PC news…letter 111 – 7/6-13/6

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 111 Εβδομάδα 7/6-13/6

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Windows 8 Release Preview

Ανακοίνωση της προσφοράς Windows Upgrade που δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να περάσουν στα Windows 8 ταυτόχρονα με την ευρεία διάθεσή τους

Redmond, Washington, 31 Μαΐου 2012 – H Microsoft Corp. ανακοινώνει τη διάθεση της Release Preview έκδοσης των Windows 8, του επόμενου μεγάλου σταθμού του πολυαναμενόμενου λειτουργικού συστήματος. Η έκδοση Windows 8 Release Preview είναι άμεσα διαθέσιμη για download σε 14 γλώσσες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://preview.windows.com ή απευθείας στην ελληνική ιστοσελίδα http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/download
Η νέα έκδοση προσφέρει μια γρήγορη και άμεση εμπειρία, μαζί με ένα νέο περιβάλλον εργασίας που ανταποκρίνεται το ίδιο καλά στην αφή, όσο και στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Από την Windows 8 Consumer Preview έκδοση που διατέθηκε το Φεβρουάριο και σημείωσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο downloads εντός του πρώτου εικοσιτετραώρου, τα Windows 8 αποτελούν το πιο δοκιμασμένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft όλων των εποχών, ενώ με τη σημερινή έκδοση, μπαίνουν στην τελική φάση ανάπτυξης προτού διατεθούν στους κατασκευαστές για παραγωγή.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Google World Wonders Project: ιστορικά μνημεία στην οθόνη του υπολογιστή σας

Η Google προχωρά ακόμα παραπέρα την υπηρεσία χαρτών της προσφέροντας το νέο χαρακτηριστικό World Wonders Project με το οποίο μπορεί κανείς να δει το εσωτερικό, 3D απεικονίσεις, βίντεο και άλλες ιστορικές πληροφορίες από την UNESCO και World Monuments Fund σε 132 μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μάλιστα, το περιεχόμενο αυτό προσφέρεται και προς λήψη για εκπαιδευτικούς σκοπούς και σχολεία πέρα από την προβολή του στο Internet. Στόχος είναι η προσφορά μιας ενδιαφέρουσας και δελεαστικής προσέγγισης εγκυκλοπαιδικών γνώσεων πέρα από τα συχνά βαρετά βιβλία.
Πηγή: TechIT.gr

H Google εξαγοράζει τη Meebo για τη βελτίωση του Google+

H Meebo επιβεβαίωσε τελικά τις φήμες του τελευταίου μήνα που έκαναν λόγο για εξαγορά της από τη Google, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση στο επίσημο blog της:
“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Meebo εξαγοράστηκε από τη Google. Για περισσότερο από 7 χρόνια, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους publishers να συνδεθούν με τους χρήστες τους καθιστώντας τα sites τους ελκυστικά και με πιο social χαρακτήρα. Μαζί με τη Google ετοιμαζόμαστε για ακόμα μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα.”
Πηγή: TechIT

Νέοι, ταχύτεροι και «εξυπνότεροι» φορητοί υπολογιστές VAIO της Sony

Νέα VAIO της σειράς S: ευέλικτη φορητότητα με όση δύναμη χρειάζεστε
VAIO της σειράς S:
Ιδανικό για να το έχετε συνεχώς μαζί σας. Λεπτό, ελαφρύ και ανθεκτικό, κατασκευασμένο από άνθρακα, (σειρά S 13P), αλουμίνιο και μαγνήσιο
Προαιρετικός σταθμός σύνδεσης με 500GB HDD
Προαιρετική μπαταρία τύπου extended sheet
Ενσωματωμένος οπτικός δίσκος
Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο (Backlit) και μεγάλο touchpad με multi-gesture
Πλέον, με τα νέα VAIO της σειράς S, δεν υπάρχει ανάγκη να επιλέξετε ανάμεσα στην ισχύ ή τη φορητότητα.
Νέα VAIO της σειράς S
Τα νέα VAIO της σειράς S «παντρεύουν» την ισχύ με τη φορητότητα και σας βοηθούν να αντεπεξέλθετε ακόμα και στην πιο δύσκολη εργάσιμη ημέρα.
Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της οθόνης των 33,7 εκ. (13,3”) και αυτής των 39,5 εκ. (15,5”). Με το λεπτό και απόλυτα επίπεδο design του, το VAIO S χωράει εύκολα σε τσάντα ταξιδίου για να το έχετε κοντά σας όποτε το χρειάζεστε. Είναι κομψό και ανθεκτικό, κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά όπως το μαγνήσιο, το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα (εξαρτάται από το μοντέλο), με βάρος λιγότερο από 2 κιλά στα μοντέλα της σειράς S 15.

Βραβείο Best Choice της COMPUTEX TAIPEI 2012 για τους AMD A-Series APUs

— Οι υψηλής απόδοσης μονάδες επιταχυνόμενης επεξεργασίας αναγνωρίζονται για τις μοναδικές επιδόσεις της, αναφορικά με την υπολογιστική ισχύ και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας —

Η AMD (NYSE: AMD) ανακοινώνει πως οι AMD A-Series APUs (Accelerated Processing Units) απέσπασαν το βραβείο Best Choice της Computex TAIPEI 2012 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το βραβείο απονέμεται από την Taipei Computer Association, το διοργανωτή της ετήσιας έκθεσης Computex TAIPEI 2012, της κορυφαίας οργάνωσης στον τομέα της τεχνολογίας στη χώρα. Οι εκτεταμένες αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν από την επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από αξιότιμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς, αναλυτές, αρχισυντάκτες σημαντικών μέσων ενημέρωσης και εξειδικευμένους επιστήμονες του κλάδου, που κλήθηκε να επιλέξει τα καλύτερα προϊόντα σε 10 κατηγορίες, βάση σχεδίασης και τεχνολογίας.

To Περιβάλλον μας καλεί…

Αθήνα, 5 Iουνίου 2012 – Με στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας, o OTE και η COSMOTE ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν κοινό και εργαζομένους να αναλάβουν ενεργό δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μέσω της διαδραστικής καμπάνιας «green green…το περιβάλλον σε καλεί», ο ΟΤΕ και η COSMOTE υπενθυμίζουν σε  όλους τους εργαζόμενους, πως μπορούν να υιοθετούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής στο γραφείο, στο σπίτι και στην καθημερινότητά τους:
Μειώνοντας την κατανάλωση του ρεύματος, του νερού και του φωτοτυπικού χαρτιού
Ανακυκλώνοντας: α) κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, μπαταρίες και μελανοδοχεία β) συσκευασίες αλουμινίου, γυαλιού, πλαστικού και χαρτιού γ) οικιακές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, δ) φωτοτυπικό χαρτί.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, εργαζόμενοι και κοινό στα 54 πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν, με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων όπως, καθαρισμούς ακτών, λιμνών, δασών κ.α., καθώς και αποκομιδή και διαλογή απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη.
Η COSMOTE, καλεί το κοινό να συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Έλα στην Ανακύκλωση» στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE για έβδομη χρονιά. Η ανταπόκριση του κοινού από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, είχε ως αποτέλεσμα να συλλεχθούν για ανακύκλωση, περισσότεροι από 46 τόνοι κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, 230 τόνοι μπαταριών και πάνω από 7.400 τεμάχια μελανοδοχείων.

Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

Νέα προκήρυξη ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, για καινοτόμα ερευνητικά έργα
Τη νέα προκήρυξη της Δράσης “ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ”, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στις 29 Ιουνίου 2012, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Στόχος της Δράσης είναι η υποστήριξη ερευνητών που εργάζονται στην Ελλάδα, επιδεικνύουν σημαντικά επιτεύγματα και μπορούν να συμβάλουν στην πρόοδο και τη διεύρυνση της επιστημονικής γνώσης. Περισσότερα…
Η Ελλάδα Καινοτομεί!: ξεκίνησε ο 2ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας
Ο 2ος διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” ανακοινώθηκε από τον ΣΕΒ και τη Eurobank. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τις υποψηφιότητές τους με προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία τρία χρόνια και είναι ώριμα για εμπορική αξιοποίηση, ή προϊόντα και υπηρεσίες με καινοτόμα χαρακτηριστικά

Η Ελένη Πετρουλάκη ως «προσωπική γυμνάστρια» στο έξυπνο σπίτι της Samsung!

6 Ιουνίου 2012 – Τις πρωτοποριακές δυνατότητες της εφαρμογής Fitness παρουσίασε η Ελένη Πετρουλάκη στο «έξυπνο σπίτι» της Samsung, το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall.
Η δημοφιλής γυμνάστρια έδειξε πόσο εύκολα η άσκηση μπορεί να γίνει διασκέδαση και καθημερινή συνήθεια μέσα στο σπίτι. Η εφαρμογή Fitness παρέχει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας να καταγράψουν τη σωματική τους πρόοδο και να θέσουν στόχους για την εξάσκησή τους. Επιπλέον, με  την ενσωματωμένη κάμερα οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν καθρέπτη (mirroring) που αναπαράγει τις γυμναστικές τους ασκήσεις.
Η Ελένη Πετρουλάκη και η ομάδα της προσκάλεσαν τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου να γνωρίσουν τη διασκεδαστική πλευρά της γυμναστικής, ακολουθώντας τους βηματισμούς τους στο ρυθμό της ζούμπα.  
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων We love Women powered by Vogue που φιλοξενήθηκαν από τις 7 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο Golden Hall.

Μειώνει τις τιμές στα προϊόντα οικιακής χρήσης
Η ESET Hellas προχωρά στη μείωση των τιμών της για τα προϊόντα οικιακής χρήσης (Home Edition), σε μία διττή προσπάθεια να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να προμηθευτούν ένα αξιόπιστο προϊόν ασφαλείας για τη συσκευή τους, αλλά και να συμβάλει στη μείωση του αυξημένου κόστους των δαπανών των Ελληνικών νοικοκυριών.
Αναλυτικότερα, η εταιρεία μειώνει έως και 35% τις τιμές των βραβευμένων προϊόντων ESET Smart Security, ESET NOD32 Antivirus, ESET Cybersecurity for Mac και ESET Mobile Security, το οποίο προστατεύει τα smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Mobile® ή Symbian® ή Android®, που προορίζονται για οικιακούς χρήστες.
Όπως δήλωσε, σχετικά, ο Δήμης Στρούθος, General & Operations Manager της ESET Hellas: «Στην ESET προσφέρουμε ποιοτικές λύσεις προς τους καταναλωτές για την προστασία και την ασφάλεια των συσκευών τους από πλήθος κακόβουλου λογισμικού. Συνάμα, αφουγκραζόμενοι το γενικό κλίμα δυσαρέσκειας από τους Έλληνες καταναλωτές για την ακρίβεια στην αγορά, συμβάλλουμε έμπρακτα στην αντιμετώπιση του φαινομένου, μειώνοντας τις τιμές των προϊόντων μας, ενώ διατηρούμε την ποιότητά τους στα υψηλότερα επίπεδα. Αυτό αποτελεί την αρχή και ευελπιστούμε πως θα υπάρξει και συνέχεια».     

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

Ο Δημήτρης Κολλάτος, μίλησε στο Prime Time.

Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.
Φιλικά, για τον Cool WebRadio,
www.cool-webradio.gr

Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα
PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Σαφάρι για το μαύρο χρήμα του Πάπιστα

Σε οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται παρένθετα πρόσωπα, εταιρείες-βιτρίνες αλλά και υπάλληλοι του Ομίλου του, φέρεται να πρωταγωνιστεί ο επιχειρηματίας, Αθανάσιος Πάπιστας.
Ο γνωστός για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Βατοπεδίου επιχειρηματίας και κουμπάρος του ηγούμενου Εφραίμ, ελέγχεται το τελευταίο διάστημα από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να πραγματοποίησε με τη μέθοδο των εικονικών συναλλαγών που είχε με διάφορες εταιρείες που εμπορεύονται είδη κινητής τηλεφωνίας. Πηγή: Telecomnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *