PC news…letter 112 – 14/6-20/6

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 112 Εβδομάδα 14/6-20/6

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ PLAYSTATION

Κορυφαίο περιεχόμενο για το PlayStation®Vita (PS Vita™) και το PlayStation®3 (PS3™), Βελτιώσεις του PlayStation®Plus, και πολλές ακόμη ανακοινώσεις στο πλαίσιο της E3 2012
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2012 – Η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης E3 εκπληκτικό περιεχόμενο αποκλειστικά για τα συστήματα ψυχαγωγίας PlayStation®Vita (PS Vita™) και PlayStation®3 (PS3™), ολοκαίνουρια προϊόντα που αξιοποιούν τις λειτουργίες του χειριστηρίου PlayStation®Move και τη βελτίωση της συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation®Plus. Όλα αυτά εδραιώνουν ακόμη περισσότερο το PlayStation ως την απόλυτη επιλογή για όσους επιζητούν απαράμιλλες εμπειρίες gaming και ψυχαγωγίας.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ στρέφεται στο Linux
Συμβόλαιο που αγγίζει τα 28 εκατομμύρια δολάρια υπέγραψε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ με εταιρεία προκειμένου να εγκαταστήσει λογισμικό Linux για τον έλεγχο των drones του.
Στόχος είναι μέσα στο επόμενο διάστημα τα ελικοφόρα drones του οργανισμού να ελέγχονται αποκλειστικά από εφαρμογές που θα είναι εγκατεστημένες σε Linux.
Τι έκανε όμως το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ να πάρει μια τέτοια απόφαση. Καταρχάς το γεγονός ότι ήδη έχει μακρά παράδοση στη χρήση του συγκεκριμένου λειτουργικού. Επιπλέον όμως έχει να κάνει και με θέματα ασφαλείας.
Το Linux είναι σχεδόν αδύνατο να προσβληθεί από ιούς, trojan ή άλλο κακόβουλο λογισμικό. Πηγή: TechIT.gr

Βελτιώνεται η σύνδεση μεταξύ Facebook και Twitter
Μπορεί το Facebook και το Twitter θεωρητικά να είναι ανταγωνιστές στο χώρο των social media αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για δύο τόσο ισχυρές υπηρεσίες, τις εξυπηρετεί να συνεργάζονται.
Ήδη άλλωστε υπάρχει λειτουργία που επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση αναρτήσεων από το Twitter στο Facebook.
Πλέον εάν το tweet περιλαμβάνει φωτογραφία ή hashtags όπως συμβαίνει συνήθως, αυτά θα εμφανίζονται κανονικά και στην ανάρτηση που θα εμφανιστεί στο Facebook.
Παράλληλα όμως θα αναγνωρίζονται και τα σχετικά @replies προς άλλους χρήστες το Facebook αυτόματα θα παραπέμπει στην αντίστοιχη σελίδα του Twitter.  
Πηγή: TechIT
Διάθεση της προσφοράς Windows Upgrade

Οι καταναλωτές που αγοράζουν ενδεδειγμένα PC με Windows 7 μπορούν να προμηθευθούν την αναβάθμιση σε Windows 8
Αθήνα, 12 Ιουνίου 2012 — Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε τη διάθεση της προσφοράς Windows Upgrade, η οποία παρέχει στους καταναλωτές, που θα αγοράσουν ένα ενδεδειγμένο PC με λειτουργικό σύστημα Windows 7, την επιλογή να αγοράσουν, κατά τη διάρκεια της προώθησης, τη δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 8 Professional στην εκτιμώμενη τιμή λιανικής των €14.99, την οποία θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ταυτόχρονα με την ευρεία διάθεση των Windows 8. H προσφορά Windows Upgrade αποτελεί μόνο την πρώτη από τις πολλές προσφορές που θα είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές με την ευρεία διάθεση των Windows 8.

«Έχουμε διαπιστώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Windows 8, ιδιαίτερα με τη διάθεση της Release Preview έκδοσης, και ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι πολλοί καταναλωτές έχουν ανάγκη να αγοράσουν ένα καινούργιο PC τώρα» σημειώνει η Tami Reller, Chief Marketing Officer και Chief Financial Officer των Windows στη Microsoft. «Η προσφορά Windows Upgrade δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να καλύψουν σήμερα την ανάγκη που έχουν για αγορά ενός νέου PC με Windows, γνωρίζοντας  ότι μπορούν να τα αναβαθμίσουν εύκολα σε Windows 8 όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα».

Οι εταιρείες AMD, ARM, Imagination, MediaTek και Texas Instruments ηγούνται της νέας εποχής καινοτομιών στην πληροφορική

Πέντε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως ανακοινώνουν από κοινού τη σύσταση του Ιδρύματος Συστήματος Ετερογενούς Αρχιτεκτονικής (Heterogeneous System Architecture (HSA) Foundation) από το βήμα του AMD Fusion Developer Summit (AFDS) (NYSE: AMD), που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, 2012, στο Bellevue των Η.Π.Α. Το  HSA Foundation αποτελεί μία μη-κερδοσκοπική κοινοπραξία που συστάθηκε για να καθορίσει και προωθήσει μία ανοικτή, βασισμένη σε πρότυπα, προσέγγιση της ετερογενούς υπολογιστικής που θα παρέχει κοινές προδιαγραφές στον τομέα του hardware και ένα ενιαίο οικοσύστημα τεχνολογιών, ώστε να διευκολύνει τους προγραμματιστές λογισμικού να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων επεξεργαστών.
Οι AMD, ARM, Imagination Technologies, MediaTek Inc. και Texas Instruments (TI) (NYSE: TXN) αποτελούν τα αρχικά ιδρυτικά μέλη του HSA Foundation. Οι εν λόγω εταιρείες θα συνεργαστούν για να προωθήσουν ενιαίες προδιαγραφές αρχιτεκτονικής και την απλούστευση του μοντέλου προγραμματισμού, ώστε οι προγραμματιστές λογισμικού να επωφεληθούν από τις ανεπτυγμένες δυνατότητες των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας (CPU) και μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPUs) και να ξεκλειδώσουν την απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα των παράλληλων υπολογιστικών μηχανών που συναντώνται στους ετερογενείς επεξεργαστές.

Μειώσεις έως και 25%

Νέο, ακόμη πιο οικονομικό πρόγραμμα:
ΟΤΕ Double Play Economy μόνο με €21,90/μήνα

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012 – Με το νέο πρόγραμμα ΟΤΕ Double Play  Economy, που συνδυάζει Conn-x και δωρεάν χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται η νέα εποχή τιμών για τους πελάτες του ΟΤΕ, με τιμές μειωμένες έως και 25%.
Με το ΟΤΕ Double Play Economy, ο ΟΤΕ παρέχει στους πελάτες του περισσότερη οικονομία, μόνο με €21,90/μήνα.
Το ΟΤΕ Double Play Economy έρχεται να προστεθεί στα δύο νέα προγράμματα ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα, που ήδη διαθέτει η εταιρεία στους πελάτες της, στο πλαίσιο της νέας εποχής τιμών ΟΤΕ.
Πρόγραμμα
Conn-x
Σταθερά
(αστικά/ υπεραστικά)

Κινητά
Τιμή
Προσφοράς*
/Μήνα
Τιμή Τιμοκαταλόγου /Μήνα
Μήνες
Προσφοράς
Νέο ΟΤΕ Double Play
2 Economy
2 Mbps
210’
30’
€ 21,90
€ 26,90
6
ΟΤΕ Double Play
2 Απεριόριστα
2 Mbps
Απεριόριστα

€ 26,90
€ 31,90
6
ΟΤΕ Double Play
24 Απεριόριστα
έως
24 Mbps
Απεριόριστα

€ 31,80
€ 36,80
6

150 άδειες χρήσης ESET Endpoint Antivirus στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αθήνα, 12 Ιουνίου, 2012: Η ESET προσφέρει, για ακόμη μία χρονιά, 150 άδειες χρήσης του πολυβραβευμένου ESET Endpoint Antivirus  προς τον εθελοντικό σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η προσφορά της ESET βοηθά το σύλλογο να καλύψει τις ανάγκες του για την προστασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που διαθέτει.  
Ο Δήμης Στρούθος, General & Operations Manager της ESET Hellas, δήλωσε: «H ESET, έχοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζει την παράδοσή της, δωρίζοντας στο σύλλογο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ προϊόντα της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουμε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που για πάνω από μία δεκαετία προσφέρει όλη του τη φροντίδα σε ανήλικα παιδιά».

Το ESET Endpoint Security, η τελευταία έκδοση του πολυβραβευμένου ESET NOD32 Anvitirus Business Edition, είναι σχεδιασμένο για χαμηλή κατανάλωση πόρων, ταχύτατη σάρωση ενώ περιλαμβάνει λειτουργίες ασφαλείας και ρυθμίσεις προσαρμογής στα μέτρα του χρήστη για συνεχή προστασία. Επιπλέον, προσφέρει προστασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς ο χρήστης εργάζεται online, είναι συνδεδεμένος στο αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο, κατεβάζει αρχεία, παίζει online παιχνίδια ή ανταλλάσει αρχεία με αφαιρούμενα μέσα.

Νέα σειρά Samsung SSD 830 με ταχύτητα SATA 6Gb/s

Τα laptops και οι υπολογιστές μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν με τον κομψό και ισχυρό 830 Solid State Drive
14 Ιουνίου 2012 – Η Samsung Electronics Co., Ltd, παρουσιάζει τη νέα σειρά των προηγμένων Solid State Drives Samsung SSD 830.

Οι νέοι SSD ενσωματώνουν το υψηλών επιδόσεων interface S-ATA 3.0 και είναι ιδανικοί για όσους αναζητούν προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν νέο υπολογιστή.

Οι Samsung SSD 830 χρησιμοποιούν για αποθήκευση δεδομένων τη μνήμη flash, σε σχέση με τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν τους περιστρεφόμενους δίσκους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερη απόδοση, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, μειωμένη εξαγωγή θερμοκρασίας και βελτιωμένη αξιοπιστία, χωρίς κίνδυνο απώλειας των δεδομένων.

Village Cinema: νέο κινηματογραφικό κανάλι

Η OTE TV φέρνει τη μαγεία του κινηματογράφου σπίτι σου με το νέο κανάλι Village Cinema!  
12 Ιουνίου 2012: Η μαγεία του σινεμά έρχεται στη μικρή οθόνη με το νέο κινηματογραφικό κανάλι Village Cinema, που κάνει πρεμιέρα στην ελληνική αγορά αποκλειστικά μέσα από τη συνδρομητική πλατφόρμα της OTE TV.
Οι συνδρομητές της OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν σε πρώτη τηλεοπτική προβολή κορυφαίες κινηματογραφικές παραγωγές, καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο. Το πρόγραμμα του Village Cinema περιλαμβάνει περισσότερες από 300 νέες ταινίες το χρόνο, εκ των οποίων δεκάδες πρεμιέρες σε αποκλειστικότητα, και ένα καθημερινό κινηματογραφικό υπερθέαμα για όλα τα μέλη της οικογένειας.

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

Ο Δημήτρης Κολλάτος, μίλησε στο Prime Time.

Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.
Φιλικά, για τον Cool WebRadio,
www.cool-webradio.gr

Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα
PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Εφαρμογές για την ασφάλεια των smartphones

Από την στιγμή που η Android συσκευή σας είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, αυτό την κάνει αυτόματα πιο ευπαθή σε επιθέσεις malware και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην ασφάλεια. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αφαιρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός κακόβουλων εφαρμογών από τον Android Market (Google Play).
Ωστόσο, όντας ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, τα Android έχουν και πολλά πλεονεκτήματα, όπως η δυνατότητα να «τρέχει» λειτουργίες ασφάλειας στο background, να πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι ασφάλειας στο σύστημα και να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας. Με την αύξηση των καταναλωτών μέρα με τη μέρα, οι προγραμματιστές εργάζονται συνεχώς για τη δημιουργία ασφαλέστερων εφαρμογών που παρέχουν επιπρόσθετες δυνατότητες στο λειτουργικό σύστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *