PC news…letter 96 – 22/2-28/2

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 96 Εβδομάδα 22/2-28/2

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο του 4ου Startup Weekend Athens

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012 – Το 4ο Startup Weekend Athens πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 10 έως και τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft σε συνδιοργάνωση με το CoLab Workspaces και με τη συμμετοχή συνολικά 130 ατόμων, τα οποία, σχηματίζοντας ομάδες εργασίας και μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας, παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες για επιχειρηματική δράση.
Το Startup Weekend είναι ένα τριήμερο εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα. Μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των 54 ωρών, οι συμμετέχοντες καλούνται να εκπονήσουν ανά ομάδες επιχειρηματικά σχέδια, μετατρέποντας πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες σε ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης εταιρίας υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών με διαφορετική εξειδίκευση. Στη συνέχεια, οι εν λόγω επιχειρηματικές προτάσεις παρουσιάζονται και αξιολογούνται με κριτήρια την καινοτομία, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη δυνατότητα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Στη φυλακή για ένα… friend request

Σε τρεις μέρες φυλακής καταδικάστηκε ένορκος σε αμερικάνικο δικαστήριο. Το σφάλμα του ήταν ότι έστειλε ένα αίτημα φιλίας στο Facebook. Βέβαια δεν έστειλε αίτημα φιλίας σε οποιονδήποτε. Το έστειλε στον κατηγορούμενο του οποίου την τύχη θα έπρεπε να συναποφασίσει.
Μόλις το γεγονός έγινε γνωστό, ο ένορκος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του. Παρόλα αυτά δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο. Ο 29χρονος Jacob Jock σχολίασε ειρωνικά το γεγονός στο Facebook. Το δικαστήριο θεώρησε λοιπόν ότι έδειξε ασέβεια απέναντι του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ημερών.
Πηγή: TechIT.gr

Wi-fi και στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σύντομα οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών 50/59 και 51/58 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πραγματοποιούν το ταξίδι Αθή να-Θεσσαλονίκη, θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μέσω των smartphones κινητών τους ή των υπολογιστών τους, μέσω δικτύου wi-fi.
Ήδη, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες των συγκεκριμένων αμαξοστοιχιών έχουν βελτιωμένη επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στο Internet με smartphones ή usb sticks, μετά την εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης του σήματος, σε συνεργασία με τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind.
Το σύστημα αυτό λειτουργεί μέσω της τεχνολογίας ψηφιακής αναμετάδοσης και έχει πραγματοποιηθεί στα βαγόνια Α’ και Β’ θέσης και εστιατορίου. Σχετικές ενδείξεις ενημερώνουν τους επιβάτες στα βαγόνια, όπου έχει υλοποιηθεί η βελτίωση σήματος. Πηγή: TechIT

Δύο νέα notebooks, τα Series 9 και Series 5 ULTRA

– Series 9: Το πιο λεπτό και compact premium notebook στον κόσμο!
Series 5 ULTRA: Το πρώτο Ultrabook™ της Samsung, κάτι παραπάνω από λεπτό και ελαφρύ!

20 Φεβρουαρίου 2012 – Η Samsung Electronics παρουσίασε το δεύτερης γενιάς Samsung Notebook Series 9 και το Samsung Notebook Series 5 ULTRA, στο πλαίσιο του Samsung Forum 2012 και CIS Forum στην Πράγα.
Το Samsung Notebook Series 9, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη CES 2011, αποτελεί απόδειξη του καινοτόμου και προηγμένου σχεδιασμού της Samsung στον τομέα των φορητών υπολογιστών. Το νέο Series 9 αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους χρήστες που αναζητούν υψηλής ποιότητας προϊόντα με εξαιρετικό σχεδιασμό, ενώ διαθέτει το λεπτότερο και πιο compact περίβλημα φορητού υπολογιστή στον κόσμο. Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε το Samsung Series 5 ULTRA, το πρώτο Ultrabook™ της Samsung, που προσφέρει υψηλή απόδοση σε ένα εξαιρετικά μικρό μέγεθος συσκευής.

Η AMD Radeon™ ξεπερνά τα όρια των GHz

Η AMD επεκτείνει περαιτέρω την ηγετική της θέση στον τομέα των γραφικών με την διάθεση της σειράς AMD Radeon™ HD 7700, προσφέροντας την τέταρτη κάρτα γραφικών με την επαναστατική τεχνολογία 28nm μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες

Η AMD (NYSE: AMD) παρουσιάζει τις νέες κάρτες γραφικών AMD Radeon™ HD 7770 GHz Edition και HD 7750. Η AMD Radeon HD 7770 GHz Edition αποτελεί την πρώτη κάρτα γραφικών με ρολόι αναφοράς (reference engine clock) που ξεπερνά τα όρια του ενός gigahertz – καθιστώντας την, την πρώτη 1GHz GPU στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική Graphics Core Next (GCN) της AMD, η AMD Radeon HD 7770 GHz Edition, προσφέρει εξαιρετική εμπειρία ψυχαγωγίας και αξεπέραστη απόδοση στην κατηγορία της. Η AMD Radeon HD 7750 παρέχει υψηλή απόδοση, σε επίπεδο καρτών γραφικών που δεν απαιτούν το δικό τους τροφοδοτικό για την παροχή ενέργειας, και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία gaming για συνθήκες κάτω των 75 watts.

UNIFIED COMMUNICATION BOX
Ολοκληρωμένη τηλεπικοινωνιακή λύση για επιχειρήσεις

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2012 – Τη νέα υπηρεσία Unified Communication Box για επιχειρήσεις ανακοινώνει ο OTE. Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο ΟΤΕ διαθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτόμο «all-in-a-box» υπηρεσία, που προσφέρει IP τηλεφωνικά κέντρα και ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των επιχειρήσεων από έναν πάροχο.

Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την υλοποίηση, τη διαχείριση και την τεχνική υποστήριξη της νέας υπηρεσίας που περιλαμβάνει:

Τηλεφωνικό Κέντρο καθώς και τηλεφωνικές συσκευές τεχνολογίας IP,
Υπηρεσίες ενοποιημένης επικοινωνίας (Unified Communication),
Εγκατάσταση, παραμετροποίηση, ενεργοποίηση και τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΤΕ,
Απομακρυσμένη διαχείριση εξοπλισμού μέσω εξειδικευμένης τεχνολογικής πλατφόρμας.

Έρυνα και Καινοτομία

Προκήρυξη 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση Συνεργατικών Σχηματισμών
Προκήρυξη προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ για κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς ενισχύσεων της Συνέργειας και Δικτύωσης (clusters) του νόμου 3908/2011 ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Οι κοινοπραξίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο ελάχιστος αριθμός είναι 5. Μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής (σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν3908/11) και κάθε μεγέθους, από πολύ μικρές μέχρι και μεγάλες. Οι προτάσεις υποβάλλονται έως τις 30 Μαρτίου ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr), και έντυπα, μέσω των γραφείων εξυπηρέτησης επενδυτών του ΥΠΑΑΝ/ ΓΔΙΕ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.
Αυτή την εβδομάδα:Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, μιλά στον Αλέξανδρο Μολφέση.  
Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.

Φιλικά, για τον Cool WebRadio,
www.cool-webradio.gr
Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν τις “100 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows !”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας έως και 90%

Οι εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ χρησιμοποιούν ζωοτροφές μέχρι και 90% θετικές στα μεταλλαγμένα!
Οι αναλύσεις από την τυχαία δειγματοληψία της Greenpeace, απέδειξαν ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν γάλα από αγελάδες που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές και ότι παρά τις πιστοποιήσεις και τους ισχυρισμούς τους, τα μεταλλαγμένα μπαίνουν στη διατροφή μας.
Καλούμε τις εταιρείες να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους καταναλωτές για προϊόντα καθαρά από μεταλλαγμένα.

Επειδή τρως ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Διεκδίκησε το δικαίωμά σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *