PC news…letter 117 – 19/7-25/7

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 117 Εβδομάδα 19/7-25/7

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Οι νικητές των Παγκόσμιων Τελικών του Διαγωνισμού Imagine Cup 2012

Στoυς έξι πρώτους η Ελλάδα με το Symbiosis, σημαντική διάκριση και για τον καθηγητή-μέντορα της ομάδας

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2012 –  Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε τους νικητές του 10ου Imagine Cup, του κορυφαίου φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας που επιβραβεύει τεχνολογικές καινοτομίες φοιτητών, οι οποίες επιδιώκουν να δώσουν λύση στα κρισιμότερα προβλήματα της υφηλίου. Το project που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού (Software Design) αναπτύχθηκε από την ομάδα της Ουκρανίας και ονομάζεται quadSquad. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής να επικοινωνούν λεκτικά, χρησιμοποιώντας ειδικά προσαρμοσμένα γάντια και μια εφαρμογή smartphone που μεταφράζει τις κινήσεις της νοηματικής γλώσσας σε ομιλία.
Η ελληνική ομάδα Symbiosis συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στους διεθνείς τελικούς,  καθώς βρέθηκε μεταξύ των έξι φιναλίστ στην κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού. Η ομάδα αποτελείται από  φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Μανδηλιώτη, Κώστα Τούμπα, Κατερίνα Κυπριώτη και Κική Κάζα. Η πρόταση της Symbiosis συνιστά μια νέα θεώρηση της υποστήριξης των μελών της κοινότητας της νόσου Alzheimer, η οποία μέσω της προηγμένης σχεδίασής της στοχεύει στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση κέρδισε και ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέντορας της ομάδας Symbiosis, καθώς έλαβε το “Faculty Award”, βραβείο που δόθηκε φέτος για πρώτη φορά.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Νέο Microsoft Office: To γραφείο πάει στο “σύννεφο”

Δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Steve Ballmer, η Microsoft παρουσίασε τη νέα έκδοση της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείου, βασικότερα χαρακτηριστικά της οποίας είναι η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας cloud, αλλά και η δυνατότητα να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία αφής των επερχόμενων Windows 8 (tablet-friendly).
O Steve Ballmer, “μάστορας” στο marketing και την προώθηση των προϊόντων, χαρακτήρισε τη νέα έκδοση του Microsoft Office, ως την “πιο φιλόδοξη μέχρι στιγμής”. To νέο Office διαθέτει έξυπνη σχεδίαση έτσι ώστε να λειτουργεί άψογα με το περιβάλλον αφής σε όλες τις συσκευές που θα “φοράνε” τα επερχόμενα Windows 8,  συμπεριλαμβανομένων φυσικά των tablets.
Πηγή: Neo2.gr

Meet In 5′
Αρκετοί από εσάς που ασχολείστε με το διαδίκτυο θα έχετε ακουστά τα περίφημα speed dates που γίνονται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και στα οποία λαμβάνουν μέρος άνδρες και γυναίκες με σκοπό τη γνωριμία, μέσα από ολιγόλεπτα meeting γύρω από ένα τραπέζι.
Το team που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα CoinMad, με βάση αυτό το μοντέλο γνωριμιών και socializing, δημιούργησε το Meet in 5′, με στόχο να φέρει σε επαφή επαγγελματίες κι ερασιτέχνες από το χώρο του διαδικτύου, του web design, του programming, των social media και της διαφήμισης καθώς και υποψηφίους επενδυτές, όπου μέσα από 5λεπτα meeting σε έναν προκαθορισμένο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, θα γνωρίζονται, θα ανταλλάζουν τεχνογνωσία και απόψεις και εν τέλει θα συνεργάζονται για τη δημιουργία start-ups (νέες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο), mobile εφαρμογών, ιστοσελίδων κτλ.  Πηγή: TechIT
Sony: Κορυφαίο brand στο θεσμό “Famous Brands 2012”
για μια ακόμη χρονιά

Σημαντική διάκριση απέσπασε η εταιρεία και στο πλαίσιο αντίστοιχου, διεθνούς διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Forbes

Αθήνα, 4  Ιουλίου 2012 – Ψήφο εμπιστοσύνης από τους καταναλωτές απέσπασε για μια ακόμα φορά η Sony στο πλαίσιο του θεσμού “Famous Brands 2012” και ειδικότερα, στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές Συσκευές». Παράλληλα, η  εταιρεία απέσπασε, σε διεθνές επίπεδο, τη 2η θέση σε έρευνα του Reputation Institute που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Forbes και αφορά στην κατάταξη των 100 πιο αξιόπιστων πολυεθνικών εταιριών με διεθνή παρουσία.
Η έρευνα “Famous Brands 2012” που πραγματοποιήθηκε φέτος για έβδομη χρονιά υλοποιείται από την WIZZARD – From wisdom to magic και το Reputation Management Institute (RMI Athens) στην Ελλάδα, αναδεικνύει τις μάρκες που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε 34 διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες. Οι καταναλωτές καλούνται να απαντήσουν και να αναφέρουν αυθόρμητα – χωρίς λίστα – τις πιο «διάσημες» μάρκες στην Ελλάδα για το 2012 σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Καλοκαιρινή προσφορά στο ΝΟΗΣΙΣ: 1 + 1 ΔΩΡΟ

Ελάτε στο ΝΟΗΣΙΣ και επωφεληθείτε από την καλοκαιρινή προσφορά μας που ισχύει από τις 17 Ιουλίου: με 1 εισιτήριο παίρνετε άλλο 1 ΔΩΡΕΑΝ (ίσης ή μικρότερης αξίας).
Επισκεφθείτε μας και γνωρίστε τα μυστικά του ουρανού στο Πλανητάριο, δείτε 3D ταινίες στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου, απογειωθείτε στον Προσομοιωτή και περιηγηθείτε στο Μουσείο Τεχνολογίας.

Το ΝΟΗΣΙΣ θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του καλοκαιριού (εκτός από την εβδομάδα του Δεκαπεντάγουστου) με ποικιλία δραστηριοτήτων και εκπλήξεων για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

ΝΟΗΣΙΣ, θερινό ωράριο λειτουργίας*:
Τρίτη με Παρασκευή 10.30 – 14.30
Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 18.00 – 22.00
*από 27/7 – 10/8: μόνο Τρίτη με Παρασκευή 10.30 – 14.30
από 11/8 – 20/8: ΚΛΕΙΣΤΑ
Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105

www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter
Εκδήλωση “Shifting through negotiation in difficult times”

Αθήνα 12 Ιουλίου 2012 – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην OTEAcademy μία επίκαιρη εκδήλωση, με τίτλο “Shifting through negotiation in difficult times”. Αντικείμενο η σημασία της διαπραγμάτευσης και η συμβολή της στην εφαρμογή αλλαγών. Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση του HCCA (Hellenic Call Center Association), του ΙΠΕ (Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος), του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος), του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος) και της OTEAcademy.
Ο κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου,  κ. Stephen White, Managing Partner της Scotwork U.K., που εξειδικεύεται σε θέματα διαπραγματεύσεων, ανέλυσε τον καθοριστικό ρόλο της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη των επιχειρηματικών, αλλά και προσωπικών, στόχων. Ο κ. White τόνισε ότι η έννοια της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει μέρος της κουλτούρας κάθε οργανισμού και εξήγησε πώς η εφαρμογή ακόμη και μικρών αλλαγών στον τρόπο που διαπραγματευόμαστε μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες αλλαγές, απαραίτητες ιδίως τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στη χώρα μας.

Νέα έρευνας και Καινοτομίας

Ανακοινώθηκαν οι νέες προκηρύξεις του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την έρευνα, με προϋπολογισμό 8,1 δισ. ευρώ
Οι νέες προκηρύξεις του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 8,1 δισ. ευρώ, ανακοινώθηκαν στις 10 Ιουλίου. Οι νέες προκηρύξεις καλύπτουν όλα τα προγράμματα του 7ου ΠΠ και έχουν καταληκτικές ημερομηνίες από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013. Θα χρηματοδοτηθούν έργα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η υγεία, η προστασία του περιβάλλοντος και η αναζήτηση νέων λύσεων σε ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις που συνδέονται με την αστικοποίηση και τη διαχείριση αποβλήτων. …

“Οδύσσειες Καινοτομίας 2012”: από την επιστημονική γνώση σε καινοτόμα προϊόντα
Τέσσερα πρωτότυπα επιχειρηματικά σχέδια διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Οδύσσειες Καινοτομίας 2012”, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η αλληλεπίδραση ανθρώπων, ιδεών και τεχνολογιών για τη μετατροπή της επιστημονικής γνώσης σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Περισσότερα….

O Cool WebRadio, είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Ραδιόφωνο, που καταργεί τις ειδικές  ετικέτες, παίζοντας ΟΛΗ τη μουσική που μας αρέσει, σημερινή – παλιά – ακουστική – χορευτική – Rock – Pop – Soul – Jazz – Club, επιλέγοντας μαζί με τα σημερινά, τα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών… έτσι όπως θα θέλαμε να τα ακούμε σήμερα.

Στόχος του σταθμού μας, είναι να μπορεί να σας κρατά συντροφιά όλη τη μέρα,προσφέροντας σας ποικιλία αγαπημένης μουσικής, και σύντομη – απαραίτητη ενημέρωση.

Για τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των Συνεντεύξεων του Σταθμού, δείτε το πρόγραμμα.
Φιλικά, για τον Cool WebRadio,
www.cool-webradio.gr

Αλέξανδρος Μολφέσης – Κορίνα Μουστάκα

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

400 τυχεροί συνδρομητές COSMOTE σε απόσταση αναπνοής από την σκηνή στη συναυλία των Red Hot Chili Peppers

Την ευκαιρία να απολαύσουν σε απόσταση αναπνοής τους Red Hot Chili Peppers, προσφέρει σε 400 τυχερούς συνδρομητές της η COSMOTE, με 200 διπλά εισιτήρια ακριβώς μπροστά από τη σκηνή.

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού πλησιάζει και οι Red Hot Chili Peppers προετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στη σκηνή του ΟΑΚΑ στις 4 Σεπτεμβρίου. Οι λάτρεις του θρυλικού συγκροτήματος αρκεί απλά να στείλουν ένα κενό SMS στο 19013 από κινητό COSMOTE, μέχρι τις 21 Ιουλίου, για να μπουν στην κλήρωση για τα 200 διπλά εισιτήρια. Μπορεί τα εισιτήρια μπροστά από τη σκηνή να είναι ήδη sold out, αλλά η COSMOTE εξασφάλισε για 400 συνδρομητές της το «μαγικό χαρτάκι» για να μπορέσουν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς σε απόσταση αναπνοής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *