PC news…letter 128 – 4/10-10/10

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 128 Εβδομάδα 4/10-10/10

 

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Ο Τζερόνιμο Στίλτον™ έρχεται  αποκλειστικά στο PSP™ (PlayStation®Portable) πλήρως μεταγλωττισμένος στα ελληνικά

Αθήνα, 03 Οκτωβρίου 2012- Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ανακοινώνει την κυκλοφορία του παιχνιδιού «Τζερόνιμο Στίλτον: Επιστροφή στο Βασίλειο της Φαντασίας – Το Βιντεοπαιχνίδι» που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 31/10/2012 και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

Στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών για τη διάθεση στην ελληνική αγορά παιχνιδιών πλήρως μεταγλωττισμένων στην ελληνική γλώσσα με χαρά ανακοινώνουμε τη διάθεση ενός ακόμα αποκλειστικού τίτλου για το PSP™ (PlayStation®Portable). Στο «Τζερόνιμο Στίλτον: Επιστροφή στο Βασίλειο της Φαντασίας – Το Βιντεοπαιχνίδι» οι παίκτες θα ακολουθήσουν τον Τζερόνιμο Στίλτον, τον αγαπημένου ήρωα των παιδιών και πρωταγωνιστή της επιτυχημένης σειράς βιβλίων και τη “φανταστική” ομάδα του σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης του Μυστικού της Ευτυχίας, επιλύοντας γρίφους, σπαζοκεφαλιές και αντιμετωπίζοντας πολυάριθμες διασκεδαστικές προκλήσεις.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τάση ανόδου στα ποσοστά εξάρτησης εφήβων από το Διαδίκτυο
Ο τζόγος, τα κοινωνικά δίκτυα και τα παιχνίδια, είναι διαδικτυακές δραστηριότητες που σχετίζονται με συμπεριφορές εξάρτησης από το Ίντερνετ, σύμφωνα με αποτελέσματα σχετικής έρευνας, που έγινε σε επτά ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ισλανδία, Ολλανδία και Ρουμανία), στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet.
Τα ποσοστά εξάρτησης, όπως αναφέρεται στο ΑΜΠΕ, παρουσιάζουν τάση ανόδου στα αγόρια, ενώ ρόλο παίζει η ηλικία (αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες) και το μορφωτικό επίπεδο των γονέων. Πηγή: TechIT

Η Disney κατασκεύασε διαδραστικές συσκευές μέσω 3D εκτυπωτή
Μέχρι τώρα η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία μας επέτρεπε να κατασκευάσουμε οποιοδήποτε αντικείμενο θέλαμε, αποτελούσε για τους περισσότερους ένα απλό «proof of concept», χωρίς δηλαδή να έχει κάποια πρακτική αξία.
Η Disney Research όμως έκανε το επόμενο βήμα και με την βοήθεια του Carnegie Mellon University μετά από πολλές δοκιμές και πρωτότυπα κατάφερε να κατασκευάσει τις πρώτες διαδραστικές συσκευές με ενσωματωμένους λαμπτήρες, αισθητήρες αλλά και οθόνες με LED.
Η κατασκευή τους βέβαια δεν είναι ακόμα αυτόματη, αφού πρέπει τα εξαρτήματα να τοποθετηθούν σταδιακά μέσα στο σώμα των συσκευών. Πηγή: TechIT

Διαπίστευση κατά ISO 17025 του Εργαστηρίου Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας

Πιστοποιημένη αξιοπιστία και εγκυρότητα μετρήσεων

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2012. Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε το Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής (Η/Μ) Ακτινοβολίας του ΟΤΕ, τμήμα των Εργαστηρίων Νέων Τεχνολογιών της εταιρείας, λαμβάνοντας διαπίστευση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2005 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (Ε.ΣΥ.Δ).

Το Εργαστήριο πραγματοποιεί μετρήσεις εκπεμπόμενων Η/Μ πεδίων ασυρμάτων επικοινωνιών σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα. Με τις μετρήσεις αυτές ελέγχεται η ορθή λειτουργία των ασύρματων δικτύων και η τήρηση των ορίων έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η διαπίστευση επιβεβαιώνει την αξιοπιστία και εγκυρότητα των μετρήσεων που διεξάγει το Εργαστήριο, καθώς και την επιστημονική ακρίβεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Εργαστήριο του ΟΤΕ συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των ελάχιστων διαπιστευμένων φορέων στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο. Καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα συχνοτήτων των ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, καθώς είναι το μοναδικό ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο στην Ελλάδα με εύρος πεδίου εφαρμογής από 100kHz έως 18GHz για μετρήσεις Η/Μ πεδίων. Διαθέτει άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, ενώ το επιστημονικό του προσωπικό αποτελείται από εξειδικευμένους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Φυσικούς Ραδιοηλεκτρολόγους με διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους και πολυετή εμπειρία.

Το Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας του ΟΤΕ, διαθέτει, επίσης, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης διαδικασιών για τις μετρήσεις, πιστοποιημένο από το 2010 κατά ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Η ESET κατακτά για 75η φορά το βραβείο «VB100»

Το NOD32 έχει διακριθεί με τα περισσότερα βραβεία VB100 συγκριτικά με όλες τις λύσεις ασφαλείας παγκοσμίως

ΑΘΗΝΑ, 3 Οκτωβρίου 2012 – Η ESET βραβεύτηκε για 75η φορά με το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο “VB100” από το Virus Bulletin. Η συγκεκριμένη βράβευση, η οποία προστίθεται  στο μακρύ ιστορικό επιτυχημένων ανιχνεύσεων της εταιρείας στις δοκιμές του Virus Bulletin, καθιστά το NOD32 την πιο πολυβραβευμένη  λύση ασφάλειας στην παγκόσμια αγορά.
Το NOD32 Antivirus 5 της ESET δοκιμάστηκε σε περιβάλλον για Windows 7, σημειώνοντας σημαντικές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες. Στην τελευταία έκθεσή του το Virus Bulletin δηλώνει σχετικά: « Το NOD32 έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στις δοκιμές του VB100 τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

«Το 75ο βραβείο VB100 αποτελεί ορόσημο για την ESET, καθώς έρχεται 14 χρόνια μετά την πρώτη μας βράβευση με το NOD32 1.00. Ακόμη μία φορά, και για το 2012, αυτό το βραβείο είναι απόδειξη της αξιοπιστίας και της συνέπειας της τεχνολογίας και της ομαδικής συνεργασίας της ESET,» δήλωσε ο Richard Marko, CEO της ESET.

«Παρότι οι βραβεύσεις αυτές είναι πλέον αναμενόμενες, αποτελούν για εμάς δέσμευση για περισσότερη προσπάθεια που θα αποφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις,» πρόσθεσε ο Juraj Malcho, Chief Research Officer της ESET.

Επιπλέον, η ESET συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο VB Conference που διοργανώνει το Virus Bulletin, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στο χώρο της ασφάλειας, και το οποίο διεξάγεται στις 26 Οκτωβρίου στο Ντάλας του Τέξας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Παραβάσεις της νομοθεσίας από τα ηλεκτρονικά φρονιστήρια

Παραβάσεις της νομοθεσίας από τα «ηλεκτρονικά φροντιστήρια» που παραδίδουν μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσω Ίντερνετ, εντόπισε ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, ο Συνήγορος Ευάγγελος Ζερβέας, διενήργησε αυτεπάγγελτη έρευνα και διαπίστωσε την ύπαρξη, στο διαδίκτυο, τουλάχιστον 15 παρόχων εξ αποστάσεως φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής ευρήματα:
– Σε κανένα από τα ηλεκτρονικά φροντιστήρια που ελέγχθηκαν<…>
δεν έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.
– Τα ηλεκτρονικά φροντιστήρια φαίνεται να αξιοποιούν την ανωνυμία που τους εξασφαλίζουν οι εξ αποστάσεως συναλλαγές μέσω διαδικτύου, αφού κατά κανόνα δίνουν στο κοινό ανεπαρκέστατα στοιχεία επικοινωνίας (συνήθως μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου ή μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), καθιστώντας κατ’ αυτό τον τρόπο εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση τη διαδικασία του εντοπισμού και του ελέγχου τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *