Παρουσίαση Mass Effect 3


Παρουσίαση Mass Effect 3

 

Η Bioware εξαπολύει μια μεγάλη επίθεση αυτή τη φορά, απευθυνόμενη ταυτόγχρονα σε όλες τις πλατφόρμες παιχνιδιών και προσπαθώντας να προσεγγίσει και νέο κόσμο στο παιχνίδι, αν και πρόκειται για την 3η συνέχειά του. Βέβαια, δεν μπαίνεις έτσι εύκολα στο κλίμα του παιχνιδιού, αν δεν έχεις πρώτα παίξει το 1 ή και το 2, όμως η Bioware είναι αισιόδοξη.

Στο παιχνίδι, η Space Opera των δύο πρώτων παιχνιδιών, κλιμακώνεται μέχρι την ολοκλήρωσή της. Το σύμπαν του Mass Effect και το υπόβαθρο της Space Opera είναι ενιαία. Το Mass Effect ολοκληρώνει με το Νο 3, μια σπουδαία τριλογία για μια νέα, ενδιαφέρουσα γενιά παικτών.

 

Η αποστολή του Shepard, μετά και την αιφνίδια εισβολή των Reapers στο ηλιακό σύστημα της Γης, είναι να δημιουργήσει συμμαχίες ανάμεσα στις φυλές του Γαλαξία, να διαλύσει έχθρες και αντιπαλότητες εκεί που υπήρχαν, να ισχυροποιήσει δεσμούς που είχαν εξασθενίσει και να επιλύσει εκκρεμότητες που αδρανοποιούσαν δυνάμεις που είναι χρήσιμες. Μοναδικός σκοπός η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαγαλαξιακή δύναμη, που θα χτυπήσει τους Reapers κατά μέτωπο με έναν και μόνο στόχο: Την επικράτηση ή τον αφανισμό.

Η αναζήτηση αυτή του Shepard, τον οδηγεί σε νέα μέρη αλλά και σε γνωστές τοποθεσίες, ελάχιστα ή πολύ αλλαγμένες από τις προηγούμενες φορές που τις επισκέφθηκε. Η εισβολή των Reapers στο Γαλαξία είναι γεγονός και δεν αφήνει κανένα σύστημα και καμία φυλή ανεπηρέαστη. Γνωστά πρόσωπα από το παρελθόν εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είτε ως σύμμαχοι είτε ως αντίπαλοι. Άλλοι, απλά συνεισφέρουν στη συμμαχία και αποχωρούν και άλλοι παραμένουν στο πλευρό του κυβερνήτη του Normandy και συνεχίζουν δίπλα του τον αγώνα και τη μάχη.

Συνεχώς απέναντί του βρίσκονται οι Reapers και ο Cerberus. Τα σχέδια του Illusive Man είναι πλέον ολοκληρωτικά εναντίον της Συμμαχίας, αφού ο σκοπός του πια είναι να ελέγξει και όχι να καταστρέψει τους Reapers. Ο Shepard, λοιπόν, επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει όχι μόνο την καταστροφή του Γαλαξία από τους Reapers, αλλά και για να εμποδίσει τον Cerberus να πραγματοποιήσει το δικό του σχέδιο, που μπορεί να έχει το ίδιο ή περισσότερο καταστροφικά αποτελέσματα από την επικράτηση των Reapers.

Πηγή: GameOver.gr από άρθρο του Σάββα Καζαντζίδη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *