PC news…letter 88 – 29/12-4/1

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 88 Εβδομάδα 29/12-4/1

 

pcnews_logo…..letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

To Office 365 η πρώτη και μοναδική μεγάλη υπηρεσία παραγωγικότητας στο cloud

Η εφαρμογή SKAI.gr στις Samsung Smart TVs
Η εφαρμογή διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο
23 Δεκεμβρίου 2011 – Η Samsung Electronics Hellas προσθέτει στο Application Store των Smart TV τη νέα ειδησεογραφική και ψυχαγωγική εφαρμογή skai.gr, η οποία διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εφαρμογή Skai.gr παρέχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών του ΣΚΑΪ και τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κέρδος 1δισ. για την Google από τη συμφωνία με τη Mozilla

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Mozilla ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας με την μηχανή αναζήτησης της Google, εξασφαλίζοντας ότι η τελευταία θα παραμείνει η default υπηρεσία αναζήτησης τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, η Mozilla είχε αρνηθεί να μοιραστεί ακριβώς το ποσό για το οποία συμφώνησε για αυτό το προνόμιο. Τώρα όμως το Kara Swisher κατάφερε και έμαθε μερικές πιο ζουμερές λεπτομέρειες. Σε αντίθεση με τα όσα ακούστηκαν από τους αναλυτές και τους «ειδήμονες», η ανανέωση της εταιρικής σχέσης δεν καθυστέρησε ελλείψει ενδιαφέροντος από την Google, αλλά λόγω του έντονου ανταγωνισμού από τη Microsoft. Ακόμα και η Yahoo, η οποία χρησιμοποιεί επίσης τα αποτελέσματα του Bing, δοκίμασε την τύχη της. Ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος της Microsoft, η Google αναγκάστηκε να παράσχει μια ελάχιστη εγγύηση για τα έσοδα της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, ποσό τριπλάσιο από την προηγούμενη συμφωνία. Πηγή: TechIT.gr

Τα κορυφαία παιχνίδια του Facebook για το 2011

Ο κατάλογος συντάχθηκε χρησιμοποιώντας στοιχεία με βάση το ποια παιχνίδια είχαν τους πλέον ενεργούς χρήστες και τις καλύτερες συστάσεις, ενώ περιλαμβάνει παιχνίδια από όλον τον κόσμο.
Δεν ήταν μια πλήρης αποτυχία για την εταιρεία που πριν λίγες μέρες μπήκε στο χρηματιστήριο, μιας και κατάφερε να δει 4 τίτλους στην λίστα με το Cityville στη θέση νούμερο 3. Η Playdom, μια εταιρεία της Disney, πήρε την πρώτη θέση με το «Gardens of Time».
Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του Facebook το 2011:
1.  Gardens of Time (By Playdom)
2.  The Sims Social (By EA)
3.  Cityville (By Zynga)
4.  DoubleDown Casino (by DoubleDown Entertainment)
5.  Indiana Jones Adventure World (By Zynga)
6.  Words With Friends (By Zynga)
7.  Bingo Blitz (By Buffalo Studios)
8. Empires & Allies (By Zynga)
9.  Slotomania-Slot Machines (By Playtika)
10.  Diamond Dash (By wooga)
Πηγή: TechIT.gr
ΠΛΟΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Συντονισμένη δράση από τον ΟΤΕ για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από ανηλίκους

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2011 – Ο ΟΤΕ πραγματοποιεί και φέτος σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, για μαθητές αλλά και ενηλίκους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και με την πεποίθηση ότι η υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου είναι υπόθεση όλων μας, ο ΟΤΕ ξεκίνησε πέρσι μια σειρά δράσεων για την υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από ανηλίκους.
Για τη νέα χρονιά έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικά για την φετινή σχολική χρονιά παρέχεται ενημέρωση ανάλογα με το ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο των μαθητών και τα ενδιαφέροντά τους.

AMD Radeon™ HD 7970,
την ταχύτερη κάρτα γραφικών στον κόσμο

– Η κάρτα γραφικών AMD Radeon™ HD 7970 αποτελεί την πρώτη κάρτα γραφικών με τεχνολογία 28nm και PCI Express 3.0 στην αγορά.
Υποστηρίζει τις τεχνολογίες AMD GCN Architecture, AMD ZeroCore Power και AMD Eyefinity 2.0 –

Η AMD (NYSE: AMD) παρουσιάζει την κάρτα γραφικών AMD Radeon™ HD 7970 για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που αποτελεί την ταχύτερη single GPU στον κόσμο και τη μοναδική κάρτα που βασίζεται στην τεχνολογία 28nm. Με το λανσάρισμα της AMD Radeon HD 7970 στην αγορά, η AMD αποκαλύπτει τη νέα επαναστατική αρχιτεκτονική Graphics Core Next Architecture, η οποία επιτρέπει νέα επίπεδα gaming και υπολογιστικών δυνατοτήτων – επιτυγχάνοντας βελτίωση στην απόδοση/sq mm πάνω από 150% σε σχέση με τα προϊόντα της προηγούμενης γενιάς.

Νέα έρευνας και καινοτομίας

80 δισ. ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020

Το νέο πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020” (Horizon 2020), με προϋπολογισμό 80 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα, το οποίο θα συζητηθεί από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται να εγκριθεί πριν τα τέλη του 2013, αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. Θα καλύψει την περίοδο 2014-2020 και συγκεντρώνει, για πρώτη φορά κάτω από ενιαίο σχήμα, όλα τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία. Περισσότερα

Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για προσομοίωση και ανάλυση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας

“Κοινωνικά δίκτυα” ηλεκτρικής ενέργειας που ενισχύουν τη δύναμη των μικρών καταναλωτών, αλλά και υποδομή έξυπνης διαχείρισης της ηλεκτρικής ζήτησης ανάλογα με τις μεταβολές της τιμής του ρεύματος θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου “Cassandra: A multivariate platform for assessing the impact of strategic decisions in electrical power systems” που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, τις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Περισσότερα

moneypedia.gr: ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το χρήμα και την επιχειρηματικότητα
Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου, το moneypedia.gr, παρουσιάστηκε πρόσφατα από τη Eurobank EFG και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που παρέχει στους χρήστες του Διαδικτύου, και ειδικά στους νέους, ανοικτή, εύληπτη και εύκολα προσβάσιμη πληροφόρηση, θεωρητική αλλά και χρηστική, για τραπεζικά και γενικότερα χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς και μια εισαγωγή στη νεανική επιχειρηματικότητα και τα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξή της. Περισσότερα  
Εντοπισμός και κοινοποίηση αδυναμιών από τον ExtAsY στην ιστοσελίδα www.ika.gr!

Με εντοπισμό και κοινοποιήση αδυναμιών επιλέγει ο γνωστός 15χρόνος – κατα δήλωσή του-  hacker ExtAsY να ενημερώνει το κοινό του σχετικά με αδυναμίες που εντοπίζει σε γνωστές ιστοσελίδες. Μετά την αντίστοιχη παράθεση αδυναμιών που είχε πραγματοποιήσει στην ιστοσελίδα της Unesco Hellas, αυτή την φορά στο στόχαστρό του τέθηκε η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (www.ika.gr). Το SecNews εντόπισε ανάρτηση του ExtAsY στο Pastie.org, όπου στοχοποιεί την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΕΜ, αναλύοντας τα σφάλματα και τις αδυναμίες που διαπίστωσε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Στην ανάρτηση που μπορείτε να δείτε
ολοκληρωμένη [εδώ], ο ExtAsY  εντοπίζει αδυναμίες Blind Sql Injection, XSS, SQL Injection κ.α.  ενώ παραθέτει και μηνύματα σφάλματων που του επέτρεψαν να αντλήσει περαιτέρω πληροφορίες για την δικτυακή εφαρμογή.  Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του εντοπίζει:
1) Αδυναμίες XSS και SQL Injection σε εσωτερικούς συνδέσμους της ιστοσελίδας του ΙΚΑ
2) Απόδειξη χρήσης XSS αδυναμίας στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ με ανάρτηση μηνύματος στον φυλλομετρητή (browser) του εκάστοτε χρήστη – «Xss3d by _Extasy_»

Γιατί στηρίζω τη δράση της Greenpeace

Είμαι νηπιαγωγός και η καθημερινότητα μου είναι τα παιδιά. Καθημερινά τους μιλάω για τη σωστή διατροφή, την ομορφιά των θαλασσών μας και τη μαγεία της φύσης που μας περιβάλλει. Ανησυχώ όμως ότι όλα αυτά δεν θα προλάβουν να τα δουν και να τα γνωρίσουν καθώς θα μεγαλώνουν, αν εμείς οι μεγάλοι δεν κάνουμε κάτι άμεσα για να τα προστατεύσουμε.
Γι αυτό και στηρίζω τη δράση της Greenpeace εδώ και 7 χρόνια. Γιατί η Greenpeace είναι μία ανεξάρτητη οργάνωση, που δέχεται δωρεές μόνο από απλούς πολίτες σαν κι εμένα. Αναλαμβάνει δράση για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και φέρνει αποτελέσματα, χάρη και στη δική μου βοήθεια.
Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Τι περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2012!
Μέσα στο 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά πολλά “καυτά” προϊόντα τα οποία σίγουρα θα αγαπηθούν πολύ από τους λάτρεις της τεχνολογίας και των gadget.
Από τη μία πολλές είναι οι εταιρίες βέβαια που ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τα σχέδια τους για το νέο έτος, για να μπορέσουν έτσι να αιφνιδιάσουν τον ανταγωνισμό, από την άλλη όμως υπάρχουν και αρκετές που έχουν ήδη κάνει κάποιες επίσημες ανακοινώσεις ή κατά λάθος έχουν διαρρεύσει μερικές πληροφορίες σχετικά με το τι αναμένεται να κάνουν. Αρχικά, περιμένουμε τα Windows 8 της Microsoft που θα κάνουν την εμφάνισή τους πρώτα σε δοκιμαστική έκδοση πριν την άνοιξη του έτους ενώ το τελικό προϊόν αναμένεται στο τέλος του 2012. Τα κινητά τέταρτης γενιάς τα οποία αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, από διάφορους κατασκευαστές.

Το νέο λογισμικό Android 4 ή αλλιώς Ice Cream Sandwich το οποίο θα κάνει ακόμα πιο “έξυπνα” τα Android smartphones.
Τους αντικαταστάτες των Netbooks οι οποίοι θα ονομάζονται ultrabooks και στην ουσία θα έχουν σχεδόν τις ίδιες δυνατότητες με λιγότερα χρήματα.
Τη νέα κονσόλα της Nintendo η οποία ονομάζεται Wii U και με την οποία η εταιρία θέλει να τραβήξει το ενδιαφέρον των φίλων των Videogames. Περισσότερα….   Πηγή: TechIT.gr

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.
Αυτή την εβδομάδα:
Τα High Lights των συνεντεύξεων του Cool WebRadio.  

Η PC news
σας εύχεται
Χρόνια Πολλά
κι
Ευτυχισμένο το 2012 με Υγεία !

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν τις “100 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows !”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *