PC news…letter 94 – 9/2-15/2

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 94 Εβδομάδα 9/2-15/2

 

pcnews_logo….letter

 

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

1ο βραβείο επενδυτικών σχέσεων

& βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

 

 

ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΧΡΗΜΑΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ»

Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2012Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε ο ΟΤΕ κατά την 9η τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «ΧρήμαΓεώργιος Ουζούνης», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα, απέσπασε το 1ο βραβείο Επενδυτικών Σχέσεων 2011, το οποίο παρέλαβε ο Διευθυντής Σχέσεων με Μετόχους, κ. Δημήτρης Τζελέπης, καθώς και το 2ο βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο παρέλαβε η κα Κική Ζαννιά, Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας & Δημοσίων Σχέσεων.

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Υπερ-μπαταρία τροφοδοτεί 1.400 νοικοκυριά

 

Ο γίγαντας της χημικής βιομηχανίας Solvay ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία στη Φλάνδρα μια από τις μεγαλύτερες κυψέλες καυσίμου στον κόσμο.

Η υπερ-μπαταρία ονομάζεται Proton Exchange Membrane (PEM) και παράγει ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 1.400 νοικοκυριά.

Η κυψέλη καυσίμου PEM μετατρέπει τη χημική ενέργεια του υδρογόνου σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας ηλεκτροχημικής αντίδρασης με οξυγόνο.

Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εδώ και εβδομάδες η κυψέλη PEM παράγει ηλεκτρική ενέργεια σε σταθερό ρυθμό στις εγκαταστάσεις που διατηρούν από κοινού στην Αμβέρσα η Solvay και η γερμανική BASF.

Ειδικότερα, η κυψέλη παρήγαγε σε 800 ώρες λειτουργίας 500 MWh, ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει τις ανάγκες 1.370 νοικοκυριών.

Πηγή: TechIT.gr

 

 

iPhone 5 τον Ιούνιο;

 

Με αγωνία περιμένουν οι λάτρεις της Apple το iPhone 5 και η εταιρεία βλέποντας την επιτυχία στις πωλήσεις του iPhone 4S δεν έχει λόγο να τους κρατάει σε αγωνία.

Σύμφωνα με αναλυτές της κινεζικής εφημερίδας «The Commercial Times», το iPhone 5 πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό τον Ιούνιο. Πόσο πιθανό είναι όμως η εταιρεία να βγάλει το νέο μοντέλο στην αγορά 8 μήνες μετά το iPhone 4S; Πηγή: TechIT

 

Σελίδες σε Facebook και Twitter

 

Τις επίσημες σελίδες της στα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, ανακοινώνει η Samsung Electronics Hellas, για τον τομέα των κινητών τηλεφώνων. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές της να γνωρίσουν καλύτερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ψυχαγωγίας και ανάπτυξης του ηλεκτρονικού τους κοινωνικού δικτύου, κάνοντας παράλληλα νέους φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την τεχνολογία και κοινά ενδιαφέροντα.
Μέσα από το
Facebook και το Twitter, οι σελίδες Samsung Mobile Greece παρέχουν πληροφορίες και νέα για όλα τα κινητά τηλέφωνα της Samsung, καθώς επίσης και πληροφορίες για τις νέες εφαρμογές των Smartphones. Επίσης, οι χρήστες των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να ενημερώνονται για εκδηλώσεις που οργανώνει η εταιρεία με θέμα τα κινητά τηλέφωνα.
Ειδικότερα, οι «θαυμαστές» της σελίδας στο
Facebook, εκτός από τη δυνατότητα πρόσβασης στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο των νέων προϊόντων, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να κερδίζουν πλούσια δώρα. Δείτε τες:

 http://www.facebook.com/SamsungMobileGR & twitter.com/samsungmobilegr.

 

AMD: Ετήσια Οικονομικά αποτελέσματα 2011 και 4ου τριμήνου 2011

 

 

Οικονομικά αποτελέσματα 4ου Τριμήνου 2011

 • Έσοδα 1,69 δις δολάρια Η.Π.Α., σταθερά σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2011 και αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010

 • Ζημιά 177 εκατ. δολάρια, ζημία ανά μετοχή 0,24 δολάρια, λειτουργικά κέρδη 71 εκατ. δολάρια

 • Σε Non-GAAP βάση: Καθαρά έσοδα 138 εκατ. δολάρια, κέρδη ανά μετοχή 0,19 δολάρια, λειτουργικά κέρδη 172 εκατ. δολάρια

 • 46% μικτό περιθώριο κέρδους

 

Ετήσια οικονομικά αποτελέσματα 2011

 • Έσοδα 6,57 εκατ. δολάρια Η.Π.Α., σταθερά σε σχέση το 2010

 • Καθαρά κέρδη 491 εκατ. δολάρια, κέρδη ανά μετοχή 0,66 δολάρια, λειτουργικά κέρδη 368 εκατ. δολάρια

 • Σε Non-GAAP βάση: Καθαρά έσοδα 374 εκατ. δολάρια, κέρδη ανά μετοχή 0,50 δολάρια, λειτουργικά κέρδη 524 εκατ. δολάρια

 • 45% μικτό περιθώριο κέρδους

 • Πωλήσεις άνω των 30 εκατ. τεμαχίων APUs (Μονάδες Ταχείας Επεξεργασίας) εντός του 2011, ρεκόρ εσόδων για τον τομέα των notebooks

 

 

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!

♦ Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.

♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.

♦ Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωπο δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.

♦ Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.

Η PC news δηλώνει την κάθετη εναντίωσή της στην συγκεκριμένη συμφωνία και αποφασίζει να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες που θα γίνουν σε πάνω από 230 πόλεις, σε δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι τη Βουλγαρία κι από τη Σουηδία μέχρι τη Μάλτα, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου.

Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:

 • Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)

 • Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)

 • Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)

Η αντίθεση στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA αυξάνεται. Πάνω από 1.500.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της.
Η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή.

Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραιτήθηκε από τη θέση του στις 26 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Είναι ζωτικής σημασίας να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει την ACTA, ότι η ACTA – όπως και κάθε άλλη προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου – δεν είναι αποδεκτή από την Κοινωνία.

Το Σάββατο 11/2 απαιτούμε να μην διαβρωθούν περαιτέρω η ελευθερία του λόγου και της ιδιωτικής ζωής.

Δείτε ένα σημαντικό βίντεο για την ACTA με ελληνικούς υπότιτλους:

 

 

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.

 

Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

 

Αυτή την εβδομάδα:Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, μιλά στον Αλέξανδρο Μολφέση.

 

Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.

Φιλικά, για τον Cool WebRadio,

www.cool-webradio.gr

Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα

 

 

 

 

 

Νεοεμφανιζόμενοι hackers θα στυπήσουν σήμερα!

 

Το SecNews έλαβε κατά αποκλειστικότητα την παρακάτω δήλωση εκ των μελών του Aegean Cyber Crime Uni λίγο πριν την έναρξη των χτυπημάτων τους! Πιστοί όπως διαπιστώνουμε στο ραντεβού τους, επιθυμούν να ενημερώσουν για την επιτυχή έναρξη των επιχειρήσεών τους στο διαδικτυακό χώρο (operations) καθώς και ότι σε λίγο θα λάβουμε υλικό με αποτελέσματα αυτών.Υπενθυμίζουμε οτι η νεοεμφανιζόμενη ομάδα Aegean CCU έχει προειδοποιήσει για επερχόμενα χτυπήματα σήμερα 9/2/2012 σε στρατηγικούς στόχους. Διαβάστε παρακάτω την αποκλειστική δήλωση των Αegean Cybercrime Unit:
http://www.secnews.gr/archives/38734

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν τις “100 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows !”, στην αρχική μας σελίδα

 

Τρελά βίντεο

Δωρεάν webTV

Games trailers section

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *