PC news…letter 86 – 15/12-21/12

pcnews_logo…..letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Οι οθόνες Samsung στην 1η θέση
για 5η συνεχόμενη χρονιά

1 στις 4 οθόνες LED που πωλούνται παγκοσμίως είναι Samsung
14 Δεκεμβρίου 2011 – Η Samsung Electronics βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, για πέντε συναπτά έτη (21 τρίμηνα) από το τρίτο τρίμηνο του 2006, έχοντας μερίδιο 15,5% από το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς οθονών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Σύμφωνα με την IDC, εταιρεία ερευνών αγοράς, οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν πάνω από 10% κατά το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας πωλήσεις 6,42 εκατ. τεμαχίων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διέθεσε στην παγκόσμια αγορά πάνω από 3,49 εκατ. οθόνες premium LED κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011, αντιπροσωπεύοντας το 25,5% της συνολικής αγοράς οθονών. Αυτό σημαίνει ότι μία στις τέσσερις LED οθόνες που πωλούνται παγκοσμίως είναι οθόνη Samsung.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η ηλικία υπολογίζεται πλέον από φωτογραφίες

Για τη σχεδίαση της συγκεκριμένης εφαρμογής, χρησιμοποιήθηκε η τεράστια δεξαμενή φωτογραφιών από διάφορα site του διαδικτύου, όπως το Google Images και το Flickr, όπου αναφερόταν η ηλικία του εικονιζόμενου.
Η απόκλιση που παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα αυτό φτάνει τα πέντε έτη, ωστόσο στο μέλλον οι ερευνητές θεωρούν ότι το περιθώριο σφάλματος θα μειωθεί κατά πολύ.
Ο ερευνητής Bingbing Ni δήλωσε ότι η έρευνά του θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσεις. «Για παράδειγμα, οι εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε διάφορα εμπορικά κέντρα, οπότε οι αυτόματοι πωλητές να προτείνουν αντίστοιχες με την ηλικία διαφημίσεις στους καταναλωτές», σημείωσε.
Πηγή: TechIT.gr

Τι design θα είχαν δημοφιλή sites το 1997;

Το Once Upon, πρόκειται για ένα πανέξυπνο project το οποίο έχει αναδημιουργήσει τρία δημοφιλή, σημερινά sites, σαν να είχαν …
«κατασκευαστεί» τη εποχή του dial-up, το 1997. «Απολαύστε» το Facebook, χωρίς πολιτικές πραγματικού ονόματος και με τις φωτογραφίες να εμφανίζονται σε έναν άσχημο πίνακα, «χαρείτε» το YouTube, με επιλογή των κωδικοποιήσεων που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε και το Google +, όπου οι κύκλοι των επαφών εμφανίζονται ως τετράγωνα.
Οι χρήστες όμως, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αναμονή κατά τη χρήση των sites όπως αυτά θα ήταν την εποχή εκείνη. Οι αναπαραστάσεις περιορίζονται σε ταχύτητες μεταφοράς 8kbps, έτσι είτε κάποιοι θα θυμηθούν είτε θα ζήσουν για πρώτη φορά τη φόρτωση σε μια ιδιαίτερα αργή, dial-up σύνδεση.
Πηγή: TechIT.gr

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΟΤΕ–COSMOTE
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Γιατί το μέλλον ανήκει στους νέους
Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011 – Απονεμήθηκαν σήμερα οι Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την ελληνική περιφέρεια. Με το θεσμό να κλείνει δέκα χρόνια, 42 νέοι και νέες παρέλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα για τις σπουδές τους, συνολικού ύψους €270.456.
Οι 15 φετινοί Υπότροφοι που προέρχονται από τους νομούς Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας και Χίου βραβεύτηκαν με το ποσό των €15.280* ο καθένας. Επιπλέον, 27 τιμητικές διακρίσεις αξίας €1.528* η καθεμία, απονεμήθηκαν από την COSMOTE σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.
Η καθιερωμένη εκδήλωση, που εφέτος είχε ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα λόγω των δέκα χρόνων του θεσμού, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μιχάλη Κοντογιάννη.

Το πρώτο δελτίο τύπου των Αnonymous για την Ελλάδα είναι γεγονός!

Το πρώτο δελτίο τύπου των Anonymous για το Operation Greece (#OpGreece) είναι γεγονός. Σε μια εκτενή τους δήλωση, όπως μας έχουν συνηθίσει, οι Anonymous αναλύουν την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και το πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Αναφέρουν ονόματα πολιτικών, ενώ προσφέρουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, γνωστοποιώντας στο ευρύ κοινό εντός και εκτός Ελλάδος στοιχεία που αποδείκνυουν τους ισχυρισμούς τους. Το δελτίο τύπου των Anonymous – #OpGreece- κοινοποίηθηκε στο SecNews μέσω Twitter.
Το πρώτο δελτίο τύπου των Anonymous #OpGreece είναι αναρτημένο στο Pastebin [δείτε αναλυτικά εδώ] ενώ ακολουθεί μετάφραση από την συντακτική ομάδα του SecNews :
«Χαιρετίζουμε όλο το κόσμο, αυτό είναι το πρώτο δελτίο τύπου από το #OpGreece. Επιθυμούμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και να ενημερώσουμε μαζικά για την ύπαρξή και δραστηριότητά μας. Επιθυμούμε την ευαισθητοποίηση οχι μόνο των Ελλήνων εντός της Ελλάδας, αλλά και των Ελλήνων ομογενών, όλοι εσείς που είστε ελληνικής καταγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο.

ONLINE ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΥΚΟΛΙΩΝ

Τώρα με 1 κλικ αναγνώριση, εκτροπή, απόκρυψη, προσωπικός τηλεφωνητής
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2011 – O OTE για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του εμπλουτίζει τις online υπηρεσίες (My e-services) που τους παρέχει, μέσω του ote.gr. Με τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία Online Eνεργοποίηση Ψηφιακών Ευκολιών οι πελάτες μπορούν με ένα κλικ στον υπολογιστή τους να έχουν τον έλεγχο των ψηφιακών ευκολιών τους και να ενεργοποιούν μέσω internet τις ψηφιακές ευκολίες, που τους ενδιαφέρουν, στο τηλέφωνό τους.
Θέλετε αναγνώριση, εκτροπή, απόκρυψη κλήσης, προσωπικό τηλεφωνητή; Με ένα κλικ, στην κατηγορία My e-services στο ote.gr, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια επιλέγετε την ψηφιακή ευκολία που επιθυμείτε και η οποία ενεργοποιείται αυτόματα σε 1 ώρα.

Μέσα από το www.ote.gr/My e-Services/My e-care , οι πελάτες μπορούν να έχουν τον έλεγχο των ψηφιακών ευκολιών και της σύνδεσής τους από τον υπολογιστή και μπορούν να βλέπουν, οποτεδήποτε θελήσουν, πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της τηλεφωνικής τους σύνδεσης.

Η υπηρεσία παρέχεται αυτόματα σε όλους τους χρήστες Μy e-Bill & My e-Care.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τη νέα υπηρεσία στο www.ote.gr, και στο 13888.

Samsung Mobile L!ve στο “The Mall Athens”
Οι επισκέπτες θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία των κινητών τηλεφώνων και tablets της Samsung και θα ενημερωθούν για το Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό
«Θέλεις κινητό; Παίξε Samsung!»   
8 Δεκεμβρίου 2011 – Η Samsung Electronics Hellas υποδέχεται την εορταστική περίοδο, διοργανώνοντας για 2η φορά το Samsung Mobile L!ve για όλους τους φίλους των κινητών τηλεφώνων και tablets της Samsung. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, 11:00 π.μ.–21:00 μ.μ., στον 3ο όροφο του εμπορικού κέντρου “The Mall Athens”.
Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων και tablets της Samsung, σειρά Samsung Galaxy (Note, SII, Nexus, Y, Ace, Y Pro, S WiFi 3.6), Omnia W αλλά και τα Samsung Galaxy Tab 8.9 και Galaxy Tab 10.1. Επιπλέον, θα μπορούν να ενημερωθούν για το Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό «Θέλεις κινητό; Παίξε Samsung!», που μοιράζει καθημερινά  σε πέντε νικητές προπληρωμένες κάρτες χρηματικής αξίας €50, ενώ η Πρωτοχρονιάτικη κλήρωση θα αναδείξει δύο μεγάλους τυχερούς που θα κερδίσουν προπληρωμένες κάρτες χρηματικής αξίας €5.000.

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ σε 24ωρη εφημερία στη Θεσσαλονίκη
Το 1016 είναι το συντονιστικό κέντρο των SOS ΙΑΤΡΩΝ που μπορούν να καλούν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης όταν χρειάζονται ιατρική βοήθεια στο σπίτι. Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ, με 20 χρόνια συνεχούς εφημερίας στην Ελλάδα και 45 χρόνια στην Ευρώπη, είναι το πρώτο και μεγαλύτερο κέντρο συντονισμού ιατρικών υπηρεσιών στο σπίτι, που έχει καλύψει περισσότερα από 500.000 περιστατικά.
Χωρίς εγγραφή ή συνδρομή, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ αναλαμβάνουν να συντονίσουν όλο το 24ωρο, ακόμη και αργίες την άμεση αποστολή ιατρού της ειδικότητας που απαιτείται: Παθολόγος, Παιδίατρος, Καρδιολόγος, Χειρουργός, Ουρολόγος, Ορθοπεδικός και Ω.Ρ.Λ. Επιπλέον, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ μπορούν να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις στο σπίτι (π.χ. αιμοληψίες, υπερήχους, κλπ), ακτινογραφίες καθώς και να προσφέρουν μεγάλο εύρος νοσηλευτικών υπηρεσιών κατ’ οίκον.
Πολύ σημαντικό είναι και επιστημονικό έργο που αναπτύσσουν οι SOS ΙΑΤΡΟΙ διενεργώντας μελέτες που προάγουν την εξωνοσοκομειακή επείγουσα ιατρική και παρουσιάζονται σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.
Η υπηρεσία των SOS ΙΑΤΡΩΝ αποτελεί το φιλικότερο μοντέλο πρωτοβάθμιας ιατρικής βοήθειας, αφού ο ασθενής δεν μετακινείται ούτε ταλαιπωρείται αλλά παραμένει στο οικείο περιβάλλον του, ενώ παράλληλα συμβάλλει στον εξορθολογισμό της επιβάρυνσης των επειγόντων στα νοσοκομεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
Μαρία Θεοχάρη 693 60 64 550 και 1016
E-mail: sosiatroi@sosiatroi.gr
url: www.sosiatroi.gr

Μια ανακάλυψή της μπορεί να οδηγήσει στην ίαση του καρκίνου!

Στην ηλικία των 17 ετών πολλοί ασχολούνται με διάφορα πράγματα, άλλοι με τον αθλητισμό, άλλοι με το να ζήσουν απλά την εφηβεία τους, άλλοι με τα μαθήματά τους. Μία δεκαεφτάχρονη, όμως, εργάζεται πάνω σε μία πρωτοποριακή θεραπεία ενάντια του καρκίνου, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας πλήρως αποτελεσματικής ίασης της ασθένειας.
Το όνομα αυτής είναι Angela Zhang, και είναι η έφηβη στην οποία απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο 100.000 δολαρίων στην ατομική κατηγορία του διαγωνισμού της Siemens πάνω στα Μαθηματικά και την  Επιστήμη & Τεχνολογία. Το project της είχε τίτλο «Design of Image-guided, Photo-thermal Controlled Drug Releasing Multifunctional Nanosystem for the Treatment of Cancer Stem Cells». Πηγή: TechIT.gr

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές

σε Δήμους όλης της χώρας υπό την Αιγίδα της
Α Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Καρόλου Παπούλια
Οι “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές”, που οργανώνονται από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, σε 19 Δήμους όλης της χώρας και 2.224 σχολικές μονάδες, συνεχίζονται με εξαιρετική συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Καρόλου Παπούλια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι Γιορτές περιλαμβάνουν “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” για τα σχολικά τμήματα, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αντίστοιχων Δήμων. Για τη συμμετοχή στους “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους, ανακυκλώνουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στους αντίστοιχους δήμους.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ήδη, έως σήμερα, κατά τη διάρκεια των “Μεγάλων Γιορτών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” έχουν ανακυκλωθεί 4.109.238 συσκευασίες.

Ειδικότερα, έως σήμερα, έχουν ανακτηθεί:
2.674.108 πλαστικές συσκευασίες ή 133.705,42 κιλά πλαστικού
917.314 αλουμινένιες συσκευασίες ή 13.759,71 κιλά αλουμινίου
149.385 λευκοσιδηρές συσκευασίες ή 8.216,18 κιλά λευκοσιδήρου
368.431 γυάλινες συσκευασίες ή 105.002,76 κιλά γυαλιού

20 χρόνια δράσης στην Ελλάδα
Αν δεν υπήρχε η Greenpeace στην Ελλάδα,θα έπρεπε να την εφεύρουμε…
Γιατί μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια δράσης της στην Ελλάδα, μας έδειξε ότι τη διαφορά την κάνουν άνθρωποι απλοί και καθημερινοί. Με την επιμονή τους διώχνουν το λιθάνθρακα και φέρνουν την εξοικονόμηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο προσκήνιο, διώχνουν τα μεταλλαγμένα από το χωράφι και από το πιάτο μας, και προωθούν βιώσιμες λύσεις για να ξαναγεμίσουν οι θάλασσές μας ζωή.
Γιατί μας έδειξε ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μια πολυτέλεια που μας επιτρέπεται αφού πρώτα ικανοποιήσουμε «πιο βασικές ανάγκες», αλλά το απαραίτητο βήμα για την ανάπτυξη και τον άνθρωπο.

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν τις “100 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows !”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα, προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

WWF Products Catalogue
Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε τη διαφορά… χαρίστε στους αγαπημένους σας προϊόντα WWF και δώστε μία ανάσα στον πλανήτη!
Ο νέος Χριστουγεννιάτικος κατάλογος προϊόντων WWF είναι γεμάτος με προτάσεις δώρων για όλη την οικογένεια… απολαύστε τον με ένα κλικ στο παρακάτω link:
http://issuu.com/wwf-greece/docs/wwf-products/1
Δείτε τη λίστα με τα σημεία πώλησης
Καλές Γιορτές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *