σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να εξοικειωθούν με την τεχνολογία.

Με επιτυχία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια!
Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2011 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια συνεργατών πάνω στην εφαρμογή PRISMA Win® Εστίαση. H Megasoft, συνεπής στη δέσμευσή της για συνεχή και έμπρακτη στήριξη του δικτύου συνεργατών της και με σκοπό την άψογη κατάρτισή τους πάνω στις εφαρμογές PRISMA Win διοργάνωσε έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων αποκλειστικά για τους συνεργάτες της, χωρίς καμία απολύτως δική τους επιβάρυνση.
Μεγάλος αριθμός συνεργατών από όλη την Ελλάδα συμμετείχε στα 12 συνολικά ολιγομελή group που δημιουργήθηκαν για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στα γραφεία της Megasoft σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  και παρακολούθησαν ένα πωλησιακό, κυρίως, σεμινάριο που στόχο είχε να τους μεταφέρει όχι μόνο τη γνώση, αλλά και τον τρόπο αναζήτησης και αποτελεσματικής προσέγγισης υγιών πελατών από το χώρο της Εστίασης και όχι μόνο!

ΕΕΤΤ: Έγκριση τιμών για το VDSL

η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε τη διαδικασία ελέγχου του υποβληθέντος μοντέλου από τον ΟΤΕ εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου αναφορικά με την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργότερο εντός έξι μηνών από την ισχύ της ανωτέρω απόφασης, και υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΤΕ θα είναι τεχνικά έτοιμος να παρέχει χονδρικές υπηρεσίες, θα μπορούν να διατεθούν προϊόντα λιανικής ευρυζωνικής πρόσβασης, μέσω δικτύου VDSL.
Για τους Έλληνες καταναλωτές, η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας VDSL, η οποία διαδέχεται την αντίστοιχη του ΑDSL με ταχύτητες έως 24 Mbps, εξασφαλίζει υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 50 Mbps.

Hγετική θέση στο “Leaders Quadrant” της έκθεσης για πολυλειτουργικές συσκευές και εκτυπωτές

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2011. Στο “Leaders Quadrant” τοποθέτησε την Xerox η Gartner, Inc., στο πλαίσιο της έκθεσής της “Magic Quadrant for MFPs and Printers” για το 2011.
Ένα ερευνητικό εργαλείο που αναπτύχθηκε από την Gartner, η έκθεση Magic Quadrant παρέχει την εικόνα της πορείας, της ωριμότητας και αυτών που συμμετέχουν σε μια αγορά και αξιολογεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν με βάση το πόσο ολοκληρωμένο είναι το όραμά τους, αλλά και πόσο ικανές είναι να το υλοποιήσουν.
Η Xerox προσφέρει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων σε επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους αλλά και σε μεγάλες εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, το portfolio της περιλαμβάνει εκτυπωτές γραφείου, όπως είναι ο έγχρωμος Phaser 6010®, και πολυλειτουργικά μηχανήματα, όπως είναι το έγχρωμο WorkCentre 6015® και η σειρά ColorQube® 9300.

1,5 εκατoμμύριο Έλληνες ψωνίζουν online

«Δεν χάνετε από την πειρατεία», διαμηνύει στη βιομηχανία η Ελβετία
Στην Ελβετία, ένας στους τρεις, κατεβάζει «πειρατικά» μουσική, ταινίες και παιχνίδια από το Ίντερνετ. Εκεί, το κατέβασμα για προσωπική χρήση ήταν, αλλά και θα παραμείνει, νόμιμο, αφού τελικά, δημιουργοί και κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων όχι μόνο δεν χάνουν, αλλά κερδίζουν από την πειρατεία, λέει πεντακάθαρα η ελβετική κυβέρνηση. Με τις κασέτες μουσικής και τις βιντεοκασέτες τα αντίγραφα ήταν εξαιρετικά, δεν είχαν όμως εγγενή μηχανισμό αναδιανομής. Με το Ίντερνετ αυτό άλλαξε.
Πηγή: TechIT.gr
PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν τις “100 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows !”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

«Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος – Έξυπνο Πανεπιστήμιο project»

«Πρακτικές εφαρμογές των Συστημάτων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη, την ενεργειακή απόδοση και μια καλύτερη ποιότητα ζωής»
Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται, για έβδομη συνεχή χρονιά, η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» που  σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς, επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.
Αυτό το Δεκέμβριο σας υποδεχόμαστε στο Καφέ μας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Γεώργιο Κουτίτα, Υπεύθυνο Ακαδημαϊκό Βοηθό για το Πρόγραμμα SMART του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις πρακτικές εφαρμογές των «ευφυών (αυτόνομων) δικτύων» ηλεκτροδότησης (smart grids) και των «ευφυών κτιρίων» (smart buildings) στο πλαίσιο του βραβευμένου διεπιστημονικού project “Smart IHU” που διεξήγαγε και συνεχίζει να διεξάγει η ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.  
Με την ανάπτυξη των ευφυών (αυτόνομων) δικτύων ηλεκτροδότησης (smart grids) είναι επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας ευφυών κτιρίων (smart buildings). Τα ευφυή κτίρια αποτελούν το δομικό στοιχείο των smartgrids και καλούνται να συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποτελεσματική λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης. Η συνεισφορά τους αφορά στην παρακολούθηση και την διοχέτευση στο δίκτυο πληροφοριών κατανάλωσης ενέργειας και περιβάλλοντος σε αληθινό χρόνο καθώς επίσης και την υλοποίηση εντολών που ενδεχομένως θα δέχονται από εξωτερικούς φορείς.
Το Καφέ της Επιστήμης του Δεκεμβρίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (International Hellenic Unviersity), στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ (6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης), τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, στις 18.30.  
Πληροφορίες:  Χρυσούλα Μελίδου (British Council 2310 378314, chrysoula.melidou@britishcouncil.gr).
Είσοδος Ελεύθερη.
Επεκτείνεται στην αγορά προϊόντων Μνήμης για επιτραπέζιους προσωπικούς υπολογιστές

– Η Patriot Memory και η VisionTek οι πρώτοι συνεργάτες της AMD που θα διαθέσουν τα προϊόντα Μνήμης της AMD στην αγορά της Βορείου Αμερικής-
Η AMD  (NYSE: AMD) ανακοίνωσε τη διάθεση της πρώτης AMD μονάδας μνήμης για επιτραπέζιους υπολογιστές στη Βόρεια Αμερική, μέσω των συνεργατών της  Patriot Memory LLC και VisionTek Products, LLC. Τα προϊόντα μνήμης με τη σφραγίδα της AMD θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της διαδικασίας για την επιλογή DRAM, παρέχοντας μία εύκολη και άμεση εμπειρία στην αναζήτηση του προϊόντος για ανάγκες πολυμέσων ή παιχνιδιών υπολογιστή.
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της AMD στον τομέα των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει το εργαλείο βελτιστοποίησης της απόδοσης AMD OverDriveT, ώστε να δοκιμάσει και να βελτιστοποιήσει την DRAM σε συνδυασμό με τα APUs, CPUs, GPUs και τα chipset της εταιρείας. Η εν λόγω δυνατότητα προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην AMD, εφόσον τη βοηθά να χρονίσει και να βελτιώσει τις ενότητες μνήμης για άλλους κατασκευαστές.

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα, προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

WWF Products Catalogue
Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε τη διαφορά… χαρίστε στους αγαπημένους σας προϊόντα WWF και δώστε μία ανάσα στον πλανήτη!
Ο νέος Χριστουγεννιάτικος κατάλογος προϊόντων WWF είναι γεμάτος με προτάσεις δώρων για όλη την οικογένεια… απολαύστε τον με ένα κλικ στο παρακάτω link:
http://issuu.com/wwf-greece/docs/wwf-products/1
Δείτε τη λίστα με τα σημεία πώλησης
Καλές Γιορτές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *