PC news…letter 120 – 9/8-15/8

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 120 Εβδομάδα 9/8-15/8

pcnews_logo….letter

 

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

Απόκτησε στο ΓΕΡΜΑΝΟ smartphone NOKIA LUMIA και κέρδισε το εισιτήριό σου για την παράσταση ALEGRIA από το CIRQUE DE SOLEIL!

 

07 Αυγούστου 2012 – Το υπερθέαμα της συναρπαστικής παράστασης ALEGRIA που παρουσιάζει το συγκρότημα Cirque du Soleil θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν οι επισκέπτες του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που θα αποκτήσουν smartphone ΝΟΚΙΑ LUMIA.

Από τις 6 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν τα smartphones NOKIA LUMIA 800, LUMIA 610 ή LUMIA 900, κερδίζουν με την αγορά τους δωρεάν εισιτήριο για τη μοναδική παράσταση.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση, μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τα καταστήματα του Δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι με την υποστήριξη του ΟΤΕ, το Cirque du Soleil θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Η διάσημη παράσταση ALEGRIA, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ το 1994, συνδυάζει τη μαγεία του τσίρκου με το θέατρο και τις άλλες σκηνικές τέχνες (όπερα, χορός, μουσική, μιμική), ενώ αποτελεί υπόδειγμα επιδεξιότητας, δύναμης και ταχύτητας.

Για μαγικές παραστάσεις, ΓΕΡΜΑΝΟΣ … και είσαι μέσα!

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο πλανήτης Άρης σε 3D!

 

Οι πρώτες τρισδιάστατες εικόνα από τον πλανήτη Άρη είναι γεγονός! Προέρχονται από το Curiosity και έφτασαν στη Γη κατά τη διάρκεια σχετικών ελέγχων στο σύστημα των μηχανών φωτογράφισης του οχήματος.

Εκτός των συγκεκριμένων εικόνων, το Curiosity τράβηξε μια καθαρή φωτογραφία του νέου του «σπιτιού» στον κρατήρα Gale. Η λήψη αυτή κατέστη δυνατή μετά την απομάκρυνση του καλύμματος σκόνης από ένα φακό. Πηγή: TechIT

 

 

83 εκατομμύρια λογαριασμοί στο Facebook είναι Fake!

Ο αριθμός των fake λογαριασμών στο Facebook είναι περίπου ίσος με τον πληθυσμό της Αιγύπτου!

Η αποκάλυψη έρχεται από την ίδια την εταιρεία η οποία αναγνωρίζει ότι περίπου το 8.7% -περίπου 83 εκατομμύρια των λογαριασμών του κοινωνικού της δικτύου είναι fake.

Από αυτό το 8.7% το 4.8% αποτελείται από διπλούς λογαριασμούς, το 2.4% αποτελείται από “χαμένους λογαριασμούς” χρηστών και το 1.5% από spam bots.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τουλάχιστον 20.000 λογαριασμοί γίνονται ban καθημερινά ενώ κατά την ίδια χρονική περίοδο περίπου 600.000 λογαριασμοί γίνονται στόχοι κακόβουλων επιθέσεων. Πηγή: TechIT

 

 

 

 

Όλο το καλοκαίρι ΟΤΕ και COSMOTE δίπλα

στις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα

 

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2012 Το φετινό καλοκαίρι ο ΟΤΕ και η COSMOTE υποστηρίζουν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, και αθλητισμού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στέκονται δίπλα στις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών να εμπλουτίσουν την κοινωνική ζωή και να αυξήσουν το τουριστικό ενδιαφέρον για τον τόπο τους.

 

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, o OTE και η COSMOTE υποστηρίζουν εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια. Τον Ιούνιο ο ΟΤΕ βρέθηκε στη Σίφνο για τη 10η ετήσια αναβίωση της Επικοινωνίας των Αρχαίων Πύργων του νησιού – Φρυκτωριών, ενώ συνέχισε την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου, που παρέχουν εθελοντικά υγειονομική φροντίδα σε ακριτικές περιοχές. Η COSMOTE βρέθηκε για έκτη χρονιά στη Λάρισα και το Φεστιβάλ Πηνειού με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και στα Ιωάννινα με τη συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας του δημοτικού ωδείου.

 

Η COSMOTE τον Ιούλιο, με το ιστιοπλοϊκό σκάφος COSMOTE ΕΡΥΤΟΣ 2 συμμετείχε στο Ράλλυ Κυκλάδων, χορηγώντας παράλληλες εκδηλώσεις, υποστήριξε για τρίτη χρονιά το ARK Festival της Λάρισας ενώ χορήγησε και το 4ο Σκακιστικό Τουρνουά του Δήμου Ρεθύμνου στην Κρήτη. Παράλληλα, ο ΟΤΕ ταξίδεψε στη Νάξο για το 12ο Φεστιβάλ Νάξου, γνωστό για τις πολιτιστικές, εικαστικές, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθώς και τα επιμορφωτικά σεμινάριά του.

 

Τον Αύγουστο στο Φεστιβάλ Σύμης, ο ΟΤΕ χορηγεί το Μουσικό αφιέρωμα στον Γ. Μπιθικώτση, ενώ θα βρεθεί και στην Αίγινα, για το τοπικό μουσικό Φεστιβάλ. Η COSMOTE με το COSMOTE ΕΡΥΤΟΣ 2 συμμετείχε στο Ράλλυ Ιονίου και υποστήριξε την εκδήλωση η «Στράτα του Ψηλορείτη» στα Χανιά, που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Οι παραπάνω αποτελούν παραδείγματα υποστήριξης πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δράσεων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE.

 

 

 

Νέα έρευνας και καινοτομίας

 

 

 

 

Υπηρεσία Web Of Science

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων του για τη διεύρυνση, οργάνωση και διάθεση περιεχομένου Επιστήμης & Τεχνολογίας στην επιστημονική κοινότητα της χώρας, εξασφάλισε τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης, στο πληροφοριακό σύστημα Web of Science® (WoS) του διεθνούς οργανισμού Thomson Scientific® (TS) , για λογαριασμό των Ερευνητικών Κέντρων που εποπτεύονται από τη ΓΓΕΤ, καθώς και 24 ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας, τα οποία εντάχθηκαν στη συμφωνία ΕΚΤ-TS® με πολύ συμφέροντες όρους.

Το πληροφοριακό σύστημα Web of Science® είναι εγκατεστημένο σε server του ΕΚΤ και η πρόσβαση σε αυτό (intranet πρόσβαση) είναι δυνατή από τη διεύθυνση:

http://wok.ekt.gr

Εναλλακτικά η πρόσβαση είναι δυνατή με απευθείας πρόσβαση στην πλατφόρμα του οργανισμού (internet πρόσβαση) από τη διεύθυνση:

http://isiknowledge.com

Υπηρεσίες προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αποτελούν τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, καθώς αντιπροσωπεύουν το 99,8& των επιχειρήσεων της χώρας. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός για την οικονομική ανάπτυξη, την παραγωγή, την απασχόληση, την αποκέντρωση και την κοινωνική συνοχή:

 

European Enterprise Network-Hellas

Fit for Health

IDEAL-IST: worldwide Partner Seacrh and Support Network for ICT projects δίκτυο για την εξεύρεση εταίρων στο πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT)” του 7ου ΠΠ

Xρήσιμοι Σύνδεσμοι για Οικονομία-Επιχειρήσεις-Καινοτομία

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στηρίξτε την PC news και το PC newsletter

 

 

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

 

Ενδιαφέροντα βίντεο

Δωρεάν webTV

Games trailers section

 

 

 

Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά

 

Η δημοφιλής ιστοσελίδα του Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, σε δοκιμαστικό στάδιο αφού η μετάφραση θα πρέπει να δοθεί στη κυκλοφορία για δοκιμές πριν να την οριστικοποιήσει. Με το παρακάτω tweet το Twitter μας έκανε γνωστό ότι η Ελληνική, η Τσέχικη και η Βασκική μετάφραση μπαίνουν σε φάση beta, ενώ παράλληλα δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους μεταφραστές που βοήθησαν εθελοντικά σε αυτό το επιχείρημα. Πηγή: SecNews

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *