PC news…letter 114 – 28/6-4/7Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 114 Εβδομάδα 28/6-4/7

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Η εφαρμογή YouTube είναι
διαθέσιμη στους κατόχους
PS Vita και στην Ελλάδα

Απολαύστε εκπληκτικά βίντεο στη εκθαμβωτική οθόνη OLED 5” του PlayStation®Vita όπου κι αν βρίσκεστε, όποτε κι αν επιθυμείτε

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012: Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της εφαρμογής του YouTube για το PlayStation®Vita (PS Vita). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για δωρεάν download μέσω του PlayStation®Store σε όλους τους κατόχους του PlayStation®Vita στις περιοχές της SCEE, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας*.

Πλέον όλοι οι κάτοχοι του PlayStation®Vita (PS Vita) έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν σε μοναδική ευκρίνεια εκατομμύρια βίντεο, στην εκπληκτική OLED οθόνη 5 ιντσών του PlayStation®Vita τους. Μέσω του YouTube app, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιούν τις περισσότερες λειτουργίες της δημοφιλούς υπηρεσίας, όπως η είσοδος στον προσωπικό τους λογαριασμό, η δημοσίευση σχολίων, η εύκολη αναζήτηση videos, η επιλογή αγαπημένων και πολλά ακόμη.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Επίθεση στα γραφεία της Microsoft

Χθες, Τετάρτη 27 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, το κτίριο της Microsoft στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση από δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν με ένα βαν εντός της εισόδου του κτιρίου, ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους του προσωπικού ασφάλειας να εξέλθουν του χώρου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο βαν. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση.

Ανοικτό διαδίκτυο ζητούν ΕΕ και ΗΠΑ, αντιστέκεται η κινητή τηλεφωνία

Τον Δεκέμβριο, η Παγκόσμια Διάσκεψη των Διεθνή Τηλεπικοινωνιών (WCIT), – υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη -, αναμένεται να προτείνει τροποποιήσεις στους διεθνείς κανονισμούς τηλεπικοινωνιών σε ένα 10-ήμερο συνέδριο στο Ντουμπάι.
Σύμφωνα με την εταιρεία comScore, που συγκέντρωσε τα ποσοστά ιδιοκτησίας smartphone σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία, έδειξε ότι το 44% είναι χρήστες κινητής τηλεφωνίας από τον Δεκέμβριο του 2011. Οι χρήστες του διαδικτύου βασίζονται όλο και περισσότερο σε smartphones και σε άλλες φορητές συσκευές, όπως τα tablets.
Το συνέδριο επιτίθεται με την εκστρατεία «ανοιχτό διαδίκτυο». Ο Vinton Cerf, ένας από τους ιδρυτές της τεχνολογίας του διαδικτύου, υποστηρίζει σθεναρά ότι οι διεθνείς κανονισμοί τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να μείνουν εκτός ρύθμισης στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν να επιβάλλουν ρυθμίσεις στο διαδίκτυο, αλλά πρέπει να διορθωθεί η ανισορροπία στα ακριβά τους δίκτυα που χρησιμοποιούνται ελεύθερα από πολλούς χρήστες. Πηγή: telecomnews.gr
Συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων του ΟΑΕΔ

Αποκλειστικές επιπλέον παροχές στους δικαιούχους

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2012 – H OTEAcademy, ως πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (K.E.K), συμμετέχει στη δράση κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων που εξήγγειλε ο ΟΑΕΔ σχετικά με τη χορήγηση επιταγών κατάρτισης, ή αλλιώς “training vouchers”, για την πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Με την εμπειρία που διαθέτει στον τομέα της εκπαίδευσης και την ειδίκευση στον τομέα της τεχνολογίας, η ΟΤΕAcademy προσφέρει ό,τι πιο σύγχρονο στην εκπαίδευση των δικαιούχων με αποκλειστικές επιπλέον παροχές που προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στους ανέργους που βρίσκονται στη διαδικασία εξεύρεσης εργασίας.
Εκτός από τις 100 ώρες βασικής εκπαίδευσης, η ΟΤΕAcademy προσφέρει δωρεάν στους συμμετέχοντες 20 επιπλέον ώρες εκπαίδευσης για σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία για την καλύτερη επιλογή εργασίας και εκπαίδευση για επιτυχή επαγγελματική συνέντευξη. Στις σύγχρονες αίθουσες πληροφορικής της OTEAcademy, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  θα εκπαιδευτούν σε Microsoft Office 2007, το λογισμικό που χρησιμοποιούν πλέον οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ μετά από εξετάσεις θα λαμβάνουν πιστοποίηση ECDL, του πλέον αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γνώσεων Η/Υ. Η μεγάλη ποικιλία των τμημάτων που παρέχεται (ταχύρρυθμα – εντατικά – κανονικά) δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής της παρακολούθησης του προγράμματος στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.

Πληροφορίες-εγγραφές: www.oteacademy.gr, 210-6114400, OTEAcademy – Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι. Κ. Κρυστάλλη 4, Πλατεία Αντιγονιδών, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310-364651
Μια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη 27/6/2012. Αυξημένη κατά 20% σε ότι αφορά τα συνέδρια και 50% σε ότι αφορά το Θερινό Σχολείο είναι η συμμετοχή των ερευνητών, φοιτητών και συνέδρων από όλο τον κόσμο που λαμβάνουν μέρος στη φετινή διοργάνωση NANOTEXNOLOGY 2012, η οποία ξεκινά στις 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος οι συμμετοχές, περισσότερες από πέρυσι, θα ανέρχονται στις 700 και μάλιστα από 53 χώρες του κόσμου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν έχει επηρεάσει το επιστημονικό πολυγεγονός, τόνισε χθες, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε σε φορείς και δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου καθηγητής του ΑΠΘ κ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συνολική οικονομική κίνηση των 700 συνέδρων στη Θεσσαλονίκη για μία εβδομάδα, όσο δηλαδή θα διαρκέσουν τα διεθνή επιστημονικά γεγονότα, αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη.  

Στη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένες συναντήσεις Β2Β που ευνοούν την ενημέρωση και δικτύωση των συμμετεχόντων και δίνουν ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες.
«Ποδοσφαιρικό πάρκο» στο Golden Hall

25 Ιουνίου 2012 – Σε ένα διαφορετικό «ποδοσφαιρικό πάρκο» έχει μετατρέψει η Samsung Electronics Hellas τον εξωτερικό χώρο του Golden Hall, στο πλαίσιο της χορηγίας της ενέργειας Euro Soccer 2012 που διοργανώθηκε από το εμπορικό κέντρο και θα διαρκέσει έως και τις 2 Ιουλίου.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου μπορούν να λάβουν μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες της προτίμησής τους
Πρωτάθλημα 5Χ5
German Goal post
Street soccer
και να κερδίσουν bluray, φωτογραφικές μηχανές, καθώς και τηλεοράσεις Samsung για να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο τα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα.
Παράλληλα στον εσωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Samsung, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 3D ταινίες στη νέα, πρωτοποριακή Samsung Smart TV.

Η WIND Running Team στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας

Αθήνα 27 Ιουνίου 2012. Η WIND Running Team, η ομάδα που αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες και φίλους της WIND και όπως ανέδειξε ο ΣΕΓΑΣ, 1η νικήτρια ομάδα στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χλμ του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2011, έλαβε μέρος στον 9ο Olympus Marathon 2012, τον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος. Μετά από αρκετούς μήνες σκληρής προετοιμασίας, την Κυριακή 24/6/2012 οι Λουκάς Χρήστου και Χάρης Τσέβης, εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πληροφορικής της WIND, βρέθηκαν στην αφετηρία του δημοφιλούς αγώνα, ενός απαιτητικού Μαραθώνιου βουνού που διεξάγεται στα πανέμορφα μονοπάτια του Ολύμπου.
517 αθλητές, εκ των οποίων οι 85 από το εξωτερικό, ξεκίνησαν στις 06:05 από τον αρχαιολογικό χώρο στο Λιτόχωρο, όπου μετά από ένα συνεχόμενο ανέβασμα 21χλμ με έντονες κλίσεις, οι αθλητές βγήκαν στο οροπέδιο για να περάσουν από τον “Θρόνο του Δία” σε υψόμετρο 2780 μέτρων.  

ΝΟΗΣΙΣ με τις μπάντες !

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΝΟΗΣΙΣ: 18.30 και 20.30
ΝΟΗΣΙΣ – ΤΣΙΜΙΣΚΗ: 00.00 (μεσάνυχτα)

Κατακτά το στέμμα της απόδοσης γραφικών με την AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition

– Η AMD λανσάρει την ταχύτερη στον κόσμο και πιο ευέλικτη κάρτα γραφικών, την AMD Radeon HD 7970 GHz Edition –

Η AMD (NYSE: AMD) παρουσιάζει την ταχύτερη κάρτα γραφικών (GPU) στον κόσμο, την AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition. Η AMD Radeon™ HD 7970 GHz χρησιμοποιεί την καινοτόμο αρχιτεκτονική Graphics Core Next (GCN) της AMD, προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις και υψηλής ποιότητας εικόνα¹,². Η νέα κάρτα γραφικών παρέχει εκπληκτική απόδοση στα πιο απαιτητικά και δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Battlefield 3, Deus Ex: Human Revolution και DiRT Showdown.

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.
Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

Ο Δημήτρης Κολλάτος, μίλησε στο Prime Time.

Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.
Φιλικά, για τον Cool WebRadio,
www.cool-webradio.gr

Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Καταρρέει η ACTA: Νέα αρνητική ψήφος από τους Ευρωπαίους

Όπως αναμενόταν, η συνθήκη ACTA καταψηφίστηκε με 19 ψήφους έναντι 12, από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα οποία συμμετείχαν στη σχετική διεθνή επιτροπή που κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την τύχη της.
Η ψήφος της συγκεριμένης επιτροπής, είναι η τελική εισήγηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα κληθεί να λάβει την οριστική απόφαση σε μερικές ημέρες, στις αρχές Ιουλίου. Πλέον, έχουμε ένα ακόμη βήμα προς την οριστική απόρριψη της εφαρμογής των ασφυκτικών πλαισίων που προέβλεπε η ACTA, στα πλαίσια της προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στο Internet.
Οι πολέμιοι της συνθήκης έκαναν λόγο για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *