PC news…letter 119 – 2/8-8/8

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 119 Εβδομάδα 2/8-8/8

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Νέα σύγχρονη υπηρεσία αλληλογραφίας για ιδιώτες

Η Microsoft πραγματοποίησε στις 31 Ιουλίου την πρώτη παρουσίαση του Outlook.com, της νέας σύγχρονης υπηρεσίας αλληλογραφίας για ιδιώτες χρήστες. Η Microsoft κάνει ένα σημαντικό βήμα επανασχεδιασμού της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας – από το data center μέχρι την τελική εμπειρία του χρήστη – και προσφέρει μια υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για δισεκατομμύρια χρήστες. Η νέα αυτή υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη. Απλά μεταβείτε στην ιστοσελίδα www.outlook.com και εγγραφείτε με το Microsoft account που ήδη έχετε (δηλαδή με το Hotmail ή Windows Live ID σας) για να απολαύσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε και ένα νέο account.
Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά από την πρώτη παρουσίαση του Outlook.com:
Ανανεωμένη εμπειρία για σύγχρονους browsers και συσκευές: Ένα καινούριο, καθαρό περιβάλλον εργασίας που είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, συνεργάζεται με τις συσκευές σας μέσω του Exchange ActiveSync και αποφορτίζει την αλληλογραφία, έχοντας 60% λιγότερα pixels στην επικεφαλίδα και 30% περισσότερα ορατά μηνύματα στα εισερχόμενα. Επίσης δεν προβάλλονται διαφημίσεις ή μεγάλα πλαίσια αναζήτησης που είθισται να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.  
Σύνδεση με φίλους και συναδέλφους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται: Το Outlook.com συνδέεται με το Facebook, το Twitter, το LinkedIn, το Google και σύντομα και με το Skype. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των φίλων σας, μηνύματα, status updates, chats, κλήσεις –  όλα με τη δύναμη μιας συνεχώς ανανεωμένης λίστας επαφών που είναι συνδεδεμένη με αυτά τα δίκτυα.
Έξυπνο και Δυνατό: Το Outlook.com ταξινομεί αυτόματα τα μηνύματα από τις επαφές, τα newsletters, τα shipping updates και τις ενημερώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ με τη λειτουργία sweep ο χρήστης μπορεί να τα μετακινήσει ή να τα σβήσει με ελάχιστες κινήσεις. Επιπλέον, η υπηρεσία περιλαμβάνει δωρεάν Office Web Apps – Word, Excel, PowerPoint και OneNote, καθώς και SkyDrive.  
Σας δίνει τον έλεγχο: Διατηρεί την προσωπική αλληλογραφία πραγματικά προσωπική (δεν υπάρχουν διαφημίσεις στην ανταλλαγή διαπροσωπικών emails,  δεν σκανάρει την προσωπική αλληλογραφία για διαφημιστικούς σκοπούς), ενώ διαθέτει εξαιρετικά εργαλεία για όσους κάνουν συχνή και έντονη χρήση.
Το Outlook.com διαθέτει βεβαίως όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως σχεδόν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και κορυφαία προστασία.
Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για την πρώτη παρουσίαση του Outlook.com εδώ και εδώ.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στις 26 Οκτωβρίου η κυκλοφορία των Windows 8 και του Surface

Στην ετήσια έκθεση για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, η Microsoft ανακοίνωσε πως «η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, Windows 8, θα είναι διαθέσιμη στις 26 Οκτωβρίου του 2012».
«Την ίδια στιγμή θα ξεκινήσουμε την πώληση του Surface, μια σειρά συσκευών σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από τη Microsoft».
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα πρώτα tablets θα είναι τα Windows RT, με ARM επεξεργαστές, η έκδοση Pro αναμένεται περίπου 90 ημέρες αργότερα, στις αρχές του 2013.
Πηγή: TechIT

Έρχεται το πρώτο tablet αποκλειστικά για gaming
Η εταιρεία Wikipad πρόσφατα είχε παρουσιάσει το ομώνυμο tablet, το οποίο τόσο με τα χαρακτηριστικά του όσο και με το ενσωματωμένο χειριστήριο του προορίζεται κυρίως για χρήση gaming. Στο σχεδιασμό, πέρα από το χειριστήριο, έχουμε  να κάνουμε με ένα σχετικά απλό και λιτό tablet χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Η πραγματική δύναμη του Wikipad όμως κρύβεται «κάτω από το καπό» ή μάλλον, κάτω από την οθόνη. To tablet θα έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 T30 στα 1.4GHz, 1GB μνήμη RAM DDR2 και chip γραφικών στα 520MHz.
Συγκριτικά, το hardware του είναι πιο δυνατό από το Nexus 7 ASUS και το Transformer Prime Infinity 800 αλλά ελάχιστα υποδεέστερο του Ouya το οποίο θα έρχεται με επεξεργαστή 1.6GHz και μνήμη DDR3. Πηγή: TechIT

Δωρεάν για όλους διπλάσιο Mobile Internet για όλο τον Αύγουστο

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2012 – Η COSMOTE διπλασιάζει σε όλους δωρεάν το Mobile Internet όλο τον Αύγουστο, για να μπορούν να σερφάρουν στο Internet ξένοιαστα στις διακοπές τους από κινητό, laptop ή tablet.
Η μοναδική αυτή προσφορά της COSMOTE ενεργοποιείται αυτόματα και ισχύει για όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου (ιδιώτες και επαγγελματίες), ΚαρτοΣυμβολαίου ή Καρτοκινητής (WHAT’S UP, COSMOKAPTA, FROG, COSMOTΕ Internet On The Go με κάρτα) της εταιρείας, αρκεί να έχουν πρόγραμμα συμβολαίου με ΜΒ ή ενεργοποιημένη κάποια πρόσθετη υπηρεσία που να παρέχει ΜΒ.  

Έτσι, μπορεί κανείς, επιλέγοντας το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του, να σερφάρει ξένοιαστα στο Internet και στα δημοφιλή social networks, να μαθαίνει έγκαιρα όλες τις εξελίξεις και τις πληροφορίες που χρειάζεται, να στέλνει και να λαμβάνει email, να κατεβάζει αρχεία ήχου, εικόνας & βίντεο, γρήγορα και εύκολα, τη σιγουριά του δικτύου της COSMOTE!  Η εταιρεία εστιάζοντας στη βέλτιστη εμπειρία των πελατών της, μέσα από διαρκείς αναβαθμίσεις του δικτύου της κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αύξησε τη μέση ταχύτητα χρήστη κατά 40% και παράλληλα επέκτεινε το ήδη προηγμένο 3G δίκτυο της κατά 25%. Για να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι γρήγορο σερφάρισμα στο Internet, με τη μεγαλύτερη 3G κάλυψη της αγοράς.

Νέα έρευνας και καινοτομίας

Ανακοινώθηκε η 2η φάση της προκήρυξης της ΓΓΕΤ για τις καινοτομικές συστάδες επιχειρήσεων
Η 2η φάση της προκήρυξης της ΓΓΕΤ με θέμα “Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα Ελληνικό προϊόν, μια Αγορά: ο Πλανήτης – Πιλοτική Φάση Λειτουργίας” ανακοινώθηκε με καταληκτική ημερομηνία στις 17 Σεπτεμβρίου. Στόχος της δράσης, που εμπίπτει στον στρατηγικό πυλώνα “Διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας για την προαγωγή της καινοτομίας” είναι η δημιουργία καινοτομικών συστάδων (clusters) επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών σε θεματικά πεδία με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την τόνωση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας τη χώρας.
Οι 4 νικητές του 1ου Διαγωνισμού “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” έναν χρόνο μετά
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους οι ελληνικές ερευνητικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στον 2ο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” του ΣΕΒ και της Eurobank. Η μεγάλη απήχηση και σημασία του διαγωνισμού αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι τέσσερις νικήτριες ομάδες του 1ου Διαγωνισμού “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” συνεχίζουν την έρευνα τους, αλλά ταυτόχρονα έχουν έρθει σε επαφή με επιχειρήσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.
Ήσυχος, γρήγορος, νέος σούπερ ζουμ τηλεφακός DT55-300mm F4.5-5.6 SAM για φωτογραφικές μηχανές A-mount

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2012 – Κάθε θέμα για φωτογράφιση, από όμορφα πορτρέτα, μέχρι τη ζωή στην άγρια φύση και τα extreme sport, όλα καλύπτονται από το νέο τηλεφακό ζουμ SAL55300 από τη Sony.

Ο βελτιωμένος τηλεφακός για όλα τα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών A-mount με αισθητήρες APS-C είναι μικρός, κομψός, εναλλασσόμενος και φέρνει τη δράση κοντά σε κάθε φωτογράφο, σε προσιτή τιμή.

Με ιδανικό εύρος μεγέθυνσης 5,5x, καλύπτει εστιακό μήκος από 55 χλστ. μέχρι 300 χλστ. Σε μέγιστο ζουμ, αυτό σημαίνει 450 χλστ. σούπερ-τηλεφακού (το αντίστοιχο στα 35 χλστ.), δηλαδή έχει αρκετή δύναμη ώστε να συλλαμβάνει τη χάρη των ζώων στην άγρια φύση ή την καταιγιστική δράση ενός αγώνα.

Το απόλυτο ήσυχο μοτέρ Smooth Autofocus Motor (SAM) συνδυάζεται ιδανικά με τα χαρακτηριστικά παρακολούθησης AF υψηλής ταχύτητας των φωτογραφικών μηχανών με Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη. Ακόμα και όταν το υποκείμενό σας κινείται γρήγορα, θα επιβραβευτείτε από καθαρά εστιασμένες, διαδοχικές εικόνες και βίντεο Full HD.

Ο προηγμένος οπτικός σχεδιασμός του SAL55300 προσφέρει ό,τι καλύτερο στα υψηλά pixel των σύγχρονων αισθητήρων εικόνας υψηλής ανάλυσης.

Οι αυριανοί επαγγελματίες αισθητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εκπαιδεύονται στις εφαρμογές PRISMA Win®!

Ολοκληρώθηκε το ακαδημαϊκό έτος για τους σπουδαστές του τομέα αισθητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που διδάχτηκαν ΠΡΩΤΟΙ την καινοτόμα εξειδικευμένη εφαρμογή PRISMA Win® Διαχείριση Κέντρου Αισθητικής στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει η Megasoft με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το μάθημα ήταν εργαστηριακό και οι τελειόφοιτοι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία, εκτός από το να μάθουν, να δημιουργήσουν το δικό τους κέντρο αισθητικής, να καταχωρήσουν το δικό τους πελατολόγιο και τις εργασίες τους, να πειραματιστούν με την εφαρμογή και να ανακαλύψουν πώς αυτή συμβάλλει στη σωστή οργάνωση, τον έλεγχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη των κέντρων αισθητικής.
Επίσης, πριν από λίγες ημέρες στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της εταιρίας και της εφαρμογής PRISMA Win® και στους τελειόφοιτους των Τμημάτων Οικονομίας και Διοίκησης και Πληροφορικής.
Είναι πολύ σημαντικό οι αυριανοί επαγγελματίες να εκπαιδεύονται στις εφαρμογές PRISMA Win® και για το λόγο αυτό η Megasoft στηρίζει και είναι δίπλα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν επιλέξει τις εφαρμογές της, για την επαγγελματική κατάρτιση των σπουδαστών τους.

Φεστιβάλ εικόνας & video φιλοξενεί το
ανανεωμένο Facebook της ΓΕΡΜΑΝΟΣ

30 Ιουλίου 2012 – Με το νεανικό φεστιβάλ εικόνας & video Shoot_it, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι η ανανεωμένη σελίδα Facebook του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Πρόκειται για τον ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό φωτογραφίας & video με τη χρήση κάμερας κινητού, με το οποίο ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ παροτρύνει τους συμμετέχοντες να αναδείξουν το ταλέντο τους συνδυάζοντας την τεχνολογία με τη δημιουργικότητα.
Επιπλέον έμπνευση στο κοινό του Shoot_it δίνει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τη δική του θεματική ενότητα «Μέσα στο Καλοκαίρι». Εμπνευσμένοι από την εν λόγω ενότητα, οι χρήστες καλούνται να στείλουν φωτογραφία ή /και video έχοντας  την ευκαιρία να  ξεχωρίσουν και να κερδίσουν πλούσια δώρα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή αποκλειστικά μέσω της σελίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο Facebook, ενώ η κάθε φωτογραφία ή /και video του κάθε χρήστη θα δημοσιεύεται στο προσωπικό προφίλ του. Απίθανα δώρα από το ΓΕΡΜΑΝΟ θα μπορούν να κερδίσουν και  όσοι ψηφίζουν για την ανάδειξη των νικητών.

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Συνέντευξη του κορυφαίου ερευνητή ασφάλειας Βασίλη Παππά που κέρδισε το πρώτο βραβείο της Microsoft!

Το SecNews παρουσιάζει σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ μετάδοση την συνέντευξη του κορυφαίου ερευνητή ασφάλειας Βασίλη Παππά, ο οποίος πρίν απο μερικές ημέρες έλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ασφάλειας Bluehat που διοργάνωσε η Microsoft με έπαθλο $200.000! Ο Έλληνας ερευνητής του Πανεπιστημιου του Columbia, Βασίλης Παππάς έλαβε την πρώτη θέση και το check των $200.000 σε μια απονομή κατα την διάρκεια ενός πάρτυ στο γνωστό συνέδριο των hackers, Blackhat, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Las Vegas. Περισσότερα…
Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *