PC news…letter 101 – 29/3-4/4

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 101 Εβδομάδα 29/3-5/4

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Σημαντική διάκριση για έλληνα εκπαιδευτικό στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση”

Στη Λισαβόνα πραγματοποιήθηκε φέτος η μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση της Microsoft
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2012 – Σημαντική διάκριση πέτυχε έλληνας εκπαιδευτικός, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” 2012 της Microsoft. Η εκδήλωση διεξήχθη στη Λισαβόνα, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας 250 εκπαιδευτικούς από περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στις 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης, όπου ανακοινώθηκαν οι βραβευθείσες συμμετοχές.  
Ο κ. Δημήτρης Ράμμος από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά κέρδισε τη δεύτερη αναπληρωματική θέση στην κατηγορία Knowledge Building για το project “Διαδραστική Γεωμετρία”. Το project αυτό αποτελεί μια διαφοροποιημένη διδακτική προσέγγιση συγκεκριμένων εννοιών της Γεωμετρίας.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Μας… παρακολουθούν οι τηλεοράσεις;

Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων plasma και HDTV ενδέχεται να επιτρέπουν σε χάκερ, ακόμα και στις ίδιες τις εταιρίες, να παρακολουθούν τους χρήστες και τις οικογένειες τους, και να συλλέγουν δεδομένα εξαιρετικά προσωπικών στιγμών.
Τα νέα μοντέλα διαθέτουν αρκετές από τις λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων μιας ενσωματωμένης HD κάμερας, ενός μικροφώνου και ενός λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας.
Πηγή: TechIT.gr

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαγνητικού πεδίου

Αμερικανοί επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος δημιούργησαν το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο που έχει ποτέ επιτευχθεί.
Το πεδίο, που ξεπέρασε τα 100 Τέσλα, συγκεκριμένα φθάνοντας τα 100,75 Τέσλα, σημειώνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είναι περίπου δύο εκατομμύρια φορές μεγαλύτερο από το μαγνητικό πεδίο της ίδιας της Γης και δεκάδες φορές ισχυρότερο από το πεδίο που επιτυγχάνεται σε μια ιατρική μαγνητική τομογραφία.
Πηγή: TechIT.gr

Το κατάστημα Media Markt στην περιοχή της Λάρισας ανανέωσε το πρόσωπό του

Μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση από το ανακαινισμένο κατάστημα Media Markt στη Λάρισα
Η αλυσίδα Media Markt, προσκαλεί τους καταναλωτές της Λάρισας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας να επισκεφθούν το μεγαλύτερο κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών της Κεντρικής Ελλάδας, το οποίο ανακαινίστηκε πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Το ανακαινισμένο κατάστημα της Λάρισας άνοιξε τις πόρτες του στις 22 Μαρτίου, καλωσορίζοντας το καταναλωτικό κοινό στους χώρους μοντέρνας αισθητικής του καταστήματος, οι οποίοι ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε προϊόντα, όπως λευκές και εντοιχιζόμενες συσκευές, καθώς και air-condition.

Σε αναμονή έγκρισης από την ΕΕΤΤ για φθηνότερες τιμές έως και 25%

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 – Έως και 25% φθηνότερες τιμές σε σχέση με το 2011 θα προσφέρουν στους καταναλωτές τα νέα πακέτα Double Play με Internet και Ομιλία, που κατέθεσε ο ΟΤΕ προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την περασμένη Παρασκευή. Τα προγράμματα θα είναι εμπορικά διαθέσιμα όταν η ΕΕΤΤ το επιτρέψει.
Τα νέα τιμολόγια είναι αποτέλεσμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, που η εταιρεία πέτυχε το 2011, τα οφέλη της οποίας ο ΟΤΕ επιθυμεί να μετακυλήσει πλήρως στους πελάτες του, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

7ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος
Ένας Αγώνας, πραγματικά, για ΌΛΟΥΣ

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2012. Ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος πλησιάζει και η WIND, Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης, κορυφώνει τις ενέργειες της, ώστε να τον αναδείξει σε Έναν Αγώνα για ΟΛΟΥΣ, αλλά και σε μια γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Και θα είναι πραγματικά, ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, Ένας Αγώνας για ΌΛΟΥΣ, αφού η WIND θα δώσει τη δυνατότητα σε ΌΛΟΥΣ τους δρομείς της διοργάνωσης – στα 5χλμ., στα 10χλμ, στα 1000μ αλλά και στη Διαδρομή του Μαραθωνίου- να συνεισφέρουν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Απλά πατώντας πάνω στον τάπητα της ΑΨΙΔΑΣ ΑΓΑΠΗΣ με τη σήμανση «I like WIND – Πάτα like και πρόσφερε» που θα βρίσκεται 1 περίπου χλμ πριν τον τερματισμό, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ενισχύουν κατά 1 ευρώ το ποσό που θα δώσει η WIND στο Παιδικό Χωριό. Οι δρομείς, θεατές και περαστικοί θα βλέπουν ζωντανά το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τον ειδικό ηλεκτρονικό πίνακα – μετρητή πάνω στην Αψίδα.
Αλλά και όσοι δεν τρέξουν μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν την εκστρατεία αλληλεγγύης της WIND για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, μέσα από τη σελίδα της WIND στο Facebook και την εφαρμογή «Πάτα like και πρόσφερε. Γίνε και εσύ χορηγός» (http://on.fb.me/wind-marathwnios-thess) όπου για κάθε like, η εταιρεία αυξάνει κατά 0,5€ το ποσό που συγκεντρώνει και θα προσφέρει στο Παιδικό Χωριό στο τέλος της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

Καφέ της
Επιστήμης

Η ιστορία του ανθρώπινου εγκεφάλου:
Από τον τακτισμό στη συνείδηση

Το θέμα του «Καφέ» του Απριλίου αφορά στην ιστορία του ανθρώπινου εγκεφάλου και αποτελεί μια προσπάθεια να κατανοηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας διαμορφώθηκε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, βασισμένη σε δεδομένα της Συγκριτικής και της Εξελικτικής Ανατομικής, καθώς επίσης και της Εμβρυολογίας και Μοριακής Βιολογίας.
Θα μας μιλήσει ο Αλέξανδρος Άγιος, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 821231).
Το Καφέ της Επιστήμης του Απριλίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, που θα φιλοξενηθεί από τις 2-8 Απριλίου 2012 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την διάθεση μέρους των εσόδων στους Γιατρούς του Κόσμου.

Είσοδος ελεύθερη.

Δράση για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 – Τη διάθεση της νέας διαδικτυακής εφαρμογής αξιολόγησης γνώσεων χρήσης Η/Υ Skillage ανακοινώνει σήμερα η Microsoft, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις δράσεις της για την ενίσχυση του ψηφιακού αλφαβητισμού και επικεντρώνοντας την προσπάθειά της στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν εργασία. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων (eSkills Week / 26-30 Μαρτίου), της σημαντικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας επίσημος υποστηρικτής είναι η Microsoft, που αποσκοπεί στην αφύπνιση του κοινού σχετικά με τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και τον καθοριστικό τους ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Αναγνωρίζοντας ότι οι ψηφιακές δεξιότητες και η εξοικείωση με την τεχνολογία συνιστούν σήμερα διαβατήριο στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η Microsoft προχώρησε σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Διεθνή Ένωση Telecentre-Europe (http://www.telecentre-europe.org/) για την ανάπτυξη και διάθεση της διαδικτυακής εφαρμογής Skillage (http://www.skillage.eu/), η οποία απευθύνεται κυρίως σε νέους. Το Skillage αποτελεί ένα εύχρηστο τεστ που μέσα από 15 απλές ερωτήσεις αξιολογεί το επίπεδο γνώσεων και εξοικείωσης του ερωτώμενου με τη χρήση Η/Υ.

Η Ωρα της Γης – 2012
Αγαπητοί φίλοι,
Για τέταρτη χρονιά φέτος σημαίνει η Ώρα της Γης.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα.
Όμως, δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών που μας δοκιμάζουν, θέλουμε να δώσουμε έναν ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης του 2012.
Το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα θα είναι απλώς ένα συνθηματικό. Ένα σινιάλο όσων δηλώνουν ότι συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Γιατί μέχρι τις 31 Μαρτίου ζητάμε από όλους εσάς να δείτε το περιβάλλον ως το «τελευταίο μας οχυρό».
Η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της, μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα, ο τουρισμός μας.
Ένας αμπελώνας είναι το μοναδικό μας κρασί.
Ένας ελαιώνας είναι το λάδι μας.
Ένα πευκοδάσος είναι το μέλι μας.
Μια μοναδική παραλία είναι ο τουρισμός μας.
Ένα φαράγγι είναι η εκδρομή μας.
Τι κάνουμε λοιπόν φέτος….
Σας ζητάμε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook και να στείλετε σε όλο τον κόσμο το δικό σας μήνυμα αρχίζοντας με τη φράση «Μπορούμε να σώσουμε….»
Το μήνυμά σας μπορείτε να το «εικονογραφήσετε» προσθέτοντας μια φωτογραφία.
Τι άλλο μπορείτε να κάνετε:……..

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.
Αυτή την εβδομάδα: Οι Άθλιοι του Ούγκο, μιλούν στον Αλέξανδρο Μολφέση.  
Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.

Φιλικά, για τον Cool WebRadio,
www.cool-webradio.gr
Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν τις “100 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows !”, στην αρχική μας σελίδα

Τρελά βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Ευρυζωνικές συνδέσεις για όλους τους Έλληνες

Ευρυζωνικές συνδέσεις ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές πρόκειται να αποκτήσουν 850.000 Έλληνες καθώς ξεκινά ένα πολύ μεγάλο έργο ανάπτυξης ευρυζωνικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα.
Σήμερα στην Ελλάδα περίπου το 7,56% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις καθώς κανένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ, δεν επιθυμεί να επενδύσει στις περιοχές αυτές, δεδομένου ότι η επένδυσή του με βάση την προβλεπόμενη ζήτηση δεν θα απέδιδε σχεδόν τίποτε.
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός έργου με στόχο να γεφυρωθεί ως ένα σημαντικό βαθμό το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την ελληνική επαρχία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *