PC news…letter 122 – 23/8-29/8

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 122 Εβδομάδα 23/8-29/8

 

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

5 βραβεία ‘Best Products’ για τη χρονιά 2012 – 2013 από την EISA

Αθήνα 20 Αυγούστου 2012
Ευρωπαϊκή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR για τη χρονιά 2012-2013: α SLT-A57
Ευρωπαϊκή εξελιγμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή compact για τη χρονιά 2012-2013: Cyber-shot DSC-RX100
Ευρωπαϊκή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ταξιδίου για τη χρονιά 2012-2013: Cyber-shot DSC-HX20V
Ευρωπαϊκή τηλεόραση 3D για τη χρονιά 2012-2013: BRAVIA KDL-55HX850
Ευρωπαϊκό υπερσύγχρονο σύστημα προβολής οικιακού κινηματογράφου για τη χρονιά 2012-2013: VPL-VW1000ES
Τα επιτεύγματα και οι καινοτομίες της Sony στο χώρο της ψηφιακής οπτικής απεικόνισης και της οικιακής ψυχαγωγίας αναγνωρίζονται για ακόμα μία φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εικόνας και Ήχου (EISA).

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Αντίθετη η Ουάσινγκτον στον έλεγχο του Διαδικτύου από τον ΟΗΕ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν στην αναθεώρηση μιας συνθήκης που θα έθετε το Διαδίκτυο υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας που παρακολουθεί την υπόθεση αυτή.
Η Ουάσιγκτον θα υποβάλει επίσημα την Παρασκευή τη θέση της για τη σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (UΙΤ-μια υπηρεσία του ΟΗΕ) η οποία θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Τέρι Κράμερ, ο ειδικός απεσταλμένος για τις διαπραγματεύσεις αυτές.
Ο κ. Κράμερ επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στην πρόταση που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες και στοχεύει στο να φέρει το Διαδίκτυο στους κόλπους της UΙΤ.  Πηγή: TechIT

235 εκατομμύρια χρήστες του Facebook παίζουν παιχνίδια στο κοινωνικό δίκτυο
Όπως αποκάλυψε η Facebook, ο αριθμός των χρηστών που παίζει παιχνίδια στο κοινωνικό δίκτυο ανέρχεται πλέον στα 235 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 15% συγκριτικά με την περσινή χρονιά (205 εκατομμύρια).
Σημαντική ώθηση στην αύξηση αυτή φαίνεται πως έχει δώσει και το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών Facebook App Center. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, οι χρήστες έχουν 2.4 φορές περισσότερες πιθανότητες να κατεβάσουν κάποιο παιχνίδι από το App Center από ό,τι με το προηγούμενο σύστημα του κοινωνικού δικτύου.   Πηγή: TechIT

Η Microsoft ανακοινώνει την Windows 8 Release to Manufacturing (RTM)

Η νέα έκδοση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και δοκιμής του προϊόντος, καθώς και τη διάθεσή του στους συνεργαζόμενους κατασκευαστές hardware, προετοιμάζοντάς τους για τη διάθεση στο ευρύ κοινό τον Οκτώβριο
Αθήνα, 2 Αυγούστου 2012 – Η Microsoft Corp ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της RTM (Release to manufacturing)  έκδοσης των Windows 8, του τελευταίου σημείου ορόσημου πριν την διάθεση στο ευρύ κοινό του πολύ-αναμενόμενου λειτουργικού συστήματος. Κατόπιν αυτού, οι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές θα μπορούν να προετοιμάσουν τα προϊόντα τους εγκαίρως για την παγκόσμια διάθεση των Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου του 2012. Τα Windows 8 προσφέρουν μία εμπειρία σχεδιασμένη από την αρχή, γρήγορη και άμεση, ενώ η RTM έκδοση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κώδικα, όπως έχει διαμορφωθεί σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις των πελατών και των developers που δοκίμασαν τις προηγούμενες εκδόσεις, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Ειδικά κοινά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται developers, επαγγελματίες της πληροφορικής και συνεργάτες, θα έχουν έγκαιρη πρόσβαση στον τελικό  RTM κώδικα, λίγο αργότερα μέσα σε αυτό το μήνα.
Οι developers μπορούν να επισκεφθούν το Windows Dev Center για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τις πηγές που χρειάζονται προκειμένου να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να διαθέσουν εφαρμογές στο Windows Store. Ενώ όλες οι εφαρμογές κατά τη διάρκεια των Consumer Preview  και Release Preview ήταν δωρεάν, στην RTM έκδοση οι developers μπορούν να ξεκινήσουν τη χρέωση των εφαρμογών, κατά συνέπεια όσοι έχουν πρόσβαση σε RTM bits θα δουν να εμφανίζονται στο Windows Store εφαρμογές που διατίθενται επί πληρωμή.

Hangouts On Air

Δυνατότητα στους Έλληνες χρήστες να «εκπέμψουν» live σε όλο τον κόσμο μέσω των Hangouts On Air
Αθήνα, 20 Αυγούστου 2012. Η Google εγκαινιάζει στην Ελλάδα τα Hangouts On Air, την εφαρμογή που επιτρέπει στους φίλους τής Google να συζητούν πρόσωπο με πρόσωπο οπουδήποτε και αν βρίσκονται, να φιλοξενούν εικονικές συναντήσεις και να μεταδίδουν τις συνομιλίες τους σε όλο τον κόσμο.
Τα Hangouts On Air αποτελούν ουσιαστικά μία εφαρμογή του Google+, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να συνομιλήσουν με βίντεο με έως και 10 άτομα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, να μοιραστούν ζωντανά τα νέα τους, να παρακολουθούν μαζί videos στο YouTube ή και να παίξουν online παιχνίδια μαζί.
Τα Hangouts On Air επιτρέπουν επίσης τη δωρεάν τηλεσυνδιάσκεψη για έως και 10 άτομα. Τα Hangouts προσφέρουν ένα πακέτο παραγωγικών εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστεί ο χρήστης το περιεχόμενο της οθόνης του, να συνεργαστεί στα Έγγραφα Google και να παρακολουθεί μαζί με συνεργάτες παρουσιάσεις και διαγράμματα.

Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια

Στιγμές παιχνιδιού στο «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» της COSMOTE και του Κ.Υ.Α.Δ.Α σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2012 – Μία ημέρα, ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά των οικογενειών που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια», διοργάνωσε η COSMOTE και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) στο κτίριο που φιλοξενεί το Πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Η ομάδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου πραγματοποίησε εθελοντικά, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 2 έως 14 χρόνων, τα οποία συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία, μέσα από την πρωτότυπη μουσειοσκευή “Φυσαλίδες”. Πειραματισμοί με τις φυσικές ιδιότητες του νερού, αλλά και ζωγραφική με μελάνι και χρώματα ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που κέρδισαν τα χαμόγελα περισσότερων από 25 παιδιών που είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους.  

Τα εκπαιδευτικά προγράμμματα πραγματοποιήθηκαν σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στο κτίριο που στεγάζει το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» στην περιοχή του Μακρυγιάννη.

Οικονομικά αποτελέσματα  πρώτου τρίμηνου 2012/13

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, 16 Αυγούστου 2012 – Η Lenovo Group ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνό της που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012, σημειώνοντας πωλήσεις τριμήνου ύψους  US$ 8 δισ., που αντιστοιχεί σε αύξηση 35% από έτος σε έτος. Συγχρόνως, τα καθαρά έσοδα για τη Lenovo στο πρώτο τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση ύψους 30% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα US $ 141 εκατ., αποδεικνύοντας την ικανότητα της εταιρείας να διατηρεί την κερδοφόρα ανάπτυξη της σε μια αγορά γεμάτη προκλήσεις.
Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, η Lenovo εξασφάλισε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για το τρίμηνο φτάνοντας το 15%*, καταφέρνοντας έτσι να έχει σημαντικά κέρδη έναντι των ανταγωνιστών της. Σε ένα κλάδο όπου το σύνολο των αποστολών υπολογιστών PC παρουσίασε πτώση σχεδόν 2% από έτος σε έτος, οι αποστολές υπολογιστών της Lenovo αυξήθηκαν το πρώτο οικονομικό τρίμηνο κατά 24,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι το 13ο τρίμηνο κατά σειρά που η ανάπτυξη της Lenovo έχει ξεπεράσει εκείνη της βιομηχανίας υπολογιστών στο σύνολό της. Επίσης, για 11 τρίμηνα στη σειρά, η Lenovo αναπτύχθηκε ταχύτερα από οποιονδήποτε από τους τέσσερις μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών.
Ρεκόρ μεριδίου αγοράς στο 15%
Πωλήσεις τριμήνου US $ 8 δισ.
Καθαρά έσοδα US $141 εκατ.
Βασικά κέρδη ανά μετοχή US ¢ 1,37 ή ΗΚ ¢ 10,63
Καθαρά ταμειακά αποθέματα US $ 3,7 δισ. (από τις 30 Ιουνίου, 2012)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Το WinZip φτάνει το 1 δισεκατομμύριο downloads!

Το δημοφιλές utility συμπίεσης αρχείων WinZip, πλησιάζει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, αυτό του ενός δισεκατομμυρίου downloads. Η επίτευξη του δισεκατομμυριοστού κατεβάσματος, αναμένεται τις επόμενες 20 ημέρες.
Για να γιορτάσει το μεγάλο αυτό επίτευγμα, η εταιρεία σχεδίασε μία προωθητική ενέργεια που αναμένεται να ανακοινωθεί. Όσοι κατεβάσουν το WinZip 16.5 για Windows μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, λαμβάνουν δωρεάν την πλήρη έκδοση του WinZip Courier 3.5, μιας εφαρμογής συμπίεσης, κρυπτογράφησης και image re-sizing για email clients.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *