Κίνημα αλληλεγγύης στην Παιδεία μέσω Διαδικτύου!


Μήνυμα του εκδότη – Ιανουάριος 2012

Κίνημα αλληλεγγύης στην Παιδεία μέσω Διαδικτύου!

 

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για “Καλά Νέα” κι “Όχι άλλη Γκρίνια” σας ενημερώνουμε για την δημιουργία κινήματος αλληλεγγύης για την Παιδεία μας, μέσω διαδικτύου.

Εθελοντές καθηγητές και πτυχιούχοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τις εξασφαλίσουν.

Φαίνεται πως η κρίση γεννά αλληλεγγύη καθώς εδώ και μερικές μέρες μια σημαντική προσπάθεια έχει ξεκινήσει τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα κοινωνικά δίκτυα με εθελοντές καθηγητές και πτυχιούχους να προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη και οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, panelladikes.gr, χρησιμοποιώντας το hashtag #tutorpool , ένας μαθητής μπορεί να εντοπίσει το μάθημα που τον ενδιαφέρει και τον καθηγητή που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του. Επίσης, με το ίδιο hashtag #tutorpool οι διαθέσιμοι καθηγητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για προσφορά δωρεάν μαθημάτων.

Αν και η κίνηση είναι σχετικά πρόσφατη, σημειώνει η ιστοσελίδα πως ήδη προσφέρονται πολλά δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα Λυκείου (φυσική, μαθηματικά, φιλολογικά, βιολογία κτλ.), αλλά και μαθήματα ξένων γλωσσών και πληροφορικής.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας χάρτης με τα στοιχεία των ανθρώπων που συμμετέχουν αλλά και την περιοχή που βρίσκονται.

Για επικοινωνία με τους συντονιστές του #tutorpool μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα mail:

Για τους Δασκάλους: tutorpoolthetutors (at) gmail.com,

Για τους Μαθητές: tutorpoolthestudents (at) gmail.com,

Για τους Εθελοντές: tutorpoolpeople (at) gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες: http://tutorpool.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *