PC news…letter 113 – 21/6-27/6

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 113 Εβδομάδα 21/6-27/6

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Windows 8 για τις επιχειρήσεις

Στο TechEd, η Microsoft ανακοινώνει επίσης αναβαθμίσεις σε διάφορα προϊόντα Microsoft Desktop Optimization Pack

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012 — Η Microsoft Corp. παρουσίασε στο TechEd North America τα οφέλη που φέρνουν τα Windows 8 στις επιχειρήσεις μέσα από τις ενισχυμένες βασικές αρχές, τα νέα χαρακτηριστικά για επιχειρήσεις και την ισχυρή συμβατότητα με εφαρμογές. Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε αναβαθμίσεις σε διάφορα προϊόντα Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους οργανισμούς να διαχειριστούν, να προστατέψουν και να ενισχύσουν την εμπειρία των Windows.
«Ο αρχικός σχεδιασμός των Windows 8 τα καθιστά έτοιμα για επιχειρήσεις», ανέφερε ο Antoine Leblond, corporate vice president, Windows Web Services, Microsoft Corp. «Προσθέτοντας χαρακτηριστικά που φέρνουν νέες δυνατότητες στην εργασία εν κινήσει, στην παραγωγικότητα και στην ασφάλεια, τα Windows 8 θα ικανοποιήσουν ιδιαίτερα τους developers, τους επαγγελματίες της πληροφορικής, καθώς και τους εργαζόμενους».

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

To Xbox φέρνει τις ταινίες της Paramount στο σπίτι

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, οι υπηρεσίες streaming ταινιών στην τηλεόραση δεν έχουν αναπτυχθεί όσο στο εξωτερικό. Ευχάριστα όμως είναι τα νέα για όσους έχουν Gold membership στο Xbox Live. Η Paramount Pictures συμφώνησε με τη Microsoft για μία εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει μέσω της κονσόλας, στην τηλεόρασή του, τις ταινίες που έχει αγοράσει ή νοικιάσει από την πρώτη εταιρεία. Πηγή: TechIT.gr

Κυκλοφόρησε ο Opera 12
Μπορεί η φημολογία περί εξαγοράς του Opera από το Facebook να ήταν έντονη αλλά σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του όλα συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έτσι ο εξαιρετικός browser έφτασε αισίως στη έκδοση 12 και πλέον είναι διαθέσιμος για download.
Μάλιστα διαθέτει αρκετές καινοτομίες σε σχέση με τους προκατόχους του. Για παράδειγμα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για εγκατάσταση νέων background images και themes για τα tabs και τη σελίδα Speed Dial. Παράλληλα όμως μπορεί κανείς μέχρι και να χρωματίσει την tab bar και τον browser όπως εκείνος θέλει. Πηγή: TechIT

ΤΟ WONDERBOOK™: BOOK OF SPELLS ΤΗΣ J.K. ROWLING
ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ PLAYSTATION®3

Το Book Of Spells είναι ο πρώτος τίτλος για το Wonderbook και συνδυάζει την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) με το χειριστήριο PlayStation®Move

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012 – Η Sony Computer Entertainment Inc. ανακοίνωσε  την κυκλοφορία του Wonderbook™: Book of Spells, το οποίο αναπτύχθηκε από τα SCE London Studios σε συνεργασία με τη J.K. Rowling. Το Wonderbook: Book of Spells είναι ο πρώτος τίτλος που αξιοποιεί το νέο, επαναστατικό περιφερειακό του PlayStation®3, Wonderbook, και έρχεται να μεταμορφώσει τον κόσμο γύρω σας, συνδυάζοντας την ανάγνωση με το gaming επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Πρόκειται επίσης, για τον πρώτο «καρπό» της συνεργασίας της Sony με το Pottermore, τη μοναδική και ελεύθερα προσβάσιμη ιστοσελίδα της J.K. Rowling, που πλαισιώνει με μια συναρπαστική online εμπειρία την ανάγνωση της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς βιβλίων Harry Potter™. Ενσωματώνοντας ολοκαίνουριο και αποκλειστικό υλικό με την υπογραφή της J.K. Rowling, το Wonderbook™: Book of Spells «ζωντανεύει» μπροστά σας, ενώ διαβάζετε και σας επιτρέπει να κάνετε τα ξόρκια σας μέσω του χειριστηρίου PlayStation®Move, το οποίο μεταμορφώνεται σε μαγικό ραβδί. Απολαύστε ένα φανταστικό ταξίδι ανάγνωσης και εξερεύνησης των μυστικών της μαγείας και της τέχνης,  και εντρυφήστε  στα ξόρκια όπως οι μαθητές του Hogwarts™.

Eνδυναμώνει τις λύσεις ασφαλείας των προϊόντων της
μέσω της συνεργασίας με την ARM

– Για πρώτη φορά η τεχνολογία ασφαλείας ARM TrustZone διατίθεται σε προϊόντα ΑΜD με την τεχνολογία x86, προσφέροντας πιο ασφαλή εμπειρία χρήσης υπολογιστή και σημαντική επέκταση του οικοσυστήματος ασφαλείας –

Η AMD (NYSE: AMD) ενσωματώνει στα προϊόντα της νέα λύση ασφαλείας, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών και επιχειρήσεων για ασφαλή πρόσβαση στο περιεχόμενό τους και ‘σίγουρες’ διαδικτυακές συναλλαγές. Μέσω της συνεργασίας με την ARM, η AMD θα ενσωματώσει την τεχνολογία ARM® TrustZone® σε μελλοντικούς APUs μέσω της μεθοδολογίας σχεδιασμού system-on-a-chip (SoC). Αυτή η πρωτοποριακή για τη βιομηχανία συνεργασία θα επιταχύνει τις εξελίξεις στον κλάδο, συνδυάζοντας την τεχνολογία x86 με το πιο ευρέως υιοθετημένο οικοσύστημα προστασίας για κινητές συσκευές.

Tο NBA, ζωντανά και σε HD στην OTE TV

-Οι ζωντανές μεταδόσεις των NBA Finals της τρέχουσας σεζόν θα μεταδοθούν από την OTE TV ως μέρος πολυετούς συμφωνίας
– H OTE TV από τη σεζόν 2012-2013 φιλοξενεί το ΝΒΑ κατ΄αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.

Ο φαντασμαγορικός κόσμος του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη και οι  εντυπωσιακοί του παίκτες, έρχονται από τον Ιούνιο 2012 στην ΟΤΕ TV!
Η OTE TV εξασφάλισε για τα αθλητικά κανάλια ΟΤΕ Sport και OTE Sport HD, τη μετάδοση των αγώνων για την κατάκτηση του τίτλου της τρέχουσας περιόδου στο NBA, τα NBA Finals, με τη συμμετοχή των Oklahoma City Thunder και των Miami Heat.
Με αφετηρία τη σεζόν 2012-2013, η συνδρομητική πλατφόρμα της OTE TV θα φιλοξενεί το ΝΒΑ κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, και οι μεταδόσεις της θα περιλαμβάνουν αγώνες από την NBA regular season, το NBA All-Star Game, τα NBA Playoffs και τα NBA Finals.
Έως την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, τα αθλητικά κανάλια της ΟΤΕ TV θα μεταδίδουν την καθημερινή ζώνη διάρκειας 3-6 ωρών του καναλιού NBA TV, με ζωντανά παιχνίδια και άλλα προγράμματα για το NBA, αγώνες από την περίοδο των Playoffs 2012, όλους τους αγώνες από τα φετινά Finals, καθώς επίσης καθημερινά μαγκαζίνο και εβδομαδιαίες θεματικές εκπομπές.
Από την σεζόν 2012-13, οι αγώνες του πρωταθλήματος NBA θα μεταδίδονται ζωντανά και σε High Definition από την ΟΤΕ TV.

Καλοκαίρι στο Νόησις

Το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι να το επισκεφθείτε και να μυηθείτε στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας: γνωρίσετε τα μυστικά του ουρανού στο Πλανητάριο, δείτε τρισδιάστατες ταινίες στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου, απογειωθείτε στον Προσομοιωτή και επισκεφθείτε το Μουσείο Τεχνολογίας.
Συνεχίζονται επίσης μέχρι τις 6 Ιουλίου και από τις 27 μέχρι τις 31 Αυγούστου, τα εβδομαδιαία προγράμματα απασχόλησης για παιδιά 9 – 13 ετών με τίτλο «Θερινή απόδραση», που προσεγγίζουν με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο επιστημονικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.
Ακόμη, με αφορμή το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, από τις 18.00, διοργανώνεται μια live μουσική εκδήλωση ντυμένη με ήχους από φοιτητικά μουσικά συγκροτήματα.
ΝΟΗΣΙΣ, θερινό ωράριο λειτουργίας*:
Τρίτη με Παρασκευή 10.30 – 14.30
Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 18.00 – 22.00
*από 27/7 – 20/8: μόνο Τρίτη με Παρασκευή 10.30 – 14.30

Συνεργασία του Εθνικού
Κέντρου Τεκμηρίωσης
με το Ινστιτούτο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πληροφόρησης της Κίνας

Στόχος η ενίσχυση των διμερών σχέσεων
σε θέματα προώθησης της επιστήμης και τεχνολογίας  

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) και το Ινστιτούτο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πληροφόρησης της Κίνας (ISTIC) υπέγραψαν Πλαίσιο Συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης και την προώθηση της επιστήμης και τεχνολογίας σε κάθε χώρα. Το Πλαίσιο Συνεργασίας υπογράφηκε στις 12 Ιουνίου 2012, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, από τον Διευθυντή του ΕΚΤ, κ. Ευάγγελο Μπούμπουκα, και τον Γενικό Διευθυντή του ISTIC, Dr Defang HE.    

H συνεργασία των δύο φορέων επικεντρώνεται σε θέματα ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων, επιστημονικών εκδόσεων, ερευνητικών ηλεκτρονικών υποδομών, βιβλιομετρικών μετρήσεων, δεικτών ερευνητικής δραστηριότητας, ανοικτής πρόσβασης στη γνώση, πρακτικών αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Το Πλαίσιο Συνεργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, την ανταλλαγή επιστημόνων μεταξύ των δύο φορέων, την από κοινού συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, καθώς και την προώθηση συνεργασιών σε άλλα πεδία που θα συμφωνηθούν και από τα δύο μέρη. Το Πλαίσιο Συνεργασίας θα παραμείνει σε ισχύ για περίοδο 5 ετών και θα μπορεί να ανανεώνεται μετά από αμοιβαία συμφωνία των δύο μερών.

Η Νανοτεχνολογία της…Διασποράς
Διεθνούς φήμης επιστήμονες στη NANOTEXNOLOGY 2012 στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Διεθνές πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2012 που θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσά τους, 12 έλληνες ερευνητές που διαπρέπουν στο εξωτερικό και έχουν διακριθεί στο χώρο της Νανοτεχνολογίας, όπως για παράδειγμα ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της ΙΒΜ κ. Φαέθων Αβούρης ο οποίος έχει προταθεί για το βραβείο Νόμπελ. Οι κκ. Φαέθων Αβούρης, Charles Lieber, Sumio Lijima, Cees Dekker και Thomas Ebbeson δημιούργησαν νανοσωλήνες άνθρακα πλάτους μόλις το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου και μήκους μερικών χιλιοστών. Οι νανοσωλήνες άνθρακα μπορούν να φτιαχτούν για να άγουν την ηλεκτρική ενέργεια και είναι, μεταξύ άλλων, εξαιρετικοί αγωγοί της θερμότητας.

«Είκοσι εργαστήρια Νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ έχουν ως επικεφαλής έλληνες επιστήμονες» τονίζει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Πολυγεγονότος NANOTEXNOLOGY 2012, καθ. Στέργιος Λογοθετίδης.

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

Ο Δημήτρης Κολλάτος, μίλησε στο Prime Time.

Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.
Φιλικά, για τον Cool WebRadio,
www.cool-webradio.gr

Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Στόχοι και Ιδανικά των Ελλήνων Anonymous

Oι Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής κολεκτίβας σε συνεργασία με μέλη των Anonymous άλλων χωρών στο νέο video-μήνυμά τους παραθέτουν μέρος των διαδικτυακών ενεργειών-κυβερνοεπιθέσεων που έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον δίνουν μια σύντομη περιγραφή των λόγων που αγωνίζονται εναντίον του κατεστημένου
αλλά και τα ιδανικά που υπηρετούν.
Δεν πρόκειται για κάποια νέα δήλωση ή προμήνυμα κάποιας επερχόμενης κυβερνοεπίθεσης. Στόχος τους ,όπως αναφέρουν, είναι να ενημερώσουν και να αφυπνίσουν τους πολίτες ώστε να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές διαμαρτυρίες στο μέλλον . Δείτε το σχετικό video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *