PC news…letter 121 – 16/8-22/8

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 121 Εβδομάδα 16/8-22/8

 

pcnews_logo….letter

 

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

Ξεκίνησε ο νέος αριθμός

για ραντεβού & πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ

 

Τέλος από σήμερα το 184

 

  • Κλείνονται ήδη επιτυχώς τα πρώτα ιατρικά ραντεβού στο 14784

  • Λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο

 

 

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2012 Σήμερα το πρωί στις 07:01, πρώτη ημέρα λειτουργίας του 14784, του νέου αριθμού του ΟΤΕ για ραντεβού και πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ, κλείστηκε το πρώτο ραντεβού για ΙατρόΚαρδιολόγο στην περιοχή Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Ο χρόνος απόκρισης στο 14784, ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του νέου αριθμού, είναι μόλις 9 δευτερόλεπτα, αποτέλεσμα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της e-value, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του τηλεφωνικού κέντρου.

Το 14784 είναι πλέον ο νέος τηλεφωνικός αριθμός του ΟΤΕ για υπηρεσίες υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων του, καθώς το 184 έπαψε να λειτουργεί από σήμερα το πρωί, μετά από πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας.

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η Google φέρνει το Knowledge Graph σε όλο τον κόσμο [Video]

Η Google ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να λανσάρει σταδιακά τη “μηχανή γνώσης” Knowledge Graph και για τις υπόλοιπες χώρες, φυσικά για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα, σε μια προσπάθεια να μετατραπεί από τον απόλυτο προορισμό αναζήτησης σε προορισμό γνώσης.

Ουσιαστικά, σε λίγο καιρό όταν θα ξεκινάτε να γράφετε έναν όρο αναζήτησης, ανεξάρτητα από το που βρίσκεστε, θα βλέπετε αυτόματα αποτελέσματα κάτω από τη μπάρα αναζήτησης τα οποία θα εμφανίζονται “προβλέποντας” αυτό που θέλετε να βρείτε, παρέχοντας σας πληροφορίες και απαντώντας σε ερωτήσεις πριν τις κάνετε.

Επιπλέον, στο κάτω μέρος των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα εμφανίζεται το Knowledge Graph Carousel, με φωτογραφίες, videos, links κλπ. όσο το δυνατόν πιο σχετικά με τον όρο αναζήτησης. Όπως είναι λογικό, το Knowledge Graph λειτουργεί καλύτερα όταν αφορά αναζητήσεις σχετικά με μνημεία, ιστορικά πρόσωπα κλπ. Δείτε το βίντεο. Πηγή: TechIT

 

Πρώτος στις προτιμήσεις των χρηστών ο Google Chrome

Πολλά έχουν αλλάξει στις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου από πέρσι, τουλάχιστον όσον αφορά τις προτιμήσεις τους στους browsers. Η εταιρεία μετρήσεων StatCounter δημοσίευσε μηνιαία στατιστικά χρήσης των δημοφιλέστερων browser τα οποία σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν.

Φέτος τον Ιούλιο λοιπόν ο Chrome βρέθηκε πρώτος με ποσοστό 33.81% σημειώνοντας αύξηση περίπου 10% από πέρσι όπου βρισκόταν στην τρίτη θέση. Είναι ο τρίτος στη σειρά μήνας όπου ο browser της Google απολαμβάνει την πρωτιά και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα χάσει την θέση του.

Όσο περίεργο και να μας φαίνεται τώρα, τον Ιούλιο του 2011 στην κορυφή βρισκόταν ο Internet Explorer με ποσοστό άνω του 40%! Ο ΙΕ φέτος έπεσε στην δεύτερη θέση με 32.04%, λίγο πιο κάτω από τον Chrome.

Ο Firefox με το αποθαρρυντικό ποσοστό του 23.73% εξακολουθεί να σημειώνει πτωτική πορεία από τον Νοέμβρη του 2011 όπου έχασε την δεύτερη θέση. Ελαφρώς ανεβασμένος εμφανίζεται ο Safari, αν και τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα του 10%, ενώ ο Opera βρίσκεται «στον πάτο» με ποσοστό μόλις 1.72%

Οικονομικά αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2012

16-8-2012 – Συνοπτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ρεκόρ μεριδίου αγοράς 15%

Πωλήσεις τριμήνου US $ 8 δισ.

Καθαρά έσοδα US $141 εκατ.

Βασικά κέρδη ανά μετοχή US ¢ 1,37 ή ΗΚ ¢ 10,63

Καθαρά ταμειακά αποθέματα US $ 3,7 δισ. (από τις 30 Ιουνίου 2012)

Οι πωλήσεις τριμήνου ύψους US$ 8 δισ. αντιστοιχούν σε αύξηση 35% από έτος σε έτος. Συγχρόνως, τα καθαρά έσοδα για τη Lenovo στο πρώτο τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση ύψους 30% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα US $ 141 εκατ., αποδεικνύοντας την ικανότητα της εταιρείας να διατηρεί την κερδοφόρα ανάπτυξη της σε μια αγορά γεμάτη προκλήσεις.

Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, η Lenovo εξασφάλισε το ισχυρότερο μερίδιο αγοράς για το τρίμηνο φτάνοντας το 15%*, καταφέρνοντας έτσι να έχει σημαντικά κέρδη έναντι των ανταγωνιστών της. Σε ένα κλάδο όπου το σύνολο των αποστολών υπολογιστών PC παρουσίασε πτώση σχεδόν 2% από έτος σε έτος, οι αποστολές υπολογιστών της Lenovo αυξήθηκαν το πρώτο οικονομικό τρίμηνο κατά 24,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι το 13ο τρίμηνο κατά σειρά που η ανάπτυξη της Lenovo έχει ξεπεράσει εκείνη της βιομηχανίας υπολογιστών στο σύνολό της. Επίσης, για 11 τρίμηνα στη σειρά, η Lenovo αναπτύχθηκε ταχύτερα από οποιονδήποτε από τους τέσσερις μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών.

 

*Στοιχεία IDC, 2Q, 2012

 

 

 

 

 

Νέα έρευνας και καινοτομίας

 

 

 

Υπηρεσία Web Of Science

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων του για τη διεύρυνση, οργάνωση και διάθεση περιεχομένου Επιστήμης & Τεχνολογίας στην επιστημονική κοινότητα της χώρας, εξασφάλισε τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης, στο πληροφοριακό σύστημα Web of Science® (WoS) του διεθνούς οργανισμού Thomson Scientific® (TS) , για λογαριασμό των Ερευνητικών Κέντρων που εποπτεύονται από τη ΓΓΕΤ, καθώς και 24 ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας, τα οποία εντάχθηκαν στη συμφωνία ΕΚΤ-TS® με πολύ συμφέροντες όρους.

Το πληροφοριακό σύστημα Web of Science® είναι εγκατεστημένο σε server του ΕΚΤ και η πρόσβαση σε αυτό (intranet πρόσβαση) είναι δυνατή από τη διεύθυνση:

http://wok.ekt.gr

Εναλλακτικά η πρόσβαση είναι δυνατή με απευθείας πρόσβαση στην πλατφόρμα του οργανισμού (internet πρόσβαση) από τη διεύθυνση:

http://isiknowledge.com

Υπηρεσίες προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αποτελούν τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, καθώς αντιπροσωπεύουν το 99,8& των επιχειρήσεων της χώρας. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός για την οικονομική ανάπτυξη, την παραγωγή, την απασχόληση, την αποκέντρωση και την κοινωνική συνοχή:

 

European Enterprise Network-Hellas

Fit for Health

IDEAL-IST: worldwide Partner Seacrh and Support Network for ICT projects δίκτυο για την εξεύρεση εταίρων στο πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT)” του 7ου ΠΠ

Xρήσιμοι Σύνδεσμοι για Οικονομία-Επιχειρήσεις-Καινοτομία

Ενημέρωση για κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails)

 

Αθήνα, 09 Αυγούστου 2012 – Η COSMOTE ενημερώνει το κοινό ότι υπέπεσε στην αντίληψή της ότι μη σχετιζόμενος με την εταιρεία αποστολέας, αγνώστου ταυτότητας, αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) τα οποία εμφανίζουν την COSMOTE ως αποστολέα και ζητούν από τους χρήστες, με πρόσχημα την ασφάλεια των online συναλλαγών τους, να ακολουθήσουν παραπλανητικό σύνδεσμο στο Διαδίκτυο και να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα.

 

Η COSMOTE συνιστά στο κοινό να αγνοήσει τα συγκεκριμένα μηνύματα καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία ή τις υπηρεσίες της, προέρχονται από κακόβουλους τρίτους και αποσκοπούν στην πρόκληση ζημίας στους αποδέκτες τους.

 

Για την COSMOTE, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών της αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της για την προάσπιση του ονόματος, της φήμης της, αλλά και του κοινού έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.

 

 

 

 

 

Το Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και την τριετία 2012-2015

αποκλειστικά, ζωντανά και σε High Definition

 

Αθήνα 16-8-2012 – Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας που έγραψε ιστορία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2012 κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο, από τη σεζόν 2012-2013 έως και τη σεζόν 2014-2015, θα συνεχίσει να μεταδίδεται στην Ελλάδα μόνο στον ΟΤΕ TV.

 

Με αρχή από τις 18 Αυγούστου 2012 και τον αγώνα ΘέλταΜάλαγα, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, έως και την τελευταία αγωνιστική κάθε σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2015, στα γήπεδα της Primera Division, οι Μέσι, Ρονάλντο, Ινιέστα, Κασίγιας, Τσάβι, Ιγκουαίν, Βίγια, Μπενζεμά, θα μαγνητίζουν με τις περίτεχνες ενέργειές τους την «στρογγυλή θεά», προσφέροντας θέαμα υψηλών προδιαγραφών.

 

Οι κορυφαίοι παίκτες της «La Liga», τα συναρπαστικά «El Clasico», οι «αιώνιες» κόντρες ιστορικών ομάδων σε καταπληκτικούς «ναούς» του ποδοσφαίρου, μέσα από τις μεταδόσεις του ΟΤΕ TV σε έναν μαραθώνιο 40 αγωνιστικών και 10 αγώνων ανά εβδομάδα για κάθε σεζόν, συνθέτουν το σκηνικό μιας εντυπωσιακής ποδοσφαιρικής περιπέτειας.

 

Στο OTE Sport1, το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 19.00 στην ειδική ωριαία εκπομπή, «Primera Division LIVE», πριν τον αγώνα ΘέλταΜάλαγα, θα παρουσιαστούν όλα τα νέα στοιχεία της φετινής σεζόν, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, οι σημαντικότεροι συντελεστές του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ευρώπης καθώς και ένα ειδικό αφιέρωμα στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα playoff του Τσάμπιονς Λίγκ, Μάλαγα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στηρίξτε την PC news και το PC newsletter

 

 

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

 

Ενδιαφέροντα βίντεο

Δωρεάν webTV

Games trailers section

 

 

 

Οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous (#OpGreece) σχετικά με την δολοφονία του Ιρακινού

 

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που έλαβε πριν από λίγο η συντακτική ομάδα του SecNews, οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous εντόπισαν στοιχεία προσώπου που πιθανολογούν ότι σχετίζεται με την δολοφονία του Ιρακινού, πρίν απο μερικές ώρες στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous σε μήνυμά τους πριν από λίγο στο Facebook προφίλ που διατηρούν στην γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτούν προσωπικά δεδομένα Έλληνα νεαρού, που σύμφωνα με δηλώσεις ….Περισσότερα Πηγή: SecNews

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *